K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@aristocrat şanslıymış o zaman :) ama belkide hızlandırma talebinde bulundu söylemedi. Ya da dosyasını gerçekten şans eseri o dönemin dosyaları ile bakmışlar.
-
@ob16222 cok tesekkurler yanitlar icin. nisanlim basvuruyu eksiksiz yapmak icin avukatla calismayi tercih etti. ben internetten bilgilenerek ilerliyorum daha cok, avukat turkiyeyle calismamis daha once, o da benimle tecrube ediyor. Ben burada vizesini alan kisilerin tecrubelerine cok daha fazla guveniyorum. iyi ki varsiniz, zor bir surec ve tamamen tecrubesiz ilerliyoruz. Case ready oldu, uye olacagim sanirim turkce karakterli ismimi kullanmamam gerekiyor degil mi? Odemeyi herhangi bir zamanda yapmaya izin veriyorlar mi yoksa onun icin de mi randevu acilmasini bekleyecegiz? Alacagim iki belge var, sicil ve nufus kayit ornegi, bunlar turkce kabul ediliyor yaziyor bana avukatin verdigi pdf de. ama forumda bunlari ingilizce goturdugunu soyleyenler var kafam karisti. Emin olmak istiyorum. Benimle ayni asamada olanlara da cevaplar faydali olacaktir. Ben vizemi alinca bastan asagiya her asamayi detaylica yazacagim, burada her cevap farkli sayfalarda oldugu icin tekrar soruyoruz bazi sorulari affedin
-
@yagmur-vanberg tekrar söylediğim gibi hangi evrak Orjinal , Türkçe veya İngilizce istediğini elçilik size mail yoluyla zaten bildiriyor burada benim veya bir başkasının Türkçe veya İngilizce demesi önemli değil herkes için farklı ilerliyor bazı evraklar standart onlar için bişey demiyorum zaten. İngilizce götürmeniz karşı taraf için daha kolay olur sonuçta ana dili ama her evrak İngilizce olmalı diye bir kural yok Türkçe kabul ettikleri evraklarda var. Aşağıya linki bıraktım oradan bakın bütün evraklar ile ilgili açıklamalar yazıyor tekrar belirttiğim gibi takıldığınız yerde avukatınıza sorun. Türkiye ile daha önce çalışmadım diye bir bahane olamaz çünkü sistem aynı.
Avukatınızın Türkiye ile daha önce çalışmaması bişey değiştirmiyor çünkü dünyanın her yerinde k1 vizesi prosedürü aynı. :) o yüzden öyle bir bahaneye sığınmasın kendisi, İngiltere’de de aynı Fransa’da da aynı. Ödemeyi randevu ekranı açılınca yapabilirsiniz. İngilizce karakter kullanın Türkçe kabul etmiyor zaten.
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/K1K2-VIZELER-ICIN-YONERGELER-TR.pdf
-
Merhabalar, Dosya bugun itibariyle Ready gorunuyor,Konsolosluktan herhangi bir email almadik ,emailin gelmesi ne kadar suruyor yaklasik olarak ?Diger sorum email vize mulakatina girecek nisanliya mi geliyor yoksa sponsor olan nisanliya mi ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar merhaba noa2 bekliyorum iş değişikliği yapma ihtimalim var, bu değişikliği bildirmem gerekiyor mu bi problem yaratır mı. Ben davet edilen tarafım yani vizeyi almak isteyen
-
@Munzurlu-24-62 bazı arkadaşlar e mail gelmediğini iddia ediyorlar. Bence bu şart değil kayıt olup randevu kovalayın.
-
@onuronur bişey yapmanıza gerek yok.
-
@ob16222 konsolosluk calisanlari turkce bilen amerikalilarsa tamam o zaman ingilizce hazirlarim daha kolay olur. ben turk zannetmistim konsolosluk calisanlarini.
link icin tesekkurler. Mail henuz gelmedi. Fiziksel olarak da mail gelecek mi bana Case ready oldugu icin Ankaradan? -
@yagmur-vanberg bazılarına mail gelmiyor ank kodunuz varsa o kodla kayıt olup randevu arayınız. Hayır fiziki bir posta gelmeyecek.
-
Bu ileti silindi! -
@tncymz anladim,Tesekkurler.
-
@Emir-1 e devletten nasil ingilizce aldiniz ciktiyi ?
-
@yagmur-vanberg belgeyi çıkartırken ingilizce seçeneği varsa o şekilde yap, ama hepsi öyle değildi sanırım hatırlamıyorum. Muhtemelen adli sicil kaydıydı.
-
Merak ediyorum genel olarak sitede bu vizeden red alan oldumu?
-
DS 160 formunun gecerlilik suresi ne kadar ,eger 1 ay ise tekrar doldurmak zorunda kalacagiz :(
-
@Munzurlu-24-62 Merhaba, geçerlilik süresi 1 ay değil, o tamamlanmamış formlar için geçerli bir süre, örneğin formu doldurmaya başlayıp ara verdikten sonra bir ay içerisinde kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz, ama zaten bitirip confirmation page'i çıktı aldıktan sonra geçerlilik süresi olmuyor. Sadece bir kere doldurup onay sayfasının çıktısını almanız yeterli
-
@dalailama evet var , yalan beyanda bulundular. Bir tanesi bu forumdaydı :)
-
Salı günü istenilen ekstra evrakları konsolosluga ulastırdım bugün de geri dönüş yapılmadı. Umarım yarın yapılır 30 ocakta uçağım var yetişmesini umut ediyorum…
-
@Fazlı-Eren Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin.
-
@ob16222 bugün 78 gün oldu case numarası almak bu kadar uzun surmuyordu!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum