Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tekrardan merhaba, 30 Ocak'ta San Jose'ye giriş yaptım. Önceki forum yazılarınızı da okudum. Amerikan vatandaşı değilim, Greencard sahibiyim. USCG Licence alma imkanım galiba yok. Bunun yerine geçerli olan hangi denizcilik sertifikaları var ve nereden alabilirim? Bir de tekrardan burada ASA'da yelken eğitimi almayı düşünüyorum. Bunu hakkında da bilginiz var mıdır? Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ecisso, içinde söyledi: Amerika’da Türk denizcisi olmak...

    Tekrardan merhaba, 30 Ocak'ta San Jose'ye giriş yaptım. Önceki forum yazılarınızı da okudum. Amerikan vatandaşı değilim, Greencard sahibiyim. USCG Licence alma imkanım galiba yok. Bunun yerine geçerli olan hangi denizcilik sertifikaları var ve nereden alabilirim? Bir de tekrardan burada ASA'da yelken eğitimi almayı düşünüyorum. Bunu hakkında da bilginiz var mıdır? Teşekkür ederim.

    @ecisso sadece 6 packs denilen Amatör denizci ehliyeti alabilirsin . Onun için bulunduğun yerdeki kursları Google dan araştır. Vatandaşlığa kadar Gemi adamı cüzdanı almamız zor. Büyük tekneler için MCA gibi İngiltere bazlı ehliyet arıyorlar. Yelken eğitimi için ASA iyidir. Türkiye’de iken Yat kaptanlarına yelken eğitimi için ASA nın eğitim videolarını kullanıyordum. Ancak senin bölgende fiili eğitiminin kalitesi hakkında fikrim yok.

  • ⭐⭐⭐⭐


  • @ecisso Hayırlı olsun


  • Herkese selamlar, 44 yaşında yeni gemici ehliyeti almış, yarı Karadenizli deniz sever biri olarak ABD, Kanada ve Kuzey Amerika ulkelerinde hem yaşamak, hem çalışmak için nasıl bir yol izlemem gerekir, nasıl kendime iş bulabilirim? Bilgi verebilecek olan var mı?


  • Merhabalar, TWIC denilen transportation workers identification card almak greencardlı birisi icin mumkunmudur? İnternette vatandas olunmasina gerek yok yazmakta ama pek emin olamadım, USCG yeterliligi gibi TWIC almak icin de mi acaba vatandas olmamiz gerekli? Türkiyede son sinif Duim oğrencisiyim tanker, cruise gemisi ve limanda olmak uzere cok kisa sureli stajlarim mevcut, uzun bir staj surem kaldı gemide calisma gibi bir planım yok ama limanlarda port operations, marine operations, terminal, yada crew recruitment alanlarinda calismak gibi bir hedefim var, coğu için TWIC gerekmekte, araştırmak icin ciddi vakit harciyorum ama bu sektörde çalışmak pek mümkün değil gibi hiç vakit harcamadan başka sektörlre mi odaklanmam gerek? sektördeki deneyimli kişiler olarak ne önerirsiniz dusuncenizi paylasabilirseniz cok sevinirim.


  • Herkese merhaba, bir greencardlı olarak İngiliz Bayraklı bir teknede deckhand olarak Bahamalar'a tur yapan bir Süperyatta çalışmam, amerikan topraklarından çıkmış gibi görünmeme sebep olabilir mi? İlla ki greencard'ımın riske girmemesi için Amerikan Bayraklı bir teknede mi çalışmam gerek?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ecisso @redsat2000 şu anda en tecrübeli kişi olarak sizlere müsait bir zamanda cevap verecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ecisso, içinde söyledi: Amerika’da Türk denizcisi olmak...

    Herkese merhaba, bir greencardlı olarak İngiliz Bayraklı bir teknede deckhand olarak Bahamalar'a tur yapan bir Süperyatta çalışmam, amerikan topraklarından çıkmış gibi görünmeme sebep olabilir mi? İlla ki greencard'ımın riske girmemesi için Amerikan Bayraklı bir teknede mi çalışmam gerek?

    Green card ‘a ait ülkede kalış ve süre tamamlama konularını aksatmadığınız sürece sıkıntı olmaz. Aksi taktirde biriktirmiş olduğunuz kalış süresi tehlikeye girer.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum