Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• ⭐⭐

@debbieLA77 Hayırlı olsun yeni vizeniz :)

• ⭐⭐

@EasternStar çok teşekkür ederim 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@debbieLA77 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

• @debbieLA77 tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun

• ⭐⭐

@Muhtaradana teşekkür ederim 🙏🏻

• ⭐⭐

@tufank thx 🙏🏻

• Hepinize çok teşekkür ederim. İnşallah bebeğimiz sağlıkla dünyaya geldikten sonra tekrar başvuracağız moralimizi bozmuyoruz fakat yine de bu süreçler zorumuza gidiyor ister istemez. Umarım 3. defada güzel haberlerimizi veririm ve bizim sürecimiz de başkalarına örnek oluşturur...

• @debbieLA77 tebrikler vizeniz hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐

@debbieLA77, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

selam herkese; bende mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum sizlerle 5 şubat saat 7:45 de mülakatım vardı... yeni aldığım pasaportum, fotoğrafım, eski b1/b2 vizemin olduğu pasaportum ve c1 vizemin olduğu pasaportlarımıda yanıma aldım... belgelerimin arasında aile şirketinini belgeleri benim çalıştığım alan ile ilgili yazılar vs imza sirküleri bankadaki 3 -5 kuruşum ve dolar hesabımdaki birikim vs hepsini aldım gittim... sabah anadolu yakasından yola çıkacağım için saat 05.30 da uyandım, istanbul trafiğini şansa bırakamazdım ben erken gideyimde konsolosluğun karşısında yer alan emanetçi kafelerde oturur tost yerim çay içerim diye düşündüm ve düşündüğümü de yaptım saat 6:30 gibi konsolosluğun sokağındaydım araba park etmek için baya dolandım taaa yukarılara çıktım... havada inanılmaz soğuktu sabah daha da soğuk oluyor arabayı park ettikten sonra aşağı doğru yürürken buz tuttum resmen dedim kesin yarın hasta olucam...( olmadım ama)
    kafede oturdum kafeye gelen herkesin elinde dosyalar vardı hepsinde confirmation sayfasının çıktısı en önde duruyordu... herkes heyecanlı ve gergindi:)
    randevu saatine göre dışarıda sıra oluşturulmuş önce 7:30 sonra 7:45 randevuları sıradan tek tek içeri alındı içeride de güvenlik sırasına girildi ilk başta dışarıda pasaport ve randevu saatlerini kontrol eden birisi vardı ondan sonra güvenlik kontrolü vardı bir beyefendi gelip herkesi tek tek inceleyip kemerlerini tokalarını takılarını ve küpererini çıkartıp beyaz tepsilere koymasını söylüyordu...benim önümdeki hanım efendi o kadar takıp takıştırmıştı ki kolyelerini çıkartmak için benden yardım istedi bende ona yardım ettim ancak parmağındaki yüzüğü bir türlü çıkartmadı güvenlik gelip bana artık içeri geçmem gerektiğini söyledi hanım efendiyede yüzüğü çıkmıyorsa elini havaya kaldırarak içeri girmesi gerektiğini ve içeride polis memurlarına elimde yüzük var diye söylemesi gerektiğini söyledi... neyse güç bela güvenlik kontrolünden geçtikten sonra asansörle yukarı çıktık ve mülakatların yapılacağı salonun önüne geldik en sonra bir beyefendi talimatları yapmamız gerekenleri söyledi herkesi 5 er 5 er içeri alacağını söyledi... en son 2017 de geldiğim için bu odayı hayal meyal hatırlıyordum...
    içeride tam 13 adet gişe vardı önünde de sıraya girmeleri için kordonla ayrılan yürüme yolları vardı...
    ilk 3 gişe pasaport kontrolü içinde bu bölümü geçen diğer gişeye geçiyordu 4. gişe ye bu gişede parmak izi alan çok tatlı bir amerikalı vardı... türkçesi çok tatlıydı sürekli sağ parmak sol parmak baş parmak falan diyordu her gelene :) neyse parmak izi bölümünü de geçtikten sonra 5.6.7. ver 8. gişeler mülakat içindi ve parmak izini vereneler bu gişelerin önünde tekrar sıraya girerek mülakat için bekliyordu... ilk sırada bir asyalı kız, diğerinde suratsız bir amerikalı vardı, kız gençti, çok da güzeldi ama hiç gülmüyordu... 3. sıradaki gişede orta yaşlı bir kadın son mülakat gişesinde ise orta yaşın üzerinde bir amerikalı bey efendi vardı... ben asyalı kıza denk geldim çok tatlıydı... mülakatı ingilizce yaptık ama sormadı bana, ben direk ''hi'' diye girince ben konuşmaya o da ingilizce devam etti. ilk sorusu soyadınız mı değişti oldu... ben önce yooo dedim ama sonra soyadımı söyleyince ''aaa evet ben boşandım ama yıllar önce olduğu için ve sizde yeniymiş gibi sordunuz bende şaşırdım dedim, güldü... sonra amerikaya neden gitmek istiyorsunuz dedi... dinlenmeye ihtiyacım var amerikaya gitmeyeli baya oldu çok özledim hem dinlenicem hemde bir kaç workshop a katılmak istiyorum dedim... daha önce flying cheflik yapmışsın dedi... evet türk hava yollarında 3 yıl boyunca uçtum sonra bıraktım dedim şimdi bir aile şirketimiz var bir bakery açtık dedim... eski pasaportlarımdaki 10 yıllık amerika vize mi ve 5 yıllık çalışma vizemi gösterdim aldı inceledi...
    bana aslında sen buraya gelmeyebilirsin bize mail atsaydın mülakatsız bir şekilde vizeni alırdın dedi...
    bende bunun için konsolosluğu aradım bana bir link gönderdiler dedim o link beni ya belge göndermeye yada mülakata yönlendirecekti beni mülakata yönlendirdi bende bir önceki vizemin c1 olmasından dolayı şimdi de b1/b2 ye başvurmuş olmamdan dolayı olduğunu düşündüm dedim ... baktı... 4 yılı yeni doldurmuş hangi vize olursa olsun mail atıp o şekilde başvurabilirdiniz dedi ve hemen ardından your vısa has been approved! dedi :) bugün de mesaj geldi konsolosluk pasaportumu postaneye teslim etmiş... darısı isteyenlerin başına diyorum :) belgeleriniz hazırlayın ama benden eski pasaportlarımdaki amerika vizelerim dışında hiç bir şey sormadı... buarada son 7 yıldır hiç yurt dışına çıkmadım... 2019 da amsterdama gitmek için vize almıştık o vizede shut downlardan ötürü elimizde patladı gidemedik:) işte böyleee herkese sevgiler

Hayırlı olsun 🥰 İlk adım geldi. Tebrik eder kendi sayfama geri dönerim 😂

• Merhabalar,

Mülakat öncesi forumunuzu okumuş ve bilgilerden istifade etmiştim. Kendi durumum da bana enteresan geldiği için sizlerle de paylaşmak istedim, hem de benzer durumdakilere örnek olabilir diye sizlere danışmak istedim.

Geçen hafta ABD vizesinden red aldım meşhur "kel-gözlüklü" görevliden, önümdeki dört kişiye de red vermişti.

Üniversitede öğretim üyesiyim ve yeşil pasaportum var. Eşim ve oğlum İsveç vatandaşı ve ABD vize istemiyor. 2023'te İsveç, Fransa, İsviçre, Almanya gibi ülkelere ziyaretimiz var.

Vize görüşmesinde klasik, niye gidiyorsunuz, ne iş yapıyorsunuz, kaç senedir fakültedesiniz gibi sorular geldi ve buna ek eşimin mesleği (doktor) ile ilgili sorular geldi. Sonra arada yurtdışına çıktınız mı dedi, yukarıdakileri söyledim ve eski pasaportunuz var mı dedi, yok dedim. Sonra birkaç soru daha sordu ve elimde tuttuğum dosyamda gördüğü pasaportları işaret ederek bunlar eski pasaportunuz mu dedi, yok dedim eşim ve oğlumun pasaportu dedim ve uzattım, incelerken onların vizesi var mı dedi, ben de şaşırarak ABD vize istemiyor diye biliyordum İsveç'ten dedim, doğru dedi. Sonra not today dedi. Görüşme ingilizce idi bu arada.

Sanırım eski pasaportumu toplamda 3 kez sormuş oldu, sorduğu sorularda eksiğim olabilir bu arada, öyle birkaç basit soru değildi. Bu arada eski pasaportum ile ilgili ilk sorusu sonrası 13 yıl önce bir balkan turu yaptığımı ama o pasaportumun nerede olduğunu bilmediğimi söyledim, ki hakikaten döndüğümde aradım tekrar yok. Sonradan aklıma geldi, benim bir de klasik bordo pasaportum var aktif ama hiç kullanmadığım ve görüşmeye de götürmedim, gerekli olacağını düşünmemiştim. "Başka pasaportunuz var mı" diye sormadığı için hiç de aklıma gelmedi "eski pasaport" olabileceği. Sizce gerçekten bu sebepten midir red aldım yoksa "bunlar geri dönmez" diye düşündüğü için mi? 20 yıllık bilgisayar mühendisiyim, kendi şirketim var ve ABD'de kalma gibi bir planım yok, yoksa İsveç'e gider vatandaş olurdum.

• ⭐⭐

@hadi-BE hahahaha teşekkürler ederim efendim :))

• ⭐⭐

@gil öncelikle çok geçmiş olsun... tekrar denersiniz oluyor böyle aksilikler... benim okurken hissettiğim kendiniz adına bey efendinin kafasında bir eksik belge oluşumu ve ekranında gerçekten form dışında bir çok şeyi gördüğünü tahmin ediyorum... bir de ben hep şöyle düşünüyorum... bizim aslında onaylanıp onaylanmadığımız belli önceden, sadece son kararı sizi görerek ve ek belgeler isteyerek veriyorlar... her ne sebeple red yada onay verdikleri gerçekten muamma ama bu bir daha olmayacak anlamına gelmez... düşünsenize işe birini alacaksınız harika bir cv ile geliyor size mülakat için karşınıza alıyorsunuz... en son çalıştığınız yerden size referans olacak biri var mı diye soruyorsunuz valla müdürün ismi neydi ya unuttum valla bir bakarım diyor... üniversite diplomanızı görebilir miyiz özlük dosyası içinde lazım diyorsunuz... valla o evde bir yerlerdeydi bulamadım bulunca getirsem olur mu? diyor... sizinle bir demo yapalım bir hafta diyorsunuz ... valla bu hafta olmazsa gelecek hafta olursa iyi olur, yada gelecek ay başı diye cevap veriyor siz işe alır mısınız bu kişiyi? ... ben bu mülakatları hep iş görüşmelerine benzetiyorum... zaten sizin statünüzde birinin; açık ara bu vizeyi almama ihtimalı yok ama talihsizlik işte... eski pasaportlar belgeler en önemli destekleyici belgeler... kayıpsa bile kaybolduğunu kanıtlayan belgeleriniz zabıt vs olsa atıyorum yani o bile bir çaba gösterirdi onlar için... bu benim düşüncem tabi... next time ekstra belgeler toplarsanız efsane bir şekilde alırsınız eminim... hep çalışan işe alırken neler yapardınız onu düşünerek hazırlanın ben hep öyle yapıyorum :)

• Teşekkür ederim yorumunuz için.

• @debbieLA77 Maalesef vize sonuçları önceden belli değil. Ds160 barkodunun okutulmasıyla beraber konsolos bilgilerinizi görüyor. Belki sistem ds160 barkodu okutulur okutulmaz bir özet sunuyordur konsolosa , o kısmını bilemiyorum ama sonuç önceden belli önermesi şehir efsanesi.

• @selamibasaran evet olabilir... ama yine de oradaki ve ekranlardaki her şey muamma :)

• ⭐⭐

@debbieLA77 bence de o an karar veriliyor. ds160 barkoduyla sadece bizim doldurduğumuz veriler geliyor belki profil puanı vs yapıyordur sistem ama gizli bir bilgi araştırma olsaydı ekranlar neredeyse bizim görebileceğimiz şekilde çapraz durmazdı sanırım.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Dostlar selamlar, 29 Şubat 10:30 görüşmemiz vardı dün gece bir mail gelmiş ve görüşmemiz 13:30 olarak düzenlenmiş. Normal midir kendi kendine sistemin randevu belirlemesi?

Bildiğim kadarıya göçmen olmayan vizeleri öğlene kadar alıyorlar. Mümkün mertebe görüşmenizi sabaha alın öğlene kadar vize memurları bitirmek zorunda olduğundan öğlene doğru red'ler malesef artıyor demişlerdi, 13:30 olunca randevu az stres bastı bünyeye :)

• ⭐⭐⭐⭐

@kaganuysl evet bu durum normal. bazen farklı güne düzenledikleri de oluyor. yapılabilecek bir şey yok maalesef, görüşmenizde bol şans diliyorum.

• 14.02 tarihinde Ankarada eşimle (Rusya uyruklu) beraber girdiğimiz mülakat tecrübemizi anlatmak istiyorum.
    Öncelikle tecrübelerini aktaran herkese teşekkür ediyorum, güzel ön hazırlık oluyor.
    Standart içeriye giriş prosedürünü geçiyorum, mülakatı gözlüklü genelde red veren hanım efendiyle yaptık. Ön bilgi bizim görüşmemiz baştan sona pozitif sohbet havasında geçti.
    K: Amerikaya ne için gitmek istiyorsunuz?
    B: New Jerseyde yaşayan abimleri ziyaret edip toplamda 11 gün(7 New York-New Jersey 4 gün Miami) turistik amaçla gideceğiz.
    K: Ne iş yapıyorsunuz?
    B: Akkuyu Nükleer Güç Santralinde ….. görevinde çalışıyorum.
    K: (Eşime) Siz ne iş yapıyorsunuz?
    B: Ev hanımıyım demek istedi, Türkçesi iyi olmadığı için tam ifade edemedi, araya ben girip çalışmıyor ev hanımı dedim. Konsolos araya girip ‘hayır ev işleriyle uğraşmak çalışmıyor anlamına gelmez (şaka maiyetinde)’ dedi. Eşimde bütün gün evde yaptıklarını anlattı.
    K: Daha önce İspanya, Fransa… gibi ülkelere gitmişsiniz, amacı neydi?
    B: Eşimle beraber turistik gezi amaçlı gittik. (Burda sonradan aklıma gelince eşimin Rus pasaportu olduğunuda belirttim o pasaportuda istedi.) Eşimin Rus pasaportunu verdik, benim eski (2 tane) pasaportumu eşimin evde unuttuğunu onlarda da Rusya vizelerimin olduğunu belirttim. Burda bir duraksama oldu.
    K: Eşimin Türk vatandaşlığını ne zaman aldığını sordu.
    B: Tam hatırlamadığımızı ama 2015 yada 2016 yılında Moskovada konsoloslukdan aldığımızı belirttik.
    K: Bir dakika bekleteceğim dedi, içeri gitti.
    Yanında bir tercümanla gelip;
    Eşimin vizesini onayladığını, benimle ilgili ek kontrol olacağını, mailimi kontrol etmemi söyledi.
    Pasaportlarımızın (3 pasaport) onlarda kalacağını söyledi.
    Eşime beyaz bana sarı kağıt verdi. Teşekkür edip ayrıldık.
    Eşimin pasaportu kargoya verilmiş, bana herhangi bir mail gelmedi henüz sanırım bekleyip göreceğiz.

• @sefa238 tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Ap süreci için aşağıdaki başlığı takip edebilirsiniz

https://yesilkartforum.com/forum/post/305805

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • 6 Oy
    50 İleti
    10k Bakış
    Henry bloorH
    @Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
  • 7 Oy
    14k İleti
    1m Bakış
    orhanozbekkO
    @subasi bir sorun olmaz. askerligi belirtmeniz(edit, belirtmemis olmaniz) bir soun teskil etmez. DS-160 formunu actirma yada guncelleme diye bir secenek yok maalesef. Yeni bir DS doldurabilirisiniz lakin yeni bir DS doldurmaniz demek randevunuzu iptal etmeniz demek. cunku DS numaranizin randevu sistemi ile ayni olmasi gerekiyor. randevu degisiklik sayisinin kisitli oldugunu da goz onunde bulundurursak, bu tarz bir degisiklik yapmaniza gerek yok. saygilar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k