Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.2k 279

• Tebrik ederim @niwss hocam, ne kadar stresle bekledik bu günler gelmeyecek gibi ama sonu hayırlı oldu🙏

• @u2rem tesekkur ederim hocam. Sizin de az kaldi, guzel gecicek umarim 🙏🏻

• @niwss Aslında olması gerektiği bu, bizi gözüyle görüp, teyit etmesi. İnşallah benimki de bu şekilde olur.:) Tekrar tebrikler hocam, artık next and last step USA:) Bol şans.

• @begumm Doğru , normal böyle hissetmeniz. Kolay gelsin.

• Merhabalar. önceki mesajlara bakınca 3 yıl gibi bir bekleme süresi görüyorum. bunun nedeni covid midir acaba? ben de dün itibari ile I140 onayı aldım. sizce ne zaman mülakat tarihi gelir. forumu detaylı okuma fırsatım henüz olmadı malesef. sorumun cevabı var mıdır bilemedim.

• @meli I140 onayı aldıktan sonra döküman gönderme aşaması ve o dökümanların kabul edilme süresi var. Yaklaşık 4-6 hafta. Sonra beklemeye başlıyorsunuz 18-24 ay gibi bir sürede randevu alırsınız şimdiki hıza göre ilerlerse. Ama bunu net olarak kimse bilemez

• @TOK teşekkür ederim

• @TOK su anda bekleme sureleri ciddi sekilde dustu ben en fazla 12 ay derim DQ olduktan sonra

• @meli Son randevulara baktığımda bana göre DQ olduktan sonra 10-12 ay içerisinde randevu verilir gibi görünüyor, fakat tabiki hiçbirimiz bunu kesin bilemeyiz.

• Sağlık muayenesine girmiş olan arkadaşlardan bir fikir almak isterim. Aşılar konusunda. İstenen aşı listesi zaten belirli. Mülakatımızı aşağı yukarı tahmin ettiğimiz tarihlere yakın, (yani son bir yıl içerisinde olacak şekilde bir tarih aralığı içerisinde) gidip aşılarımızı biz hem kendimiz hem çocuklar için sağlık ocaklarında veyahut devlet hastanelerinde yaptırıp e-devlete işletsek veya aşı karnesini alsak ve bunu Dr. Unganlara giderken götürsek olmaz mı? Böylece sadece mauyene tahlil vs parası ödemiş oluruz bir dünya aşı parası vereceğimize ve aynı zamanda aynı gün bir dunya aşı olup vücudumuza yükeleneceğimize. Sizce bu mümkün değil mi?

• @Hilal-2 Buna Unganlar sıcak bakmıyor diye biliyorum. lottery ile greencard alanların daha önceki yorumlarında hep bu vardı. ne olursa olsun kendileri aşıyı yapıyor diye biliyorum. yanlışım var ise düzeltin ama .

• @Hilal-2 tesekkur ederim

• @Hilal-2 kötümser olmak istemiyorum ama 2022 de biz başlarken bu işe seneye gideriz diyorduk. Sonra retrogression oldu işler karıştı. Temennim en kısa zamanda olması herkes için elbette ama herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor psikolojik olarak. Vize bültenlerini takip etmekte fayda var.

• @TOK hocam aslında sizinkini ve birkaç arkadaşın daha takvimini inceleyerek DQ sonrası 10-12 ay interview süresi için tahmin ettim. Benim de sizin seyrinizde ilerlese memnun olucam ben:) Tam uygun şekli.

• @Hilal-2 demek istediğim bu öngörülebilir bir süreç değil. Çok fazla parametre var. Birden çıkıp vize numaraları bitti diyorlar ve kapatıyorlar. O yüzden söylediğiniz takvime umutla bağlanmayın. Her zaman en kötüsüne göre hazırlayın kendinizi. Diğer türlü beklemek işkence oluyor malasef. Umarım sorunsuz bir şekilde ilerler herkesin ki.

• @TOK Tabi hocam orası doğru, hayatta herşey olabilir, ben bu şekilde ilerlerse diye basitçe tek parametreyi baz alarak söyledim. İnşallah olumsuz olmaz ve kısa olur. Pozitif düşünelim pozitif olalım.:)

• @TOK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Hilal-2 demek istediğim bu öngörülebilir bir süreç değil. Çok fazla parametre var. Birden çıkıp vize numaraları bitti diyorlar ve kapatıyorlar. O yüzden söylediğiniz takvime umutla bağlanmayın. Her zaman en kötüsüne göre hazırlayın kendinizi. Diğer türlü beklemek işkence oluyor malasef. Umarım sorunsuz bir şekilde ilerler herkesin ki.

Profilinize baktım kısaca da böyle direk sormuş oldum, siz neden diskalifiye oldunuz?

• @katafalk2 diskalifiye olmuş derken neyi kastettiniz?
    DQ diskalifiye değildir, documentary qualified demektir.

• @Hilal-2 evet her zaman pozitif

• @TOK hocam bu düşüncem hakkında ne diyorsunuz? Sizin fikriniz önemli benim için.

Benzer Başlıklar

• 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k