Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Aysegul-Yorulmazlar biz ailecek refuseddan ap olduk bugün. Insallah hemen gecer bu surec


  • DS 5535 Formunu tahmin olarak ne zaman gönderiyorlar Ap olduğunu belirttikten sonra mülakatta ?


  • @gkhnkrgln Cogunlukla mulakat gunu gonderiyorlar. Ancak, bana mulakatta AP’ye kaldigim soylendigi halde 10 gun sonra gonderdiler.


  • @gkhnkrgln eğer formu uzun süre göndermezlerse siz konsoloslukla iletişime geçip durumu sorun. Bazen unutuluyor gecikiyor


  • Göçmenlik vizesi akademik green card olarak da bilinen EB2-NIW başvuru sahibiyim. Biraz uzun olacak belki ama 12 Şubat tarihinde gerçekleşen Ankara vize mülakat deneyimimden ve AP ye (Administrative processing) kalış sürecimden bahsedeyim. Mülakat öncesi gelen mailde diğer evraklardan farklı olarak detaylı CV ve iş teklifi istendi.
    Employment history / CV (Original)/A complete list of your employment history (i.e., dates, job title, name of employer/company, indicate if the company is/was private or government affiliated, your duties, etc.), projects, researches and publications. A CV or resume containing the above information is also acceptable.
    Mülakat günü: 07:30 da konsolosluk önündeydik iki küçük bebeğimiz olduğu için güvenlikten geçirerek bebek arabaları ve bez mama vs olan çantayı içeri sokmamıza izin verdiler. Gerekli tüm belgeleri ve isteyebilecekleri ek tüm kanıtları yanımda götürdüm. Belgelerimizi teslim alan türk yetkili oldukça gergin ve sürekli yanındakilere danışır şekilde evrakları teslim aldı iş teklifi sordu self-sponsor ve EB-2 NIW olduğumu gerekli olmadığını kibarca ifade ettim Yanındakilere sordu gerek olmadığını söylediler geçtik. İngilizce biliyormusunuz dedi ben konuşabileceğimi eşime de yardım edeceğimi söyledim tamam dedi. Tüm belgeleri aldıktan sonra sizin soyisminiz değişti mi diye sordu ben de vukuatlı nüfus kayıt örneğinde bunun belirtildiğini telaffuz ve anlaşılmada güçlük çekildiği için 15 yıl önce anne baba ve tüm kardeşler ailecek değiştirdiğimizi söyledim belirteyim lisans diplomam hariç tüm evraklarda şuanki soyadım yazıyor. Görevli eski soyadımı sordu 2 defa tekrar ve hecelemeden sonra doğrusunu yazabildi. Yanımda soyadı değişikliği mahkeme kağıdı ve ing çevirisi olduğunu vermek istediğimi söylememe rağmen almadı. Sormama rağmen E-devletten aldığım akademisyen olduğumu gösterir belge, maaş bordrosu, banka dökümü vs. evraklarımı almadı ve içimde bir sıkıntıyla biraz bekledikten sonra ailecek gayet güleryüzlü bir şekilde bizi karşılayan konsolos beyin karşısına geçtik bir taraftan ufak bebekleri zapt etmeye çalışıyoruz önce yemin ettik parmak izlerimiz alındı. Sonra işinizi ve akademik alanınızı anlatırmısınız dedi çalıştığım üniversite bölüm ve akademik pozisyonumu söyledim çalıştığım bilimsel alanı anlattım not aldı. Sonra eşime ve bana daha önce evlendiniz mi, daha önce yurt dışında bulundunuz mu (akademik ziyaretler için defalarca çıktığımı ama uzun süre yaşamadığımı söyledim). Sonra açıkçası onay beklerken pasaportlarımızla birlikte sarı bir kağıt vererek AP ye kaldığımızı söyledi aynı gün mail geldi ve aşağıdaki bilgileri 20 gün içerisinde Ankara’ya mail atmamı istediler:
    1-Kişisel bilgiler
    2-Son 15 yıl içinde yaşadığım adresler ve seyahat ettiğim ülkeler
    3-Kardeşlerimle ilgili doğum ölüm isim soyisim bilgileri vs.
    4-İstihdam Geçmişi
    Son on beş yıldaki tüm işverenlere ilişkin aşağıdaki bilgileri sağlayın.
    İşveren Adı:
    Çalışma Tarihleri (aa-gg-yyyy):
    Job Title:
    Job Description:
    Kişisel yorumum:
    1-DS-260 formumda “Other Names Used” kısmına eski soyadımı yazmadığımı farkettim çok geç farkettim mülakata gerekli evrakları yanımda yanımda götürmeme rağmen evrak teslimindeki görevli almadı
    2-Çok ayrıntılı hazırladığım halde CV’mde dosyamda belirttiğim şekilde bir job description yoktu tek bir yerde çalıştığım için sadece şu tarihten itibaren şu üniversitede şu pozisyonda çalışıyorum yazmıştım onun dıışında yaptığım hakemliklere kadar yazmıştım yani CV yi yetersiz bulmuş olabilirler
    Yada tamamen isim benzerliği gibi yaygın bir sebepten ötürü AP ye kalmış olduk umarım tekrar sağlık muayenesi yapmaya gerek kalmadam bir an önce tamamlanır
    Hem tecrübelerimi varsa hatalarımı samimi olarak paylaşmak istedim hem de varsa tavsiyelerinizi almak istedim.


  • @Biyolog Cok gecmis olsun. Umarim en kisa surede tamamlanir. Sizden istenen bu bilgiler DS-5535 formu seklinde mi geldi? Size verilen sari AP kagidinda sadece “Administrative Processing” kismi mi isaretli?


  • @dpdemir çok teşekkür ederim evet sadece AP kısmı işaretli tüm bireylerin pasaportları boş şekilde teslim edildi ve bugün mail geldi word formatında form şeklide


  • @Biyolog aynı formu bende doldurdum herşey tam iken ve eşimin vizesi onaylanmışken. Umarım süreç kısa sürede tamamlanır ve isim benzerleğinden dolayıdır.


  • @gucarslan merhaba, son cevabınızdakine göre eksik evrak (yurtdışında yaşadığımız yılların adli sicil temiz kayıtları) gönderimini o günlerde yaptık. Bugün asıl talihli olan eşim yeni bir mail aldı:

    Applicant 1: EŞİM
    Status: Pending for missing documents
    Documents and/or Actions Required: None

    Applicant 2: BEN
    Status: Need Info
    Documents and/or Actions Required: Supplemental Questions for Visa Applicants - DS-5535 (Electronic submission)

    Applicant 3: OĞLUMUZ
    Status: Pending for Principal Applicant
    Documents and/or Actions Required: None

    Aslında ben 2022’de turist vizesi alırken AP’ye kalıp, benzeri bir dosya doldurup 9 ay gecikmeli de olsa vizeyi almayı başarmıştım.

    3 ocaktaki GC mülakatında görevli daha önce AP varmış deyince de vizeyi alabildiğimi sorun olmadığını söylemiştim. Yine de bu maili almak üzücü oldu.

    1. Bu yeni istenen ds 5535’i email ile yollarken mail kısmına 2022’de AP sürecim olumlu sonuçlanmıştı yazsam bir faydası olur mu?

    2. Büyük ihtimalle basit bir isim benzerliği yüzünden bunu yaşıyorum. Turist vizesi AP süreci 9 ay sürmüştü. Şimdi de uzun sürerse ellerinde GC vizesi kalmaz benim süreç sonuçlanana kadar diye korkuyorum. Sizce bu sefer geçen seferki AP’yi geçtiğimi görüp hızlı ilerler mi?

    3. Benim konu yüzünden asıl talihli olan eşim, ve oğlumuzun, gc vizeleri de gecikir mi ya da benim yüzümden onlar da şanslarını kaybederler mi ya da onlara verip bana vermeme (vize kotası dolup süre yetmemesi) gibi şeyler olabilir mi?

    Desteleriniz için teşekkür ediyorum.


  • @kutaykc umarım iyi haberler alırız size de bol şans ve sabır dilerim


  • @Biyolog Asil basvuru sahibi siz oldugunuz icin, siz AP’ye kalinca diger aile uyelerinin de vizeleri onaylanamiyor. Onun icin hepinizin pasaportlarini geri vermislerdir. Name check’den kaldiniz buyuk ihtimalle. Baska belge istememeleri bu yuzdendir diye dusunuyorum. Sabirlar ve kolayliklar diliyorum. Ben de 8 aydir sonuclanmasini bekliyorum.


  • @dpdemir 6 ayı geçmesi durumunda sağlık raporunu yenilemek gerekecek muhtemelen aşıları tekrar olmayız ama muayene ederler


  • @Biyolog Ben de onu merak ediyorum. Insallah bir daha asi yapmazlar artik.


  • @dpdemir hocam soyadı değişikliği ile ilgili mahkeme kararı vs eklemek gerekir mi istememisler çünkü yoksa ne sordularsa o mu?


  • @oturan oncelikle cok gecmis olsun. 2016’da turist vizemi yenilerken ilk kez AP’yle tanismistim. Cocuklarimin ve esimin vizeleri sorunsuz yenilenirken ben Ap’ye kaldim. O zaman surecim 40 gunde tamamlanarak vizemi almistim. EB3 green card vize surecimizde yine aileden yalnizca ben AP’ye kaldim. Asil basvuru sahibi esim ve onun uzerinden hak sahibi olan ogluma vizeleri verildi. Green card’larini da aldilar. Ben 8 aydir Ap’nin sonuclanmasini bekliyorum. Sizin de muhtemelen esiniz ve oglunuz alacak. Siz AP’nin sonuclanmasini beklemek durumunda kalacaksiniz. Daha once AP’min olumlu sonuclandigini ve “Clearance Received” alinan vize numarami dahi konsolosluga defalarca mail attim, belirttim. Bunun bir faydasi olmadi. Mevcut turist vizem mulakatta iptal edilmisti zaten. Umarim hepimiz bu yipratici surecten bir an once kurtuluruz. Kolayliklar diliyorum.


  • @gucarslan hocam bu gönderide yazdığınız gibi ceacdan takip ediyorum ve ceacda dosyam refuseddan administrative process’e döndü.


  • @oturan gecmis olsun. Sorulariniza tecrubem dahilinde bu baslikta cevap vermeye calistim.
    FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)


  • @Biyolog Bence ne sordularsa o. Cunku, siz zaten bu durumu mulakatta beyan etmeden kendileri soylemisler. Demek ki, bu bilgiye hakimler. Gerekirse ayri bir maille onu da talep ederler diye dusunuyorum.


  • @Biyolog çok geçmiş olsun . Bana da soyadı değişikliğine takılmışlar gibi geldi. En kısa zamanda istediklerini tamamlayıp süreci başarı ile bitirirsiniz umarım .


  • @dpdemir yanıt için çok teşekkürler. Mevcut vizenin iptali çok acımasız olmuş. Umarım sizin durum da çözülür en kısa sürede.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

35
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum