Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @lupen ts2023 alınca aile bireyleri nasil.istifade ediyor. Çocuklar falan yani.


  • @eseses37 sizin yerinizde olsam 2 yıllk bile olsa cebinizde dursun OWP. Türkiye nin durumu geleceği maalesef içler acısı en azından elinizin altında bir alternatif olarak dursun🙏🏻


  • @kugutex aile olarak Kanadaya giriş yaptıysanız eşinize de OWP başvuruyorsunuz. Çocuklarınız lise eğitimi dahil eğitimden ücretsiz yararlanıyor.


  • @Seda-Uysal-Avcı Sosyal yardım alınıyor mu ? Mesela işsizlik maaşı veya yemek yardımı gibi durumlar ?


  • @orange işsizlik maaşı ve sosyal yardımı iltica yapanlar alıyor. Onu da sonrasında geri alıyorlar.Asılsız alanlar çok. vereceği 750$ için yasal çalışmayacaksın, cash çalışmak zorundasın . 15$ altı o da. oradan alacağın iş parası da yetmeyecek. Buna gerek olduğunu düşünmüyorum. Yasal bu ülkeye giriş yapıp bu ülkenin nimetlerinden yararlanıyorsanız bunun bir bedeli olmalı. Niyet mektubuna arsalar tapular bankada paralar gösterip geldiğinizde yardım almak PR ve vatandaşlık için iyi bir izlenim olmaz. Her başvurunuz isminize işleniyor. Sonrasında olumsuz olarak karşınıza çıkar.


  • Arkadaslar kanadaya ucarken aktarmalarda vize gerekiyor mu? Amerika üzerinden genellikle amerika j1 vizem var ama transit vize almam gerekiyor mu bilen var mi


  • @eseses37 aktarmalı uçuşta dikkat etmen gereken aktarma ülkesinde havaalanı değişiklikleri ve ilk duraktan tüm uçuş kartlarını alabilmen. eğer uçuş kartları elinde olmazsa aktarma ülkesinde ülkeye giriş yapıp check in yapmanı talep edebilirler. oldukça sıkıntı olabilir.


  • @eseses37 evet transit vize gerekir kanada için.


  • @charon daha önce seyahat ettim. ABD yada Kanada vizesine sahipseniz ve uçuş kartınız yanınızda checkin yapmanız gerekmiyorsa transit vizeye ihtiyacınız yok. Avrupa içindeki havaalanı aktarmaları için söylüyorum.


  • @Ahmet-Gümüş ha kanada havaalanında aktarmaya vize lazım mı diye anladım.
    avrupada aktarma varsa genelde gerekmez, ama bakmak lazım tabi.


  • @Ahmet-Gümüş pasaportumu bugün teslim ettiler. Allah herkesin gönlüne göre versin. Kanada görüşmek temennisi ile.


  • @Ahmet-Gümüş tebrikler herşey gönlünüzce ve hayırlısı ile olsun. Umarım beklentilerinizin karşılığını bulursunuz.
    03 ocak 2024 son tarih deniliyor bu tarihe kadar kanada içinde olmanız gerekiyor. ve en önemliside ts2023 başvurusu neticelenmeden kanada dışına çıkmak ret nedeni olabilir deniliyor.
    Herşeye en baştan başlamak ve yeni bir hayat tarzı inşa etmek için kanada uygun bir yer gibi. Eğer bu yaşa kadar istediklerinizi yapamadıysanız sizi mutlu eden iş hayatı kariyer gibi unsurları bulamadıysanız tüm bu geçimişi unutup yeni bir yaşam tarzı elde etmek için muthiş bir fırsat diye düşünüyorum. Yaşın önemide yok ister 50-55 yaşın üzerinde olun farketmez. Hayalleriniz, sağlıgınız enerjiniz ve vizyonunuz olduğu sürece tüm avantaj sizinle orada.

    Genelde gelişmiş ülkelerde sanat,müzik, kreatif iş kolları değerli meslekler ve önem verilen iş kolları. İlginizi çeken her türlü sanat veya yaratıcı meslek dallarına temas edip bunlarda kariyer yapabilirsiniz. Mesela sanat kurslarına gidin ressam ,aktör gibi meslek sahibi olun. Veya iç mimar, dekoratör, stilist olun.
    Geçmişiniz şimdiye kadar aldıgınız eğitimleriniz gibi unsurlar hiç önemi yok. Sıfırdan bir hayat kurun.
    Tekrardan tebrikler, müthiş bir fırsat


  • Bu ileti silindi!

  • @eseses37 iniş yaptıgın yerde havalimanı değiştirmedigin surece pasaport kontrolden geçmedigin için transit vize gerekmez deniliyor.
    Yani aktarma ucusun aynı havalimanında ise sorun olmaz diyorlar.
    Zaten bir problem olacaksa ilk ucaga bindigin yerde bildirirler merak etme.
    Amerika aktarma ucuslarda sanıyorum amerika vizen olmalı mutlaka deniliyor.
    Herşeyden önce havayolları ve bununla ilgili yetkililerden bilgi al ondan sonra seyahat planını yap.
    En dogru kaynak resmi kaynaklar.


  • @eseses37 US uzerinden aktarmayi soruyorsaniz, evet visa gerekiyor. Ya C tipi transit ya da B tipi visa olmali. Digerleri J F ve H olmuyor diye biliyorum.
    Avrupa icin soruyorsaniz cogunda Almanya Holldan Fransa filan gerekmiyor Transit bolgeden cikmadiginiz surece yani havaalani degisimi filan olmadığı surece. Hangi ulke ise onun transit visa websites ine bakin kesin bilgi için. Ya da bilet alacaginiz havalaninin iatanbul ofisini arayip sorun.


  • luftansa firmasının sitesinden kanada ya aktarmalı uçak bileti alan var mı ? uçuş kartlarının türkiye'deki havalimanından temin edilebileceğine dair bilgi alamadım ne firmalardan nede havalimanından.


  • @Ahmet-Gümüş Biz aldık ve sorun yaşamadık. uçuş kartına ihtiyacınız yok. 3 saat öncesinden havaalanında olup check in yapmanız yeterli


  • @eray96, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

    @eray96, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

    @eray96, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

    @0xumut, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

    @cruelboys selamlar, ben deprem bölgesindeyim ve evet dediğiniz gibi olabilir. Çünkü aynı gün yaptığımız başvuru bende 4 temmuzda parmak izi verdim ve 20günde onaylandı fakat arkadaşım istanbulda yaptığı halde henüz sonuç gelmedi.

    Hocam Merhaba, ben de bu hafta Çarşamba günü biyometriği verdim ve GCkey sistemine ertesi gün no'su ve tarihleriyle düştü. Fakat aynı GCkey sistemi current status'e baktığımda hala "Your action is required" ve check full application status'e baktığımda "We need your fingerprints to process your application. Check your messages below for details." diyor. Bu normal bir durum mu sizde de böyle mi oldu?
    722ff250-1515-4c0c-bb7a-baa3358479a5-image.png

    Bir gelişme olmadı ve mektupta son biyometrik teslim tarihi 4 Eylül olarak görünüyordu. Şu an süre dolduğu için current status bölümünde "Submitted" check full application status bölümünde de "We have not received your fingerprints. Check your biometrics request message below for details." diyor. 15 Ağustos'ta VFS ile konuştuğumda bana kendilerinden kaynaklanan bir problem olmadığını söyleyip büyükelçiliğe yönlendirdiler. Ben de hem mail hem IRCC sistemi üzerinden durumu açıklayıp büyükelçiliğe yazdım. 25 Eylül'e yetişmeyecek gibi. Sizce bu olağan dışı bir olay mı? Ne yapmamı önerirsiniz?

    Arkadaşlar bu konu hakkında beni aydınlatabilecek var mı? 3 ay 6 gün geçti hala bu şekilde. Parmak izim 9 Ağustos'ta teslim edildiği halde niye hala IRCC tarafından onaylanmamış görünüyor? Eylül'de yazdığım webform ve büyükelçiliğe gönderdiğim maile de dönüş olmadı. Artık umudum bitme noktasına geldi. Bu durumu yaşayan başka arkadaşlar da var mı?

    9 Ağustos'tan beri hala beklemedeyim hiçbir ilerleme olmadı. Zaten open work permit için 10 gün kaldı artık çıksa bile vizem pasaporta basılana kadar bu süre biter. Umudum tamamen bitmiş durumda.


  • @eray96 hayırlısı olsun umarım ts2023 başvurusuna yetişirsiniz.
    03 ocak 2024 son başvuru tarihi.
    Bu arada ts2023 ile open work permit alanlar şu an neler yapıyorlar. Hepsi iş buldumu ve kanadaya taşındılar mı ?
    Her nedense kimseden haber yok gibi. Çoğunun galiba beklentileri olmadı galiba.
    Öğrenci olanlar zaten kanada içinde kalmaya devam ediyorlar , sistemli gelmişlerdi önceden onlarda bir sorun yok gibi ama turist olarak gidip ts2023 ile OWP alanlar neler yapıyor ?


  • @eray96 merhaba,pasaportunuza herhangi calisma vizesi basilmiyor.Calisma vizeniz ayri bir evrak seklinde geliyor.3 Ocak'tan once Kanada'da olursaniz basvurular zaten online yapiliyor.Basvuru tarihiniz onemli. Turist vizeniz bu hafta elinize ulasirsa en kisa zamanda ucak blieti alip Kanada'ya gelmek icin bir bahaneniz yoksa(is,okul, vb)hala sansiniz var.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 51
  • 87
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum