DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @eren123 Bize başvurumuzun alındığını bildiren ofis ile başvuru onayımızın geldiği ofis farklıydı. Diğer arkadaşın dediği gibi dosyanız bir ofisten diğerine gönderilebiliyor.


  • @eren123, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Herkese merhaba I-130 dosyamızı 5 şubatta gönderdik. şuanda dosya uscis inceleniyor diyor hangi ofise atanacagı ne zaman belli olur? Şuanda IOE kodu var teksas elektronik posta inceleniyor diyor

    Ben basvuru yaptigimda bana gelen receipt evrakindada IOE kodu yaziyordu, bu kod ile hangi uscis ofise bagli oldugumu ogrenmek istedigimde, bu kod online bir case oldugu ve ofis ofis gezdigini ogrendim. ben aralik 2022 de basvurdum. ekim 23 de dosya nvc ye aktarildi, aralik 23 de onaylandi, tahminim nisan/mayis gibi vize randevusu gelir, 17/18 ay surer bu vize sureci.


  • @ygmbx peki dosyamızın başka bir yere transfer oldugunu nasıl ögrenecegim?


  • @kadargo evet kodumuz var. nereden bakabiliyorum ben dosyamızın yeri degişirse. kontrol edebilecegim yer neresi?


  • @eren123 Bunun bir yolu varsa da ben bilmiyorum. Ben ofis bilgilerini USCIS'in bize başvuru ve onay sonrası yolladığı 2 dökümandan öğrendim. Bizde USCIS aşamasında aylarca hiçbir güncelleme olmadı. En son aktif olarak incelenmeye başladığını gördüm ve zaten ertesi gün onay geldi. Onay belgesi Texas'dan geldi, başvurumuzun alındığını söyleyen belge Nebraska'dan gelmişti.


  • @Busra-Akdag çook teşekkür ederim 😍


  • Merhaba. Benim sorum biraz karışık olacak. Abd içinde AOS yapmaya calıstık ama out of status olma durumu yüzünden (okulum bitti) 485 caseim denied oldu. Bu sebeple eşim halihazırda kabul alan I-130 ile süreci Amerikada başlatsa ve mülakat zamanı Türkiyeye gitsem vizeyi alabilir miyim?


  • @eren123, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @ygmbx peki dosyamızın başka bir yere transfer oldugunu nasıl ögrenecegim?

    USCIS sitesine girdiğinizde “Ask Emma” diye bir kısım var. Oradan canlı sohbete bağlanıp dosya bilgilerinizle başvurunuzun nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.


  • @Refiks ben yeminli tercüma bile çevirttirmedim kendim çevirdim sonra altına kendim çevirdiğime dair ve yazdıklarımın içeriklerinin çevirisi olduğuna dair yemin ettiğime içeren bir yazı ekledim. baya bi fotoğraf sonra tüm fotoğrafların küçük özetleri niteliğinde detaylarını içeren bir word dosyası ve diğer tüm gerekli yasal dosyaları ekleyip gönderdim hiç düzeltme almadan USCIS tarafından kabul edildi


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar, Benden istenilen tüm evraklar ve pasaportumu 30 aralıkta Ankaraya PTT ile gönderdim. 2 Şubat'ta elçiliğe teslim edildi. Bugün 10 gün oldu her gün kontrol ediyorum ve her gün durumum Refused oluyor. Stresli bekleyişim devam ediyor. Benim durumum gibi bekleyen veya geçen arkadaşlar oldumu? Tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.


  • @Asude-Ugur USCIS yeminli beyan ile tercüme kabul ediyor, NVC' de Türkçeleri kabul ediyor zaten. Hangi aşamada millet tercümana ne için para veriyor ben anlamadım.


  • @D-K, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar, Benden istenilen tüm evraklar ve pasaportumu 30 aralıkta Ankaraya PTT ile gönderdim. 2 Şubat'ta elçiliğe teslim edildi. Bugün 10 gün oldu her gün kontrol ediyorum ve her gün durumum Refused oluyor. Stresli bekleyişim devam ediyor. Benim durumum gibi bekleyen veya geçen arkadaşlar oldumu? Tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

    Stres olmanızı gerektırecek bır durum yok. Evet bekleyıs acaba olumsuz döner mi diye bir tedirginlik olabilir üstünüzde fakat rahat olabilirsiniz. Eger sizden istenen evrakları eksıksız yolladıysanız vizeniz yakın zamanda basılıp adresınıze gonderılır. Case status kısmına cok takılmayın vıze basılıp yollandıktan sonra Issued olarak duzelır.


  • @TolgaSabSab Teşekkür ederim moral verdiniz.


  • Herkese merhaba. 31 Ocak tarihinde LAX Havalimanı’ndan Amerika’ya giriş yapmıştım. Bugün yani 12. günde SSN kartım ikamet ettiğim adresime ulaştı. Süreçleri merak eden forum kullanıcıları için, bilgilendirme amaçlı yazdım. Saygılar 🙏


  • Nihayet, beklediğim PTT mesajım geldi pasaportum yola çıkmış. Vizem verildi mi bilmiyorum sistemde hala inceleme altında ve refused gözüküyorum.


  • @D-K sizin mülakat deneyiminizi hatırlıyorum, basit bir eksik evrak vakasıydı,çok rahat onay almanız gerekiyor. Umarım vizeniz onaylanmıştır umarım ceac bilgilerini geç güncelliyorlardır.


  • Merhaba, bir sorum var. Burada bana birisi yardımci olabilir mi? İki gün sonra Ankara'da mülakatım var ve randevumun ertelenmesinden endişeleniyorum. Bir arkadaşım, görüşme randevumdan önce tıbbi kontrolümün tamamlanması gerektiğini söyledi ancak NVC'den bu test için nereye gitmem gerektiğini söyleyen herhangi bir e-posta veya mesaj almadım.

    Sağlık kontrolü Ankara'daki görüşmemden önce mi yoksa sonra mı yapılıyor?


  • Merhabalar. Nvc 6 Şubat tarihinde evrakları yükledik. Bugün tarihi itibariyle bu mail geldi
    Bu mail sonrası ne kadar zaman içerisinde bilgi geliyor muulaakat tarihi ile ilgili.
    Bu aşamadan sonra ne yapmalıyız ve daha önce forum üzerinden okuduğum kadarıyla PTT müracaat vs gibi bilgiler vardı. Onu şimdi mi yapacağız. Bilgi rica ederim.

    Nvc gelen mail
    Ulusal Vize Merkezi (NVC), ABD Büyükelçiliği/yurtdışı Başkonsolosluğu'nda göçmen vizesi görüşmenizi planlamadan önce gerekli olan tüm ücretleri, formları ve belgeleri aldı.

    NVC, sizin için bir görüşme randevusu ayarlamak üzere ABD'nin ANKARA, TÜRKİYE Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu ile birlikte çalışacaktır. Görüşme tarihini onayladıktan sonra size, dilekçe sahibinize ve (varsa) avukatınıza bir bildirim göndereceğiz.

    Lütfen ABD Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu'ndan göçmen vizesi alana kadar herhangi bir seyahat düzenlemesi YAPMAYIN, mülk satmayın veya işten vazgeçmeyin.

    ABD Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu görüşme sırasında ek belgeler talep edebilir. Göçmen vizesi görüşmeleri hakkında bilgi almak için lütfen https://nvc.state.gov/prep adresini ziyaret edin. Ek olarak, sponsor olarak dilekçe sahibinin ve diğer tüm sponsorların (hane halkı üyeleri ve ortak sponsorlar), görüşmeniz sırasında size sunmak üzere güncellenmiş veya ek kanıtlar sunması gerekebilir, örneğin:

    Diğer gelir
    Varlıklar
    Mevcut istihdamın kanıtı
    Not: Belgelerinizi Konsolosluk Elektronik Başvuru Merkezi (CEAC) aracılığıyla Ulusal Vize Merkezine gönderdiniz. Vize görüşmenizin tarihine kadar belgelerinizi CEAC'a yüklemeye devam edebilirsiniz.

    Saygılarımızla,
    Ulusal Vize Merkezi,
    ABD Dışişleri Bakanlığı


  • @dnunez0507 Merhaba. Sağlık kontrolü mülakat öncesi yapılıyor. Burda aşamaları deneyimleyen arkadaşların bilgilendirmesi de hep bu yönde. 2 gün öncesinden Unganlardan Ankara görüşme için randevu alındığı belirtilmiş.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 1479
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum