Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @by_phtogpr, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba, uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ve birçok eşsiz bilgi edindim. Herşey için teşekkür ederim sizlere. Mülakat zamanım çok yaklaştı bu sebeple birkaç konuda danışmak istiyorum. Geçen sene yine ocak ayında eşimle B1/B2 başvurusu yapmıştık ve red almıştık. Dersimizi alıp geçen 1 senede epey bir seyahat yaptık. Şu an ikimizin de Yunanistandan 3'er schengen (Son olan 6 aylık ve yaza kadar aktif) ve yine yaza kadar geçerli 6 aylık İngiltere vizemiz (Mülakattan önce londraya gidip geleceğiz) mevcut. Bu süreçte danışmansız kendi araştırmalarımızla birçok vize başvurusu yaptığımız için çokça tecrübe kazandık. New york üzerine 9 günlük bir seyahat planı oluşturarak mülakata o şekilde gireceğiz.
    Genel profilimizden bahsederek nacizane düşüncelerinizi almak istiyorum.
    1- Ben memleketimde devlet hastanesinde Fizyoterapistim. 12 yıldır çalışıyorum son 6 yılım devlette aynı yerde. Eşim de bir eğitim kurumunda Müdürlük yapmakta. O da 9 senedir çalışıyor son 6 yılı aynı yerde.
    2- Ben doktora 2. sınıftayım fakat eğitimimi farklı sebeplerden 1.5 senedir dondurmaya devam ediyorum. Eşim yüksek lisans tez aşamasında.
    3- Mart ayından beri 3'ü vizesiz olmak üzere 18 ülke gezdik. Bunların çoğu ayrı ayrı haftasonu giriş çıkış şeklindeydi. Yani bir kere schengen bölgesine girerek çoklu gezi yapmadık her birinin damgası pasaportumuzda mevcut. Bunlardan bazıları; Norveç, Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika, Macaristan, Yunanistan... şeklinde ve İngiltere.
    4- Pasaportumuz son 1 senede çok dolduğu için yeni pasaport çıkardık. Şu an 2 pasaport taşıyoruz. ABD vizesi için de yeni boş pasaportu götürmeyi düşünüyoruz. Çünkü diğer pasaportumuzda ingiltere vizesi var ve biz mülakat günü öğleden sonra ingiltereye 10 günlüğüne tatile gideceğiz. Acaba boş pasaportu verip seyahatlerimizi anlatamazsak diye endişelendik. Sorun olur mu sizce ?
    5- Son 1 senede bu kadar fazla seyahat sorgulanır mı ? Bazı aylar her haftasonu seyahat gerçekleştirdik. Herbiri 2 gün, 3 gün şeklinde. Bunun cevabını hazırlamamız lazım. Son 5 senede seyahat yoktu da ne oldu da böyle gezmeye başladık şeklinde bir soru alabiliriz. 5 seneden önceki seyahatlerimiz de çok azdı çünkü.
    6- Bankalarda her ikimizin de Şubat, Mart aylarından beridir düzenli olarak tuttuğumuz dolar, euro, pound birikimlerimiz var.
    7- Benim evim, arabam var fakat kiradayız.
    8- Geçen sene sorulduğu için bunu da ekliyorum. Hala çocuğumuz yok. Bu neden soruldu ve avantajı-dezavantajı nedir bilmiyorum.
    9- Seyahat planını geçen sene 1 sene sonrasında 20 gün şeklinde ifade etmiştik. Hata etmiştik tabiiki. Bu sene New york'a kurban bayramı dönemi 9 gün şeklinde A4 kağıda bir seyahat planıyla gideceğiz (Washington'a günübirlik bir gezi ekleyebilirim). Kabul ederse göstereceğim. Booking rezervasyonumuzu yaptık onu da götüreceğiz. Uçak bileti almayacağım.

Gelebilecek sorulara cevaplarımızı hazırlayarak mülakat öncesi bunları çalışmak istiyoruz. Sizlerden alabileceğim ufak tüyolar çok işimize yarayacaktır. Sonuçta bu 2. başvurum ve red durumunda bir daha ne zaman randevu alabilirim ve oradan artık çevirebilir miyim bilemiyorum. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Üstteki gönderim geç onaylandığı için arkalarda kaldı görülmemiş olabilir yorumlarınızı bekliyorum 🙂 Randevum çok yaklaştı ve bir yorum bile yararlı olacaktır.

• @thisistheway demekki gecikmeleri normal olarak yorumlamak gerekir. Bekleyelim bakalım

• ⭐⭐⭐⭐

@by_phtogpr Merhaba,
    Bu kadar çok ülke gezmiş olmanız sizin lehinize. İngiltere vizesi olması bir artı.
    Maddi birikim ve mal varlığı onlar için önemli değil.
    Görüşmede rahat olun, vermezlerse vermesinler diye düşünerek gidin 🙂 kendinizden emin olun, İngiltere vizesinin olduğu 2.pasaport yanınızda olsun. A4 kağıda yazdığınız planı, nereye gideceksiniz diye sorduğunda camın altından hafifçe uzatıp bir yandan anlatmaya başlayın. Konuşmanızda hiç takılma yaşamadan güzel bir mülakat geçirmenizi temenni ederim.

• ⭐⭐

@by_phtogpr ABD, Schengen ve İngiltere vizesinden farklı olarak sizi mal varlığınıza göre değil profilinize göre değerlendirir ve bakılan en önemli kriter sizin geri dönüp dönmeyeceğinizdir. Bu kapsamda; farklı ülkelere seyahat etmeniz olumludur. Mülakatta sakin olun, sorulara kısa ve net yanıtlar verin,gerisi kendiliğinden gelecektir.

Bol şans.

• @ersah Sanırım red sebebi seyahat amacının turistik olmaması, bir nevi bakıcılık gibi görünmesi. Torunlarımı görmeye gideceğim, diğer torunumun doğum gününden sonra da döneceğim, gibi bir gerekçe daha makul olurdu sanki.

2 yıl önce eşimle biz de havaalanında biraz azar yemiştik bu nedenle.

• @by_phtogpr profiliniz vize almaya çok uygun aslında. Ben neden bu kadar ülke gezdiğiniz diye bir soru geleceğini sanmıyorum. Gezmeye daha fazla vakit ayırmaya karar verdik diyebilirsiniz. Çocuk sorusunu , türkiyeye bağlayıcılık açısından da sormuş olabilir. Yada forma tam göz gezdirirken direkt sormuştur var mı yok mu,var deseydiniz yada formda görseydi ona vize alacak mısınız diye soracaktır muhtemelen.
    Yüksek lisanslarınız dondurulmamış olsaydı türkiyeye bağlayıcılığı perçinlerdi.
    Bence bu profille kendinizi düzgün ifade ettiğinizde vize alacaksınız. Başarılar.

• ⭐⭐

@Serapp memuru istemedikce kagit uzatilmaz vize gorusmesinde.

• ⭐⭐

@charon Doğrudur. Planı görmek ister misiniz diye sorulup eğer olumlu yanıt alınırsa doküman uzatılmalıdır. Aksi nezaketsizlik olarak algılanabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

Sayın @charon ve sayın @EasternStar uyarılarınız için teşekkürler.
    @by_phtogpr bunu dikkate alacaktır diye umuyorum.

• @ersah siz amerikaya hangi vize turu ile geldiniz bu da onemli onlar icin eger turist, ogrenci veya wat ile gelip evlenip kalmissaniz bu red flag gorunuyo aileler kardesler icin

• Herkese merhaba dostlar, bu spesifik bir konuda fikir alma entry sidir 🙂

29 yaşındayım videographer'ım. Bekarım ve lise mezunuyum. Yaklaşık 3 yıl bu işi freelance olarak ve aynı zamanda başka yerlerde çalışırken ekstra olarak yaptıktan sonra şuanda 7 aydan beri sigortalı olarak yapay zeka geliştiren bir anonim şirketinde aktif şekilde videographer olarak çalışıyorum.

Şirketimizde media ekibimizin başında Türkiye'nin en ünlü dizisinde yönetmenlik yapmış bir yönetmenle birlikte çalışıyoruz.
    Geleyim konuya, şirketimizin sahibi ve media ekibimizin yöneticisi olan yönetmen çok yakın ahbaplar diyebilirim, media ekibimizin yöneticisi olan yönetmenimiz ise kendisine özel bir belgesel projesi var. Burada çalışırken eş zamanlı belgesel projesine de çalışıyor ve benide projeye dahil etti...
    Bu proje'de planlanmış yaklaşık 11 ülke var gezeceğimiz. İlk olarak Martta Filipinler Nisan'da Japonya, Tayvan Haziranda Moğolistan ve devamında Çin Hindistan, Brezilya gibi bir çok ülke var. Proje süresince sürekli ülkelere gidip çekim yapıp Türkiye'ye dönüp belirli süreler kalıp geri gidip geleceğiz sürekli anlayacağınız...
    Bu süreçte tüm masraflarım proje sahibi yönetmemin tarafımdan karşılanacak, ama Amerikan vizemin onunla alakası olmayacak.

Benimde kız kardeşim Amerikan vatandaşı oldu, eşi Amerikan vatandaşı yaklaşık 6 yıldır Los Angelas da yaşıyor. Bu süreçte annem ve babam amerika'ya gidip geldiler. Hatta henüz 3 ay önce geldiler.

Neyse sanırım biraz fazla uzattım 🙂 Sormak istediğim soru şu... Ben Şuan Amerikan vize randevusu alsam (çok ileri tarihlere verildiği için şimdi almak istiyorum) Ülkelere gidip geldiğimde sürekli fotoğraf video çekeceğim tabiki, vizelerim dolmuş olacak vs... Bunları kanıt olarak sunmak istiyorum, olumlu olur mu acaba? En yakın olarak Moğolistandan sonra da projede bir aylık bir aramız olacak ve Türkiye'de olacağımız için yapabilirsem Amerikan vize randevu tarihimi bu tarihe de randevuyu çekmeye çalışacağım. Hem de giriş çıkış sürelerimin üzerinden çok geçmeden, Dünya'yı gezme arzumda olduğu için belki de randevu da bunu da belirtmek istediğim için araya çok süre koymak istemiyorum.
    Amerika'ya gerçekten gezmeye gitmek istiyorum, kız kardeşimi görmek istiyorum. Ama onaylanmaz hiç yurtdışı seyahatim yok diye başvurmamıştım bu zamana kadar. Şimdi ise Tüm Dünya'yı gezeceğim ve bu benim için başlangıç olacak diyebilirim.
    Sizce benim profilimde vizem onaylanır mı? veya vereceğiniz tavsiyeler varmıdır? Benzer deneyimler yaşadınız mı?

Lütfen çok karmaşık anlattıysam dilediğiniz bilgileri edinmek için soru sormaktan çekinmeyin.
    Herkesin istediği gibi bir hayatı olması ve bütün dileklerinizin gerçekleşmesi ümidiyle 🙂

• Arkadaşlar, 2 çocuğum ve eşim olmasına rağmen tek başıma seyahat yapacağım. Mülakat görüşmelerinde aileler onay alıyor diye okudum. Evli 2 çocuklu tek gitmesiyle bir fark olurmu.

• Arkadaşlar eşimin 15 yaşında ki oğluna turist vizesi baş vurusu kabul edildi ve vizesini aldı. Ben USA vatandaşıyım,eşim green kartlı. Sorum şu oğlunun vilayeti kendisinde ve o buraya geldiğinde biz ona burada GC baş vurusu yapabiliyormuyuz? Yani turist vizesinden göçmenlik. 15 yaş olduğu için sıkıntı yapacaklarını sanmıyorum çünkü çocuk statüsünde geçiyor.

• @Asyan35 esinizin usa vatandasi olmasi gerekiyor bildigim kadariyla ogluna petitioner olabilmesi için.

• @Zübeyir-Altunkaya eşinizin ve çocuğunuzun türkiyede olması sizin geri döneceğinize bir kanıt olarak görebilirler. İyi bir tatil planı ve onların neden kaldığını ifade edebilirseniz bence sizin için artı olabilir bu durum. Tabii geri kalan profilinizi bilmiyorum iş, yurtdışı seyahati vs noktalarını

• @Asyan35 vize için tebrik ederim. Evet eşinizin çocuğu için sizin üzerinizden ya da eşinizin greencardı üzerinden Abd içinde ya da Türkiye'de başvuru yapabilirsiniz. Süreç sizin üzerinizden ilerlerse IR2/CR2, greencardlı anne üzerinden ilerlerse F2A vizesi olarak adlandırılıyor. Çocuğun yaşı sizin üzerinizden başvurmaya müsait gibi ve Abd vatandaşlığınız sebebiyle süreç belki daha kısa süre içinde tamamlanabilir ama çocuğun sizinle olan bağı mevcut yaşı sebebiyle fam ve uscis rehberliğindeki kurallara uygun mu? bunun için forumdaki muslu hukuk bürosundan* fikir almanızı tavsiye ederim. Ben ilgili konu başlıklarının linklerini aşağıya bırakıyorum. Süreçte bol şans

*Muslu hukuk bürosuna aşağıdaki forum başlığı üzerinden sorularınızı sorabilir ya da başlık içindeki site linkleri üzerinden büro ile direkt iletişim sağlayabilirsiniz

Muslu Hukuk Bürosu forumumuzda! https://yesilkartforum.com/forum/post/69101

sizin sorularınız için diğer uygun başlık ve linkleri aşağıya bırakıyorum ⬇

ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi https://yesilkartforum.com/forum/post/2496

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak https://yesilkartforum.com/forum/post/180

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) https://yesilkartforum.com/forum/post/7642

https://www.uscis.gov/adoption/bringing-your-internationally-adopted-child-to-the-united-states/before-your-child-immigrates-to-the-united-states

• @ozan350 planlamanız güzel gözüküyor,sanırım şu an pasaportunuz boş bu proje bittikten sonra baya bi renkli pasaportunuz olacak. Ben vize alma şansınızın bu aşamadan sonra yüksek olduğunu düşünüyorum. Buradaki yazınızdaki enerjiyi konsolosluğada aktarabilir seniz bence vize tamam
    Siz seyahatler bittikten sonra tekrar bi sorun bence. Saydığınız ülkeler çok güzel yerler umarım keyifli vakit geçirirsiniz. Şimdiden projede başarılar dilerim

Not:Son olarak nacizane bir tavsiye, seyahat planınıza kız kardeşinizide dahil etmeniz bence akıllıca olur. En azından seyahatin bir bölümüdede olsa ablanızıda ziyaret edin. Kıta değiştirip Amerikaya gidip kız kardeşi görmeden gelmek bence dünyanın olağan akışına ters.

• @gamzeuslu1 evet uygun olur

• ⭐⭐

@ozan350 Merhaba, vize başvurunuz için önemi olan tek şey pasaportunuzdaki giriş çıkış damgaları ve hangi ülkelere ait olduğudur, fotoğraf gibi belgeleri sunmanıza imkan bulamayabilirsiniz. Başvurunuzu şimdiden yapıp mülakata girmeden önce gittiğiniz ülkelere göre ds160 formunuzu güncelleyebilirsiniz. Bahsettiğiniz 1 aylık aralıkta gitmediğiniz ama proje kapsamında ileride gideceğiniz bir ülkeye de vize alabilirseniz avantajınıza olur, zira kız kardeşinizi ziyaret edip bir süre seyahat ettikten sonra geri dönüp projeye kaldığınız yerden devam edeceğinizi belirtebilirsiniz. Mülakata girdiğinizde en uzun 18 aylık bir iş deneyiminiz olacak ki bu biraz kısa süre gibi görünecek, varsa önceki iş yeri bilgilerinizi de eklemeniz çok faydalı olur. Aynı iş dalında farklı bir şirkette geçmeniz olumlu etki gösterecektir. Şimdiden bol şans.

• @Muhtaradana Merhaba, değerli cevabınız için çok teşekkür ederim... Dediğiniz gibi şuan pasaportum boş. En yakın seyahatlerim art arda Filipinler, Japonya, Tayvan ve Moğolistan. Proje de tek vize isteyen ülke ise Çin, bunu sondan bir önce ki sıraya koyduk, planlamamızda sarkma olmazsa kasım ayında orada olacağız. Ben şubat ayında hazırlanıp randevu başvurumu yapmak istiyorum (bu süreçte randevuyu alırken hiç yurtdışı seyahatim olmamış olacak hala, seyahatimizin ilk durağı Filipinlere Mart ayında gideceğim) ve eğer randevuyu çekebilirsem Haziran ayında 15-20 günlük bir boşluğumuz var. Bu sırada vize randevuma katılıp onay gelirse hemen gidip gelmek istiyorum. Bütçe tahminimden dolayı maksimum 10 gün kalacağım ve uçak bileti vs hariç 2 bin dolar gibi bir bütçe ayırmayı düşünüyorum, bu süreçte babamı da sponsor olarak göstermeyi düşünüyorum... Vize mülakatında 10 günlük hesap ve bütçemi net olarak yapıp o şekilde net bir cevap vereceğim tabiki kafa karışıklığı yaratmamak adına... Dediğiniz gibi zaten ilk önce Los Angeles'a gidip kız kardeşimi göreceğim, hollywood Las vegas gibi yakın noktalara gitmek istiyorum zaten rotamda onun üzerine olacak. Net planlamamı gün gün yapacağım yani aslında...

Sizce kız kardeşimden davetiye almamın bir artısı olur mu?
    Şimdi başvurumu yapıp sonradan ülkeleri güncellemek bir kafa karışıklığı yaratır mı?
    Proje de ufak bir aralık bulup bu süreçte gidip geleceğimi söylemem bir sorun yaratır mı? Ben özellikle böyle yapmak istedim çünkü projemiz devam ediyor olacak...
    Proje devam ettiğine dair bir kanıt sunmam (yani geri döneceğime dair) olumlu bir yanı olur mu? Ve nasıl kanıtlar sunmam gerekir?
    Çok soru sordum kusra bakmayın, kafam karışık vize ödemesinin de boşa gitmesini istemiyorum gerçekten 🙂
    Cevabını merak ettiğiniz sorular varsa yönlendirmek adına lütfen sorun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k