DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Zübeyir-Altunkaya Zübeyir Bey merhaba, burada size vizenizi alırsınız ya da almazsınız diyemeyiz; ama yalnızca vizeyi alabilmeniz için bildiğimiz deneyimleri aktarabiliriz, neticede kararı konsolos veriyor. ABD vizesi AB ve İngiltere vizelerinden farklı olarak sizin mali, maddi durumunuza değil profilinize göre değerlendirir. Bu kapsamda; üzerinizde ne kadar menkul ya da gayrımenkul olduğuyla ilgilenmez. Aynı iş yerinde uzun süredir çalışıyor olmanız (veya sahibi olmanız), o işi ne kadar büyütebildiğiniz, kaç kişilik bir firmada çalıştığınız ya da ne kadar istihdam sağladığınız gibi hususlar sizin iş profilinizi belirler.

    Ankara Anlaşması'na benzer şekilde yatırımcılar için ABD'nin verdiği E-2 vizesi vardır (bu bilgiyi mülakatınız tamamlanıncaya kadar unutun) Konsolos size İngiltere'deki yatırımlarınızla ilgili soru sorabilir, en basitinden neden oturumunuza devam etmediğinizi merak edebilir. En güzeli eşim yurt dışında yaşamak istemedi, biz de geri döndük diyebilirsiniz. Aksi takdirde kafasında ABD'ye yerleşmeye gidecek şüphesini uyandırabilirsiniz.

    Mülakatınız esnasında iş ve vize kelimelerini aynı cümlede kullanmamaya özen gösterin, seyahatinizi daha önce ABD'de bulunmuş arkadaşlarınızla yalnızca turistik amaçla değerlendireceğinizi, 10 günlük geziyi eşinizin isteğine göre kısaltabileceğinizi, çocuklarınızın okulu tatile girmeden gidip gelmek istediğinizi o yüzden Mayıs sonu Haziran başı gibi gideceğinizi belirtebilirsiniz.

    Tekrar ediyorum; iş ve vize aynı kelimede geçmeyecek, E-2 vizesi diye bir şey yok, insanlar turist vizesi alıp ABD'de statü değiştiriyormuş ve siz bunu daha önce hiç duymamışsınız.

    Bununla beraber eğer beraber vize başvurusu yapmıyorsanız kiminle gideceğinizin bir önemi yok, yol arkadaşlarınız size bir avantaj ya da dezavantaj sağlamaz.


  • @gozdelymn ileti yazarken sizin iletinizi gözden kaçırmışım. Güzel haberleriniz devam ediyor darısı başıma, haftaya cuma gününden itibaren 2şer haftalık aralıklara 3 mülakata girecek ailem ve yakınlarım. Umarım ben de %100 başarı ile ayrılırım.


  • @EasternStar Değerli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi E2 ve iş meselesini unutacağım. İngiltere'den de zaten ailemin isteğiyle dönmüştüm. Sorduklarında Bunu kendilerine açıklarım.


  • Merhaba 8 ocak günü saat 8.45 de randevum vardı elimde bir kaç evrak ile gittim zaten evrak bakılmayacağını biliyorum o yüzden rahattım. Bekleme alanına geldim ve ilk pasaport teslimini yaptım güvenlik kontrolü için beklemeye başladık. Sırayla çağırmaya başladılar ve içeri girdim işlemler bittikten sonra kısa bir yol yürüyüp görüşmenin yapılacağı alana geldim içeri girdim ve direk benden ds-160 konfirmasyonu fotoğraf ve pasaportumu istediler ben de sırasıyla teslim ettim. İncelemesi bittikten sonra yan masadan çağırdılar ve barkodu okutup pasaportumun arkasına etiket yapıştırdılar.

    İşlemlerden sonra parmak izimi verdim ve geldik ekmek kuyruğuna benzer bir sıraya :). İlk izlenimlerim ortam gayet sakindi ve kimse stres yapmıyordu bazen yapanlar oluyor diye duymuştum neyse konuşmaları direk duyuyorsunuz duymama imkanı yok ve klasik sorular mevcut turist için. En solda ki siyah saçlı gözlüklü beyaz tenli bir bayan vardı onun hakkında bir kaç şey duymuştum ki ben çok inanlardan değildim sonuçta herkesin profiline göre bir görüşme gerçekleşiyordu. Neyse sıra boyunca çoğu kişiye red verdiğini gördüm ve açıkcası o vezneye gitmek istemedim ama maalesef bana denk geldi...

    En soldan ikinci veznede ki adam güler yüzlü ve sakin birisiydi konuşkandı diğerine göre onay veriyordu. Gelelim görüşmeye ama önce profilimden bahsedeyim

    Kendime ait bir şirket mevcut öz abim ile ortak yönetiyoruz ama bütün şirket bana ait, e-ticaret alanında markalara ve kişilere danışmanlık hizmeti sunuyorum. 25 yaşındayım mezunum 2 senedir şirketim açık ve işlemekte. Florida da yaşayan dayıma ziyarete gidecektim. 2022 yılında Almanya vizem var Annemin kuzenlerine bir ziyaretim olmuştu multi vize verdiği için babamın iş arkadaşı Belçika'ya taşınmıştı ona da bir ziyarette bulundum. Onlarla birlikte günübirlik Hollanda ve Fransa gezilerim oldu. 2023 yılının son haftasında yılbaşını kutlamak için Hollandaya gittim onun için ikinci Schengen vizemi aldım yani iki tane avrupa vizem mevcut. Bekarım.

    Gelelim mülakata;

    G=Görevli B=Ben T=Tercüman
    Mülakata başlamadan önce tercüman geldi ve başladık ki sadece Türkçe bilmeyen konsol oydu.

    T= Görüşmeye ingilizce mi yoksa türkçe mi yapacaksınız?
    B= Türkçe lütfen.
    G=Ne iş yapıyorsunuz.
    B=Kendime ait bir şirketim var abimle birlikte ortak yönetiyoruz. Küçük ve Orta ölçekli işletmelere E-ticaret danışmanlığı yapıyoruz.
    G= Kaç çalışanınız var?
    B= Abimden harici 1 çalışnımız mevcut.
    G= Neden ABD ye gideceksiniz?
    B=Florida yaşayan dayımı ziyaret edeceğim ordan Orlandoya geçeceğiz dayımı ziyaret etmek ve turistik amaçlı bir seyahat planlıyorum.
    G=Dayın ne iş yapıyor?
    B=Kendisi sivil havacılık ve pilotaj alanında eğitim veriyor bununla ilgili kendi youtube kanalı bile var.
    T=(Burada tercüman çeviri işlemini yapmadan bana bir soru yöneltti) Kendine ait bir şirket mi var yoksa bir yerde mi çalışıyor?
    B=Kendine ait bir şirketi mevcut.

    Bu esnada konsol ona çeviri yapılmadan tekrar türkçe bir soru gelince bakışma oldu aralarında ve kaşlarını kaldırıp bir şeyler yazmaya başladı.

    G=Eliyle pasaportu kaldırarak " bu vize ile mi gezdiniz avrupayı?" dedi.
    B=Hayır onda sadece Hollanda vizem mevcut diğer pasaportumda vizem mvcut görmek isterseniz verebilirim.
    Eliyle lakayt bir şekilde ver hareketi yaptı pasaportu istedi.

    Pasaportu verdim ve ilk sayfada ki almanya vizeme baktı sonra bir nefes verdi dedi ki
    G=Evli misin?
    B=Bekarım.
    Elinde ki ikinci pasaportumu masasına fırlatarak bir şeyler yazdı ve çekmeceye doğru alıp "fırlattı". Bu hareketinden sonra red vereceğini anladım ama bana karşı bu hareketi gerçekten saygısızlık oldu.
    Malum kağıdı sol taraftan alıp diğer pasaportumu uzattı ve maalesef vizenizi onaylayamıyorum dedi.

    Arkadaşlar bana karşı genel sorular sorulmadı seyahat planım, önceki ziyaretlerim, yanına gideceğim kişinin statüsü nasıl geldğine dair bir sor, gelirim ile alakalı, ailem ile ilgili bir soru hiç bir şey.

    Hakkımın gerçekten yenildiğini düşünüyorum ben o kadar ülke görüm son 5 senede akrabalarımı ziyaret ettiğim halde dayımın yanına gidemiyorum. Sırf bir kadının kompleksi yüzünden. Benim tecrübem bu şekildeydi size tavsiyem o kadından mutlaka uzak durun gerekirse sırayı terk edin bir şeyler yapın ama denk gelmeyin. Ayrıca tekrardan başvuracağım çünkü profilimin uygun olduğunu düşünüyorum değiştreceğim bir şey yok ! İkinci başvuru yapacağım ama halen randevuda gözüküyor hesabıma girdiğimde ne zaman yeni randevu almak için sistem değişiyor bilginiz var mı bu konuda yardımcı olursanız sevinirim çünkü tekrar başvurmayı düşünüyorum.


  • @Emircan-Akçay hocam tekrar randevu almak icin yeniden ds160 dolduracaksiniz. Ayni ekrandan tekrar randevu alamazsiniz.
    Profil guzel bence de, zannedersem genc Ve bekarliktan kaybettiniz.
    Onerim ingiltereye de gidin(malum bilgi paylasimi yapiyorlar). Abddeki planinizi belki is dahil olacak sekilde duzenleyin(dayimi ziyaret + e ticaretle alakali fuar vs).
    Lakin kadinin tavirlar garipmis. Vize memurunun o anki ruh haliyle cok alakali diye dusunuyorum.


  • @Emircan-Akçay Öncelikle geçmiş olsun. Bekar olmanız ve ABD'de işveren bir akrabanızı ziyaret edeceğinizi söylemeniz dezavantaj olmuş. Muhtemelen red almanızın sebebi de ABD'de size iş sağlayabilecek bir akrabanızın olduğunu beyan etmeniz. Önemli olan onun size gerçekten iş sağlayıp sağlamayacağı değil, az da olsa böyle bir ihtimalin bulunmasıdır. Eğer yeniden başvuracaksınız daha farklı bir planla başvurmanız faydalı olabilir. Eğer doğrudan işinizle alakalı bir fuara katılacaksanız ve katılımınıza ilişkin bir belge (davet mektubu veya katılıma ilişkin ücret dekontu) sunabilirseniz olumlu katkı sağlar. Yoksa daha önceki vize görüşmenizin kayıtlarına erişebildikleri için muhtemelen sonuç değişmeyecektir. Sistem geçici bir süre yeni randevu almanızı engelleyecektir. Bu süre içerisinde daha düzenli bir seyahat planı hazırlamanız için yeteri kadar süreniz olacaktır.

  • ⭐⭐

    @Emircan-Akçay geçmiş olsun. Normalde eski vize görevlilerinden dinlediğim araştırmalarım görevlinin ruh haliyle değerlendirme yapmadığı yönünde. Ama burdaki tavırları değişik olmuş. Bekar olduğunuz söylemenizle kararını vermiş. Dayınızın statüsünü de sormamış.


  • @selamibasaran hocam ruh hali muhabbetine katilmiyorum. Insanin oldugu her yerde ruh haliyle karar vermek isin icine girer. Kimse robot degil.
    Hele ki abd vize memuru gibi red verdiginde kimseye hesap vermeme gibi durumu var ise.


  • @EasternStar Evet ama işimle alakalı sadece ne yaptığımı sordu uzun cevap vermek istemedim ayrıca geçmiş seyahatlerimi sormayıp karar vermesi bana göre çok yanlış çünkü akraba ziyaretlerim oldu gene aynı plan ile başvuracağım bakalım 🧐


  • Herkese merhabalar yakında vize görüşmem var ve kafama takılan iki soru var cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdi görüşmeye götürülmesi gereken ds160 formu doldurduğumuz formun çıktısınımı alacağız yoksa en son verilen onay formu çıktısınımı götüreceğim? İkinci sorum ise ben kurum çalışanayım forma 1 ay kalacağız yazmıştım ama kurum 15 gün iznimi onayladı bunu orada ne kadar kalacaksınız diye sorduğunda böyle açıklamalıyım yoksa direk orda yazdığımı mı söylemeliyim.teşekkür ederim ☺

  • ⭐⭐⭐

    @adarden onay formunun çıktısını alacaksınız ben yerinizde olsam ds formunu güncellerim ve oradaki süreyi 15 güne kısaltırım. Bence kalacağınız sürede onların gözünde geri dönmenize bir etken oluyor çünkü ve burda sizin geri işe döneceğinizi belirtmiş olmanız olumlu olarak yansıyacaktır diye düşünüyorum


  • Aralık ayında Annemin Ankara'da B1/B2 randevusu vardı. Vizesini onayladılar. Annem oğlumu ve gelinimi ziyaret edeceğim demiş ondan sonra bizimle iligli birkaç soru sormuşlar orda ne yapıyor vs gibi. sonra onaylamışlar. Biz DV2023 kazananı olarak Amerikaya yerleştik öyle özel bir durum yok bunun dışında.
    Annem hiç ingilizce bilmiyor, yeşil pasaportlu ve sadece 1 kere yurt dışına gitti 2023 japonya ( almanya aktarmalı) .
    Referans olur mu sizlere bilemeyeceğim. Randevuyu biz Amerikaa gelir gelmez almıştık nerdeyse 1 sene sonraya vermişti.


  • @Emircan-Akçay Hangi konsoloklukda girdiniz mulakata?


  • @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim ilginize🙏


  • @kaganuysl, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    Arkadaşlar, buradan edindiğim bilgi ve tecrübe inanılmaz gerçekten 🙂

    Kendime bir deftere sorulabilecek soruları yazıp, altına uygun cevaplarımı yazıp aralarından kriterlere göre olması gerekene en yakını seçip kendime bi soru-cevap hazırlığı yaptım, size de tavsiye ederim. Gün içi kendi kendime soru cevap yaptığımda, cevaplarımın daha keskin ve net olduğunu görüyorum.

    Tabiiki net olarak bu sorunun cevabını alamam ama yazılanlara inancımdan ötürü; burda tecrübesi olan ve konuya hakim olanlardan ufak da olsa bi değerlendirme almak istiyorum.
    29 Şubat vize görüşmemiz var, ben 34 yaşındayım, eşim 29 yaşında ve 2 yaşında bir kız çocuğumuz var. 2008'den beri kendi mali müşavir şirketimizde sigortalıyım ve bir başka özel şirkette imzaya yetkili müdür olarak gözüküyorum. Eşimde özel bir kolejde anaokulu öğretmeni. Daha önce 2023 Yaz İtalya ve öncesinde Kıbrıs, Gürcistan gezimiz var ve ben 2011'de Work And Travel ile Los Angeles'daydım.

    Amacımız turistik olarak yazın kızımızı Orlando - Disneyland götürmek ve tatilimizi yapmak. Ne dersiniz, sizce nelere dikkat etmeliyim bu söylediklerim haricinde ekstra?

    Herkese teşekkür, saygılar.

    Merhaba,

    disneyland v.b. diyerek kasmayın bence.
    olumsuz örnek vermek istemem ama 2 çocuklu bir tanıdığım çocuk yaşları da uygun olmasına rağmen disneyland gezisi için ailecek red almışlardı.

    direk newyork ya da hangi eyaletse turistik seyahat yapacağız yazın, detaylı planlamadık diyebilirsiniz.


  • @Zübeyir-Altunkaya

    sizin profilde 30sn basit bir mülakatta onay alırsınız. burada yazmadığınız farklı bir durum yoksa.


  • @selamibasaran Ankarada hocam

  • ⭐⭐

    @Mehmet-Can-0 konsolosun ret cevabını disneyland planından dolayı verdiğini düşünerek ve düz mantıkla "seyahat planına disneyland'i eklemeyin ret alırsınız" sonucu çıkarmak bence doğru değil. Biz de planımıza eklemiştik ve onay aldık, bu da şu sonucu çıkarmıyor: "plana disneyland eklerseniz kesin onay alırsınız". Buradaki asıl önemli konu gönlümüzden geçen(ve tabi makul) bir seyahat planı oluşturmak ve bunu görevliye samimi bir şekilde anlatmak.

  • ⭐⭐

    @Mehmet-Can-0 ya da 30 saniye de ret alabilir eğer doğru ifade edemezse. Profile bakarak "onay alır / ret alır" gibi kesin sonuçlar çıkarmak doğru değil. Bizim gördüğümüz değil konsolosun yorumu ve mülakattaki durum önemli.


  • @tufank katılıyorum, ben mülakat sırası beklerken, halihazırda İzmir'de bir üniversitede çalışmakta olan bir profesöre, defalarca yurtdışına çıkmış olmasına rağmen ret vermişti konsolos. Komple bekleyenler olarak şaşkınlığımızı gizleyememiştik ve haliyle alamayacağız korkusu sarmıştı herkesi 🙂 Bu nedenle profil avantaj olabilir ama camın arkasındaki arkadaşın ne düşündüğü önemli.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

175
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum