Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @eray26 greencardımı teslim alacak güvenli bir yer var aslında. Kafamı kurcalayan kısım, birkaç kişiden greencard gelmeden ev kiralamanın zor olduğu söylendi. Ben de eğer oraya gittiğimde kendi adıma ev kiralayamayacaksam nasıl yapacağım gibi soru işaretleri oluştu. Adres konusunda bu kısmı pek anlayamadım.

• @gucarslan peki mülakatta gc kazanarak giden bir aile dostumuz var onların yanında belli bir süre kalacağımı, bana iş bulma konusunda yardımcı olacaklarını söylesem olur mu? Bunun için kişilerden herhangi bir beyan isterler mi?

• @Önder-Bilgiç yardimci olayim .

• @sevdademirci forumda okuduklarim ve sosyal medyada arastirdiklarim kadariyla ev kiralayabilirsiniz.Kolay olmayacaktir ama imkansiz da degil

• Bu ileti silindi!

• @Hope-Breaker, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhabalar. Almanya konsolosluğunun internet sitesinde yazdığı üzere pasaport teslimi için hesap oluşturmaya çalışıyorum (AIS değil) ancak her girdiğim her bilgi doğru olmasına rağmen şöyle bir hata alıyorum. Randevu tarihime yaklaşık 1 ay var. Forumda AIS için yazıldığı gibi 1 hafta kalana kadar beklemeli miyim yoksa konsolosluğa mail atmalı mıyım? Teşekkürler.

image.png

Arkadaşlar merhabalar. Bu hatayı neden aldığımı araştırmalarım sonucu öğrendim. 2022 yılında Kuveyt'ten Work and Travel j1 vizesi almıştım ve bundan dolayı Kuveyt sisteminde o email adresim ve pasaportum kayıtlı. Almanya da aynı sistemi kullandığı için aynı emaili kullanamıyorum. Ne yapabilirim?

• @sevdademirci ev kiralarken greencardınızla bir işleri olmayacak o noktadaki yaşayabileceğiniz zorluk ancak kredi geçmişi olmadığı için size güven problemi yaşayabilirler

• @Emre-Kurtulmuş şu şekilde düşündüm mülakat zamanı bir yakınımızın yanında kalacağımı iletirim eğer bu konuda bir beyan istenmiyorsa, amerikaya giriş yaptıktan sonra da ev bakarım bulana kadar airbnb vb. kalırım.

• ⭐⭐⭐⭐

@sevdademirci tabii ki yapabilirsiniz ama benim anlayamadığım nokta konsolosluk çalışanı sizin kalacağınız yerle bu kadar ilgilenmeyecek. Hangi eyalete gideceğinizi sorduktan sonra ev buldun mu, bulabilecek misin vs onların umrunda olmayacak

• Moldova nın red oranları çok yüksek geldi 2022 yılından beri bakıyorum verilerine kaçırdığım bir durum mu var acaba?

Mail atacağım elim gitmiyor bir türlü bir yandan da değerlendirmek istiyorum bu konsolosluğu çünkü vizesiz ve yakın.

Henüz olumlu yanıt alamadım taşıma konusunda bu arada.Bazı konsolosluklar otomatik cevap bile vermiyor sağolsunlar 🥲

*Neyse umudumuzu kaybetmeyelim.

Yüksek cn li herkese kolaylıklar*

• @sevdademirci Merhaba. Abd ye gelirken mutlaka bir tanidiktan arkadastan destrk alin. Ilk zamanlar zor gecer. Green cardin gelmesi, ssn almak. Bankada hesap acmak, adres beyani isterler, telefon hatti olmazsa olmaz. Konturlu mu yoksa faturali mi ? Kalacak yer yemek aliskanligi, is bulma ve calisma durumu. Is basvurusu yaptiktan sonra hemen donmezler. Beklemek lazim. Bu arada masraflariniz olacak. O yuzden mutlaka birilerinden destek alin. Ve ilk zamanlar zaman daha da onemli. Mulaktta nereyr gideceksiniz gibi ortay soru sorarlar. Gidecginiz yeri ve orada arkadasinizin oldugunu soylemeniz yeterli olacaktir. Detayina bakmazlar. Ama newyork, californiya gibi pahali yerleri soylemeyinde..

• @AYSY33 ben eşimle Newyork’a gitmeyi planlıyorduk, çünkü akrabamız orda yaşıyor. Bu durumda oraya gideceğimizi söylemememizi mi öneriyorsunuz?

• @ibrahimumut New yorka gideceginizi soyleyebilirisniz. Ama bankada eksik para gostermeyiin. Onun disinda bir sorun olmaz. Cunku Ev kiralarinda en yuksek yerler arasinda.

• @AYSY33 30k göstermeyi düşündüm açıkçası sizce yeterli olur mu?

• @ibrahimumut Yeterlidir.

• @AYSY33 sevindim açıkçası, çok teşekkür ederim 🙏

• @sevdademirci eğer yasal bir statü ile kalıyorlarsa sorun olmaz.

• @Hope-Breaker başka bir mail adresi ile kayıt açın.

• Arkadaşlar selamlar ufak bir soru sormak istiyorum banka imza sirküleri hakkında ben dün garanti bankasından 3 parça hesap dökümü aldım hesap dökümlerinden ıslak imza var ayrıca bir tane imza sirküleri verildi imza sirküleri ıslak imzali değil bir imza beyannamesi
    3 imzalı ve tc kaşeli bu doğrumudur?

• @symbi0te imza sirküleri zaten kopya olur, ıslak imzalı alamazsınız.
    bu şekilde doğru..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k