Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kimseden Cevap Beklemeden Hemen Vize Basvurusu Yolladim

    Profilim;

    • Japonya,Mogolistan Seyahat Edilmis Ulkeler
    • Cin (Transit Gecis Muhur Var)
    • Yaş 19
    • Mali Olarak Babam Destekcim (Emekli)
    • Anlik Olarak Calismiyorum

    Umarım Yetişir Gerçekten Bunu Yapmayı İstiyorum.

    Dipnot : %90 Yetişmeyeceğini Biliyorum Farkında Olarak Şansımı Denedim Umarım Kötü Sekmez Bakalım. Yani TS2023'e Yetişemesem Bile En Azından Kanada Vizesi Pasaportumda Olursa Ona Bile Okeyim...


  • @Ekto-Oktan Bende sizin gibi başvurmayı düşündüm. Canada resmi sitesinde şuan visa processing time 90 gün görünüyor Türkiye için. Önceki iletilerde buna benzer yaklaşık 3 ay içerisinde vize onayı alan bir kişide gördüm.

    Bu yüzden yetişmeyeceğini düşünüp vazgeçtim başvurudan. Umarım şansınız yaver gider. Diğer konularda maalesef pek bir bilgim yok


  • @chemistontheroad Merhaba hocam güncel işlem sürelerine bakarsak yetişmeyecek sanırım zaten Ama hala umutluyum denemiş oldum olmasa bile en kötü ihtimal pasaportumda bir kanada vizesi bulundurmam ve 1 kere kanadaya seyahat etmem diğer vize başvurularıma olumlu gelebilir.

    Yani TS2023 olmasa bile en azından kanada vizesini alırsam bu iş hala fırsata çevirilebilir...


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @ultimate-ideas Hocam neden durmadan ileti yollayıp siliyorsunuz ki ya bir hata veya bug var garip oldu bu iyice 🫣


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    arkadaslar yazdiginiz iletileri silmenize gerek yoktur, forumda "ozel" oldugunu dusundugunuz veya sizinle iliskilendirilmesini istemediginiz bilgileri paylasmak istiyorsaniz ikinci ve anonim bir hesap olusturarak bunu yapabilirsiniz. forumda kisilerin -kotu niyetle kullanmadiklari surece- ikinci hesap olusturmasi yasak degildir, hatta tam tersine forumda halihazirda kullandiginiz hesapla iliskilendirilmesini istemediginiz bilgileri paylasmak icin onerdigimiz bir durum.

    sorulariniz cevaplandiktan sonra iletileri silmeniz hem sorulari cevaplayan, bilgileri veren arkadaslara, hem de daha sonra bu basliklari ziyaret edecek kisilere haksizlik oluyor. o nedenle tum soru ve cevaplarin basliklarin altinda kalmasi icin caba gosterin lutfen.

    halihazirda yazilmis iletileri silmek yerine kendi profilinizden cikarmak istiyorsaniz, bana mesajla ulasabilirsiniz. tum istenilmeyen iletileri aktarabilecegimiz kimseye ait olmayan anonim hesaplarimiz mevcut: @dancing-queen @mamma-mia @money-money-money


  • @Yolcu34

    TS2023 başvurusu için depremzede olma şartı yok.
    Tek şart kanada içerisinde turist , ögrenci v.b. statu ile bulunmak yeterli ve en önemlisi basvurduktan sonra netice belli olana kadar kanada dısına cıkmamak en dogru yol gibi. Ret alanlara gelen mesaj kanada dısında oldukları minvalinde.

    03 Ocak 2024 son basvuru tarihi olarak belirtilmiş. Daha önce 25 eylul 2023 tarihiydi.


  • @Yıldıray81

    Bir çok alternatif yöntem var zaten belirtmişler. Önemli olan bu 3 yıllık oturum ve çalışma iznini al.. Sonra her türlü istedikten sonra uzatırsın.

    Bu kadar kolay oturum ve çalışma izni veren başka bir gelişmiş ülke şimdilik yok gibi. Hiç kullanmasan bile elinde dursun her zaman iyi bir referans. Başka ulkelere vize almada kolaylık bile saglar bu oturum ve çalışma izni.

    Normal şartlarda kanada'dan bu 3 yıllık oturum - çalışma iznini almak çok zor. Uzun bir süreç, prosedür ve yuksek butce gerektiriyor. ( devlet okullarında minimum 2 yıllık bir egitime kayıt sonra derslere devam şartı ve neticede mezun olduktan sonra ancak bu 3 yıllık oturum ve çalışma iznine başvuru hakkı oluyor. Maliyeti sen hesapla iki yıl için ortalama hersey dahil ( egitim konaklama v.s. )80-100 bin CAD gibi bir rakam olabilir ve iki yıl boyunca okula gitme, sınav stressi, konaklama bulma v.b. çabasıda ekstra )

    Ama TS2023 kodlu başvuru ile çok kolay alınıyor. Müthiş bir tarihi fırsat


  • @chemistontheroad

    TS2023 kod ile OWP (open work permit) / açık çalışma izni için son başvuru tarihi 03 Ocak 2024 olarak görünüyor. Daha önce 25 Eylul 2023 olarak belirtmişlerdi ama uzatıldı. Tekrar uzatırlar mı belli değil.

    • TS2023 kodu ile OWP (open work permit ) - Açık çalışma izni basvurusu için depremzede olma şartı yok. Tek şart kanada içinde turist / visitor / öğrenci v.b. herhangi bir statu ile bulunmak ve ayrıca önemli konuda netice belli olana kadarda kanada dısına cıkmamak en dogru yol. Ret alanlara gelen mesaj kanada dısında olma nedeni minvalinde geliyor. O nedenle kanada icinde neticeyi beklemek en saglıklısı. Burada neticelenme suresinin ne zaman olacagı için net bir süreç yok. Başvurduktan sonra sadece beklemekten başka yol yok. Çünkü standart ve net bir surec yok.

    • TS2023 kodu ile başvurusundaki esas aksiyon; kanada içinde turist / ögrenci v.b. olarak bulundugun statunu worker - çalışma olarak değiştirilmesini talep ediyorsun. Basitce tüm mantık bunun üzerine. Bunun içinde IMM5710 formunu online basvuruda dolduruyorsun. Ben turist olarak kalıyorum ve bu statumu worker / çalışma izni olarak değiştirmek istiyorum mantıgı. Kısaca statu değişlikliği talebinde bulunuyorsun.

    • Başvuru neticesinde onaylanan open work permit - OWP orjinal belgen başvuruda belirttigin posta adresine zarf içerisinde gönderiliyor. Bu belge ile service canada ofislerinden bir tanesinde gidip oradan anında SIN numarası alabilir ayrıca banka hesabı v.s. açabilirsin. SIN numarası işe giriş ve diger tüm resmi işlemlerinde gerekli oluyor.

    • Neticede verilen 3 yıllık oturum ve çalışma izni ile üç yıl boyunca kanada içinde istedigin yerde yaşayabilir ve iş buldugun sürece istedigin meslekte çalışabilirsin. İster yaşa / ister çalış tamamen senin keyfine kalmış. Sanıyorum bu work permit ile eğitim v.b. kolej / universite gibi yerlere kayıt olunamıyor onun için ayrıca study permit / öğrenim iznine sahip olman gerekebilir.
      Ayrıca pasaportunda gecerli TRV- Visitor vize oldugu sürecede kanadaya istedigin zaman giriş / çıkış yapma hakkında olur. Muthis bir fırsat bence.

    • Normal şartlarda bu 3 yıllık oturum ve çalışma iznini kanada'dan almak çok zor. Uzun bir süreç, prosedur ve yuksek masraf gerektiriyor. TS2023 ile bu tum zorlu sureci yasamadan kolaylıkla bu oturum ve çalışma iznine sahip oluyorsun.

    3 yılın sonunda süreyi uzatmanında bir sürü yöntemleri mevcut. Bu konuyuda araştırabilirsin.

    Kanada genelde olaganustu dogal afet, savas , kaos v.b. negatif durumlardan etkilenen ulke vatandaslarına destek programları yapıyor ve oturum & çalışma izni hakkı veriyor.

    Guncel örnekleri çok var : UKR2023 kodu savaş nedeni ile ukrayna vatandaşları için , SD2023 kodu iç savas nedeni ile sudan vatandaşları için, MAR2023 kodu depremden dolayı fas vatandaşları için , IRAN2023 kodu iran vatandaşları için v.b.


  • Merhaba, son zamanlarda TS2023 calışma izni onayı gelen var mi, normal şartlarda ne kadar sürüyor bu aralar?
    Tesekkurler


  • @Ekto-Oktan Son zamanlarda bayagı ret alan varmış turist vizesi ve ogrenci vize basvurularında. Galiba çok yogunluk oldu.

    Diğer konuda TS2023 basvurusu için kanadaya gitmek ve oradan basvuru yapmak gerekiyor ve bu ayrı bir aşama. Yani orada konaklama ve basvuruda adres belirtme gibi konular önemli. Basvuru neticesininde ne zaman belli olacagı net degilmiş. Kimine 10 gunde kimine 2 ayda netice geliyormuş. En kotusude basvuru neticesi belli olmadan kanada dışına cıkmak ret nedeni deniliyor. Yani nereden baksan bir net olmayan oluşum ve ona gore tam bir plan yapmak zor gibi. Net zamanlama yok cunku

    İlk başlarda herkes hevesliydi bu ts2023 basvurusunda ama son zamanlarda bayagı ilgi alaka azaldı gibi sanki. Ayrıca turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alanların coguda geri dönuyormus. Kiralar pahalı, iş bulma sorunu, yeterli ingilizce bilgisi olmama, butce azlıgı gibi nedenler deniliyor.


  • @hoping_theway Doğrudur hocam hayaller zaten Amerika şuanda aklımda Japonya'ya öğrenci olarak gitme ve TS2023 Gibi ek bu fikirler var. Benim zaten ana hedefim Amerika Mayıs 2024'e kadar fırsat kovalıyorum. Eğer diğer fikirlerimden birini seçmezsem öğrenci olarak Japonya'ya göç etmek gibi bkz... Zaten ilk işim EB-3 vizesine başvurup Green Card beklemek olucak. Yani hayalim zaten ABD içinde hayat kovalamak bakıcağız duruma göre.

    Aslına bakarsanız benim hiç Türkiye'den gitmeye niyetim bile yok. Fakat ben bir sürü ailevi sorunlar yaşıyorum benim ailem bana çok zarar veriyor bundan ötürü ilk fırsatla kaçmaya çalışıyorum. Yaşamayan anlayamaz fakat bu dünyada toxic aile kadar kötü bir durum yok. İnşallah herkes aradığı umudu bulur.

    Saygılar Efenim 😉


  • @dlryz

    Net bir neticelenme süresi yok. örnek vermek gerekirse; kimine 10 gün içinde netice geliyor kimide 2 aydan beri bekliyor. Mutlak bir dogru zamanlama yok gibi.
    Ayrıca onaylandıktan sonra posta ile zarf içinde work permitin teslim edilme süreside değişken.

    Esas önemli konu bu TS2023 ile 3 yıllık oturma ve çalışma izni alanlar bir süre sonra geri dönüyor , bekledikleri ve hayal ettikleri gibi olmuyor.
    Genel yaşam, iş bulma zorlugu , gelir / gider dengesi en önemlisi ise konaklamaların pahalı olmasından dolayı yaşamak zor gibi. Kalan kitle genelde öğrenci olan kişiler. Onlar daha önce sistemli geldikleri için eğitimlerine devam etme veya bir sekilde tutunma çabası oluyor.
    Fark ettiyseniz artık bu TS2023 konusu cok gundeme gelmiyor.
    Çoğu kişi turist olarak kanadaya geldi 3 yıllık oturum ve çalışma izinlerini aldılar ve gerçek hayatı gorduler bir sure deneyimlediler. Sonra çogu geri dönmeye başladı.
    Pahalı yaşam ve iş bulmada zorluklar gibi bir suru etken var. Uber , garsonluk v.b. işler ile kanada'da yaşamak kolay değil. Belki amerikada bu tarz işler ile yaşanabiliinir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ekto-Oktan, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    @hoping_theway Doğrudur hocam hayaller zaten Amerika şuanda aklımda Japonya'ya öğrenci olarak gitme ve TS2023 Gibi ek bu fikirler var. Benim zaten ana hedefim Amerika Mayıs 2024'e kadar fırsat kovalıyorum. Eğer diğer fikirlerimden birini seçmezsem öğrenci olarak Japonya'ya göç etmek gibi bkz... Zaten ilk işim EB-3 vizesine başvurup Green Card beklemek olucak. Yani hayalim zaten ABD içinde hayat kovalamak bakıcağız duruma göre.

    Aslına bakarsanız benim hiç Türkiye'den gitmeye niyetim bile yok. Fakat ben bir sürü ailevi sorunlar yaşıyorum benim ailem bana çok zarar veriyor bundan ötürü ilk fırsatla kaçmaya çalışıyorum. Yaşamayan anlayamaz fakat bu dünyada toxic aile kadar kötü bir durum yok. İnşallah herkes aradığı umudu bulur.

    Saygılar Efenim 😉

    Ailesinin zarar vermediği insan çok az. O yüzden erken vakitte kendi ayaklarınızın üstünde durup mutlu olduğunuz yerde yaşamaya gayret edin. Çalışmak hep var, yorulmak hep var. Yarın için telaşe hep var. Bari karşılığını alın. Bu arada gücünüz ne kadar yüksek olursa aileniz de sizinle o kadar tatlı olur.


  • Merhabalar, Kasım ayında TS2023'e başvurup, Türkiye'ye dönen oldu mu? Sonuçlar nasıl? Paylaşır mısınız?


  • @ultraking Calışma izni onaylanmadan donerseniz red alirsiniz kesinlikle, su anda TS2023 sayfasında karar verildiğinde Kanada'da bulunma şartı yazıyor. Eskisi gibi degil. Bilginiz olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

35
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum