Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @kadargo Dediğiniz doğru aslında, biraz hatalı, eksik bilgi vermişim kusura bakmayın. Ben de biraz beklemiştim vizeden sonra, o arayı karıştırdım. Ama yine de dediğimiz gibi, önceden ödeme yapmanın hiçbir sıkıntısı olmaz. Zaten arkadaşımız da bunu soruyordu. Teşekkürler yine de.. :smiling_face_with_smiling_eyes:

• @chicallonis1 süreciniz kaç ayda sonuçlandı

• Herkese merhaba 6 şubatta amerikaya geldim ülkeye girişte memur eşimin nerede olduğunu sordu sadece sonra polis ofisine goturduler orada 3 4 dk bekledim ve tek soruları adres bilgim oldu. Yanimda oğlum olmasi sebebiyle sanirim,hersey cok yolunda ilerledi hiç olumsuz biriyle karsilasmadim. Oğlum babasina ben eşime kavuştum darisi bekleyenlerin başına

• @Nailaysegul sizin sürecinizi mülakatta sıkıntı yaşadığınızdan beri yakından takip ediyorum eşinize kavuşmanıza çok sevindim umarım bundan sonrada herşey yolunda gider ❤️

• Herkese merhaba I-130 dosyamızı 5 şubatta gönderdik. şuanda dosya uscis inceleniyor diyor hangi ofise atanacagı ne zaman belli olur? Şuanda IOE kodu var teksas elektronik posta inceleniyor diyor

• @kadargo @Naerys cevabınız için teşekkürler. Bilgilendirici oldu.

• @eren123 Uscis'den ödemenin alındığına dair bir doküman gelecek(receipt notice). Uscis online hesabınızda 'documents' altında görebilirsiniz geldiyse. Ayrıca fiziksel olarak da başvuranın adresine postalıyorlar belgeyi. Belge üzerinde bir kod olacak. Her uscis ofisinin belli bir kodu var. Belgenizin üzerindeki kod ile ofis kodunu eşleyerek, dosyanizin nereye atandığını görebilirsiniz.

Not: Süreç içersinde dosyanizin farkli bir Uscis ofisine tasinabilecegini aklınızda bulundurun.

• @eren123 Bize başvurumuzun alındığını bildiren ofis ile başvuru onayımızın geldiği ofis farklıydı. Diğer arkadaşın dediği gibi dosyanız bir ofisten diğerine gönderilebiliyor.

• @eren123, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Herkese merhaba I-130 dosyamızı 5 şubatta gönderdik. şuanda dosya uscis inceleniyor diyor hangi ofise atanacagı ne zaman belli olur? Şuanda IOE kodu var teksas elektronik posta inceleniyor diyor

Ben basvuru yaptigimda bana gelen receipt evrakindada IOE kodu yaziyordu, bu kod ile hangi uscis ofise bagli oldugumu ogrenmek istedigimde, bu kod online bir case oldugu ve ofis ofis gezdigini ogrendim. ben aralik 2022 de basvurdum. ekim 23 de dosya nvc ye aktarildi, aralik 23 de onaylandi, tahminim nisan/mayis gibi vize randevusu gelir, 17/18 ay surer bu vize sureci.

• @ygmbx peki dosyamızın başka bir yere transfer oldugunu nasıl ögrenecegim?

• @kadargo evet kodumuz var. nereden bakabiliyorum ben dosyamızın yeri degişirse. kontrol edebilecegim yer neresi?

• @eren123 Bunun bir yolu varsa da ben bilmiyorum. Ben ofis bilgilerini USCIS'in bize başvuru ve onay sonrası yolladığı 2 dökümandan öğrendim. Bizde USCIS aşamasında aylarca hiçbir güncelleme olmadı. En son aktif olarak incelenmeye başladığını gördüm ve zaten ertesi gün onay geldi. Onay belgesi Texas'dan geldi, başvurumuzun alındığını söyleyen belge Nebraska'dan gelmişti.

• @Busra-Akdag çook teşekkür ederim 😍

• Merhaba. Benim sorum biraz karışık olacak. Abd içinde AOS yapmaya calıstık ama out of status olma durumu yüzünden (okulum bitti) 485 caseim denied oldu. Bu sebeple eşim halihazırda kabul alan I-130 ile süreci Amerikada başlatsa ve mülakat zamanı Türkiyeye gitsem vizeyi alabilir miyim?

• @eren123, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@ygmbx peki dosyamızın başka bir yere transfer oldugunu nasıl ögrenecegim?

USCIS sitesine girdiğinizde “Ask Emma” diye bir kısım var. Oradan canlı sohbete bağlanıp dosya bilgilerinizle başvurunuzun nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

• @Refiks ben yeminli tercüma bile çevirttirmedim kendim çevirdim sonra altına kendim çevirdiğime dair ve yazdıklarımın içeriklerinin çevirisi olduğuna dair yemin ettiğime içeren bir yazı ekledim. baya bi fotoğraf sonra tüm fotoğrafların küçük özetleri niteliğinde detaylarını içeren bir word dosyası ve diğer tüm gerekli yasal dosyaları ekleyip gönderdim hiç düzeltme almadan USCIS tarafından kabul edildi

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar, Benden istenilen tüm evraklar ve pasaportumu 30 aralıkta Ankaraya PTT ile gönderdim. 2 Şubat'ta elçiliğe teslim edildi. Bugün 10 gün oldu her gün kontrol ediyorum ve her gün durumum Refused oluyor. Stresli bekleyişim devam ediyor. Benim durumum gibi bekleyen veya geçen arkadaşlar oldumu? Tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

• @Asude-Ugur USCIS yeminli beyan ile tercüme kabul ediyor, NVC' de Türkçeleri kabul ediyor zaten. Hangi aşamada millet tercümana ne için para veriyor ben anlamadım.

• @D-K, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar, Benden istenilen tüm evraklar ve pasaportumu 30 aralıkta Ankaraya PTT ile gönderdim. 2 Şubat'ta elçiliğe teslim edildi. Bugün 10 gün oldu her gün kontrol ediyorum ve her gün durumum Refused oluyor. Stresli bekleyişim devam ediyor. Benim durumum gibi bekleyen veya geçen arkadaşlar oldumu? Tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Stres olmanızı gerektırecek bır durum yok. Evet bekleyıs acaba olumsuz döner mi diye bir tedirginlik olabilir üstünüzde fakat rahat olabilirsiniz. Eger sizden istenen evrakları eksıksız yolladıysanız vizeniz yakın zamanda basılıp adresınıze gonderılır. Case status kısmına cok takılmayın vıze basılıp yollandıktan sonra Issued olarak duzelır.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k