@DreamlandResort henüz daha buna karar verecek kadar şehir görmedim çok genellemiş olacağım belki ama homeless amerikanın şehir merkezlerinin genel sorunu.
X eyaletin şehir merkezine yarım saat uzaklıktaki bir banliyö tarzındaki yeriyle SF şehir merkezi karşılaştırmalarına çok katılmıyorum ben şahsen. Hatta şöyle örnek vereyim eşimin youtubeda takip ettiği bir türk youtuber kız yüzünden daha amerikaya gelmeden öncede aklında hep Seattle vardı, SFde 1 sene kaldıktan sonra oraya taşınmayı istiyordu hep. Çünkü bu kızın youtube videolarında hep Seattleın güzel alanları vs gösteriliyor hatta hir videosunda SFyi ziyaretinde homelesslardan nasıl bıktığını vs anlatıyordu. 1-1.5 ay kadar önce 2-3 günlüğüne Seattlea gittik görelim nasıl bir yermiş şehri, iklimi, insanları, sokakları görüp karşılaştırabilelim diye. Tamamiyle San Francisconun aynısı sadece daha soğuk hali diyebilirim mesela Seattle için. Pahalılık derseniz mesela sale tax daha fazla, kiralar bir tık daha düşük ama saatlik ücretinizde daha düşük bir rakama geliyor, evsiz durumu Seattle şehir merkezi ile SF şehir merkezindeki durum aynı (hatta SFde daha az diyebilirim çünkü 2 ay kadar önce SFde asyalı devlet başkanları ve Bidenında katıldığı bir organizasyon var diye şehir merkezindeki evsizleri bir şekilde kaldırdılar ve o zamandan beri şehir merkezindeki evsizlerde azalma oldu)
SF şehir merkezinden 15 dakika arabayla gidilecek mesafelerde evsiz yok diyebiliriz mesela
Ev konusunda pahalılık evet kabul edilebilir ama dediğim gibi X eyaletindeki kira farkını karşılaştırırken bu karşılaştırdığınız eyaletlerdeki maaş oranınızıda karşılaştırın en sağlıklı sonuç için