Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Herkeze mutlu, sağlıklı, şanslı yeni bir yıl dilerim arkadaşlar🫶🏻


  • Merhaba 2021 yilinda 2 doz biontech aşısı oldum e nabizda gozukuyor. Unganlardaki sağlık muayenesi için tekrar aşı olmam gerekli mi?


  • @gocman Merhabalar, son 1 yıl içinde aşı olmadıysanız olmanız gerekiyor. Ben 3 kere olmuştum en sonuncusu 2021'deydi ama yine de 4. dozu olmamı istediler ve oldum.


  • We finally have our interview! It was a very long wait but they finally gave us a date. We're so happy. :smiling_face_with_heart-eyes:


  • @dnunez0507 congrats !!!


  • @dnunez0507 hi, congrats! I just want to compare my situation with you. In citizen of USA. My wife has turkish citizen, but born in Russia. As i know this take around a year to be scheduled for interview. Yours is same? Please give me more details. Should i wait till april may? Or transfer it to another country like Hong-Kong? Thanks!


  • @ufukadiyaman You can change it to Armenia maybe? I have an Iranian friend and when he transferred his case to Armenia, he got his interview in 2 months.


  • @ufukadiyaman If she's a Turkish citizen, then you should be OK. Citizens appear to be a priority and have less than a year turnaround time.

    My wife is only a resident of Turkey, born in Kosovo, and it felt as if our paperwork was lost at the bottom of a sinkhole, never to be seen again. While I was happy to see citizens getting their papers and visas completed faster, it felt hopeless for others like my wife and I who had been waiting in line for such a long time. You become desperate, anxiety starts to kick in, and all types of crazy thoughts come to mind when you see the border situation in Mexico. lol

    I tried expediting through the Senate's office and Congress with no success. Immigration lawyers can't help expedite unless there's a true health, life, or death situation, in which case you don't need a lawyer to expedite. You can just file it yourself.

    If you're confident some embassies are processing the paperwork faster, although she's a Turkish citizen, I would consider transferring it. But make sure to do your homework, you will have to travel to that location to complete the interview and any other requirements specific to that country.


  • Yarın sabah ki mülakatım için yoldayım 22 ayın sonuna geldik şükürler olsun umarım hersey yolunda gider. Ben buradan çook şey öğrendim çıktığımda da tekrar tecrubelerimi yazarım. Hepinize mutlu yıllar 2024 hepimize şans getirsin :)


  • @Nailaysegul Şimdiden bol şans diliyorum :) ve mutlu yıllar :)


  • @Nailaysegul Tebrikler bol şanslar👋


  • Merhabalar mulakattan çıktım hersey güzeldi. En son memur sponsorun eşi adindan i864-a belgesi yuklememi istedi pasaportumu bana verdi. Bu durumu yasayan oldumu yada kac gün sürer arkadaşlar ? Tüm mülakat Detaylarimi yazacağım


  • @Nailaysegul Kimin i864 istedi tam olarak? Sponsorunuzun eşinin mi? Geçmiş olsun, çok yıpratıcı bir süreç...


  • @Nailaysegul endişe etmeyin sık yaşanan bir durum. Sponsorunuz eşiyle birlikte vergi beyaninda bulunduğu için istemiş olabilirler. İstedikleri belgeyi ne kadar hızlı yüklerseniz o kadar hızlı sonuçlanır. Ama net bir zaman yok. Kimisi gün icerisinde mesai bitiminden önce yüklediği için aynı gün onaylaniyor ve pasaportu istiyorlar. Kimisi ertesi gün yükleyip bir hafta bekliyor. Yani malesef belli olmaz. Ama çok uzun sürmüyor. Olmadı evragi yükleyip konsolosluğa mail atin yükledik diye. Bunlar detay ve deneyimler tabi ama sizin yapabileceğiniz tek şey şuan hızlıca İstediklerini yüklemek. Umarım hızlıca sonuçlanır kolaylıklar diliyorum.


  • @Nailaysegul
    sponsorluk hakkinda herhangi bilgim yok,

    uscis sayfasinda bu yaziyor;
    Any other individual whom the sponsor has lawfully claimed as a dependent on the sponsor’s most recent Federal income tax return even if that person does not live at the same residence as the sponsor. If more than one individual agrees to help support the sponsored immigrant, each individual must sign a separate Form I-864A.

    Sponsorun hem Amerikan vatandasina, hemde vizeye basvuracak esine basvuru icin ayri ayri i-864A evraki doldurmasi lazim.

    Lakin bir sponsor kisi evli ve esiyle birlikte vergi beyani yaptiysa, beyan ettikleri tax evrakindaki total income hem sponsora hemde esine ait oluyor, onun icin total income i sadece sponsorun degil, sponsorluk icin kari koca sorumlu oluyorlar diye dusundum, bu sebeple, sponsorun ve sponsorun esinin ayri ayri vizeye basvuran amerikan vatandasi ve esine ayri ayri I-864A evraklari doldurmasi gerekiyor diye dusunuyorum.
    sponsor 2 tane i-864a evraki dolduracak amerikan vatandasi ve vizeye basvuracak esi icin, sponsorun hanimi 2 tane I-864a evraki dolduracak amerikan vatandasi ve esi icin. ve 1-864 doldurulacak.

    benim kafama takilan, DQ nasil oldu? olmamaliydi, nvc deki memur evrak yuklenmis deyip onaylayip geciyor, konsolosluktaki inceliyor ve hatasini buluyor.
    pasaportu geri verip bunu yolla demesinden benim anladigim.
    (konsolosluk pasaportu elinde tutup, bu istedigim evraklari bana mail ile yolla deyip, senin onaylanmis vizeli pasaportunu ptt den alabilirsin diyebilirdi)
    yukle dedigi yer nvc mi konsoloslukmu?
    nvc ise bu is 3-4 ayi yine uzar, nvc de evrak onaylanir, nvc konsoloslukta yeni randevu verir diye dusunuyorum.
    konsolosluga email/mail araciligi ile yuklenemiyormu?

    ben olsam sponsorun esine ayri ayri I-864a evraki doldurturum, amerikada ise hazirladir, overnight shipping ile bana gelmesini saglardim evraklarin islak imzali, bunlari, hem ustlerinde ank case numarasi yazili bir sekilde mail atardim ankara konsolosluguna, hemde gocmen vize randevuzu alirdim konsolosluktan ve evraklarin orjinallerini elden verirdim.


  • @ecom Merhaba, benim sponsorum da esiyle joint yapti ama sadece arkadasimin kendisi için i864 yaptık.. Sizce benden de isterler mi bunu? Yani herkesten istiyorlar mi yoksa belli sartlar altinda mi?


  • @hasanmakinaci ne yazdığınız konusunda birçok şeyi anlamadım. Sponsorluk hakkında bilginiz yok ise lütfen varsayımlar üzerinden konuşmayalım. Konu hakkında net bilgiye sahip kişiler cevap verirse çok daha mantıklı olur. Yoksa bu yaptığınız bilgi kirliliğine yol açıyor.


  • @yenibasladim Benimki de aynı şekil... Her geçen gün maalesef yeni bir problem çıkıyor mülakat ile alakalı. Madem bu belgeler lazım neden NVC "DQ" gönderiyor. Bu belgeler lazımsa bence DQ olmamalı... Tekrar tekrar uğraşmak çok yorucu ve bunaltıcı olmaya başladı artık. Zaten uzun bir süreç, daha da uzaması çok can sıkıcı...:face_with_steam_from_nose: :bearded_person_medium_skin_tone:


  • @ecom çok teşekkür ederim bugün yukleyebilirmisiniz diye sordu tercuman evet dedim ama saat farkından dolayi avukata anca ulasabilicez. Ve şöyle bisey oldu pasasportu yabanci memur verirken pasaportu vercekmiyiz dedi şaşırdı. Vermeyedebilirdi ben onu anladim ama olsun cok buyul bi problem degil hizlica yüklemeye calisicaz gün icinde.


  • Benimde I-864 ile alakali bir sorum var. Simdi biri I-130 a basvuruyor (CR1 yada IR1) bu 1-2 sene suruyor NVC ye dosyanin aktarilmasi, NVC surecinde DS-260 doldurulurken I-864 evraki ekleniyor. Ornegin; 2022 Tax beyanlari yuklendi, Lakin sene oldu 2024! Ocak, Subat yada Mart ayinda konsoloslukta vize gorusmesi olan birinden konsolosluk gorevlisi 2023 yili vergi beyanini yada I-864 un guncelini isteyebilirmi? Yani IRS Nisan 15 2024 e kadar 2023 vergi beyanini yap derken, Konsolosluk hangi tarihe kadar I-864 u guncellemeni bekler? Ornegin 15 Mart 2024 te vize gorusmesi olan birisinden konsolosluk I-864 unu guncelle gel diyebilirmi?


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    2 İleti
    760 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    601k Bakış
    A
    @Sinan-Dayi Tebrikler size eşinize Sinan bey.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum