Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• @adarden onay formunun çıktısını alacaksınız ben yerinizde olsam ds formunu güncellerim ve oradaki süreyi 15 güne kısaltırım. Bence kalacağınız sürede onların gözünde geri dönmenize bir etken oluyor çünkü ve burda sizin geri işe döneceğinizi belirtmiş olmanız olumlu olarak yansıyacaktır diye düşünüyorum

• Aralık ayında Annemin Ankara'da B1/B2 randevusu vardı. Vizesini onayladılar. Annem oğlumu ve gelinimi ziyaret edeceğim demiş ondan sonra bizimle iligli birkaç soru sormuşlar orda ne yapıyor vs gibi. sonra onaylamışlar. Biz DV2023 kazananı olarak Amerikaya yerleştik öyle özel bir durum yok bunun dışında.
    Annem hiç ingilizce bilmiyor, yeşil pasaportlu ve sadece 1 kere yurt dışına gitti 2023 japonya ( almanya aktarmalı) .
    Referans olur mu sizlere bilemeyeceğim. Randevuyu biz Amerikaa gelir gelmez almıştık nerdeyse 1 sene sonraya vermişti.

• @Emircan-Akçay Hangi konsoloklukda girdiniz mulakata?

• @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim ilginize🙏

• @kaganuysl, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Arkadaşlar, buradan edindiğim bilgi ve tecrübe inanılmaz gerçekten 🙂

Kendime bir deftere sorulabilecek soruları yazıp, altına uygun cevaplarımı yazıp aralarından kriterlere göre olması gerekene en yakını seçip kendime bi soru-cevap hazırlığı yaptım, size de tavsiye ederim. Gün içi kendi kendime soru cevap yaptığımda, cevaplarımın daha keskin ve net olduğunu görüyorum.

Tabiiki net olarak bu sorunun cevabını alamam ama yazılanlara inancımdan ötürü; burda tecrübesi olan ve konuya hakim olanlardan ufak da olsa bi değerlendirme almak istiyorum.
    29 Şubat vize görüşmemiz var, ben 34 yaşındayım, eşim 29 yaşında ve 2 yaşında bir kız çocuğumuz var. 2008'den beri kendi mali müşavir şirketimizde sigortalıyım ve bir başka özel şirkette imzaya yetkili müdür olarak gözüküyorum. Eşimde özel bir kolejde anaokulu öğretmeni. Daha önce 2023 Yaz İtalya ve öncesinde Kıbrıs, Gürcistan gezimiz var ve ben 2011'de Work And Travel ile Los Angeles'daydım.

Amacımız turistik olarak yazın kızımızı Orlando - Disneyland götürmek ve tatilimizi yapmak. Ne dersiniz, sizce nelere dikkat etmeliyim bu söylediklerim haricinde ekstra?

Herkese teşekkür, saygılar.

Merhaba,

disneyland v.b. diyerek kasmayın bence.
    olumsuz örnek vermek istemem ama 2 çocuklu bir tanıdığım çocuk yaşları da uygun olmasına rağmen disneyland gezisi için ailecek red almışlardı.

direk newyork ya da hangi eyaletse turistik seyahat yapacağız yazın, detaylı planlamadık diyebilirsiniz.

• @Zübeyir-Altunkaya

sizin profilde 30sn basit bir mülakatta onay alırsınız. burada yazmadığınız farklı bir durum yoksa.

• @selamibasaran Ankarada hocam

• @Mehmet-Can-0 konsolosun ret cevabını disneyland planından dolayı verdiğini düşünerek ve düz mantıkla "seyahat planına disneyland'i eklemeyin ret alırsınız" sonucu çıkarmak bence doğru değil. Biz de planımıza eklemiştik ve onay aldık, bu da şu sonucu çıkarmıyor: "plana disneyland eklerseniz kesin onay alırsınız". Buradaki asıl önemli konu gönlümüzden geçen(ve tabi makul) bir seyahat planı oluşturmak ve bunu görevliye samimi bir şekilde anlatmak.

• @Mehmet-Can-0 ya da 30 saniye de ret alabilir eğer doğru ifade edemezse. Profile bakarak "onay alır / ret alır" gibi kesin sonuçlar çıkarmak doğru değil. Bizim gördüğümüz değil konsolosun yorumu ve mülakattaki durum önemli.

• @tufank katılıyorum, ben mülakat sırası beklerken, halihazırda İzmir'de bir üniversitede çalışmakta olan bir profesöre, defalarca yurtdışına çıkmış olmasına rağmen ret vermişti konsolos. Komple bekleyenler olarak şaşkınlığımızı gizleyememiştik ve haliyle alamayacağız korkusu sarmıştı herkesi 🙂 Bu nedenle profil avantaj olabilir ama camın arkasındaki arkadaşın ne düşündüğü önemli.

• ⭐⭐

günaydın herkese 5 şubatta randevum var gideceğim yere bir work shopun başlığını attım çünkü planım bir kaç work shopa da katılmak bir otel bir mekan belirtmek istemedim... çünkü yalan beyan vermiş olacaktım kurmaca yapıyorlar ya herş eyi uçak biletine varana kadar... formdaki o bölümü de yazmadan geçirmiyor bir sonraki aşamaya... bende work shopun yapılacağı culinary okulun adını yazdım vizemi aldıktan sonrada akreditasyonumu tamamlayacağımı söyleyeceğim olmaz mı?

• @tufank, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Mehmet-Can-0 ya da 30 saniye de ret alabilir eğer doğru ifade edemezse. Profile bakarak "onay alır / ret alır" gibi kesin sonuçlar çıkarmak doğru değil. Bizim gördüğümüz değil konsolosun yorumu ve mülakattaki durum önemli.

Ankara konsolosluğunda randevular açıldı. Mart ayına oraya aldım. İstanbulda oturuyorum ama burada randevular halen açılmadı. Sizce Ankara onay açısından daha mı iyi olur.

• Bu arada isyerinizde bulunan çalışan sayısının önemi var mı ?

• ⭐⭐

@Zübeyir-Altunkaya Aslında kısmen var.Firmanızın büyüklüğünü o şekilde tahmin ediyor konsolos.Ama bu demek değilki şahıs şirketi yada çalışanı olmayan şirket negatif etki yaratır. Aksine işinin başına dönmesi gereken kişi ve ülkesine bağlayıcı özellik olarak şirket sahibi olmak avantajdır.Sorularınızı bu başlık altında yazarsanız daha doğru olur.Bu başlık mülakat deneyimleri için.

• Herkese merhabalar,
    23 Ocak 2024 için randevu oluşturdum. Ve 08 Şubat 2024'te ABD'ye uçuşum var. Vizem eğer onaylanırsa pasaportum bu tarihe yetişir mi?

Ayrıca gidiş amacım Amerika'da en iyi okullardan biriyle doktora eğitimi için görüşme/mülakatım olacak. Her şeyi okul karşılayacak gerekli davet belgesi ve uçak biletleri her şey ayarlı. Sizce görüşmede ekstra yapmam gereken bişey var mı?

Son olarak önceden DS-160 belgemi doldurmuştum ve randevuyu bu belge ile aldım. Bu belgeyi doldururken herhangi bir okuldan davet vs yoktu. Fakat sonrasında okuldan davet mektubu geldi. Şimdi tekrardan DS-160 formu dolduracağım. Ve yeni DS-160 numarası var fakat ais sisteminde değiştirmek mümkün gözükmüyor. Nasıl bir yol izlemeliyim? Vize görüşmesi için de tavsiyesi olan varsa mutlu olurum.

• @biyologs
    normalde çok rahat yetişmesi lazım. (biz görüştükten 3 gün sonra pasaportu almıştık)
    fakat yılbaşı ve noel tatillerinden sonra süreçler yavaşlamış.
    yine de ay sonuna kadar bekleme sürelerinin azalması ve pasaportunuzu almanız muhtemelen.

bir işe yarar mı bilmiyorum ama görüşme günü binaya girince ds-160 formunu alan Türk görevliler var, bu durumu onlarla konuşabilirsiniz belki approve sonrası isseud durumunu hızlandırabilirler.

• Merhaba,
    Görüşme öncesi burada oldukça zaman geçirdiğim için ben de görüşmemi paylaşmak istiyorum. Bugün sabahdı görüşmem. randevu saatinden yaklaşık 15 dk sonra içeri girebildim. Önceki paylaşılanlardan farklı bir prosedür yoktu. vize bölümünün bu kadar küçük ve dar alna sığdırıldığını açıkçası düşünmemiştim. tüm başvuranların süreçleri herkesi gözü önünde gerçekleşiyor. belki de şeffaflık gereği doğrusu budur bilemedim. 5 gişe de aynı anda hizmet veriyordu. Red / onay oranı %50 gibiydi. Benim görüşmem çok kısa sürdü bu kadar beklemiyordum. Neden Amerika'ya gittiğimi sordu. Fuar için olduğunu söyledim. Ne iş yaptığımı sordu. Mühendis olduğumu söyledim. Sonrasında ingilizce biliyor musun dedi? Burada ingilizce olarak evet bildiğimi ama anadilim olmadığı için hata yapmamam adına türkçe devam etmemin daha iyi olacağını söyledim. Sanırım bu kadarlık bir ingilizce bile yetiyor. Teşekkür edip onaylandığını söyledi ve ayrıldım. Herhangi bir belge istemedi farklı bir soruda sormadı.

• @protectus tebrik ederim 🙂 iyi yolculuklar şimdiden.
    Mülakatınız hangi ildeydi acaba?

• @gozdelymn
    teşekkürler. İstanbul'da oldu mülakat.

• @protectus vizeniz hayırlı olsun. benim gidiş sebebim de aynıydı. bu şekilde vize daha kolay oluyor olabilir 🙂

Benzer Başlıklar

• 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k