@Sini-sini Covid’in haricinde diğer eksik aşılarınızı da gözden geçirin (birkaç sayfa öncesinde bu konuyla ilgili detaylı bir postum var), Türkiye’de olup gelebiliyorsanız, öyle gelin. Amerika’da insurance yoksa, aşılar çok maliyetli oluyor. Parası önemli değil diyorsanız da siz bilirsiniz, kan testi (kan testinde bazı hastalıklara antikorunuz tespit edilebilir ve bazı aşılara gerek kalmayabilir) ve sunduğunuz aşı kartları (raporları) sonrası size şu aşılarınız eksik diyorlar. Böyle de yapabilirsiniz.
Tavsiyem eğer olmamışsanız, ya da raporunuz yoksa gelmeden influenza (sezonluk grip aşısı), tetanoz ve kızamık (MMR) aşılarını olmanız. Su çiçeği (chicken pox) aşınızın da raporu yoksa, kliniğe sorun ben bu aşıyı çocukken oldum ancak raporum yok diye, yönlendirmelerine göre hareket edersiniz.
USCIS yönergelerini okumak önemli ancak direkt klinikte çözmeniz en mantıklısı, kendileri zaten USCIS yetkili kliniği ve yönergede yazan bir şeyin dışında hareket etmiyorlar. Herşeyiniz tam ise kapalı ve mühürlü zarfta raporunuzu teslim ediyorlar, ayrıca size emaille de gönderiyorlar.
Sağlık raporu konusu AOS’un en kolay kısmı, ödemeyi yapıyorsun, eksik aşıları tamamlıyorsun, 4-5 günde alıyorsun. Burdaki en önemli sıkıntı yavaşlık…banka ve postane işleri maalesef. O yüzden terminlerinizi iyi ayarlayın. Türkiye’deki bankacılık sistemi ve her şeyin hızlı yürümesi burda kesinlikle yok. Her şey postayla yürüyor, ve bir gönderinin eyalet içi adrese varması en iyimser durumda 7-8 gün. Komşu eyaletse 2 haftayı, uzak eyaletse 3 haftayı hatta 1 ayı bile bulabiliyor.