ABD Yolunda Evlilik
-
@Tolga-Ozkan, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@talhabakunin selam, evlenerek application yapmak, tek yapılacak olan süreçten kat kat kolay. Sonrasında uğraşmak yerine şimdi fırsat varken yapmaya karar verdik. Bugün(09.11.2023) itibariyle belediyeye başvuru yaptık. Muhtemelen haftaya kadar evlenmiş oluruz. Kanıt gerekiyorsa her yerde fotoğraf çekileceğiz artık. Benim ailemle yaşayacağız bir süre. O zaman zarfında fotoğraf çekilebiliriz bol bol. Kız arkadaşımın ailesi boşanma sürecinde açıkçası pek fazla arası yok ailesiyle. Sanırım benimkilerle olan kanıtlar yeter. Öyle ya da böyle denemekten çekinmiyoruz. Olursa çok güzel olacağına inanıyorum olmaz ise de sağlık olsun. Gelişmeleri buraya aktaracağım sevgili forum üyeleri, kalın sağlıcakla.
Güzel karar 👍 Şimdiden mutluluklar 🥂
-
@Tolga-Ozkan bence de doğru kararı vermişsin dostum başarılar her şey gönlünüzce olsun
-
@Tolga-Ozkan merhaba bizde sizinle aynı durumdayız size mülakat tarihi maili henüz gelmedi mi gelmiş olması gerekiyo
-
@Eser-0 merhaba, eğer vizeniz varsa schengen bölgesinde abd konsolosluklarına dosya taşıma mailleri atmaya başlayabilirsiniz. size ankaradan sıra gelmesi imkansız gibi birşey.
-
👍👍👍👍👍👍👍
-
@teamspirit, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@Eser-0 merhaba, eğer vizeniz varsa schengen bölgesinde abd konsolosluklarına dosya taşıma mailleri atmaya başlayabilirsiniz. size ankaradan sıra gelmesi imkansız gibi birşey.
Slm, iyi günler dilerim,ben 12 ,13 konsolosluğa mail attım ama maalesef hep olumsuz dönüş oldu.Dosya taşıma olayı biraz popüler olunca, acaba bu yıl hiçbiri tasimyacak mi diye kendime sormadan edemiyorum..
-
@hsn-kartal konsolosluğa dosya taşıma maili atmanız için dosya numaranızın current olması gerekmiyo mu ?
-
@anyela bilemiyorum tüm tuşlara bastım:)
-
Herkese merhaba,
Umarım doğru konu başlığındayımdır. Buralar akşam iş çıkışı trafiğine dönmüş. Ama iyi ki varsınız!
Kız arkadaşım greencard talihlisi, dosya numarası numarası 21K'larda. Kendisiyle 2 yıl önce 6 aylık bir evliliğimiz olmuştu. Tekrar evlenmeyi planlıyoruz, ben yurtdışında bir balkan ülkesinde çalışıyorum, yakın zamanda da çalışma iznim çıkacak bu vesileyle de dosyayı bu ülkeye taşımayı planlıyoruz tabi öncesinde evlenmemiz gerekecek. Fakat iş hayatı, koşturmaca derken evlilik için tarih belirleme faslına gelemedik bir türlü. Öncesinde de çalışma iznimin onaylanması, dosya numarasının aktif olmasını beklemek falan derken daha zamanımızın olduğu düşünüyorum.
Sorum ise şu şekilde, forumda gezerken talihliyle evlenmede kanıt sunulması, evliliğin kanıtlanması gibi muhabbetlere rastladım. Lütfen bu konuda bilgili bir arkadaş işin iç yüzünü anlatabilir mi? Biz zaten 2 yıl önce 6 ay kadar evli kaldık ve son 3-5 yıldır tüm tatillerimiz birlikte, birlikte bir çok kere yurtdışı seyahatimiz var, bunlar kanıt için yeterli midir? -
Bu ileti silindi! -
@HüseyinBurcu Teknik olarak ilk yapmaniz gereken nikah islemidir esasinda. Bunun icin beklememeniz sizin ozelinizde dosya tasima islemleri icin faydali olacaktir dusundugunuz kadar vaktiniz olmayabilir cunku evlilik belgeleri ona gore gerekiyorsa belge duzenlemeleri vakit alir. Bulundugunuz ulkenin burokratik surecini bilmiyorum ama sureci goz onunde bulundurmanizda fayda var, konu resmi islem olunca genelde hizli olmuyor ulkeler.
Iliski ispati konusuna gelecek olursak; sizin durumunuzda ilk olarak neden ikinci defa evlilik karari aldiginizi aciklamaniz gerekebilir, bu soru gelebilir. Cunku ayni kimse de olsa daha once bosanma durumunuz var (yazdiklarinizdan bunu anliyorum yanimiyorsam kusura bakmayin). Bunun disinda paylasilan finansal ortakliklar, ikametgah, yazisma ornekleri, tatiller ve ilgili belgeler... yani romantik bir iliski icinde oldugunuza dair her turlu belge ile dosya hazırlıyorsunuz. Sabit bir format yok.
Ben, forumda daha once de yazdim, ilk olarak bir iliski synopsisi hazirladim. Yani bir iki sayfalik bir iliski baslama ve surec ozeti (Ingilizce), buna ek olarak da yazismalar, ikametgah, banka ortakliklari, finansal yetkilendirme, tatil biletleri, oteller vs gibi yuzlerce sayfalik iki kopya belge hazirladim. Bu belgeye de bakildi, synopsis de okundu ve hatta cok tesekkur ettiler. Bizim ozelimizde bakip incelemeleri biraz meraktandi acikcasi cunku elimizde gorunce heyecan yaptilar ama zaten soru sorup anliyorlar durumu. Bazi arkadaslar da her hangi bir belge hazirlamadan telefonlarindan gostermeye calistilar ama ben bunu onermiyorum, cunku bu konsolsoluga bagli ve nadiren kabul gorur.
Simdiden tebrikler ve basarilar dilerim.
-
@lumos sinopsis mantıklı bir çözüm, bizim de yazmamız gerekecek, teşekkür ederim
-
@HüseyinBurcu Kisa ve oz olsun sinopsis metni, ikinizin de imzasi olsun hatta altinda, biz oyle yapmistik. Diger belgeler dosya dosya (bozom yuzlerce sayfaydi) bunun eskiydi. Kolayliklar.
-
@anyela hayır gerekmiyor.
-
Merhabalar,
Bilgisi ve tecrubesi olanlara bir sorum olacak;
2022 Green Card talihlisiyim, ilk girisimi Subat 2023te San Fransico'ya gerceklestirdim ve 1bucuk ay sonra 5 yildir yasadigim sehir Budapesteye geri dondum(kalici oturum sahibiyim). Burda evlilik teklifinde bulundugum kiz arkadasim(Macar vatandasi) ile 2024 Ocak ayinda Amerikaya tasinmak istiyoruz. Niyetimiz varistan sonra evlilik yoluyla kendisi icin de green card'a basvurup ayri kalmadan bu sureci atlatip Amerikada hayatimizi kurmak. Kendisinin turist vizesi ile gelmesi ve orada evlilik ile sureci baslatmamiz akabinde kalisina engel olacak bir durum soz konusu mudur? Daha once arastirdigim kadariyla bu yolun mumkun oldugunu gorup planimizi bu yonde yapmistik fakat daha sonra okudugum yazilarda kendisinin turist vizesi ile gelecegi icin evlilikte supheli duruma dusecegi ve red yememizin mumkun oldugu ve vize suresi doldugunda geri donmesi gerektigi. Konu hakkinda tecrubelerinizi paylasmanizi rica ederim.
Yanitiniz icin simdiden tesekkur ediyorum -
Diğer bir senaryoyu da sormak isterim.
Burdan evlenip gidersek ve Adjustment of Status ile eşim için green carda başvursak, Amerikada turist vizesi akabinde surec boyunca sorunsuz kalmaya devam edebilir mi? -
@Ceng Sizi baska basliga yonleniriryorum. F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları).
-
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. Biz kız arkadaşımla ocakta evlenmeyi planlıyoruz, asıl talihli benim rus vatandaşı olan eşim. Evlendikten sonra ds formunu göndermek ve beraber mülakata girmek istiyoruz. Öyle daha iyi sanırım (gc aldıktan sonra evlenmektense). Yalnız dosya numaramız epey yüksek, 24 binlerde ve 2024 eylül ayına kadar zamanımız var. Sorum şu ki ds formunu ocaktan sonra göndermek sıkıntı yaratır mı? Geç gönderince olumsuz bir durum yaşar mıyız? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Bir de lütfen ds formunu göndermek için en uygun zamanı bildirebilir misiniz? -
Selamlar herkese, bu konuda bilgisi olan varsa aydinlatirsa sevinirim.green kartimi agustos sonunda aldim henuz sponsor olacak kosullari yerine getiremiyorum.esimin bir arkadasi h1b vizesiyle gelmis ve suan greencard surecinde henuz greencardi eline gecmemis yalniz w2 lu bir iste calisiyor 1 senelik tax return u bulunuyor.greencardi elinde olmadan bu sartlar ile esime sponsor olabilir mi?
@crazycells @gucarslan -
Merhabalar kolay gelsin.
İnternetten tanıştığım bir kız.
Başta dolandırıcı olduğunu düşünsem de gel zaman git zaman hoş bir ilişki içine girdik.
Ve evlenmek istedi önce beni oraya gitmemi istedi.
Zor olacağını söyledim kendisi buraya gelmek istedi ama ciddiye almadım ben ama şimdi bayağı bayağı
ciddi evlenmek istiyoruz gerçekten ama henüz buluşmadık buraya gelecek bir kaç ay içerisinde ve evlilik için geleceği için gereken belgeleri de getirecek, biz burda evlensek bile ben hemen gidemeyeceğim Green kart süreci malum uzun sürüyor.
Onun orda benim burda bir hayatım var.
Bu süreçte biz gerçek bir evlilik istiyoruz.
Bü süreçte ayrı ülkelerde mi yaşayacağız?
Nikahtan sonra mülakat sürecine kadar o göçmen başvurusunu yapana kadar bekleyeceğiz mi ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum