Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)


  • @tncymz anladim,Tesekkurler.


  • @Emir-1 e devletten nasil ingilizce aldiniz ciktiyi ?


  • @yagmur-vanberg belgeyi çıkartırken ingilizce seçeneği varsa o şekilde yap, ama hepsi öyle değildi sanırım hatırlamıyorum. Muhtemelen adli sicil kaydıydı.


  • Merak ediyorum genel olarak sitede bu vizeden red alan oldumu?


  • DS 160 formunun gecerlilik suresi ne kadar ,eger 1 ay ise tekrar doldurmak zorunda kalacagiz :(


  • @Munzurlu-24-62 Merhaba, geçerlilik süresi 1 ay değil, o tamamlanmamış formlar için geçerli bir süre, örneğin formu doldurmaya başlayıp ara verdikten sonra bir ay içerisinde kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz, ama zaten bitirip confirmation page'i çıktı aldıktan sonra geçerlilik süresi olmuyor. Sadece bir kere doldurup onay sayfasının çıktısını almanız yeterli


  • @dalailama evet var , yalan beyanda bulundular. Bir tanesi bu forumdaydı :)


  • Salı günü istenilen ekstra evrakları konsolosluga ulastırdım bugün de geri dönüş yapılmadı. Umarım yarın yapılır 30 ocakta uçağım var yetişmesini umut ediyorum…


  • @Fazlı-Eren Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin.


  • @ob16222 bugün 78 gün oldu case numarası almak bu kadar uzun surmuyordu!


  • Merhaba, elçilikten 16 ocakta mail aldım, DS-160 formunu da doldurdum ve randevu bekliyorum, Ocak'ta yeniden randevular açılır mı sizce? 31 Mart'ta I-129F formunun süresi bitiyor. O güne kadar randevu bulamam diye endişeleniyorum.


  • @ozy75 Sanırım beni uscis çalışanı olarak düşünüyorsunuz. İsyanınızı anlıyorum ama yanlış kişiye karşı :) beklemekten başka yapacak bişeyiniz yok. Başarılar.


  • @Lillia 3-4 mesaj yukarda mesajiniza istinaden bir arkadas yorum yapmis. Forumu okusaniz aslinda butun kafanizda ki sorunlarin cevabi var. Sahsi gorusum Nisan ve sonrasina acarlar diye dusunuyorum ( tamamen kisisel yorumum)


  • @ob16222 Tamamdır okuyacağım, teşekkür ederim.


  • @ob16222 randevulari turkiye is saatinde mi aciyorlar yani gece gunduz fark etmeksizin her an acilabiliyor mu? Nisana verirler dediginiz sanirim bugun bile randevu acsalar en erken tarih nisan civari olur diyorsunuz. Bizlere ankaradan mail geldi. randevu bekleyen insan olunca mi aciyorlar sistemi?


  • merhaba,
    öncelikle burada yazan herkese teşekkür ediyorum. herkese çok faydası olduğunu düşünüyorum.
    bugün 08:15 mülakatım vardı bende yaşadığım tecrübeyi aktarmak isterim.
    08:00 gibi içeri aldılar vize kategorisine göre sıra numarı veriyorlar ve ekrandan numaranızı takip ediyorsunuz. Numaranız yandığında evraklarını tek tek istiyorlar
    1- nüfus kayıt örneği(e devletten)
    2-askerlik durum belgesi(e devletten)
    3-arşivli adlı sicil kaydı(e devletten)
    4-I-134 formu Amerika'daki nişanlınız dolduracak
    5-nişanlınızın vergi dökümü
    6-pasort
    7-2 adet biyometrik fotoğraf
    8-ilişkiye dair kanıtlar
    9-nişanlımın 90 gün içerisinde evleneceğimize dair mektubu. Benimkide vardı ama benimkini istemedi
    Bunların dışında banka dökümlerini de istemedi benden
    İngilizce bildiğimi ama mülakatı Türkçe yapmak istediğimi söyledim. Daha sonra tekrar numaramı takip etmem gerektiğini söylediler ortalama 20 dk sonra numaram tekrar yandı ve mülakatı mı yapmak için memurla görüşmem başladı.
    WhatsApp yazışmalarını gördü ve İngilizce biliyorsun dedi İngilizce devam edelim dedi bende heyecanlı olduğumu ama yapabileceğimi söyledim. ilişkiye dair bir kaç soru sordu sırasıyla.
    1-ne zaman ve nerede tanıştınız.
    2-kaç kez yüz yüze görüştünüz.
    3- nişanlının kaç kardeşi var
    4-nişanlının annesi ve babasının adı
    5-nişanlın nerede ne iş yapıyor
    6-nişanlının ailesiyle görüştün mü gibi basit sorular sordu ve vizeniz onaylandı 5 gün içerisinde postadan teslim alabilirsiniz dedi

    dosyamı tamamlanması toplam 18 ay sürdü. randevu alma süreciyle toplam 22 ay sürdü diyebilirim. herkese sabırlar diliyorum çok zor bir süreç belirsizlik ve beklemek çok yoruyor insanı. durumunuzu herkese anlatmayın insanların sürekli sorması sizi daha çok yoruyor. herkese çok teşekkürler bol şans


  • @yagmur-vanberg Ben 129f gönderdiğimde Amerika vatandaşı nişanlımın pasaport fotokopisini yollamıştım, kendi pasaportumun fotokopisini yollamamıştım. USCIS'te beneficiary pasaportunun 129f için gerekli olduğu yazmıyor. Bu arkadaş bana RFE'ye hazırlıklı ol pasaportsuz olur mu demişti.. Sonra ben direkt approval aldım. İçime kurt düşürdüğü için aylarca düşünmüştüm bu konuyu. Şimdi de randevu tarihleriyle ilgili bilgisi olmamasına rağmen insanları umutsuzluğa sürükleyecek cevaplar veriyor. Kendi süreci maalesef çok uzun sürdüğü için, yeni başvuranların dosyalarının daha kısa sürmesini kabullenemiyor olabilir. Genel olarak çok yardımsever gibi durup insanları alttan alta azarlıyor.
    Ben söyleyeyim; bu hafta içi bir kez randevu açıldı o da 22 ocak'tı. aralıktada şubat 23 için randevu açılmıştı. nisan sonrasına gelmesi için önce mart ayının randevularının verilmesi gerekiyor. Bu arkadaşa herkes çok güveniyor. Güvenilmemesi lazım.


  • @Karamurat58 Gözünüz aydın, uzun sürmüş ama sonunda vizeniz onaylanmış. Tebrik ederim. Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.


  • Herkese selamlar, vize onaylandıktan sonra kaç ay içerisinde US'e seyahat edilmesi gerekiyor? Diğer bir deyişle 6 aylık süre vizenin onaylandığı tarihten mi başlıyor yoksa esas alınan başka bir tarih mi var? 14 Şubatta randevum var, ona göre planlama yapacağım.

    Bir de evlendikten sonra TR'ye dönebiliyor muyuz? Dönüp greencard sürecini burada beklemek mümkün olur mu? Bu konuda nette pek bir şey bulamadım. Kaynak var ise paylaşabilirseniz çok sevinirim.


  • @thisnew merhaba cevap ve bilgilendirme icin tesekkur ederim, bu baslikta cok fazla tecrubeli insan var gordugum kadariyla, butun mesajlari okudum cunku. ama soru sordugumuzda kimse cevaplamiyor birkac arkadas disinda. son zamanlarda vize mulakatina giren arkadaslarin bilgilerini cok onemsiyorum, covid asisi, belgeler, randevu vs onlarin guncel bilgilerini ariyorum. lutfen bunu okuyan arkadaslar arkanizdan gelenlere yardimci olun, ben de mulakatim biter bitmez burada sorulari cevaplamaya calisacagim


Benzer Başlıklar

  • K-1 Nişanlılık Vizesi Mahkeme Sorusu

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    213 Bakış
    M
    Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var. Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin. Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum