Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)

• @alendelon1 işlemin uzun sürmesi red alacağınız anlamına gelmiyor. Süreyle onay/red arasında bir bağlantı yok. Kısa sürüp red alanlarda veya 3-4 yol sürüp sonunda vizesini alanlarda var.

• @thunder_74 Dediğiniz şey turist vizesi için geçerli olabilir fakat benim vize türüm F1, haliyle aradan uzun zaman geçtiği için yeni bir mülakat gerekecek yeni bir mülakat nasıl bir sonuç doğurur bilinmez.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, 29.11.2023'de H2B vizesi için İstanbul Amerikan Başkonsolosluğuna gittim. Benden Petition formumu, İş Sözleşmemi ve de Pasaportumu aldılar. Akabinde, içinde G221 İdari işlem yazan yeşil bir kağıt verdiler, bana vizemin kısmi refused edildiği söylendi ve eğer eksik evrağınız varsa size mail atılacağının bilgisi verilerek beni gönderdiler. Aradan 27 gün geçti hala ses seda yok. Kimisi bu süreci mail atarak hızlandırabileceğimi söyledi. Pasaportum ve söylediğim diğer belgeler hala konsoloslukta. İzleyeceğim yol konusunda deneyemlerinize ihtiyacım var. @gucarslan

• @alikemalciftci pasaportun onlarda olması iyiye işaret. Yakında onaylanır ve pasaportunuzu size vizeli bir şekilde gönderirler diye düşünüyorum 🙏

• @hulyarslan teşekkür ederim, yani pasaportum onlardaysa fazla bekletmezler diye düşünüyorum. Olumlu veya olumsuz erken zamanda bana bildirilir diye düşünüyorum. Kimisi 6 ay kimisi 1 sene beklersin diyor ama, kısacası uluslararası şahsi kimliğim olan pasaportumu kendilerinde uzun süre kalmaları büyük bir haksızlık olur.

• @alikemalciftci örneğin ben ve bir çok arkadaşımın pasaportları geri iade edildi ve aylardır bekliyoruz. Pasaportu iade edilmeyip bir kaç gün içinde boş bir şekilde geri gönderdikleri de var. Ama uzun süredir onlarda olması size boş gelmeyeceğine bir işaret. Merak etmeyin bence en kısa zamanda size vizeli bir şekilde göndereceklerdir diye düşünüyorum 🙏😇

• Çok teşekkür ederim, umarım söylediğiniz şekilde olur :))

• @alikemalciftci peki mülakat sonrası size mail ile gelen bir DS5535 formu oldu mu?
    bazen bu form spam maillere düşüyor ne yazık ki ve başvuru sahipleri bunu kaçırıyor, lütfen kontrol edin.

bir de, 3 ocak sonrası mülakata girdiğiniz konsolosluğa mail atıp durumunuzu sorabilirsiniz.
    mailde dosya numaranızı, ad-soya ve doğum tarihinizi aklemeyi unutmayın.

• @gucarslan Mülakat sonrası gelen herhangi bir mail olmadı. Ama dediğiniz gibi 3 Ocak'da mail atayım konsolosluğa.

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• Merhaba, 7 aydir AP surecindeyim. Son 3 aydir gonderdigim hic bir maile cevap alamadim. Bazen 10 gunde, bazen haftada bir-iki mail gonderdigim oldu Ankara’ya. Bu durumda maillerimin spam’a dusme durumu veya gormeme durumlari var midir? Sistemleri nasil isliyor bilmiyorum ama ilk baslarda gonderdigim her maile olmasa da her ay mutlaka bir cevap maili aliyordum. Simdi ise hic bir sekilde donus yapilmiyor. Bu konuda bir fikriniz var midir? Sn. @gucarslan

• @dpdemir son dönemde cevap alamamanızın sebebi kesinlikle ankara'nın tutumu.
    spam'a düşme olmaz, sadece mailleri okumayıp cevap vermiyorlar.
    size verdiğim tavsiyeyi değerlendirin, abd'den bir destek (senatör, kongre üyesi vs) daha sağlıklı olacaktır.

• @gucarslan Peki, cok tesekkurler.

• Merhaba,
    DS-5535 form dolduran bir arkadaştan destek rica edebilir miyim?
    Green card talihlisiyim. 1-Personal Information bölümünde "Case Number/Visa Type/Classification" ne olarak doldurmamız gerekiyor? Visa type ve classification kısmını bilemedim.
    ayrıca DS-260 formumda yer alan bilgiler için o kısımları boş mu bırakmalıyım?

• Merhaba bugün mülakatımızda kardeşim için adli sicil kaydı istediler. mülakatta da en son o olmadan size onay veremem dedi memur. Kardeşim için kağıt verdiler tekrar girmesi için. Daha sonra eksik belgeyi tekrar girip verdi memura, biz dışarı da bekledik. Dediğine göre memur teşekkür etmiş hepsi bu kadar demiş kardeşimde da ayrılmış oradan. Pasaportlarda onlarda kaldı. Biz onay aldık sanıyorduk ama şimdi ceac dan baktığımda "Administrative Processing" AP ye kaldığımızı gördüm acaba bu durum eksik belgeden dolayı mı oldu daha güncellemenmedi mi dosyamız yoksa başka bir şey mi çıktı. Bize saat 13.00 e kadar getirirseniz daha sonra mail ile göndermenize gerek kalmaz süreciniz uzamaz demişlerdi.

• Bu ileti silindi!

• @cetinakkaya pasaportların onlarda kalması iyi bir şey, belki size bu bir kaç gün içinde doldurmanız gereken bir form gönderirler. Onun dışında gerçekten çok zor bir süreç. Aynı şeyi yaşadım ve 7 ay oldu hala bekliyorum ama yine aynı durumu yaşayıp bir kaç gün içinde onay alanlar da var. Umarım sizinki de kısa sürenlerden olur. Bu arada vize türünüz neydi ?

• @cetinakkaya Merhaba, endiselenecek bir durum oldugunu dusunmuyorum. Issued olmadan once Administrative Processing gorunuyor Ceac’de. Bugun yada yarin Issued olacaktir. Hayirli olsun.

• @hulyarslan Allah size de sabır versin. Green card mülakatına girdik ailecek. Umarım en kısa sürede sonuçlanır şu an sevinsek mi üzülsek mi bilemiyoruz.

• @dpdemir teşekkürler, umarım öyle olur. Güncelleme yaparım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k