DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhabalar
    Biz sevgilimle evlenmeyi planlıyoruz ve bu konuda birçok başlık olmasına rağmen kafamız çok karıştığı için deneyim sahibi talihlilerimizden yardım istemek durumundayım. Dün elçilikle iletişime geçtim. Evlendikten sonra eşimin, pasaport, biodata page ve evlilik cüzdanlarımızın detaylı bilgilerinin olduğu belgeleri [email protected] adresine mail atmam gerektiği söylendi. Tekrar ds260 ikimiz için de ayrı ayrı doldurup göndereceğimizi öğrendim fakat sitede yazılanlarda mülakat maili aldıktan sonra bu bilgileri paylaşmam gerektiği yazıyordu. Dosyamı şu an açtırmam mı yoksa mail aldıktan sonra bilgileri güncellemem mi daha mantıklı bilemiyorum. Çok fazla bilgi kirliliği olduğu için deneyim sahibi talihlilerimizden destek amaçlı bilgi istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum, umarım hakkımızda en huzur getiren sonuçlarla karşılaşırız.


  • @Zeynep-İlkbal-Yazıcı aşağıdaki deneyimi okur musunuz? Sizin süreciniz ile birebir aynı, bir an önce resmî evliliğinizi yaparak bahsi geçen deneyimdeki gibi sürecinizi tamamlamanız yararınıza olacaktır. Bol şans

    https://yesilkartforum.com/forum/post/316173


  • Gerçekten çok teşekkür ediyorum, iyi akşamlar dilerim. ✨ @ATS16


  • @Zeynep-İlkbal-Yazıcı dosya numaranızın 5000'lerde olduğunu görüyorum dolayısıyla dosyanızın hala KCC'de olma olasılığı yüksek diye düşünüyorum. bu yüzden elçilik ile değil de direkt sistem üzerinden eşinize yeni bir form açtırıp doldurabilirsiniz belki de. yerinizde olsaydım şuradan giriş yapar: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
    ve "add applicant" seçeneğinin aktif olup olmadığına bakardım. eğer aktifse hızla evlendikten sonra eşime "add applicant" seçeneğini kullanarak yeni bir form açtırır ve onunkini de doldurup submit ederdim. mülakat tarihi alınca da kendi formumu açtırıp bekar olan medeni durumu evli olarak değiştirip eşimin bilgilerini girerdim. eğer "add applicant" seçeneği aktif değilse sanırım işinizi elçilik ile halletmeniz gerekecektir onların yönlendirmeleri doğrultusunda.

    bir şey yapmadan önce forumdaki tecrübeli adminlerden de cevap beklemeniz iyi olabilir. ayrıca bence önceliğinizi bir an önce evlenmeye verin derim.


  • @symbi0te biz de garanti ve akbank'tan aynı şekilde aldık. hesap hareket dökümüne 2 banka memuru imzası ve onların imza sirkülerinin olduğu bir evrak.


  • @AYSY33 yanında kalacağım kişiler new jerseyde yaşıyorlar mülakatta da onların yanına gideceğimi söylerim, yanlarında da max 10 gün kalabilirim fazlası olacak bir yakınlığım yok yani isteyemem rahat da edemem, o sırada adres gibi işlemleri halletmeye çalışacağım. Eğer şu şekilde yapın dediğiniz öneriler varsa açığım bilmek isterim.


  • @Hope Önce green card'ın çıkması, ardından dosya numaranızın iyi olması gerek tabii.

    Çocuklarınız için de form dolduracaksınız.

    DS-260 formunda çocukların veya kimse için gelmeyecek diye bir ibare bulunmuyor.

    Ola ki green card çıktı, ve mülakat sırası geldi, mülakata katılmayan gelmiyor demektir.

    Yine de nacizane, eşiniz de siz de eski evliliklerinizden olan çocuklarınızı sizinle yaşamayacak olsalar bile ABD'ye ilk başta götürerek Green Card almalarını sağlayabilirsiniz. Sonrasında altı ayda bir giriş çıkış yaparak bunu muhafaza edebilirler.

    (Kazanıp benzer durumda olanlar için yazdım).


  • @asper Merhaba öncelikle haftaya işlemleri başlatacağız ve ardından sizlerinde önerdiği yollardan gitmeyi tercih edeceğiz. Şimdi asıl amacımız mülakat ileri tarihe ertelense dahi bir şekilde kendimizi riske atmadan devam edebilmek tabiki de. İlginiz adına teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın 🌞


  • Bu ileti silindi!

  • @sevdademirci Once bir saglik muayenesi ve mulakatinizi alin. 6 ay gibi bir sureniz var. mutlaka bir is bulmaya calisin. Indeed ten veya farkli bir sekilde. Mutlaka bir tanidik bilursunuz veya gruptan arkadaslta olabilir beraber kalabilecek 3. 4 kisi birbirinize destek olursunuz. Bir ev kiralayip kirayi ucuza getirriseniz aldiginiz para yeterli olur.


  • @Prm-oguzhan Merhaba benim birikimim de altın üzerine siz fiziki altınlarınızı mı yatırdınız yoksa hesap açıp mı aldınız? Altınları tlye çevirip sonra dolar yapmak değer kaybettiriyor da hangi şekil yaptığınızı merak ettim.


  • @AYSY33 teşekkür ederim dediğiniz şekilde ilerlemem daha mantıklı olur.

  • Yasaklı

    @sevdademirci, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Prm-oguzhan Merhaba benim birikimim de altın üzerine siz fiziki altınlarınızı mı yatırdınız yoksa hesap açıp mı aldınız? Altınları tlye çevirip sonra dolar yapmak değer kaybettiriyor da hangi şekil yaptığınızı merak ettim.

    Altın hesabında bıraktım o şekilde gram olarak dökümde yazıyor

  • ⭐⭐⭐

    @yusufalak hang eyalete gideceksiniz sorusu size nerede yaşayacaksınız bağlamında sorulduğu için ben olsam direk houstona yerleşeceğim şeklinde cevap veririm. Sizin oraya yazdığınız adres farklı olabilir onu sorun etmeyin bizde mesela San Franciscoya yerleştik ama adres olarak Texas yazmıştık dostumuzun adresine gitmesi için ssn ve greencardın, mülakat sırasında nereye gideceksiniz diye sorduğunda direk San Francisco olduğunu söyledik


  • @Emre-Kurtulmuş

    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Zeynep-İlkbal-Yazıcı ilk olarak "Çok fazla bilgi kirliliği olduğu için.." ifasdenizi bu forum için kullanmadığınızı düşünerek cevap vermek istiyorum.
    eğer forumu kullanmak konusunda sorununuz yoksa, en doğru bilgiye istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

    konsolosluk size bilgi verirken, uygulanan proses hakkında bilgi verir.
    sizin dv sürecinde olduğunuzu, dosyanızı şimdi açtırırsanız sürecinize nasıl zararlar vereceğini düşünmez.
    kısaca sizin mülakat alıp almamanız onların umurunda değil çok da.
    evet, uygulama evlendikten sonra onlara bunun bilgisini mail ile iletmek ancak; önemli yoksa bunu "mülakat aldıktan sonra" yapmanız.

    siz önce seviyorsanız gidin konuşun bence 😉
    sonrası halledilir..


  • değerli üyeler bir sorum olacaktı, 5 şubatta sofiada mülekatımız olacak. asıl talihli eşim. hesap hareketleri boş denecek kadar az. 20bin dolar hesabına para girişi yapıp hesap dökümü alacağım. bu ücreti tek seferde yatıracağım bir sorun olur mu? parayı geri çekebilir miyim? mülekat tarihine kadar kalmasına gerek olur mu?
    bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. iyi günler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kutaykc mümkün olan en erken sürede yatırın ve mülakat sonuna kadar kalsın.
    vizeniz onaylandığında çekebilirsiniz.


  • @gucarslan teşekkürler


  • @gucarslan yatırdığım gün hesap dökümü çıkarmama takılırlar mı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

43.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

440.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum