Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ahmet-0 merhaba, tesekkurler.

    Ben de oyle olmasi gerektigini biliyordum. Ancak gercekte karsilastigim durum biraz daha farkli oldu.

    Amerikadaki yasalara gore kopeginizi kendiniz egitme hakkiniz var. Daha detayli bilgi icin ozelden yazarsaniz aciklayabilirim.


  • Merhaba, benim bir Ankara kedim var kendisini götürmek istiyorum fakat il tarım hayvancılığı aradım ve amerika için antikor testi istemediğini söyledi veteriner de lazım olduğunu söyledi? Kafam karıştı kediler için antikor testi istiyor mu istemiyor mu? Bir de hiç Ankara,Van gibi kedilerle giden oldu mu ? Özel izin alınması gerekiyormuş

  • ⭐⭐

    @Olkan-Oflaz-0 selamlar. Konu başlığında bunlar yazıldı. Hızlı cevap olarak

    1. Cins kedilere özel izin gerekiyor.
    2. Abd için kuduz titrasyon testi istenmiyor. Ama bunu her iki ülkenin ilgili birimlerinden tekrar kontrol edin. Zira türkiyedeki kuduz vakalarının çokluğundan her an her şey değişebilir. Tarım bakanlığı vr abd CDC kurumundan detayları öğrenebilirsiniz.

  • @selamibasaran cins kedilere özel izinden ziyade, Türkiyeye özgü özel türde kedi ve köpeklere özel izin ve kisirlastirma istiyorlar. Örneğin Ankara, Van kedileri, Kangal, Akbaş köpekleri gibi @Olkan-Oflaz-0

  • ⭐⭐

    @md1987 Bey, keske ozelden yazmasaniz, hepimiz ozelden yazsaydik forum olmazdi burasi (: kisisel bilgileri tenzih ederek soyluyorum tabii. Esenlikler ...


  • @Olkan-Oflaz-0 merhaba, ben 24 ekimde Van kedim ile birlikte ABD ye giriş yaptım. Öncelikle tüm işlemlerinizi Tarım il müdürlüğünden yaptıracaksınız. Özel ırkların izinleri ilçe müdürlüklerinden yapılamıyor.

    Kedinizin son 1 yıl içinde ve uçuştan en az 1 ay önce yapılmış kuduz aşısını pasaportuna işletmelisiniz önce. Sonrasında varsa eski pasaportu (hayvanın kaç yıldır sahibi olduğunuzun belirlenebilmesi için) yoksa sürekli gittiğiniz veterinerden hayvanın sahibi olduğunuzu ve x yıldır kliniklerinin müşterisi olduğunuzu, hayvanın yine x tarihte taraflarınca kısırlaştırılmış olduğunu içeren imzalı ve kaşeli bir belge almalısınız. Hayvanın kesinlikle kısırlaştırılmış olması gerekiyor.

    Bunları edindikten sonra, il tarım müdürlüğünü arayıp Ankara kedinizle yurtdışına çıkacagınızı ve yurtdışı izni için ırk tespitinin yapılmasını talep ettiğinizi ileteceksiniz ve size uygun bir gün için belli bir saate randevu verecekler. Randevuya mutlaka tam saatinde gitmelisiniz ve yanınızda kediniz, kedinizin bir önden portresi ve bir de yandan tam vücudunun algılandıgı 2 adet vesikalık boyutunda fotoğraf ve yukarıda belirttiğim belgeleri götürmelisiniz. Bu aşamada kedinize en az 3 kişiden oluşan bir kurul bakıyor ve Ankara kedisi olduğu tescillenip, pasaportuna soğuk damga vuruluyor. Bu damga sizin kedinizi yurtdışına çıkarma izniniz aslında. Sanıyorum 450 tl civarı bir ödeme de yapıyorsunuz miktarı tam hatırlayamadım.

    Daha sonra uçuşunuzdan 1 gün ya da maksimum 48 saat önce yeniden randevu alarak kedinizle birlikte tarım il müdürlüğüne, damganın vurulduğu pasaport ve bir önceki randevuda götürdüğünüz eski pasaport ya da veterinerden aldığınız belgelerle birlikte gidiyorsunuz. Burada ek olarak yakın zamanda yapılmış iç ve dış parazit aşılarının da pasaporta işlenmiş olması gerekli. Bu aşamada size onay verilip birkaç sayfadan oluşan mühürlü çıkış izinleri veriliyor. 1100 tl civarı bir ödeme yapıyorsunuz. Ödemeler karttan da yapılabiliniyor.

    Havaalanına gittiğimde önceden rezeervasyonumuz vardı. kedim için ödeme ve check in işleminde belgelerine ve pasaportuna bakıldı. Burada görevli van kedisi için ayrıca ek bir belge daha sordu. tarım il müdürlüğünde izni veren birimi aradık ve bankoyla görüştürdük. pasaporttaki soğuk damganın zaten hayvanın çıkış izni olduğu aksi halde mühür basılamayacağı ve son verdikleri belgede ırkın özellikle belirtildiği ve iznin onaylandığının açıkça görüldüğü iletildi. görevli işlemlerimizi yaptı ancak yine de "ben onay veriyorum ama son güvenlikten gecerken sorun yasayabilirsiniz" diyerek bizi boş yere huzursuz etti. bu banko dışında ABD giriş de dahil olmak üzere hiç kimse kedimizle alakalı herhangi bir evraga bakmadı.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yaptırmanız gereken aşılar sadece kuduz ve iç-dış parazit. özellikle kuduzun uçuştan en az 1 ay ve en fazla 1 yıl önce yaptırılmış olmasına dikkat edin. Şimdiden kolaylıklar dilerim.


  • @bernat çok teşekkür ederim deneyimlerinizi aktardığınız için. yazdıklarınızı aynen uygulayacağım.


  • @lumos :)) haklısınız. Büyük ihtimal, tanıdık doktorlardan ve bazı psikolojik klinikler para ve basit testler ile duygusal destek hayvanı sertifikası veriyor. amerika uçuşları bu esa hayvanını kabine kabul ediyor. Amerikada ise pet kirası olan evler bu hayvanları ücretsiz kabul etmek zorumda. California bu işin kötüye kullanıldığını görüp 1 ay psikolog ile görüşmeden vermeme kararı almış, bir kaç hafta önce araştırmıştım. Eğer hızlı alınabiliyo olsaydı ne yalan söyliyim değerlendirecektim, ama vakit yok malesef. Köpeğim bagajda geliyor.

    Bu arada ben arkadaşla konuşmadım, tamamen tahmin üzerine yazıyorum ve okuyanlara fikir olsun. Ben yaparım diyenler psikiyatri klinikleri ile görüşebilir, türkiyede nasıl süreç bilmiyorum.


  • @lumos Uyarınızı kesinlikle anlıyorum ve ben de aynı yanıtı verirdim muhtemelen. Çok iyi bir anlatıcı - açıklayıcı olmadığım için muhtemelen detaylı bilgi vermemişim gibi fikir yarattım sizlerde ancak, açıklamamda tüm bilgiyi vermiştim aslında.

    Sadece daha detaylı bilgiyi özelden vereyim dememin amacı, araştırmalarım sonucu eğer detay vermem gereken ve atladığım bir bilgi varsa vermek amaçlıydı. Bunun dışında SVAN - ESA ya da herhangi bir sertifikası olmayan köpeğimi (açıkçası böyle yasal bir sertifika da yok bu arada, kişisel beyan esas) Kişisel hizmet köpeğim olarak taşıyabilmemizin mümkün olması nedeniyle paylaşmak istemiştim.

    Dediğim gibi, olası bir eksik bilgi verdiysem kusura bakmayın, sorunuz olursa tabi ki buradan da yanıtlayabilirim.

    Selamlar


  • @Ahmet-0 Size şöyle bilgi verebilirim, psikiyatr tanıdık değildi. Zaten doktorlar hayvana sertifika verme yetkisine sahip değil doğal olarak. Sadece sizin ihtiyacınıza yönelik bir rapor düzenleyerek, Havalimanının kontorlüne sunabiliyorlar. Bunun için de uçuştan korkuyor olmanız ve hayvanınızın sizin korktuğunuzu anladığında yanınıza yapışabiliyor olması bile (gerçekten yapıp yapmadığını ispatlama zorunluluğunuz yok kişisel durumunuzu koruyabilmek adına) yeterli.

    Benim durumumda ise doktora anksiyete şüphesiyle başvurup, bu planımı anlattığımda zaten bu kadar plan-düşünce-endişe ile her türlü ihtimali düşünüp sonuç için çabalıyorsanız bu konuda anksiyetiksiniz, gerçek dışı birşey yazmıyorum o yüzden size dedi.

    Özetle eğer siz de benim gibi köpeğinizi dayanamayacağı kadar zor koşullarda götürmekten endişe ederek, götürmekten başka seçeneğiniz olmadığı durumda endişe ediyorsanız, hoş geldiniz 🙂

    Dediğim gibi, başka bir sorunuz varsa memnuniyetle yanıtlarım buradan da. Selamlar.

    PS : bu yazdıklarım dışında bir sertifikasyona,ek kontrole ya da sürece ihtiyacınız yok. Bu nedenle eğer hala rezervasyonunuzu revize edebiliyorsanız, 1-2 günde halledebileceğiniz bir süreç bu. Tabi ki sadece IST-Amerika CDC onaylı havalimanı lokasyonları direkt uçuşlarında geçerli. Aktarma için bu yöntemi izleyemiyorsunuz.


  • Merhaba, iki gün sonra Amerika' ya taşınıyoruz çocuğumuzu da bugün güvendiğimiz akrabalarımızdan birine teslim ettik. Titrasyon testini yaklaşık bir buçuk hafta önce yaptırdık. Titrasyon sonucunun gelmesi + Amerika için olan permit in 8 ay sürebildiği söylendi bize. Bazıları 2 ay içerisinde her şeyi hallederken bazıları 8 ayı bulmuş... rica etsem köpek ile amerika' ya gitme sürecine adım atanlar bütün sürecin ne kadar sürdüğünü yazabilir mi? Süreci hızlandırmak için yapabileceğimiz bir şeyler varsa da paylaşırsanız çok sevirinim, oğlumuzu çook özleyeceğiz.


  • @gelecegeyatırımcı guncel durumda titrasyon sonucunun gelmesi en uzun suren kisim. Yaklasik 6 hafta suruyordu en son. Bunun disindaki islemleri toplam 3 gunde halledebilirsiniz.

    Sadece hayvaninizi sizden baska birinin goturebilmesi konusunda emin olamadim. Benim bildigim kadariyla sahipleri tarafindan aokulabiliyor iceri. Yine daha iyi bilgisi olanlar yardimci olabilir belki

  • ⭐⭐

    @gelecegeyatırımcı Ozellikle Kopek ile ABD yolculugu uzerine butun surec kalem kalem grafiklerle aciklandi... Lutfen bu basligi en azindan bir kac ay oncesinden baslayarak okuyun, daha sonra sorunuz olursa uzerine konusmaya devam ederiz. Iyi yolculuklar.


  • @md1987 teşekkürler bilgi paylaşımı için, bizim artık geçti malesef, gelecek olan arkadaşlara bilgi olsun diye sordum. Bi sefer daha uçak yolculuğu ihtimali olursa abd den almaya çalışırız büyük ihtimal ile.


  • @md1987 Sahibi halen türkiyede ise tarım orman müdürlüğüne gidip durumu söyleyip vekaletname belgesi istediğinizi söyleyin ve kim getirecek ise imzalayıp o kişiye, nüfus cüzdanı fotokopiniz ile bırakırsanız işlemler hallediliyor. Ve CDC ye başvuru yaparken sahibinden başkası eşlik edecek kısmı var orayı doldurarak bsşvuruyu tamamlayacaksınız.


  • @lumos merhaba, ben zaten sürecin ne olduğunu biliyorum. Şu anki ay için sadece bir kişi süreyi paylaşmış, süre için aydan aya fark edebiliyor dendi o yüzden sormuştum. Bu ay yaklaşık ne kadar sürmüş onu öğrenmek istemiştim. Bundan önceki sayfalara baksam bile çok fark gösterir şu anki ay ile.

  • ⭐⭐

    @gelecegeyatırımcı CDC'den gelen izin hic bir zaman sekiz ay surmez... ancak hatali islem yaparsaniz degerlendirme yapmazlar, sekiz ayin sonunda da izin vermezler!

    @gelecegeyatırımcı, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    Merhaba, iki gün sonra Amerika' ya taşınıyoruz çocuğumuzu da bugün güvendiğimiz akrabalarımızdan birine teslim ettik. Titrasyon testini yaklaşık bir buçuk hafta önce yaptırdık. Titrasyon sonucunun gelmesi + Amerika için olan permit in 8 ay sürebildiği söylendi bize. Bazıları 2 ay içerisinde her şeyi hallederken bazıları 8 ayı bulmuş... rica etsem köpek ile amerika' ya gitme sürecine adım atanlar bütün sürecin ne kadar sürdüğünü yazabilir mi? Süreci hızlandırmak için yapabileceğimiz bir şeyler varsa da paylaşırsanız çok sevirinim, oğlumuzu çook özleyeceğiz.

    Forumun eski paylasimlarini okuyun derken kastedilen tam da bir onceki cumleme referedir. Tabii ki her gun yeni bir durum olabilir yontemler ve yonergeler degisebilir bu durumda da burada guncelleme yapariz aslinda, ya da gectigimiz hafta itibariyle yeni bir gelismeyi siz fark ettiyseniz katkida bulunabilirsiniz fakat surec hala 31 Temmuz 2024 tarihine kadar ayni. Burada amac temiz ve dogru bilgi ve tecrube paylasimidir, hizli mesajlasma degil. Sureci baslatmadan da ne olacagini bilemezsiniz bu arada, kimse size bunun tam olarak ne kadar surecegini (ozellikle isin Turkiye kismi belirsizlesebiliyor, ki mesajlarda buna da degindi bir cok kimse, CDC bana iki saat icinde onay verdi mesela ki o da saat farkindan mutevellit bu kadar surdu assagi yukari ayni gun veya takip eden gunde izin cikar oradan) soyleyemez. Ozetle islemleri hizlica baslatmaniz faydaniza olacaktir.

    Oglunuza en kisa surede saglikla kavusmaniz dilegiyle.


  • Merhabalar, öncelikle deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler. bizim de tıpkı sizin gibi sokaktan evlat edindiğimiz travmaları olan korkak ama çok akıllı bir yavrumuz var ve kabinde gitmesi için çok uğraştık kime sorduysak olmaz dediler. 2 ay sonra amerikaya gideceğiz. rica etsem ''veterinerden aldığım ihtiyaç giderimine dair yazı'' nızı örnek olması için bizimle paylaşabilir misiniz?

    teşekkürler


  • Merhabalar, size de hayırlısı olsun ve yeni süreciniz mutluluk getirsin umarım. Dürüst olmak gerekirse veterinerim bana boş bir sayfayı kaşe - imza yapıp verdi ve üstüne ben yazdım samimiyetimizden ötürü.

    Yazdığım yazı da köpeğimin adı-türü-çip bilgilerini ve pasaport bilgilerini belirterek, yapacağımız 11 saatlik IST-ORD uçuşta köpeğimizin tuvalet yapmaya ihtiyacı olmayacağını, 16 saate kadar tuvaletini yapmadan durabildiğini resmi bir dille yazdık sadece.

    Üstelik bu yazıyı sadece havalimanı hayvan check-in sürecinde kontrol ediyorlar ve ciddi şekilde bakmadılar bile. Ne olur ne olmaz diye eklemiştim ve belge kalabalığında, ne yaptığını bilen birine benziyorsunuz bu kadar belge topladığınıza göre diyerek gayet rahat ilerlettiler işimizi 🙂

    Sadece tekrar hatırlatmak istiyorum çünkü bende yoktu ve havalimanından da satın alamadım(bir çantamın kilitli omuz askısını ağızlık haline getirip çözüm buldum ama çok riskliydi), mutlaka ağızlık götürün yoksa uçağa kesinlikle almayacaklardır.

    Selamlar.

  • ⭐⭐

    şu sayfalarca doldurulan form örneğini nereden bulurum hani şu köpeğimizin ağzının ve dişlerinin fotolarını çektiğimiz falan filan neydi op formun adı bilen var mı?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum