AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@Redbeard bu uzun iletinizi şimdi farkedip özenle okudum👍🏻evet antıkor testı yapmam gerektıgınıde anlamıs oldum👍🏻 cok sacma gelebılır ama antikor testıni devlet-ozel hastanelerden yaptırabılıyormuyuz? Yada aile sağlık merkezlerinde? Sıze ozelden de yazmak istedim fakat mesajım gıtmedı😔syg
-
@Redbeard, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhaba herkese,
Bugün sağlık raporu ile ilgili adımlar attım ve süreci tamamladım. Önümüzdeki hafta Çarşamba (20 Aralık) yada Cuma günü (22 Aralık) raporu teslim edecekler gibi görünüyor.https://www.uscis.gov/tools/find-a-civil-surgeon
Bu siteden New Orleans'da bana yakın bir yerden bugün sabah 09:20 gibi randevu aldım. Doktor "Filipinli" ve çok tatlı orta yaşlarda bir hanımefendiydi. Çok yakın diye aldığım randevu Doktorun farklı bir ofisine yönlendirmesi ile 20 Dk'lik bir yol giderek ofisine ulaştık. Klasik olarak kayıt için bir form doldurdular. Daha sonrasında "Boy - Kilo" ölçümü yapıldı. Daha sonra "Tansiyon" ölçüldü. Genel olarak muayene etti. Ben Türkiye'de "Antikor" testi yaptırmıştım ve onu dün E devlet giriş yapıp, E-Devlet'den ingilizce olarak print çıktısını alıp yanımda götürdüm. Bu arada yine ingilizce olarak 2023 yılında yaptırdığım tüm kan testlerini yanımda götürdüm ama gerek olmadı. (Aslında o sırada aklıma gelip gösteremedim.) "Covid Aşı Kartını" ingilizce olarak çıktısını almıştım onu da sundum. Allahtan antikor testini getirmişim, tüm aşıları istemedi ama 4 tane aşı yaptı. Aşıların fiyatları aşağıdaki gibidir. Açıkçası her hangi bir Doktor araştırması yapmadım. Aşıları ucuz nerede yaptırırım araştırması yapmadım. İlk bulduğum doktor ile işi bitirmiş oldum. (Benim gibi yapmayarak muhtemelen daha ucuza halledebilirsiniz. / biliyorum kesin forumda bir arkadaşımız pahalı yaptırmışsın diyecek, farkındayım ama dediğim gibi böyle bir vaktim yoktu.)
Aşılar:
HEPATITIS B VACCINE (125 $)
MMR/VARICELLA TITER (40 $)
TETANUS VACCINE (75 $)
INFLUENZA VACCINE (35 $)Muayene sırasında sorular sordu. "Alkol içiyor musun? Psikolojik bir hastalığın var mı? Uyku Problemin var mı? Vb. Ayrıca Akciğerleri dinledi, solunum testi yaptırdı. Fiziksel hareketler yaptırdı. Daha sonrasında kullandığım ilaçları gösterdim kendisine, İngilizcem yeterli olmadığından Dr. Hanım sağ olsun arada translate kullanıp kısa bir şeyler sordu. Şeker hastası olduğumu (Aslında sınırlarda bir yerde dolaşıyorum) , Kolesterolüm olduğunu, D Vitaminini ve Magnezyum kullandığımı (Hafta sonları C-tesi - Pazar sadece) anlattım. Kendisi kontrolleri bitirdi ve kayıt sırasında fotoğraf çekmediler. Ayrıca "Akciğer filmi de istemedi." (Film istememesine şaşırdım. Belki kan sonuçlarına göre daha sonra istenecek olabilir.) yaklaşık 25 dk'lık uzakta bir laboratuvar yönlendirdi. Laboratuvara gidip klasik kayıt formu doldurduk ve kan verdim.
Aşılar sayesinde sanırım, kafam biraz iyi ve kendimi hafif sarsılmış gibi hissediyorum. Dolayısıyla biraz yazarken yazım kurallarına vs bakmadan yazdım. Bir sorunuz olması halinde memnuniyetle yanıtlamaya çalışırım. Bilginize sunarım. Toplam fatura tutarını bilgi amaçlı ayrıca yazıyorum.
14 Aralık 2023 - New Orleans için ( CRESCENT CITY HEADACHE AND NEUROLOGY CENTER )
Receipt
USCIS EXAM/PAPER WORK - 225 $
TB/RPR BLOODWORK - 100 $
4 VACCINE - 275 $ (Detayları yukarıdaki gibidir.)
Toplam: 600 $
İndirim: 25 $ (Biraz indirim rica ettik, 25 $ indirdiler)
Toplam Ödeme: 575 $ - Ödemeyi Debit Card yada Credi Card ile almadılar. Tam emin değilim belki de sadece "Debit" kabul etmemiş olabilirler. Özetle nakit Ödedik.Edit: Rapor tam yılbaşı öncesinde çıkacağı için, mecburen "AOS" işlemlerine Ocak 2024 'de başlayacağım.
Bence gayet ucuz 😀 bende kayinvalidem icin doktor isini hallediyorum. Tam Christmas’a denk geldigi icin islerim cok yogun. Ilk buldugum yerde yaptiriyorum. Kayinvalidemin yasi da oldugundan aşı ile vucudunu cok yormak istemedim. O yuzden muayene ucretine ek quest lab’den doktorumun yapilmasini istedigi su asilarin titer testini;
MMR, POliO, Tetanus and diptheria toxoids, Pertussis, Hemophilus influenzae
Турё B, Hepatitis yaptirdim. Toplam $345 tuttu.
Ayrica flu testinin zorunlu oldugunu soyledi. Gittim walgreens’de kazik yedigimi bile bile $70’a yaptirdim. $620 doktor muayenesi ve doktorun yaptigi bazi kan testleri icin odedim. Henuz titer ve doktorun yaptigi kan testlerinin sonucu cikmadi. Umarim herhangi bir asi yaptirmak zorunda kalmayiz. Simdiden $1035 olmus bile. Hayirlisi 😀 -
@goodluck helal olsun size.. Bence de yaşlı teyzemizi yormayarak iyi yapmışsınız. Ya yukarda yazdığım gibi uğraşmak istemedim ve ucuz , pahalı vs bakmadan hızlıca yaptırmak istedim. Umarım sonucu göçmenlik ofisi için uygun olur. Dr Hanımefendi çok bilgili gelmedi bana çünkü :) Prosedüre uygun sağlık raporu versin başka bir şey istemiyorum :) Bir de bir kaç gün sonra "KAN TESTİ" 'nin sonucunda umarım saçma sapan farklı testler istemezler benden ve süreci tamamlarım... Saygılarımla...
-
@Redbeard, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@goodluck helal olsun size.. Bence de yaşlı teyzemizi yormayarak iyi yapmışsınız. Ya yukarda yazdığım gibi uğraşmak istemedim ve ucuz , pahalı vs bakmadan hızlıca yaptırmak istedim. Umarım sonucu göçmenlik ofisi için uygun olur. Dr Hanımefendi çok bilgili gelmedi bana çünkü :) Prosedüre uygun sağlık raporu versin başka bir şey istemiyorum :) Bir de bir kaç gün sonra "KAN TESTİ" 'nin sonucunda umarım saçma sapan farklı testler istemezler benden ve süreci tamamlarım... Saygılarımla...
Ayni noktadayiz bakalim ne olacak. Ben doktora soyledim. Asilari var ama karti yok diye. Gereksiz asi istemedigimi belirttim. O da gerekli asi testleri icin recete yazdi bende en uygun fiyata buldugum yerde testleri yaptirdim
-
@goodluck hayırlısı olsun. Umarım süreç iyi gider ve rahatça prosedürü tamamlarsınız..
-
Chicago bölgesindeyseniz toplam $300'a doktor raporu alabiliyorsunuz. (Sadece Covid aşısı soruyor diğerlerini bir şekilde hallediyor doktor)
-
@Redbeard Merhaba ozur dileyerek bırsey sormak ıstıyorum cnk tam anlayamadım😔12 ay ıcında hatırlatma covıt asısı ıstenıyormu? Istenıyorsa snovac yeterlımı. Ankara şuan ıstedıgı ıcıın çok merak edıyorum.bende sadece 2 bıontec mevcut tsk ederım
-
@emila Merhaba, estağfurullah ne özürü, olur mu öyle şey.. Ben 4 tane biontech olmuştum. Rapor için gittiğim doktora Aşı kartımı ingilizce olarak sundumç Bana 4 tane aşı yaptılar ama tekrar bir covid aşısı yapmadılar. İsterseniz forum da bir arattırın. Mutlaka bir arkadaşımız yazmıştır bir şeyler bu konu özelinde..
Saygılarımla... -
@Redbeard cevabınız için çok tsk ederim , aslında aos baslıgı altında bunu yazmaya calısıyorum ama yapamıyorum genel herkes gorsun dıue. Bu arda 13 ocakta yolcuyum o yuzden bıraz acele edıyorum😔
-
@Redbeard son aşınızı ne zmn vurulmustunuz belkı ordan anlarız
-
@emila Aslında herkes mesajlarınızı görüyor.. Mutlaka bilen birisi yazacaktır. Ancak sağ üşt köşeden "forum içerisinde aratın lütfen." ben bir yerler de gördüm ama nerede onu hatırlamıyorum.
-
@Redbeard aslında covit diye tarattım bırsey cıkmadı. Cok garıp avukatasa sordum cvp verememıstı olmadı bır daha avukata yazım
-
Buraya bir arkadaşımız yazmış ama Türkiye'deki deneyimini yazmış. Bu arada inşallah benim doktor hata yapıp da benim aşı olmam gerekiyorsa atlamamıştır. Doktor çünkü çok deneyimli gelmedi. Sanki ilk defa göçmenlik ofisine dosya hazırlıyorlar gibiydiler.. Neyse artık kısmet... Göçmenlik ofisi mulakat sırasında aşı isterse gidip yaptırırım... Bu arada dua ediyorum, "AOS" yapanlardan bazı arkadaşlar hiç mülakata gitmeden "GC" almışlardı. Umarım bende alırım :)
-
@Redbeard Olur da ben de GC sürecine girersem anlattıklarınız çok faydalı olacak. Teşekkür eder ve hayırlı olmasını dilerim.
-
@EasternStar Rica ederim. Şuana kadar yaşadıklarımı yazdım, faydalı olabilecek yada paylaşılması gereken bir şey olursa her zaman yazdım ve yazmaya çalışacağım... İşin ilginç tarafı bu deneyimler bazen "Eyaletten eyalete, şehir den şehire değişiyor." Hatta ben banka hesabı açarken bile aynı bankanın başka şubesinde bile değişti :) Chase Bank "x" şubesi hesabı açmadı, 5 dakikalık başka bir şubede Müdür yardımcısı bey hesabı açtı :) İlginç bir ülke :) problem yaşayınca, denemeyi bırakmamak gerekiyor.. Mesela ehliyet ile ilgili başlıklar da görüyorum. "....." DMV yapmadı "......" DMV yaptı yazıyorlar :) Neyse Allah'u Teala Amerika'da hayat kurmaya çalışan herkese en az 1-2 sene sabır versin inşallah...
Saygılarımla... -
@Redbeard Cidden haklısınız, sabrın yetmediği yerde devreye büyük bir şişe sokmak lazım, yoksa çekilmiyorlar.
-
@Redbeard herbır soruma cvp verdıgınız ıcın oncelıkle cok tsk ederım. O arkadas Ankaradan yalnız mulakata gırmıs bana Amerıkadakı son durum gerekıyor aslında. Avukatada yazdım dun gece umarım erkenden gerı doner. Benım 2 bıontec var ama en son aşı 1 yılı gectı yapalı.umarım sızden ıstemezler😔sızden baska yenı aos yapan yok sanırım bu sayfada
-
@emila 2 arkadaşımız daha var. Onlar burada yaşıyorlar sanırım, önceden yaşıyorlardı. Vize türleri benim gibi Turist vizesi değil. Onların adını yabancı bir forum sitesinde görmüştüm. Onlarda süreci çoktan başlattı.. İsimlerini hatırlamıyorum...
-
@Redbeard evet @Plus19 ve benden bahsediyorsunuz sanirim:) arkadas ozelden ulasti bana. Bu asi konulari cok problem degil benim gozlemledigim. Iyi bor civil surgeon bulup konusup anlasmak gerekiyor. Onlar zaten gorusmeye gitmeden kan testi vs yapip hangi asilari vurulmaniz gerektigini soylecektir. Cok dert etmeyin :)
-
@gokhanabd Evet evet sizden bahsetmiştim :) Gokhan Bey eski mesajlardan hatırladım sizi :) "Plus19" bir süre önce mesaj atıp bir şeyler sormuştum, sağolsun kendisi yanıtlamıştı.. Umarım sizlerin de süreci de iyi gidiyordur.. Neler yaptınız vs bilmiyorum ama inşallah hayırlısı ile sonlanır... Saygılarımla...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum