Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
1.4k 218 119.8k 195

• @Ahmet-Gümüş en sağlıklı ve doğrusu havayolu şirketine sormak

• @FISHER mantık doğru haklısın. amerika kıtasına uçuşlarda checkin yapamaya zorlayabiliyorlar bazen aynı havaalanı bile olsa. fly norse ile uçuşumda çok sorun yaşamıştım daha önce. derdini anlatmaya çalışmak bile zor oluyor. bi sürü telefonlar açıldı kapıda 1 buçuk saat bekletildim vs. Bazı havayolları bu işi kolaylaştırıyor.

cevaplar ve geri dönüşleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

• ⭐⭐

@FISHER hocam çok doğru bir bilgi değil bu.
    bazı ülkeler transit vize ister. Tamamen pasaportunla alakalı bir durum. Hatta avrupa ülkelerinin havaalanı transit vizesi istediği ülkeler hep aynıdır, somali , eritre vs.
    Ayrica aktarma yapacaksanız bile eğer havayolları arasında bavul anlaşması yok ise bavulu alip tekrar check in yapmanız gerekir(skyscannerda yaziyor bu), o zaman transit vize gerekir.
    Hatta ve hatta bazı avrupa ülkeleri tc vatandaşından her türlü havaalanı transit vizesi talep ediyor.
    TC pasaportu varsa çok mantıklı düşünmemek gerek.

• evet işte bagaj anlaşmasından ötürü olabilir. o seyahatte transit olmuş oluyor. beraber riskleri dile getirmiş olduk.

• @She-Ra Turist vizesi için hesapta para olmasından ziyade her ay düzenli para girişi olmasıdır. Maaşınız yattığında üzerine birqz daha ekleme yapın 6 aylık döküm alın yeterli. Genelde öğrenci vizesi için birikim göstermeniz gerekiyor. Hatta tutarlar net bildirilmiş bu tutarı göstermek zorundasınız. Asıl en önemli konu geri dönceğinize inanmaları gerekiyor, iş yerinden izin yazısı, ev araba varsa, tapu ruhsatı, ve birde aile bağları daha önemli göstereceğiniz yüksek tutarlı paradan.

• @Sbal travel history - seyahat geçmişi çok önemli. Daha önce yurtdısı geziler iyi referans olur. en önemli durum bu bence

• merhaba öncelikle iyi akşamlar.
    kanada turist vizesine başvuru yapacam
    iş yerinden şu şu tarihlerde gidip dönecek diye ingilizce bi yazıya gerek var mı acaba tıpkı schengen de yazdığım gibi.
    çünkü bu belgeyi almak biraz problem oluyor benim için.
    bordoları mühürletmem lazım galiba dimi?
    kamu personeliyim bu arada. yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Kanada vizesine aile olarak başvuru yaptık çocukların ( çocukların ve benim ABD vizesi var eşimin yok) vizesi red olarak sonuçlandı ama benim ve eşimin henüz vizesi sonuçlanmadı. Bilgisi olan veya bu durumu yaşan var mı ? Varsa bilgilendirebilir mi?

• bu durum bizim İspanya vizesinde başımıza gelmişti. ama tabi sistem veya prosedürleri aynı mı bilemiyorum. kızımıza ret çıktığı bilgisi geldi. bizimki daha sonuçlanmamıştı. meğer dosyada ki evraklar karışmış. kızımı tek başına başvuru zannetmişler. bizim de imzayı daha önceki schengenimizden çekememişler. bunlar başvuru yaparken bize yardımcı olan vizeci arkadaşın bize verdiği bilgilerdi. sonra imzayı verdik ve hepimiz vizeyi aldık. umarım sizin de öyledir

• @Ayça-İnce çocukların vizesinin red sebebi olarak aile bağlarının kalmayacağından dolayı demişler sanki biraz bilinçli yapılmış gibi

• @grounddreamer Vancouver şehrinin hangi bölgesinde yaşıyorsunuz ? Bende şu an için kanada dışındayım ve montreal ile vancouver arasında kararsız kaldım. Ama uzun bir süre sonra gitmeyi düşünüyorum.

Vancouver için tavsiyeleriniz çok yararlı olacaktır. Yaşam ve iş konusunda vancouver bölgesini çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

• @lfcali isyerinden doneceginize dair yazi niyet mektubunuzu guclendirecektir.Bordlarinizi zaten isyeriniz islak imzali ve kaseli olarak size verecektir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

TS2023 başvurularının bitmesine 4 gün kala biz de bugün itibariyle kanada turist vizesi basılı pasaportlarımızı aldık.
    açıkçası 3 ocak'a yetişmesini hiç beklemiyorduk ancak; bu kadar da ucu ucuna gelmesini de hiç ummamıştık.
    haliyle yetişmez diyerek hazırlık da yapmadık..

work permit'in gelmesi için şu sıralar bekleme süresinin 1,5 aylara çıkması, çalıştığımız işlerden bu kadar uzun süre izin alma konusundaki sıkıntılar elimizi kolumuz bağlıyor.
    2 gün sonrasına kanada bilet fiyatlarını görünce de haliyle insana ciddi bir titreme de gelmiyor değil :)

ez cümle; "alınmış bir vize, alınmamış 10 vizeden iyidir.." düstüruyla pasaporttaki yerini aldı kanada vizelerimiz de.

süreçten ve profilden de biraz bahsedeyim;

• 8 ekim / online başvuru
    • 12 ekim / biometric
    • 8 aralık / onay
    • 15 aralık / pasaport teslim (yurtdışındaydım)
    • 29 aralık / vize basılı pass teslim alma (2 gün xmas tatili yüzünden kapalıydı vfs)

pasaportlarımda;
    2'si eski, 1'i geçerli toplam 3 adet ABD vizesi
    20+ eski, 1'i geçerli schengen vizesi
    5 ingiltere vizesi
    yeni zelanda vizesi
    2 uzakdoğu (tayvan, singapur,) vizesi
    35+ fazla ülke, 40+ yurtdışı seyahati

artık turist olarak ziyaret edeceğiz gibi duruyor kanada'yı, eğer kalan sürede bir uzatma daha gelmezse ;)
    bekleyen herkesin güzel haberler alması dileğiyle.

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Umarım başvuru süreleri uzatılır.

• ⭐⭐

@gucarslan hocam tayvanla singapur vize istemez bizden :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@charon ben gittiğimde istiyordu demek ki, yoksa evdeki yazıcıdan çıkartıp basmadım ben de pasaporta :)

• @gucarslan Tebrikler ve 10 yıllık vizeniz hayırlı olsun. Bundan sonra kanada'ya 10 yıl boyunca istediginiz zaman giriş , çıkış yapabilir her ziyarette maksimum 6 ay kalabilirsiniz. Ayrıca amerika vizesi olmasıda ayrıca bir avantaj amerika üzerinden çok daha uygun uçuşlar bulabilirsiniz. Tekrar tebrik ederim.
    Kısaca 10 sene kafa rahat ve vize derdi yok :) Ne güzel

TS2023 konusuna gelince ilk başlarda kulağa tek bir başvuru ile kolaylıkla 3 yıllık oturum ve çalışma izni almak güzel geliyordu ama esas 3 yılın sonunda ne olacağını hiç kimse detaylı her nedense açıklamıyordu. Zaman sona doğru ilerledikçe insanlar bu üç yılın sonunda çalışma izninden PR kalıcı oturuma geçmenin zor olduğunu hatta bazı kişiler için imkansız olduğunu algılamaya başladı. Onlardan biride benim ve TS2023 ile üç yıllık oturum ve çalışma iznini aldım ama tüm ön görüm ve matematiksel hesaplamalara ragmen CRS taban puanlarına ulaşamıyorum. Yani 3 senenin sonunda PR almam imkansız. Yani benim gibi binlerce kişi vardır mutlaka ve onlarında PR almaları çok zor olacak. Tek umut belki bu ts2023 için farklı bir kolaylık getirilir ve sürenin sonuna otomatik uzatma olur. Olmazsada tekrar turist statusune geri döneriz. Bu nedenle benim büyük bir beklentim yok ve bu ts2023 work permiti hobi olarak kullanırım. yazları bisiklet ile doordash gibi yemek dagıtım kuryelik işleri yaparak hem kanada tatili hemde masrafları karşılama minvalinde olabilir :) Başkada bir işe yaramaz zaten.
    Kanada içinde mühendislik diplomam gecerli değil, kanadalı iş veren kanada tecrübesi ister ve daha bir suru engel iş hayatında.
    Ancak 20'li yaşlarda gençler için belki bir mücadele ruhu oluşturur. TS2023 - OWP onun dışında 45 yaş ve üzeri için tamamen hobi diyebilirim :)

Size tavsiyem eğer express enrtry profiliniz CRS taban puanlara ( 500 bandı ) ulaşıyorsa en azından profili bekletin belki PR daveti daha kanadaya gitmeden size gelir. Eger CRS taban puanlara ulaşmıyorsa zaten TS2023 ile alacagınız work permit ilede çok fazla ekstra puan getiri olmaz.

• @gucarslan hayirli olsun,kahven hazir biliyorsun umarin en kisa surede gorusuruz.

• ⭐⭐⭐

@gucarslan Tebrikler! Umarım gönlünüzce olur.

• @gucarslan ne mutlu size🙏🏻 Tebrik ediyorum yine de Kanada Montreal derseniz kapımız açık🙂🙏🏻

Benzer Başlıklar

• Çocuklar için Kanada vizesi başvurusu

Kanada kanada
    3
    0 Oy
    3 İleti
    428 Bakış
    simurg9492S
    Ben sifirdan basvurdum... Esim bahsettigim sure icinde gitme firsati olmadi... Sizin konuyu da bilemiyorum. Yine internetten basvuruyorsunuz ancak kesin veriip vermedikleri konusunda emin degilim
  • Kanada'da Dil Okulu Eğitimi Almak

Kanada
    1
    0 Oy
    1 İleti
    169 Bakış
    LABL
    Dil okulu kabul şartları nelerdir ? Amerika, Kanada, İrlanda bu ülkelerin dil okulu kabul şartları nelerdir ? Bazı kaynaklarda 4 yıllık üniversite mezunu olmamız söyleniyor, Siz ya da sizin çevrenizden lise mezunu olup yurt dışında dil okuluna gide bildimi ?
  • Kanada - ABD Sınırından Enteresan Kareler

Kanada
    14
    7
    6 Oy
    14 İleti
    2k Bakış
    ATS16A
    [image: 1766931041036-0105b0e5-af3e-46df-a1b5-3303c46a5752-image-resized.jpeg] Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada [image: 1766931308245-746825e7-9356-4267-b2f3-77107c894f45-image-resized.jpeg] Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz. 📸 7/14/2025 I Niagara, NY
  • Kanada Göçmenliği

Taşındı Kanada
    88
    1
    6 Oy
    88 İleti
    24k Bakış
    P
    Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada.html Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst) https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/works.html Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/compare.html Otomatik olarak puanını hesaplama araçı https://ircc.canada.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/find-national-occupation-code.html Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri. https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/mandate/policies-operational-instructions-agreements/ministerial-instructions/express-entry-rounds.html
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k