Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

• @EasternStar çok teşekkürler yardımlarınız için

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@dilaradrk AIS ile DS-160 formu arasında doğrudan bir bağ yok. AIS üzerinden görüşmeye gireceğiniz DS-160 form numarasını tanımlıyorsunuz sadece. Görüşmeye girmeden önce mutlaka imzalı ve tamamlanmış bir DS-160 formuna sahip olmanız ve bu forma ait numaranın AIS üzerinde tanımlı olması gerekiyor.

AIS üzerindeki ünlem işareti eksik bir form yeni ve yarım kalmış bir başvuru eklendiğinde gözüküyor genelde. Yeni bir grup randevusu mu oluşturdunuz?

• @tufank Evet Tufan Bey randevu bilgileri QR kod ile aşağıda iletiliyor talimatlar kısmı ''!'' olarak kaldı planladıktan sonra eksik birşey mi kaldı diye düşündüm [alt metni](görsel url)

• ⭐⭐⭐⭐

@dilaradrk görseli göremedim. "dosya yükle" seçeneği ile yükleyebilirsiniz en sağda yer alıyor, mobilden yüklüyorsanız scroll edip görebilirsiniz dosya yükleme iconunu.

Gruplar sekmesi altında kaç adet başvuru var? Mevcut durum alanında ne yazıyor bunu görmem lazım yorum yapabilmek için. Örnekse randevu alınmış ve bilgiler tam ise aşağıdaki gibi görünmeli:

Screenshot 2023-12-11 at 11.56.35.png

Eksik bir başvuru adımı var ise aşağıdaki gibi görünmeli.

Screenshot 2023-12-11 at 11.56.24.png

Eğer birden fazla grup randevusu var ise, ünlem olan başvuruyu dikkate almayın. bunu silmek mümkün değil, uzun bir süre sonra sistem kendisi bu başvuruları otomatik siliyor olabilir.

• @tufank Mevcut durum alanında görseldeki bilgi yer alıyor.

Randevu bilgilerinde de 2 kişi Capture.PNG Capture2.PNG

• ⭐⭐⭐⭐

@dilaradrk bir sorun görünmüyor. "mevcut durum" alanında yazdığı gibi sıradaki aşama "randevuya katıl". talimatlar kısmında randevu için gerekli çıktıyı alabilirsiniz. DS-160 formu expire olmadan imzalayıp onun da onay çıktısını yanınıza alarak görüşmeye katılabilirsiniz.

• @tufank Çok teşekkür ederim ilginize Tufan bey .

• Merhaba takıldığım sorular oldukça buradan yazarak bilgi almaya çalışıyorum destek olan herkese teşekkür ederim . DS 160 Formunda ''Briefly describe your duties'' Yaptığınız iş ile ilgili bir açıklama istiyor, bu bilgi ingilizce mi yazılmalı türkçe mi kararsız kaldım :/ bir diğer sorum sosyal medya hesaplarımı belirtmemem olumsuz bir etki yaratır mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@dilaradrk İş tanımınızı / görevinizi İngilizce olarak yazabilirsiniz kısaca. Sosyal medya hesaplarında da kullandığınız temel hesapları eklemeniz yeterli ( instagram, twitter, facebook) gibi. Çok fazla takılmayın ama boşta bırakmayın. bu bölüm biraz formalite.

• @tufank Tekrar teşekkür ederim vizeyi alırsam sizin ve forum sayesinde alağım:)

• Selam,

Babamla birlikte amerika'ya seyehat amaçlı gitmek istiyoruz.

Pasaportlarımız birkaç güne elime ulaşıcak.

DS-160 Formu çok kafamı karıştırdı, bazı soruları çok araştırmama rağmen bulamadım.

Soru-1 Babamla ikimizin iki form mu doldurması gerekiyor?

Soru-2 Randevuyu ikimize aynı anda verir mi ?

Soru-3 Ev adresimizi vesaire türkçe karakter ile mi yazmalıyız? Örn. Konya Mahallesi

Birkaç tane daha sorum olucak,
    Durumumuzla alakalı.
    İnternette çok fazla ret alındığını duydum.
    Fikirlerinizi almak istedim.

İlk öncelikle babamla ben tek seyehat edeceğiz.
    Ben 16 yaşındayım ve benim yurtdışına çıkmışlığım yok.

Babam ise Rusya, Kazakistan, Gürcistan ve Mısır'a gitti.
    ve Rusça biliyor DS-160 Formunda belirticem.

Ve bize davetiye gönderecek birini tanıyoruz, Amerika'da kendi iş yeri var ve prestijli birisi ABD Vatandaşı.

Babam sigortalı olarak çalışıyor 2 senedir. Fakat kendi iş yeri annemin üzerine. Onu belirticem.

Kısacası bizi buraya bağlayan bir çok etken var.

Annem kardeşlerim ve işi burada.

Sizce vizeyi alma ihtimalimiz var mı ?

• @huseyinarks a
    -ceac sitesinden ayrı ayrı ds-160 dolduracaksınız.
    -ais sitesinde grup oluşturup birlikte tek randevu alabilirsiniz. (ödeme yaptıktan sonra grup oluşturamıyorsunuz o yüzden ödeme yapmadan önce mutlaka grupları ayarladığınızdan emin olun)
    -ingilizce karakterler olacak (formda sadece ismini yerel dilde yazın gibi bi yer var orada tr karakter kullanılır)

• ⭐⭐

@huseyinarks kısaca yanıt vermeye çalışayım:

1-) Herkes için ayrı ayrı form dolduracaksınız.

2-) İkiniz için aynı anda randevualabilirsiniz, bunun için ais sisteminde açacağınız üyelikte ikinizi birden ekleyin, sadece yönlendirmeyi uygulamanız kafi, zor değil. Kişisel bilgileriniz ile ds160 kodunuz ve pasaport numaranız lazım olacak.

3-) Formda ilk sayfadaki ana dilde isim soy isim kısmı haricinde hiç Türkçe karakter kullanmayın, adresinizi Türkçe karakter olmadan Türkçe yazabilirsiniz. Örneğin Sukur Mahallesi Cagrisim sokak gibi.

ABD için bir yakınınızdan,tanıdığınızdan davetiye almak size + puan kazandırmaz. Profilinize göre değerlendirilirsiniz. Vizeyi alıp alamama konusunda bir şey diyemeyiz, konsolos tarafından belli kriterlere göre değerlendirilecek.

• teşekkür ederim

• @Bernur Bernur Hanım Vize başvuru sonucunuzu merak ettim umarım onay almıştır

• @dilaradrk şu an devam eden bir göçmen vize başvurum olduğu için onaylanmadı, bu beklediğim bir şeydi zaten :) ama ankarada görüşme yaptığım kişi erkekti ve çoğu kişiye vize veriyordu

• @crazycells merhabalar tekrardan, uzun bi aradan sonra amerika turist vizesine başvurmak istiyoruz.Tüm formu doldurduk fakat 1-2 noktadaki yerleri netleştirmek istiyoruz.Her zamanki yardımlarınız için tekrar teşekkürler. Soru 1- Ben 2014’te amerikaya B2 turist vizesi alarak gitmiştim. Eşim de 2010 da J1 work and travel ile gitmişti. İkimiz de ten printed verip vermediğimizi hatırlamıyoruz. Ds160 da “yes” mi demeliyiz “no” mu demeliyiz?

Soru 2- ilk amerika vizemdeki vize tipinde sadece B2 yazıyor. Şimdi B1/B2 seçtim. “ bir önceki vize tipinizle aynı vizeye mi basvuruyorsunuz” sorusu var. Yes mi demeliyim yoksa No mu?

Soru 3- Son olarak da eş bilgilerini girerken isimde ( include maiden name) yaziyor. Pasaportta kizlik soyadi yazmiyor. Yine de soyisim kismina yazmamiz gerekiyor mu? Eski soy isim + Yeni soy isim şeklimde.

• Merhaba
    ds160 formunu doldurdum hata yaptığımı fark edip tekrar bir form doldurdum sistem üzerinden yeni ıd numaramı değiştirdim fakat isim soy isim kısmında sadece soyadım gözüküyor iki kere soyadımı yazmışım. bu bir problem olur mu
    şimdiden teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k