Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @sebnem_ merhaba,
    https://www.doctorun.com/tr/covid-19

    son 12 ay içerisinde hatırlatıcı doz istiyorlar


  • @Prm-oguzhan merhaba,

    Sağlık randevu tarihinize göre müsaitliğiniz varsa Tunalı tarafında bir otelde kalabilirsiniz. Tunalıdaki docturun kliniği ile konsolosluk arası ortalama 10 dakika sürmektedir.


  • @akincetin sabah direk gidip akşam dönmeyi düşünüyorum unganlar için , konsolosluk randevusu için bir gün önceden ankarada olacağız. Umarım hava koşulları aleyhimize olmaz teşekkürler öneri için


  • @akincetin bilgi için teşekkür ederim, siteyi biliyorum. Bir süredir bazı soruları direkt unganlara sormak istiyorlardı, onları yazmaya çalıştım.


  • Merhaba,
    Umarım isteyen herkese GC çıkar diyerek başlayalım. Ban çıkmış gibi düşünerek yazıyorum şu an :)

    ilk sorum DS260 formuyla ilgili. Eşim ve benim eski evliliklerimizden çocuklarımız var. Başvuruyu yaparken onların bilgilerini girdik. Formu dolduruken de girecek miyiz? Gireceksek detaylı bilgileri mi soruluyor yoksa daha genel mi? ve formda onların bizimle gelmeyecekleriyle ilgili bir seçenek var mı?

    Diğer sorum görüşmeye giderken kişi başı ödenen ücretle ilgili. Biz eşimle ikimiz Amerika'ya gideceğiz. Çocukların velayetleri eski eşlerde.
    Dolayısıyla görüşmeye de ikimiz gideceğiz. Onlar için de ücret ödememiz gerekecek mi? Yoksa görüşmede durumu belirtince değerlendirmeyi sadece ikimiz için mi yapıyorlar?

    Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.


  • @Prm-oguzhan merhaba,
    Unganlar için raporunuz bir sonraki gün öğlen saatlerinde teslim edilmektedir.


  • @gucarslan evet genelini okudum, fakat Riyadh konsoloslugu icin hic denk gelmedim. Eger bilginiz varsa sizde yardimci olursaniz sevirim;
    Ben is dolayisiyla cidde sehrinde yasiyorum. Ve evrak hazirligi icin turkiye`ye gidip apostil vs ugrasmaktansa cidde turk konsoloslugundan istenen evraklari islak imzali kaseli alma sansim var. Bildiginiz gibi bazi evraklar halihazirda ingilizce verilebiliyor formul A,B gibi. Bunun disinda turkce verilen evraklarida konsolosluk yeminli tercumanindan arapca cevirisi ve tekrar konsolosluk tasdigi yaptirsam olur mu ? Apostil sarti illa var midir? Konsolosluklarin Apostil yetkisi yok cunku. Direk U.S. Riyadh konsoloslugunun istenen evraklar sayfasinda ozellikle apostil diye birsey demiyor fakat emin olamadim.
    Simdiden tesekkurler.


  • @Önder-Bilgiç Hepsine baktim fakat daha once Riyadh`ta mulakata girmis kimseyi bulamadim.


  • Selamlar herkese randevu saati sabah 8 gozukuyor benim ucak sonrasi gelisim 9.30 bulur acaba sorun olurmu


  • Bu aisi gonderemedim hata veriyor 2 tane no istiyor d260 nosu bide case nosu hangi nolar acaba onlar bilen varmi


  • @Latif-TERZİOĞLU bende sydneyden giricem burda girenler apostil yaptirmadik dediler sadece yeminli tercumana cevirttir dediler bana evraklarini. bu arada employment recordunu goturecekmisin acaba bende onu cozemedim.


  • @osmanhasoglu konunun yeri burası değil ancak ds260 no formu doldurduktan sonra son sayfada barkodlu iki numara var sağdaki ds260 soldaki case no ayrıca bu başlığın ilk ilerisinde herşey var


  • @Prm-oguzhan kar yağışından dolayı konsolosluk randevusu ertelendiğini hiç duymadın bu bir ilk olur TR için


  • @Selio ilk iki sorunuzun net bir cevabı yok ne yazık ki hangi konsolosluklar vericek veya ne kadar bir bütce gerekecek gibi örnek olarak Arnavutluk farklı Avusturya farklı Barbados çok farklı bir gündem burda tercüman gerekme olasılığı var kimi konsolosluk istiyor

    Ayrıca abd topraklarında bir tanıdık aile bireyi ihtiyacınız var konsolosluk by durumda sizden sponsor isteme ihtimali çok yüksek buna bir çare bulmanız da fayda var


  • @symbi0te kendisi ben yağış nedeniyle ulaşamazsam demiş


  • Konsolosluklarin performansini gorebilecegimiz veriler aciklandi mi yilbasindan sonra ogrenebiliriz diye okumustum burada


  • @Movistar74 merhaba, eşimin vücunda ameliyat izleri var acaba bu sorun oluşturur mu unganlarda bunu merak ediyorduk. teşekkürler.


  • @kucuk merhabalar bu siteden öğrenebilirsiniz.
    https://savediversityvisa.org/dv2024/

  • ⭐⭐⭐

    @osmanhasoglu Merhaba, konsolosluğa mı geç kalmaktan bahsediyorsunuz?! Eğer öyleyse 🤯.

    Lütfen süreç ile ilgili soruları önce ilgili konu basliginda daha önce yazılanları okuyup yine eğer cevabı yoksa ilgili başlığa sorunuz.

    İlgili başlık DV2024 Green Card Lotosu Asamalari

  • lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

  • @Aslı-Uslu ameliyatınıza dair tıbbi belgeleri yanınızda bulundurmanız yeterli olacaktır


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum