ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@katafalk2 diskalifiye olmuş derken neyi kastettiniz?
DQ diskalifiye değildir, documentary qualified demektir. -
@Hilal-2 evet her zaman pozitif
-
@TOK hocam bu düşüncem hakkında ne diyorsunuz? Sizin fikriniz önemli benim için.
-
@TOK pardon hocam aşılarla ilgili yazdığım konunun altına yazmıştım orada çıkacak sandım bu mesajım, o soruma görüşünüz önemlidir benim için.
-
@begumm bence aşılarınızı unvanlarda olun evet pahalı ama onların kuralları ile oynamak gerekiyor. Kendi sağlık sistemlerinin onayladığı aşıları olmuş oluyorsunuz. Sonuçta gittiğinizde bu aşılar sizi ve ailenizi koruyacak. Bende orada oldum. Risk almaya gerek yok bence
-
@TOK hocam bana yazdınız değil mi bunu?
-
@Hilal-2 evet evet
-
Ama burada tetanoz gibi aşıları devlette olup e nabıza işletip öyle halleden de var. O zaman gelince ben 2-3 ay önceden olabilir aşıları devlette olup e nabıza işleticem şahsen. Öyle yapıp buraya yazan da oldu şu an kim yazdı hatırlamadım
-
@begumm Merhaba, muhtemelen ben yazmisimdir. Tetanoz ve Hepatit B asimi meslegim geregi mulakattan once olmustum. Saglik ocaginda bu asilarimi oldugum icin haliyle e-nabiz’a islendi. Daha sonrasinda DV’cilerin sayfasinda Viyana’da mulakat alanlar, orada yapilan doktor muayenesinde antikor testi goturenlerin, bagisikligi olan hastaliklara karsi asi olmadigini belirtmislerdi. Ben de devlet hastanesine giderek, cocukluk asilari olan kizamik, kabakulak, su cicegine karsi antikor testi yaptirdim ve cocuklugumda asilarini oldugum icin de antikorum yuksek cikti. Barkodlu ciktilarini aldim. Muayeneye goturdum. Antikor testlerini kabul etmediler ve asilari yeniden yaptilar. E-nabizda gorunen asilarimi kabul ettiler. Cocukluk cagi asilarini bildigim kadariyla, yetiskinken yaptirmaniz mumkun degil. Bana saglik ocagi hemsiresi oyle soylemisti. Yani o asilari isteseniz de olamiyorsunuz ve cocuklugunuzda oldugunuza dair kanit sunamadiginiz icin (antikor testini kanit kabul etmiyor Ankara) yeniden olacaksiniz. Bence zaman kaybi. Onlar mutlaka yapacak asi buluyorlar ve 300-350 usd gibi bir meblagi sizden aliyorlar.
-
@dpdemir çok teşekkürler detaylı anlatımınız için, evet gerilere gittiğimde gördüm cevabınızı aşılarla ilgili. Artık vizeyi alalım da aşı parası da verilir diyorum

-
@begumm Aslında sadece para değil, önceden yazdığım gibi aynı anda bir dünya aşı olmak doğru değil ondan:) Neyse bakalım.
-
@Hilal-2 Ki biz büyüğüz, çocuklar için nasıl olacak bilmiyorum:)))
-
@Hilal-2 çocuklara daha az aşı yapıldı. Bana 4 tane yapıldı
Oğluma 2 tane
Zaten birisi influenza aşısı, diğeri de çiçekBazı aşıları hastanede bulmanız zor olabilir
-
@Hilal-2 Antikorumuz oldugu halde yapilmasi bence de dogru degil. Bana agir geldi mesela. Asi sonrasi 2-3 gun kendimi iyi hissetmedim. Simdi AP surecim bittiginde tekrar doktor muayenesi olacagim. Cunku, 6 ayi gectigi icin suresi doldu. Yine asi olacak miyim meraktayim. Insallah artik yapmazlar.
-
@TOK Benim de oğlanlardan biri sizinki yaşında, o yaş grubunda çiçek zorunlu değildi eskiden, Suriyeliler sonrası zorunlu oldu, ondan bizim bu yaş çocukların çiçeği yok. Ama ben oğlana geçen hafta çiçeğini yaptırdım sağlık ocağında. Aslında her yıl ben grip aşısı yaptırıyorum çocuklara özel alıp sağlık ocağında rica ile yapıyorlar fakat e-devlete işlemiyorlar. Benim çok çocuk var:)) ondan işim kolay değil hocam:))
-
@dpdemir Evet bence de doğru değil, zararlı hatta. Ama bence yaparlar:) süre geçti diye...
-
ds260 formunu mail gelmeden doldurmaya başlayabiliyor muyuz? confirmation number vs istiyor sanırım ds 260 ilk sayfada onun yerine ı140 dosya numarası da olur mu ? ds 260 bir an önce doldur diyorlar ama 2. maili henüz almadım
-
@meli size mail gelmesi lazım
Sonra vize ücretini yatırıyorsunuz
Birkaç gün sonra size onay geliyor ve dolduruyorsunuz
Dosyanızın nvcye transferi bir kaç ay sürebilir diyorlar -
@meli DS260 belli bilgiler olduğu için mail gelmeden önce bir word dosyasında doldurdum, 3 kişilik aile olduğumuz ve daha önce iki defa Amerikaya gittiğim için pratik oldu. Bunun üzerinde iyi kontrol ettim. NVC'den invoice mail geldiğinde ödemeyi yaptım ve sistemde onay aldıktan sonra sadece copy paste yaptım.
-
Herkese Merhabalar, bu siteyi yakın zamanda öğrendim. Tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
Dr. Ungan: tecrübe ve tavsiyelerim.
30.02.2024'te Ungan ofiste muayeneye girdim.
Konsolosluk randevum 06.02.2024. 13.02.2023'te bütün belgeler tamamdı. Yani randevu bekleme sürem 12 ay.
Şu linkte yaşınıza ve durumunuza göre hangi aşıların ve testlerin gerektiği yazıyor: https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/civil-surgeons/vaccinations.html
Benim için gerekli testler sifiliz (Syphilis) ve tüberküloz (TB, Tuberculosis) idi. Sifiliz kan verilerek, TB göğüs röntgeni çekilerek test ediliyor.Benim için gerekli gerekli aşılar: COVID-19 (Son 12 ayda 1 adet yapılmadıysa), Tetanus-Diphteria(Son 10 senede 1 tane yapılmamışsa), Influenza (Mevsim gereği sanırım), Measles, Mumps, and Rubella (KKK, kızamık, kabakulak, kızamıkçık karma aşısı) Varicella, Hepatitis B idi.
Bu aşılardan bazıları yerine (https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/civil-surgeons/vaccinations.html#anchor_1506438063383) burda yazdığı gibi antikor (antibody) testi yeterli oluyor. Randevumdan 2 hafta önce bir eğitim ve araştırma hastanesinde KKK, Hepatit B, Varicella için antikor testi yaptırdım ve bağışıklığımın olduğunu öğrendim. Tekrar aşı olmamak için bunları yaptırdım. Eksik olan diğer 3 aşımı COVID-19 (Sinovac aşısı), Tetanus-Diphteria, Influenza hastane veya aile hekimliğinden yaptırdım. Ungan'larda yaptırmak masraflı olacak ve aynı anda birden fazla aşı olmanız yan etkileri arttırabilir.
Tekrar aşı olmak istemediğim için ve hastanenin yaptığı antikor testlerini kabul etmedikleri için Ungan'ların çalıştığı ve sifiliz, TB testini yapan Düzen laboratuvarında antikor testi için tekrar kan verdim (Antikor testleri 3-4 gün sürebiliyor, o yüzden muayene randevunuzu konsolosluk randevusundan en az 7-10 gün önce almanız iyi olur).
Aşılarınızı mutlaka e-Devlet'e (E-nabıza) kaydettirin. 2012 yılında olduğum KKK aşımın aşı kartı olduğu halde E-nabızda olmadığı için kabul etmediler. Anikor testi yaptırmak zorunda kaldım. Eski aşılarınızın kartları veya aile hekimliğinde kaydı varsa en kısa zamanda ilçe sağlık müdürlüklerine giderek E-nabıza işlemeleri için dilekçe verebilirsiniz. Bu sayede tekrar aşı veya antikor testi yaptırma zahmeti ve masrafından kurtulursunuz. Aile hekimliğinde aşı olduktan sonra hemşire e-nabıza kaydetti. Çıktı alıp imzaladı kaşe bastı ve bana verdi. Bu belgeyi kabul ettiler.
5 Şubat akşamı beni aradılar fakat telefonlarını açamadım. Sonrasında ise telefonlarımı açmadılar. Zaten telefonla hiç ulaşamadım. 6 Şubat'ta konsolos muayene sonuçlarımın henüz gelmediğini söyledi. Konsolosluktan ayrılıp Ungan ofise gittim. Hepatit B antikor testimi yaptırdığım halde yaptırmadığmı zannedip aşı olmamı beklediler. Testi yaptırdığımı söyledim. Alt katı arayıp test sonucumu aldılar ve her şeyin tamam olduğunu söylediler.
6 Şubat akşamı 18:30 gibi email aldım ve aşı raporumu gönderdiler. Covid-19 aşım Sinovac olduğu halde oraya Biontech işlemişler. Hemen emaillerine cevap verdim ama hala bir cevap alamadım.
Unganlarda aşı yaptırmadan bu şekilde kurtulabilirsiniz. Kendilerine değerlendirmem 1/5.
8 Şubat sabahı vizemin onaylandığını https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV sitesinden öğrendim. (ANK ile başlayan kodu girmeniz gerekiyor)
Bunlar benim bilgi ve tecrübelerim. Hukuki veya tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Yanılıyor olabilirim. Kendi kararınızı kendiniz vermelisiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum