DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ankara'da mülakata giderken götürülecek nüfus kayıt örneği (vukuatli) için e-devletten alırken nüfus kayıt örneği seçeneği altında üç farklı seçenek çıkıyor, 1) Kişi 2) Aile 3) Nüfus Aile. Hangisi doğru alınması gereken evrak? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ATS16 nüfus aile seçmelisiniz ki aile üyerleriniz de görünsün.
    bol şans.


  • merhabalar dv24 kazananıyım 17k cn numaram current olmadan dosya taşıya biliyor muyuz?


  • @gucarslan mülakata tek kişi gircek olsak bile nüfüs aile mi almamız lazım?


  • Merhaba, asıl talihli babam, CN 42xx. Formu doldururken 21 yaş ve üstü çocuklar dahil edilmiyor bildiğiniz üzere.Bu yüzden babamın başvurusunda sadece kardeşimi girdik 1 çocuğu var olarak.Ben de Kasım 2000 doğumluyum. Ekim 2022 ayında formu doldurduk, Yalnız 2022 yılında olduğumuzdan dolayı beni 22 yaşındayım olarak düşündük, halbuki o sırada ben 21 yaşındaymışım ve Kasım'da 2022'mden gün alacakmışım sonradan öğrendik.Bu bağlamda babamın DS-260 formuna girince benim ismim hiç çıkmadı.Add applicant kısmından ekledim kendimi (babamın bilgisi dahilinde) ve ardından ss'lerde göreceğiniz üzere ''Status''un altında ''Under Review''da gözüküyordum ve vize başvuru tuşu griydi. 2 saat kadar geçtikten sonra bende de diğer aile üyeleri gibi ''Accompany'' yazdı ve vize başvuru tuşu açıldı.Ardından kendim için de DS-260 formunu doldurdum.Bu durumda Under Review'a girip ardından benim de Acoompany olarak gözükmem benim Acoompany olarak onaylandığımı gösterir mi yoksa oradaki görevlinin insiyatifine kalmış bir durum mu bu? Çünkü yaş konusu biraz muamma evet 21 yaş altı çocuklar yararlanabiliyor ama ya tam 21 yaşındakiler ne olacak? Çocuk sayısının yanlış girilmesi önemli bir hata evet fakat burda 21 yaş kuralı ve tam 21 yaşında olan bi çocuk var.Officer'ın tolere edebileceği bir hata mı? Bu konunun tam muhattapı kim acaba konsolosluğa mı yazmalıyım? Bu bağlamda fikirlerinizi esirgemeyin benden lütfen.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. (Kazanamayan arkadaşlar bize kızmasın, 21 yaş kuralı tam 21 yaşında olanların nasıl yol izlemesi gerektiğini tam açıklamıyor, yapmasak iyiydi ama yapılabilecek bi hataydı.) (ssleri kontrol etmeyi unutmayın)

    image.png

    image.png


  • @SdasCtz merhaba, sıralamanız 24k da ama current olmadan dosya taşıma işlemine mi başvurdunuz ya da sizin farklı bir süreciniz mi var? Benim de sıralamam size yakın, izlediğiniz yol hakkında bilgi almak isterim 🙏🏻


  • @gucarslan Yönlendirmeniz için teşekkür ederiz. 18 Kasım Cumartesi günü link üzerinden talebimizi ilettik. Henüz bir dönüş olmadı. Dönüş süresiyle ilgili bir bilginiz var mı acaba? Ortalama ne kadar sürede eşimin başvurusunu açarlar? Ve de dönüş olmaması durumunda mail ile de durumu iletmemiz için ne kadar süre beklememizi tavsiye edersiniz?

    Ek olarak görüşme tarihi maili aldıktan sonra başvurusunu açtırıp güncelleme yapanlar oldu mu acaba? Başvuru açtırma süreci ve dönüş sürelerini paylaşmak isteyenler olursa şimdiden herkese teşekkür ederim.

  • Yasaklı

    Ds-260 Doldururken askerliğimi yapmamıştım şuan ekim ayında yaptım ve geldim bedelli olarak yaptım formumu başka sebeplerle açtıracağım açtırmışken burayı düzenlemelimiyim yoksa kalsın mı bilemedim ?

    1. Bir sorum unganlara randevu alırken amerikada nerede ikamet edeceksiniz diyor oraya yazacağımız adres önemli mi yani ds ve unvanlar formunda new Jersey yazacağım ama görüşmede Alabama yada Texas a gideceğim diyeceğim maliyetlerden dolayı bir problem yaşarmıyım ?

  • Merhaba kardeşim 12 yaşında ve unganların sitesine göre aşı olması gerekiyor ama aşı yaptırmaya gittiğimizde doktor ne kadar uğraşsa da sistem izin vermedi. MHRS üzerinden bakınca da böyle bir mesaj veriyor. Bu durumda aşı olmadan da gidebilmesi gerekiyor heralde.

    Screen Shot 2023-11-25 at 16.39.37 PM [2].jpg


  • @Ashley-0 merhaba Karadağ dan oturum aldım onula taşımaya çalışıyorum

  • ⭐⭐⭐

    @raltan Lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin, imza guncelleme linki icin tiklayiniz.


  • @gucarslan abi merhaba, muhtemelen ad soyad kaynaklı AP ye kalacağım. Bu durum için ortalama bı süre var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @hope_one_day1 başvuru yaparken kendinizi girmeye çalıştınız ve kabul etmedi mi yoksa hiç denemediniz mi. Belirtilmeyen çocuk, eş gibi durumlar maalesef red sebeplerinden. Ama bunu bir yere yazıp karşılığında cevap almanızda biraz zor muhattabınız mülakata gireceğiniz konsolosluk olacak ama ne kadar doğru anlarlar sizin yazdıklarınızı orası biraz muamma anlasalarda vereceği cevap maalesef red olacaktır başvuruda sizi girmediği için. Bu arada 21 yaş kuralının başvuru formunuzla bir alakası yok, başvuru formunda sistem sizi dahil etmeye olanak sağlıyorsa eklemek zorundasınız. 21 yaş kuralı başvuru formuna eklenmeye müsait ama başvuru formundan sonra mülakat aşamasında 22 yaşına basmış kişiler için uygulanan bir formül

  • ⭐⭐⭐

    @Prm-oguzhan unganlar önemli değil “belirli değil, henüz yok” gibi cevaplar bile girebilirsiniz. Ds260 formunda bahsettiğiniz adres greencardın gideceği adresden bahsediyorsunuz galiba o adresle gideceğiniz eyalet bir olmak zorunda değil arkadaşımın adresi greencard ona gidecek diyebilirsiniz

  • ⭐⭐⭐

    @cetinakkaya bu ekran görüntüsünü unganlara mail atın onlar size net cevabı verir. Aşı olması gerekiyorsada ne şekilde bu sorunu çözebileceğinizi söylerler


  • @cetinakkaya merhaba kardeşinizin yaş grubu için önce mhrs ya da enabız üzerinden yurtdışında eğitim alacaklar için aşı tanımlatma yapmanız gerekiyor, sonrasında sistem aşı randevusu almaya izin veriyor, bilginize


  • @hope_one_day1 aynı soruyu 6 ay önce sorduğunuzda @gucarslan ve @crazycells tarafından cevaplanmıştı. size özetle "kendinizi add applicant yaparak eklemeniz ve kcc'nin bunu onaylaması bir anlam ifade etmez, kcc sadece formu onaylayıp konsolosluga iletmekle yükümlü, ilk başvuruda adınız yoksa vize alamazsınız" denmişti.

    yaş konusu da bence muamma değil kurallar ve hesaplamalar talimatnamede açıkça yazıyor. entry talimatnamesinde "under the age of 21" dediğine göre, 21 yaşındakiler 21 yaşından küçük olmadıkları için ineligible olmuş oluyorlar.

    21 yaş kuralı dediğiniz şey entry sırasında 21 yaşından küçük olup mülakat tarihine kadar 21 yaşına basmış olanlar için yapılan bir hesaplama yöntemi. siz entry tarihinde 21 yaşından küçük olmadığınıza göre bu kuralın sizinle bir alakası yok. siz yazan kuralı kafanızda "21 yaş kuralı" diye türkçeleştirerek kendi kafanızı karıştırıyorsunuz. entry tarihinde 21 olanların durumu şüpheli değil yani. 21'inci yaş gününüzü kutladığınız gün artık 21 yaşından küçük değilsiniz demektir. siz 21. doğum gününüzü entry tarihinden 11 ay önce kutlamışsınız bu da asıl talihli olan babanız aracılığıyla çeşitlilik vizesi alamazsınız demektir.

    yani sonuç olarak bana sorarsanız ilk başvuru sırasında babanızın adına doldururken kendinizi eklememenizde bir sorun yok zaten doğum tarihinizi yazdığınızda sistem kabul etmez ve sizi ekletmezdi. sonradan kendinize kcc aracılığıyla yeni form ekletmeniz de bir anlam ifade etmediğine göre fazladan $600 (mülakat + muayene ücreti) verip "şansınızı denemek" size kalmış bir karar.

    ben olsam bunu denemezdim çünkü amerikalının gözünde babanızı "kurallar açıkken kurallara aykırı bir şekilde şansını zorlayarak çocuğuna da vize almaya çalışan biri" durumuna düşürebilir, konsolosun önyargılı davranmasına sebep olabilir diye endişe ederdim. tabi siz yine bana bakmayın, bunların hiçbirini tecrübe etmedim, geçmiş tecrübeleri ve kuralları okuyarak öğrendiklerimi aktarıyorum sadece. son karar sizin.

    eğer yaş ile ilgili yazılanları tam olarak incelemek isterseniz örnek olması açısından dv-2025 talimatlarına bakabilirsiniz. 5. ve 6. sayfada ilgili kısım: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/dv-2025-instructions-translations/DV-2025_Instructions-faqs.pdf


  • @asper Merhaba tam anlamıyla - geçerken kulak misafiri oldum- bir şey sormak istiyorum
    ‘’entry sırasında 21 yaşından küçük olup mülakat tarihine kadar 21 yaşına basmış olanlar için yapılan bir hesaplama yöntemi’’ nedir acaba? Bunun bir formülü var mı?
    Kızım başvuru sıradında ( 2018) 21 altıydı halen randevu bekliyoruz. Şu an 27 yaşında. Acaba boşuna mı bekliyoruz, nasıl hesaplayabilirim?
    Teşekkürler


  • @Banu-Çavdar Merhaba. Önceki yazdıklarınıza bakarak eb5 vizesi için başvurduğunuzu tahmin ediyorum. Bu vize türü ile alakalı benim hiçbir bilgim yok. Tek bildiğim başvuru sırasında 21 yaşının altında olup mülakat tarihinde 21 yaşını geçmiş olan çocukların vize alabilmesini sağlayan yasa, Child Status Protection Act (CSPA) olarak geçiyor. Arama motorunda ilgili şekilde arama yaparak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim. Bol şans.


  • Dosya taşıma için Viyana ve Maskat’tan olumsuz yanıt aldık. Paylaşmak istedim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58
Çevrimiçi

43.9k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum