Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @kadargo thanks bro, but some of some of my friends have taken their interview email after 8 months and they are all Iranian like me, although I have found a person who has been taken her processing time more than 9 months. As you maybe know, there are just 3 embassies that service to Iranian in persian, such as, Yerevan, Abu Dhabi and finally Ankara.


  • @Yesim-nisa-Kilic pasaportunuzla size gelen kağıtta talimatlar yazıcak amerikaya gelmeden önce öderseniz daha iyi olur elinize erken ulaşır 200-300 usd arası diye hatırlıyorum emin olmamakla beraber bol şans


  • @cokbekledik86 teşekkür ederim


  • @Kevin-Kingston Ücretler vize adayı tarafından Türk Lirası veya Amerikan Doları olarak ödenmektedir.


  • @Erik Email olarak zaten hem applicant'ın hem de beneficiary'nin email adresine gönderiyorlar. USCIS sayfasına girince de şimdiye kadar hep kalan süreyi yazan kısımda artık 'Case Was Sent To The Department Of State' ibaresini göreceksiniz. Welcome Letter henüz daha hardcopy olarak ev adresimize ulaşmadı, onun gelmesi zaten 1-2 ayı bulur ama zaten sadece arşivleme amacıyla kullanacağınızdan bir sorun değil onun geç gelmesi. Önemli olan email.


  • @cufer detayli, bilgilendirici ve cokca faydali mesaj icin tesekkurler. Hayirli olsun.


  • @cufer Asiyi oncesinde olmak tabi ki en guzeli ancak problem su ki; buyuk birkac sehir disinda asi yok !!! Ben mesela su anda Konya`dayim ve burada asi olma imkanim yok, bircok sehirde durum boyle, o yuzden bu durumda olan arkadaslar oyle istedikleri zaman asi olabileceklerini dusunmesinler, planlarini ona gore yapsinlar.


  • @ernduru Teşekkürler 🙏


  • @Yesim-nisa-Kilic, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba sorum çok oluyor ama mülakata az kaldı kafama takılan sorular var green kart ucretı ne kadar ABD ye gırıs yapmadan ödeme mı yapacagım ordakı calısanlar bılgı verecek mı

    Vizenizin basılı olduğu pasaportu teslim aldıktan sonra ister ABD’ye giriş yapmadan isterseniz de giriş yaptıktan sonra USCIS sitesinden online olarak ödeme yapmanız gerekiyor. Size tavsiyem vizenizi aldıktan sonra ABD’ye giriş yapmadan ödemenizi yapmanız. Ödemeyi ne zaman yaparsanız süreniz o zaman başlıyor. Ayrıca, ödeme yaptıktan sonra çıkacak olan ekranda IOE ile başlayan yeni bir numara göreceksiniz. O numarayı mutlaka kaydedin. Onunla Green Card’ınızı takip edebilirsiniz.


  • @ernduru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @cufer Asiyi oncesinde olmak tabi ki en guzeli ancak problem su ki; buyuk birkac sehir disinda asi yok !!! Ben mesela su anda Konya`dayim ve burada asi olma imkanim yok, bircok sehirde durum boyle, o yuzden bu durumda olan arkadaslar oyle istedikleri zaman asi olabileceklerini dusunmesinler, planlarini ona gore yapsinlar.

    Üniversite hastanelerinde ya da il sağlık müdürlüklerinde aşı olur… büyük ihtimalle. Oralara da bi’ sorun isterseniz.


  • @luchadora çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için 🙏🏻


  • @Naerys teşekkür ederim


  • Process time süresini Tekrardan 2 aya çıkarmışlar, bu ne saçmalık! Bu 2inci Süre uzatma 😞 Normal mi bu?


  • @ksmdgn Anlam veremediğimiz şekilde hala nvc ye geçemedik hiç bir bilgiyede ulaşamıyoruz, sorduğun için teşekkürler


  • Resmi nikah yapmadan önce f1 vizesinden iki defa red yedim bugün ds260da daha önce bir vize reddi aldınız mı gibi bir soru vardı çok tedirgin oldum bu mülakatı geçemememe neden olur mu? Varmı böyle bir tecrübesi olan kişiler eşim Amerikan vatandaşı cr1 başvurduk


  • @Erik Siz Haziran 2023'de mi başvurdunuz? Kendim yaşadığım ve buradaki arkadaşların yazdıklarından okuduğum kadarıyla herkesin USCIS süreci 10-12 ay sürüyor. Maalesef o sayfada yazan süre yanıltıcı oluyor.


  • @Erik bu vize ortalama 13-15 ay suruyor tamami, benim uscis 10 ay, nvc ile 12 ayi buldu, processing time surekli degisti, ona cok dikkat etmemek lazim. basvuru temmuz da ise, uscis in onaylamasi mayis 24 u bulur.


  • @Davut-Korkmaz uscis murteri temsilcisi ni ara, 1-800-375-5283, priority date i aralik 12/22 olanlar 10/23 itibari ile case leri nvc ye transfer oldu, benim case halen nvc ye transfer olmadi , bir sorun mu var diye


  • @Busra-Akdag ds260 i doldururken daha onceki f1 basvurularindan bahsetmen dogru aksi halde, yalan soylemis gibi olunur,
    f1 a basvurman (2) ve akabinde cr1 e basvurman amerikaya bir sekilde kendini atmak gibi bir goruntu olusturuyor, buda kaygiya sebep olmasi normal, lakin burada dikkat edilecek konu, evliligin gercekligi, buna odaklanman lazim,
    evlilik belgesi, kina, nikah resimleri, ailecek birlikte cekilmis resimler, disarda zaman gecirirken cekilmis resimler, birlikte yapilmis cocuk, sabah, ogle, aksam yemegi yemeler, dogal ev ortaminda cekilmis resimler, pijamali vs yatakta cekilmis resimler, opusurken, dogal ortamdaki cekilmis resimler, evlendikten sonra ortak harcama fatura beraber alinanlar vs, gibi seyler bu evliligin dogru ve aile kurmak amaci ile sorgusuz bir basvuru oldugunu bana gore kanitlar,


  • @cufer Merhaba, Bende sizle aynı yaştayım ve sürecimin sonlanmasını bekliyorum. Size bir sorum olacak ben ayrıca tansiyon hastasıyım. Bununla ilgili bir işlem yapılıyor mu acaba bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    932 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    604k Bakış
    T
    Merhabalar, F2A consular processing olarak bizim PD Mart 2024. Hala I-130 onayını bekliyoruz. Mandamus davası konusunda bizim de soru işaretlerimiz var. Eğer bu yola başvurmuş biri varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Son vize bülteni gelişmeleriyle 2024 PDli başvuru onaylarının ağustos ayı itibarıyla gelmeye başlamasını umuyoruz bakalım. Bekleyen herkese sabırlar diliyorum 🙏🏻
  • 0 Oy
    965 İleti
    67k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum