Kanada Turist Vizesi Başvurusu
-
@charon daha önce seyahat ettim. ABD yada Kanada vizesine sahipseniz ve uçuş kartınız yanınızda checkin yapmanız gerekmiyorsa transit vizeye ihtiyacınız yok. Avrupa içindeki havaalanı aktarmaları için söylüyorum.
-
@Ahmet-Gümüş ha kanada havaalanında aktarmaya vize lazım mı diye anladım.
avrupada aktarma varsa genelde gerekmez, ama bakmak lazım tabi. -
@Ahmet-Gümüş pasaportumu bugün teslim ettiler. Allah herkesin gönlüne göre versin. Kanada görüşmek temennisi ile.
-
@Ahmet-Gümüş tebrikler herşey gönlünüzce ve hayırlısı ile olsun. Umarım beklentilerinizin karşılığını bulursunuz.
03 ocak 2024 son tarih deniliyor bu tarihe kadar kanada içinde olmanız gerekiyor. ve en önemliside ts2023 başvurusu neticelenmeden kanada dışına çıkmak ret nedeni olabilir deniliyor.
Herşeye en baştan başlamak ve yeni bir hayat tarzı inşa etmek için kanada uygun bir yer gibi. Eğer bu yaşa kadar istediklerinizi yapamadıysanız sizi mutlu eden iş hayatı kariyer gibi unsurları bulamadıysanız tüm bu geçimişi unutup yeni bir yaşam tarzı elde etmek için muthiş bir fırsat diye düşünüyorum. Yaşın önemide yok ister 50-55 yaşın üzerinde olun farketmez. Hayalleriniz, sağlıgınız enerjiniz ve vizyonunuz olduğu sürece tüm avantaj sizinle orada.Genelde gelişmiş ülkelerde sanat,müzik, kreatif iş kolları değerli meslekler ve önem verilen iş kolları. İlginizi çeken her türlü sanat veya yaratıcı meslek dallarına temas edip bunlarda kariyer yapabilirsiniz. Mesela sanat kurslarına gidin ressam ,aktör gibi meslek sahibi olun. Veya iç mimar, dekoratör, stilist olun.
Geçmişiniz şimdiye kadar aldıgınız eğitimleriniz gibi unsurlar hiç önemi yok. Sıfırdan bir hayat kurun.
Tekrardan tebrikler, müthiş bir fırsat -
Bu ileti silindi! -
@eseses37 iniş yaptıgın yerde havalimanı değiştirmedigin surece pasaport kontrolden geçmedigin için transit vize gerekmez deniliyor.
Yani aktarma ucusun aynı havalimanında ise sorun olmaz diyorlar.
Zaten bir problem olacaksa ilk ucaga bindigin yerde bildirirler merak etme.
Amerika aktarma ucuslarda sanıyorum amerika vizen olmalı mutlaka deniliyor.
Herşeyden önce havayolları ve bununla ilgili yetkililerden bilgi al ondan sonra seyahat planını yap.
En dogru kaynak resmi kaynaklar. -
@eseses37 US uzerinden aktarmayi soruyorsaniz, evet visa gerekiyor. Ya C tipi transit ya da B tipi visa olmali. Digerleri J F ve H olmuyor diye biliyorum.
Avrupa icin soruyorsaniz cogunda Almanya Holldan Fransa filan gerekmiyor Transit bolgeden cikmadiginiz surece yani havaalani degisimi filan olmadığı surece. Hangi ulke ise onun transit visa websites ine bakin kesin bilgi için. Ya da bilet alacaginiz havalaninin iatanbul ofisini arayip sorun. -
luftansa firmasının sitesinden kanada ya aktarmalı uçak bileti alan var mı ? uçuş kartlarının türkiye'deki havalimanından temin edilebileceğine dair bilgi alamadım ne firmalardan nede havalimanından.
-
@Ahmet-Gümüş Biz aldık ve sorun yaşamadık. uçuş kartına ihtiyacınız yok. 3 saat öncesinden havaalanında olup check in yapmanız yeterli
-
@eray96, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@0xumut, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@cruelboys selamlar, ben deprem bölgesindeyim ve evet dediğiniz gibi olabilir. Çünkü aynı gün yaptığımız başvuru bende 4 temmuzda parmak izi verdim ve 20günde onaylandı fakat arkadaşım istanbulda yaptığı halde henüz sonuç gelmedi.
Hocam Merhaba, ben de bu hafta Çarşamba günü biyometriği verdim ve GCkey sistemine ertesi gün no'su ve tarihleriyle düştü. Fakat aynı GCkey sistemi current status'e baktığımda hala "Your action is required" ve check full application status'e baktığımda "We need your fingerprints to process your application. Check your messages below for details." diyor. Bu normal bir durum mu sizde de böyle mi oldu?

Bir gelişme olmadı ve mektupta son biyometrik teslim tarihi 4 Eylül olarak görünüyordu. Şu an süre dolduğu için current status bölümünde "Submitted" check full application status bölümünde de "We have not received your fingerprints. Check your biometrics request message below for details." diyor. 15 Ağustos'ta VFS ile konuştuğumda bana kendilerinden kaynaklanan bir problem olmadığını söyleyip büyükelçiliğe yönlendirdiler. Ben de hem mail hem IRCC sistemi üzerinden durumu açıklayıp büyükelçiliğe yazdım. 25 Eylül'e yetişmeyecek gibi. Sizce bu olağan dışı bir olay mı? Ne yapmamı önerirsiniz?
Arkadaşlar bu konu hakkında beni aydınlatabilecek var mı? 3 ay 6 gün geçti hala bu şekilde. Parmak izim 9 Ağustos'ta teslim edildiği halde niye hala IRCC tarafından onaylanmamış görünüyor? Eylül'de yazdığım webform ve büyükelçiliğe gönderdiğim maile de dönüş olmadı. Artık umudum bitme noktasına geldi. Bu durumu yaşayan başka arkadaşlar da var mı?
9 Ağustos'tan beri hala beklemedeyim hiçbir ilerleme olmadı. Zaten open work permit için 10 gün kaldı artık çıksa bile vizem pasaporta basılana kadar bu süre biter. Umudum tamamen bitmiş durumda.
-
@eray96 hayırlısı olsun umarım ts2023 başvurusuna yetişirsiniz.
03 ocak 2024 son başvuru tarihi.
Bu arada ts2023 ile open work permit alanlar şu an neler yapıyorlar. Hepsi iş buldumu ve kanadaya taşındılar mı ?
Her nedense kimseden haber yok gibi. Çoğunun galiba beklentileri olmadı galiba.
Öğrenci olanlar zaten kanada içinde kalmaya devam ediyorlar , sistemli gelmişlerdi önceden onlarda bir sorun yok gibi ama turist olarak gidip ts2023 ile OWP alanlar neler yapıyor ? -
@eray96 merhaba,pasaportunuza herhangi calisma vizesi basilmiyor.Calisma vizeniz ayri bir evrak seklinde geliyor.3 Ocak'tan once Kanada'da olursaniz basvurular zaten online yapiliyor.Basvuru tarihiniz onemli. Turist vizeniz bu hafta elinize ulasirsa en kisa zamanda ucak blieti alip Kanada'ya gelmek icin bir bahaneniz yoksa(is,okul, vb)hala sansiniz var.
-

arkadaşlar merhaba daha önce munich aktarma denemediğim için sizinle paylaşmak istiyorum bu bilet için aktarma noktasında terminal change yazdığı için sormak istedim. herhangi bir shengen vizem yok. bu bilet ile sıkıntı yaşarmıyım ? Luftansa Uçuşu.
-
@ikizbabasi TS2023 - OWP ile üç yılın sonunda pr kalıcı oturum alma şansı nedir ?
Mesela ingilterede 5 yıl boyunca belli süre yaşanırsa direkt kalıcı oturum hakkı alınıyor. Diğer bir çok gelişmiş ülkelerdede bu durum aynı gibi. Yani belli bir süre ülke içinde yaşamak kalıcı oturum almak için yeterli. Bunun dışında zorlu şartlar yok.
En azından ülke içinde belli süre yaşadığında kalıcı oturum alacağının garantisini biliyorsun.Peki kanada için kalıcı oturum almak bu kadar kolay mı ? Yani üç yıllık ts2023 ile open work permit aldık diyelim ve bu üç yıl içinde kanada içinde yaşamak yeterli mi ? Yoksa üç yılın sonu herşey sil baştan ve gene turist statusune geri mi dönüyorsun ?
Express entry ile puanlama sistemi ile pr kalıcı oturum almak zaten hayal ve çok zor. Herşeyden önce çok iyi dil seviye skoru, iyi bir eğitim şart ve bunların üzerine puanını artıracak bir sürü şartlar gerekir ki zaten herkes bunları elde edemez.
Bu TS2023- OWP ile kalıcı oturum almanın formülü nedir ? Herşey gene express entry sistemine mi bağlı ? -
@step_by_step benim bildiğim puanlama sistemiyle oluyor o, lakin 3 senedir kanadada çalıştıysanız gayet güzel bir puan olarak o dönecektir size.
-
@charon
TS2023- OWP ile üç yıl çalışmanın çok puan getirisi yok gibi.İş tecrübesine, çok iyi dil seviye skoruna ve üniversite diplomasına sahip olsanız bile 400 puana temas edilmiyor neredeyse
( zaten çok iyi en üst dil seviye skoru elde etmek hayal , en üst skordan hesaplasam bile yeterli puana ulasmak çok zor )
Genelde crs taban puanlar 500 bandı ve üzerinde
TS2023- OWP ile pr kalıcı oturum alma hayalim kalmadı benim. Umarım iyi nitelikli kişilere nasip olur.
En avantajlılar sanıyorum yaşı 29 ve altı olanlar bayagı yuksek puan getirisi var. ( tam 100 puan kazandırıyor ).Kriterlerinize göre karşılığı olan puanlar resmi kaynak içinde var
https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/criteria-comprehensive-ranking-system/grid.html -
@step_by_step Kanada icin ne yazik ki boyle bir durum soz konusu degil su anki gocmen alim kosullarina gore.
TS2023 ile elde edilen calisma vizeleri sadece 3 yil gecerli daha sonra eger herhangi bir guncelleme yapilmazsa dediginiz gibi calisma vizesi sona erecek.
Kanada'da kalici oturum izni icin benim dusunceme gore ulkenin ihtiyaci olan meslek gruplarina ait islerde calismak.Ornegin Tir soforlugu;ehliyeti almak oldukca maddi acidan zorlayici oldugu soyleniyor(net rakama hakim degilim ama 15000 CAD civarinda oldugunu duydum)
Marangozluk,kasap,tesisatci,tarim iscisi v.b isler gerci bunlarda Express Enty e bagli ama yil icinde 2 kere bu meslek gruplari havuzdan seciliyor.
Umarim TS2023 icinde 3 yilin sonunda belki +3 yil ya da Express Entry'de bir kolaylik saglanir.Daha once boyle bir program olmadigi icin sadece varsayimlarla ustune konusabiliyoruz. -
@Ahmet-Gümüş Merhaba sorun yaşamazsınız. Havaalanı içerisinden çıkmıyorsunuz. Biz de aynı şekilde geldik. Eğer içinizin rahat etmesini istiyorsanız havaalanı firmasını arayıp sorabilirsiniz

-
@ikizbabasi evet TS2023- OWP için 3 yılın sonunda iyi bir uzatma destek programı veya express entry sisteminde kolay yolla pr kalıcı oturuma geçiş uygulaması yapılmazsa kötü olacak gibi. Ben ve benim gibilerin çoğu zaten şu an ki güncel şartlarda OWP ile pr kalıcı oturum alması hayal ve imkansıza yakın.
Bahsettigin meslek grupları içinde her zaman kontenjan olmuyor ve düşük CRS taban puan açıklaması yapılmıyor. Seyrek zamanlarda oluyor

Yani nereden baksam TS2023- OWP sanki boşa aldım gibi görünüyor. Birde almak için üzerine seyahat masrafı ve finans harcaması yaptım
Tünelin ucunu göremiyorum
Yani 3 yıl kanada içinde yaşamaya karşılık pr kalıcı oturum alma garanti olsa her türlü mücadele veririm ve her günde benim için ayrı bir pozitif heyecan olur. Ama bu şartlarda hayal
Ve gerçekleride ts2023 -owp aldıktan sonra öğrendim keşke ilk başta iyi bir inceleme araştırma yapsaydım. Work permit alayım gerisi kolay olur sandım ama yanılmışım 
Not: Open work permit yeni bir uygulama değilmiş yani zaten önceden beri eğitim için gelen kişilerin eşlerine sağlanan bir çalışma izni. Hali hazırda zaten uygulaması var. Yani bununla pr kalıcı oturuma geçişte kolaylık yapsalardı zaten şimdiye kadar yaparlardı
-
@step_by_step Hic bir sey bosa degildir oyle dusunmeyin.Elinizde bir imkan var ve bunu sonuna kadar kullanmaniz gerektigini dusunuyorum.Siz mucadelenizi verin hayat suprizlerle doludur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

7/14/2025 I Niagara, NY