Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yekta Henüz TRdeyiz. 🙂 Gidince irili ufaklı, iyi kötü tüm tecrübe ve gözlemlerimi dökerim buraya. Millet bıkana yeter deyinceye kadar 🙂 Özellikle "iki satır kod yazan" birisi olarak bakalım neler yaşayacağız. Bizden sonrakilere yol gösterecek detayları atlamadan yazmaya çalışacağım. Aslında forumda 3-4 tane çok güzel gönderi yaptılar bu konularda.
    😉


  • @berkergn13 gecmise baktigimda maili kendiliginizden degil; spam e dusmus kcc mailini gordukten sonra attiginizi farkettim.

    Maili bekleyen arkadaslar; klise olucak ama sakin olup beklemeyi tavsiye edecegim, kendi kendimize karar verip dokumanlari atarsak , kcc nin kafasi daha cok karisabilir, yine de herkesin kendi sureci siz bilirsiniz

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar aklıma hep bir şey takılıyor ABD ye ilk girdiğimizde dil bilmiyorsak havalimanında ki memurlarla nasıl anlaşacağız birebir yaşayan var mı bu durumu?


  • @lordbolton bu soru benim de aklıma gelmişti. Ancak abd de bulunduğum yıllarda 3 yıldır orda yaşayan ve hala 1 gram ingilizce bilmeyen türklerle tanıştım. Demekki bir şekilde yardımcı olunuyor. Benim bulunduğum tarihler 2005-2006 arası idi. Ben de gittiğimde neredeyse sıfır ingilizce vardı. Ama dil eğitimi için gitmiştim. Girişte polisin 30 kere tekrar ettiği şeyi anlamadım. Sonra can you read english dediğini anladım ve verilen formu doldurup giriş yaptım. Ama polis usanmadan 5 dk da bir tekrar etti. Çünkü sorulan soruları anlayamadım. Aksan mı pratik eksikliğimi bilemem. Sonuçta okuyup yazabiliyordum. Bunlar da yoksa birinde ne olur bilemiyorum açıkçası.


  • @yekta Biz hayallerimize ulaşınca egoyu bir kenara bıraktık keyif almaya başladık hayattan Yekta 🙂 zamanla sende de geçer inşallah... Daha yenisin 🙂

  • ⭐⭐

    @the-black-eagle hım eğer forum kısaysa telefondan çevirilip yazılabilir belkide.. ama eski bir zaman dilimiymiş güncel değil.


  • @lordbolton benim bahsettiğim f1 öğrenci vizesi ile gidişim idi. Form dediğimiz de ad soyad kalacağım adres gibi şeylerdi. Bunda ise durum farklıdır. @crazycells @semavi @knnrn arkadaşlar bu süreçleri yaşadı. Zaten forumda bunla ilgili muhakkak bir deneyim yazısı vardır. Ama sorun olsa zaten çekiliş başvurusunda ingilizce şartı koşarlardı. Ehliyet sınavında tercüman alınabiliyorsa girişte de bi şekilde tercüman istenebiliyordur. Dediğim gibi o dönemlerde tanıştığım gc liler vardı. Philadelphia da ve ingilizceyi hala bilmiyordu birçoğu. Onlar girmiş diğerleride girer herhalde bir şekilde 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lordbolton DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Arkadaşlar aklıma hep bir şey takılıyor ABD ye ilk girdiğimizde dil bilmiyorsak havalimanında ki memurlarla nasıl anlaşacağız birebir yaşayan var mı bu durumu?

    Bizim ihtiyacımız olmadı ama bizi ziyarete gelen bir yakınımız Houston George Bush havaalanında Türkçe tercüman talep etti, kısa bir beklemeden sonra tercüman sağladılar.

  • ⭐⭐

    @the-black-eagle aynen tercüman istenebilir ama tercüme edecek tercüman olur mu o sıkıntı biraz, ayrıca Ehliyet sınavında tercüman istendiğini bilmiyordum çok güzelmiş ama gittiğim yerde Türkçe bir tercüman olur mu şüpheliyim biraz...

  • ⭐⭐

    @knnrn büyük havalimanların da tercüman oluyor o halde


  • @onrozr yok ben mail atmadım 🙂 atmalı mıyız fie @crazycells e sormuştum beklememizi söylemişti


  • @lordbolton ehliyet sınavlarında türkçe tercümanlığı new jersey de musevilerin yaptığını duymuştum. Bir şekilde tarihsel anlamda türkiye ile ilişkileri olduğundan türkçe bilen çok oluyomuş. Senin benim gibi türkçe konuşan olmasa da kırık türkçeli de olsa bir tercüman muhakkak bulunur. New York da yediğim ticket için mahkemeye gitmiştik. Hatalı yere park ile ilgiliydi ve pedicab idi yani motorlu araç değil. Orada da bana verilen avukat yunanistanlıydı. Aslında türkçe bilmiyordu ama yargıca biz komşu 2 ülkenin vatandaşıyız müvekkilim ingilizce bilmiyor ama ben biraz türkçe biliyorum dedi. Ben bu sölenenleri anlayacak kadar ingilizce biliyordum ama o hiç türkçe bilmiyordu. Kasıtlı oarak ingilizce bilmediğimi söledi ve yargıcın her sölediğini ingilizce tekrarladı bana 🙂 hatta cidden anlamadığım birşeye bişeyler söle hemen dedi ve ama ben anlamadım dedim. Bütün salonun gülüşmeleri arasında yargıç dismiss diyerek ticket ı iptal etmişti. Konumuz ile alakası yok ama yani sıkıntı yapmaya gerek yok. İşler çözülür zamanla öğrenilir 🙂 Böle de bir anı paylaşmış olayım ben de 🙂


  • @lordbolton ingilizceye gerek yok merak etme :)) hersey rayina oturuyor zaten . polisler size yol yordami gosteriyor . bu arada havalimani calisanina soru sordum ben ingilizce bilmiyorum dedi kadin calisan dusun yani :))))


  • Houston da türk çalışanlar var havalimanında. Yardımcı olunuyor tercüman konusunda...


  • @cisilhayat pardon bizim numaramız 17xxx lerde 18 bin değil ama yine gergin bakıyorum mail yok


  • @mardin47-47 süreci anlamış değilim o yüzden şuan yardımcı olamıyorum. Fakat belgeleri gönderdikten sonra herhangi bir geri dönüş olursa forumda paylaşacağım. Bu mail olayı fazlasıyla kafa karıştırdı. Hakkımızda hayırlısı arkadaşlar.


  • Merhaba. Sorum ucus planlamasiyla ilgili. Iki ucus arasi baglanti suresi azda olsa, Frankfurt veya Londra uzerinden farkli havayoluyla gidersem ara noktada transit vize sorarlar mi ? Schengen vs gerekir mi yoksa alanda satin alinabilir mi Turkiyedeki gibi ?


  • @panda33 eğer biletleri ayrı ayrı alırsanız arada bagajlarınızı alıp tekrar vermeniz gerekeceği için gümrükten geçmeniz gerekecek.
    Ancak misal veriyorum siz istanbul-boston bileti almak istediniz firma size frankfurt aktarmalı bilet sattı ise bu durumda geçmenize gerek kalmaz direk transfer uçuş alanından devam edebilirsiniz. Bagajlarınız da diğer uçuşa aktarılır. Bu uçuşlar farklı firmalar tarafından düzenlenebilir. (one world - Star alliance gibi ortak çatı altındaki havayolu firmaları birbirlerinin uçaklarına bilet satabiliyorlar)

    İlk senaryoda uçağınız rötar yapar ve ikinci uçağı kaçırırsanız kimse size başka uçak için bilet vermez, çok risklidir, asla tavsiye etmem.


  • @the-black-eagle kcc den mail gelmiş gibi istenilen evrakları burda herkesin yolladığı şekilde yolladım


  • @cisilhayat geçen yıl bu mail olayı varmıydı acaba yoksa bu yıl mı başladı şansımıza küselim o zaman bekleyeceğiz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum