Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Internship sonrası ABD de çalışma.

• Merhabalar,

Yaklaşık 10 aydır İstabulda bir pastanede pastacı olarak çalışmaktayım. Patronum Los Angeles'da Amerikalı bir fast food zinciri ile ortak pastane açmayı planlamakta tahminen 2020 Şubat ayı gibi açılacak. Ben de önümüzdeki ay temmuz sonu gibi Nashville'de bir otelde 1 senelik internship programında bulunacağım. J-1 vizesi ile. Mevcut pastahanemden istifa ettiğimde 1 seneyi doldurmamış olacağım.

Durumu patronuma söylediğimde çok sevindiğini internship programından sonra da Los Angeles'daki şubede işe başlayabileceğimi söyledi. Sorum şu mevcut durumda benim LA deki şubede işe başlamam için HB1 vizesinden başka bir yol var mı? Neticede o vize yaklaşık 5 de 1 şans ile çıkıyor kesin olarak çalışabileceğim bir vize türü var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler ederim.

• @ipsion Internship sonrası ABD de çalışma. içinde söyledi:

Merhabalar,

Yaklaşık 10 aydır İstabulda bir pastanede pastacı olarak çalışmaktayım. Patronum Los Angeles'da Amerikalı bir fast food zinciri ile ortak pastane açmayı planlamakta tahminen 2020 Şubat ayı gibi açılacak. Ben de önümüzdeki ay temmuz sonu gibi Nashville'de bir otelde 1 senelik internship programında bulunacağım. J-1 vizesi ile. Mevcut pastahanemden istifa ettiğimde 1 seneyi doldurmamış olacağım.

Durumu patronuma söylediğimde çok sevindiğini internship programından sonra da Los Angeles'daki şubede işe başlayabileceğimi söyledi. Sorum şu mevcut durumda benim LA deki şubede işe başlamam için HB1 vizesinden başka bir yol var mı? Neticede o vize yaklaşık 5 de 1 şans ile çıkıyor kesin olarak çalışabileceğim bir vize türü var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler ederim.

Sayin @ipsion,
    Evet çalışabileceğiniz başka vize türleri var. İşyerinizin de yapacağı yatırıma bağlı olarak E-2 yatırımcı vizesi, en az mudur seviyesinde çalışacak iseniz L-1 şirket transferi vizesi (ancak son 3 yılda en az 1 yıl işyerinde çalışmış olmanız gerekir ve başka şartları da vardır), H2 B gibi kısa sureli çalışma vizesi de veya başka vizeler de sizin için opsiyon olabilir. Öğrenim ve is geçmişinize detaylı baktıktan sonra sizin için en uygun çalışma vizelerine karar verilebilir.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    112 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @taha-gözütok, içinde söyledi: ABD'de açılacak ofis sonrası L1 vizesine başvuru yapmak Merhaba Claudia Hanım, öncelikle vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkürler. Çalışmış olduğum şirkette Dış ticaret müdürü olarak görev yapmaktayım. Şirketimizin bir Amerika ofisi açma düşüncesi bulunmakta ve bu oluşumu sağlayarak başında bulunacak kişi ben olacağım. Şu an halihazırda Turist vizem mevcut ve şirket kuruluşu ve araştırma yapmak için önden bir ziyaretimiz olacak. Konu ile alakalı araştırma yaptım forumu da inceledim bayağı ancak aşağıda soracağım sorulara net olarak bir yanıt bulamadım. Yarcımcı olabilirseniz çok sevinirim. 1- Bu başvuru yapılırken orada kurumluş olan şirketin %100 sahibi çalıştığım firmamı olmalıdır veya %51, %50, %25 gibi daha düşük oranlarda ortağı olması yeterli midir? 2- Orada kurulmuş olan firmada bir ortaklığımın olması herhangi bir sorun teşkil eder mi? 3- Başvuru sürecinde eşim için de aynı anda mı başvuruda bulunuluyor yoksa benim L1 vizem çıktıktan sonra başvurup ayrıca mı gelmeleri gerekli? 4- Şirket kuruluşu yeni olacağı için 1 yıllık ilk vize süresi veriliyor bildiğim kadarı ile. Bunun uzatılmasında şirketin büyüme ve istihdam oranı dışında bir etken var mı? Şirkette 1 yıl içerisinde istihdam olmaması ancak ticaret oranının yeterli düzeyde yükselmiş olması yeterli olacak mıdır? Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim. Sayin@@taha-gözütok, L1 vizesi icin iki sirket iliskisini gosterirken bir sirketin diger sirketin en az %50sine sahip olmasi gerekir. Ayni zamandatranfer oldugunuz sirketin ofisinde son 3 yilda en az 1 tam yil calismis olmaniz gerekir. Hem ortak hemde sirket calisani iseniz sorumluluklarinizin iyi tesbit edilmesi ve birbiri ile celiskili durumlar olusturmamasi gerekecektir. Esiniz icin ayni zamanda ( L1 dependent olarak ) veyaL1 vizesi size ciktiktan sonra basvuru yapilabilir. Genelde yeni sirketler icin bir yillik bir izin verilir, sirketin satislari, durumu, calisanlari bir yil sonunda degerlendirilecektir. Bunlar olumlu olursa bir problem yasanmamasi beklenir.
  • Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    315 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @karakuso, içinde söyledi: Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu Merhaba Claudia Hanım ,öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Waiver süreci başlatabilmem için hangi koşulları sağlamam gerekiyor ? Waiver süreci olumlu sonuçlansa dahi tekrardan vize başvurusu yaptığım takdirde olumsuz sonuçlanması muhtemel olmuyor mu çünkü canceled visa sonrası sadece waiver süreciyle yasak kaldırmış olan birisi olmuş oluyorum . Ayrıca ; Canceled olan vizem pasaportumda durduğu için diğer ülke vize başvurularımda sorun oluşturacağını düşünüyorum.Bu sebeple pasaportumu yenilemeyi düşünüyorum.Pasaportumu yenilemem abd konsolosluğu ile olan ilişkilerim için bir sorun teşkil eder mi ? (Waiver süreci için) veya yapmam gereken bir işlem var mıdır ? Sayin @karakuso, bazen waiver surecini baslatabilirsiniz bazen ise beklemeniz gerekebilir. Durumunuza detayli bakmadan waiveri tavsiye etmiyoruz. Waiverdan olumsuz sonuc alirsaniz yine zaman gecince tekrar basvuru yapmaniz mumkundur. Pasaportunuzu degistirebilirsiniz. Butun kayitlar elektronik oldugu icin ABD acisindan pasaportta degistirme yapip yapmamaniz sonucu olumsuz etkilemez. ABDye basvurmdan once Schengen vizesi alip seyahat yapmaniz ABDden olumlu sonuc alma ihtimalinizi artiracaktir.
  • ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD Sabıka Kaydı Expunge Yapılması Sayın Muslu Hukuk Bürosu Yetkilisi, Daha önce sizlere DUI ile ilgili durumumu belirtmiştim ve sizlerde yardımcı olmuştunuz. 1 adet misdemeanor sicil kaydım bulunmaktadır. Sizlere daha önce Polisten aldığım belgede Reckless driving yazdığını belirtmiştim fakat geçen gün Oklahoma State Bureau of investigation'da yapmış olduğum criminal history'de DUI olarak sonucum çıkmaktadır. 500$ ceza ödemiştim ve herhangi bir sosyal görev veya farklı bir ceza da almamıştım. Sormak istediğim, 6 yıl geçmesinden dolayı ve 1 adet DUI hariç hem ABD'de hem de TR'de farklı bir suçum olmamasından dolayı expunge talebi yapmam durumunda bu cezanın geçmişimden silinme olasılığı bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, Cezayı sildirmek size göçmenlik işlemleri acısından hiçbir avantaj sağlamaz ve hatta sicilinizde görünmese dahi yine de bunu bildirmeniz gerekir. Bu nedenle göçmenlik ve vatandaşlık icin expunge talebinde bulunmayın. Ama belki başka alanlar için faydası olabilir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    543 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Eshotcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu şimdiden çok teşekkür ederim. Sayın @Eshotcan, Çocuğunuz 21 yaşında olduğunda sizin adınıza yeşil kart başvurusunda bulunabilir. 21 yaşından önce bu mümkün değildir. Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k