Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.3k 279

  • Sağlık muayenesine girmiş olan arkadaşlardan bir fikir almak isterim. Aşılar konusunda. İstenen aşı listesi zaten belirli. Mülakatımızı aşağı yukarı tahmin ettiğimiz tarihlere yakın, (yani son bir yıl içerisinde olacak şekilde bir tarih aralığı içerisinde) gidip aşılarımızı biz hem kendimiz hem çocuklar için sağlık ocaklarında veyahut devlet hastanelerinde yaptırıp e-devlete işletsek veya aşı karnesini alsak ve bunu Dr. Unganlara giderken götürsek olmaz mı? Böylece sadece mauyene tahlil vs parası ödemiş oluruz bir dünya aşı parası vereceğimize ve aynı zamanda aynı gün bir dunya aşı olup vücudumuza yükeleneceğimize. Sizce bu mümkün değil mi?


  • @Hilal-2 Buna Unganlar sıcak bakmıyor diye biliyorum. lottery ile greencard alanların daha önceki yorumlarında hep bu vardı. ne olursa olsun kendileri aşıyı yapıyor diye biliyorum. yanlışım var ise düzeltin ama .


  • @Hilal-2 tesekkur ederim


  • @Hilal-2 kötümser olmak istemiyorum ama 2022 de biz başlarken bu işe seneye gideriz diyorduk. Sonra retrogression oldu işler karıştı. Temennim en kısa zamanda olması herkes için elbette ama herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor psikolojik olarak. Vize bültenlerini takip etmekte fayda var.


  • @TOK hocam aslında sizinkini ve birkaç arkadaşın daha takvimini inceleyerek DQ sonrası 10-12 ay interview süresi için tahmin ettim. Benim de sizin seyrinizde ilerlese memnun olucam ben:) Tam uygun şekli.


  • @Hilal-2 demek istediğim bu öngörülebilir bir süreç değil. Çok fazla parametre var. Birden çıkıp vize numaraları bitti diyorlar ve kapatıyorlar. O yüzden söylediğiniz takvime umutla bağlanmayın. Her zaman en kötüsüne göre hazırlayın kendinizi. Diğer türlü beklemek işkence oluyor malasef. Umarım sorunsuz bir şekilde ilerler herkesin ki.


  • @TOK Tabi hocam orası doğru, hayatta herşey olabilir, ben bu şekilde ilerlerse diye basitçe tek parametreyi baz alarak söyledim. İnşallah olumsuz olmaz ve kısa olur. Pozitif düşünelim pozitif olalım.:)


  • @TOK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @Hilal-2 demek istediğim bu öngörülebilir bir süreç değil. Çok fazla parametre var. Birden çıkıp vize numaraları bitti diyorlar ve kapatıyorlar. O yüzden söylediğiniz takvime umutla bağlanmayın. Her zaman en kötüsüne göre hazırlayın kendinizi. Diğer türlü beklemek işkence oluyor malasef. Umarım sorunsuz bir şekilde ilerler herkesin ki.

    Profilinize baktım kısaca da böyle direk sormuş oldum, siz neden diskalifiye oldunuz?


  • @katafalk2 diskalifiye olmuş derken neyi kastettiniz?
    DQ diskalifiye değildir, documentary qualified demektir.


  • @Hilal-2 evet her zaman pozitif


  • @TOK hocam bu düşüncem hakkında ne diyorsunuz? Sizin fikriniz önemli benim için.


  • @TOK pardon hocam aşılarla ilgili yazdığım konunun altına yazmıştım orada çıkacak sandım bu mesajım, o soruma görüşünüz önemlidir benim için.


  • @begumm bence aşılarınızı unvanlarda olun evet pahalı ama onların kuralları ile oynamak gerekiyor. Kendi sağlık sistemlerinin onayladığı aşıları olmuş oluyorsunuz. Sonuçta gittiğinizde bu aşılar sizi ve ailenizi koruyacak. Bende orada oldum. Risk almaya gerek yok bence


  • @TOK hocam bana yazdınız değil mi bunu?


  • @Hilal-2 evet evet


  • Ama burada tetanoz gibi aşıları devlette olup e nabıza işletip öyle halleden de var. O zaman gelince ben 2-3 ay önceden olabilir aşıları devlette olup e nabıza işleticem şahsen. Öyle yapıp buraya yazan da oldu şu an kim yazdı hatırlamadım


  • @begumm Merhaba, muhtemelen ben yazmisimdir. Tetanoz ve Hepatit B asimi meslegim geregi mulakattan once olmustum. Saglik ocaginda bu asilarimi oldugum icin haliyle e-nabiz’a islendi. Daha sonrasinda DV’cilerin sayfasinda Viyana’da mulakat alanlar, orada yapilan doktor muayenesinde antikor testi goturenlerin, bagisikligi olan hastaliklara karsi asi olmadigini belirtmislerdi. Ben de devlet hastanesine giderek, cocukluk asilari olan kizamik, kabakulak, su cicegine karsi antikor testi yaptirdim ve cocuklugumda asilarini oldugum icin de antikorum yuksek cikti. Barkodlu ciktilarini aldim. Muayeneye goturdum. Antikor testlerini kabul etmediler ve asilari yeniden yaptilar. E-nabizda gorunen asilarimi kabul ettiler. Cocukluk cagi asilarini bildigim kadariyla, yetiskinken yaptirmaniz mumkun degil. Bana saglik ocagi hemsiresi oyle soylemisti. Yani o asilari isteseniz de olamiyorsunuz ve cocuklugunuzda oldugunuza dair kanit sunamadiginiz icin (antikor testini kanit kabul etmiyor Ankara) yeniden olacaksiniz. Bence zaman kaybi. Onlar mutlaka yapacak asi buluyorlar ve 300-350 usd gibi bir meblagi sizden aliyorlar.


  • @dpdemir çok teşekkürler detaylı anlatımınız için, evet gerilere gittiğimde gördüm cevabınızı aşılarla ilgili. Artık vizeyi alalım da aşı parası da verilir diyorum 🙂


  • @begumm Aslında sadece para değil, önceden yazdığım gibi aynı anda bir dünya aşı olmak doğru değil ondan:) Neyse bakalım.


  • @Hilal-2 Ki biz büyüğüz, çocuklar için nasıl olacak bilmiyorum:)))


Benzer Başlıklar

  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum