DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@lumos yani çok saçma bir durum ben oradan gidip turist vizesi aldım kabul etmezlerse ne yapamam gerekiyor ? Turist vizem ile ABD’ye taşıyabiliyor muyum ?
-
Merhabalar, dosyamı Senegal/Dakar'a taşıtmayı düşünüyorum fakat forum geçmişinde, 2021 yılında orada yaşayan bir kişi dışında bir bilgiye ulaşamadım. Ocak ayında orada olacağım şekilde bir iş teklifi aldım fakat çalışma vizesini, Senegal'e girdikten sonra alabiliyorum.
Daha önce KCC'ye vize almadan teklif mektubu ile dosyasını taşıtabilen oldu mu veya bu mümkün mü?
Dakar konsolosluğunun yaklaşımı ve performansı ile ilgili bilgileri daha fazla edinebileceğim bir kaynak var mı? Bu linkten Dakar'ın geçtiğimiz senelerdeki performansına baktığımızda nasıl yorumluyorsunuz? Umut vadediyor mu?

60 bine kadar çağırdıklarını görüyorum fakat tahminen başvuru sayıları Avrupa'ya kıyasla daha az olduğu için. Çok daha az insana baktıkları için, tüm talihlilere bakıyorlar gibi görünüyor. Avrupa'dan kimseyi işleme almış gibi durmuyorlar.
Oransal olarak ret oranı Türkiye'ye göre daha yüksek görünüyor, bunun sebebi o konsolosluğun kötü bir seçenek olduğunu mu yoksa maddi gelirin vs daha düşük olduğu için mi ret olayları daha yaygın oluyor?
Şimdiden teşekkür ederim.
-
@Emre-Kurtulmuş yani böyle kafalarına göre sıra atlayıp hak yiyorlar ve hiç bir şey yapılamıyor öyle mi
-
@gubaz53 Turist vizesiyle zaten KCC tasima yapmaz ki... Sizin yazinizdan Cayman Adalarin'da oturum ve calisma izniniz oldugunu dusundum, aksi halde dosyaniz icin KCC'den tasima talep edemezsiniz. Kaldi ki nihayi karar her zaman KCC'nin dir, maalesef ki her talebe yuzde yuz onay vermiyorlar.
Gecerli bir ABD vizeniz varsa AOS yapabilirsiniz bu baska bir konu.
-
@lumos yok hayır benim çalışma iznim var cayman adalarında son çare olarak Amerika turist vizem ile Amerika’ya taşımayı düşünüyorum aos içim ondan bahsetmek istedim
-
@gubaz53 Dedigim gibi, karar KCC'nin kosullari saglasaniz da. AOS yapmaniza kisisel bir engel yoksa ilk careniz o olsun.
-
@lumos dosyam aktif olduktan sonra birde konsolosluğa yazmak istiyorum belki onlar alır dosyayı oda olmazsa aos yapacağım artık
-
@Meho35 maalesef ki öyle, normal şartlarda dosyanızın incelemesi bittiyse ve bültende aktifseniz AV (mülakata hazır) listesine girersiniz ve konsolosluktan verilen sayı doğrultusunda o listeden sırayla dosyaları gönderirler ama geçen senede benzer durumlar yaşandı atlanan dosyalar oldu daha sonraki aylarda mülakatlarını alabilen oldu ama neden atlandığını bilemiyoruz ne yazık ki. Dosyanızın incelemesi mi bitmedi yoksa sadece şans eseri atlanan dosyalardan mı oldu bilemiyoruz bunla ilgili bir geri dönüşde alamıyorsunuz ne yazık ki
-
Merhaba iyi günler
Yurt dışında yaşıyorum ve bura vatanası bir esim ve cocuklarımız var esim green card kazandı ve mülakata katildik ilk görüşmemizde vizeniz onayladı dendi ve elcilikten ayrıldık 3 gün sonra bir cagri aldık ve elcilik gecmiste olan bir sabıkamdan dolayı bazı evrakları istediler ve evrakları goturduk (ilk mülakatımda geçmişteki davam ile alakalı sorular sordu ve cevapladım gerekleri evraklarıda vermiştim )ailemle vize verebilceklerini ve bana malesef veremeyeceklerini söylediler ve itiraz hakkımızın olduğu söylediler.
Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var bana yardımcı olursanız sevinirim. -
@sinemed Merhabalar konuşabildiniz mi unganlarla kaç doz yeterli netleşti mi ? Sitesinde aynı sayfada 1 doz yeter yazarken hemen altında sıkça sorulan sorularda 2 doz gereklidir diyor. Eğer netleşti ise sitelerini de güncellemeleri gerekiyor bundan sonra bakacak kişiler için kafa karışıklığı.
-
Mülakat sürecinde konsoloslukta formuma ekleme yapabiliyormuyum?
-
@bedosamka içeri laptop sokup o formu doldurabilecekseniz deneyin şansınızı ama; cep telefonu dahi sokulmayan yere laptopla girmeye çalışmak pek kolay olmasa gerek.
eğer formunuza bir kişi eklemek istiyorsanız, bunu konsolosluğun websitesindeki ilgili linkten yapmalısınız. -
@hermes ilgili mektupla taşımayı deneyebilrisiniz, kcc'nin bununla işlem yapması mümkün.
AF bölgelerindeki red oranlarının asıl sebebi, talep edilen belgeleri temin edememe ve bu sebeple sahte belge sunmalarıdır.
çoğu, seyahat edebilmek için pasaporta dahi sahip değiller. bu yüzden AF'deki red oranları her zaman çok yüksek olur ve olacaktır.
eğer taşırsanız dosyanızı oradan mülakat alabilme şansınızı yüksek görüyorum. evraklarınız tam olduğu sürece de sorunsuz alırsınız vizenizi. -
@SdasCtz , Belgrad konsolosluğu, "Şu an sadece Sırbistan veya Karadağ'da kalıcı olarak ikamet eden başvuru sahiplerinin göçmen vizesi başvurularını kabul ediyoruz" şeklinde geri döndü, geri dönüşleri otomatik mail yoluylaydı.
-
@Onur-Atas lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
öncelikle geçmiş olsun. ilgili davanızdan dolayı red almanız normal bir prosedür ama; çoğu konsolosluk bu tür konularda sizi AP sürecine bırakıp, dava dosyalarınızı değerlendirdikten sonra sonuçlandırır.
bu elbette davanın niteliğine ve bu davanın ilgili konsolosluk görevlisi tarafından değerlendirilmesine bağlıdır.sabıka kaydı olanlarda mülakatta onay verilip, sonradan red alan ilk vaka değilsiniz.
bu, mülakat sonrası yaşanabilecek bir durum ve her sene rastlıyoruz böyle vakalara.
eşiniz ve cocuklarınıza vize bastırmanızı tavsiye ederim..
aşağıdaki sorularıma cevaplarınızdan sonra izleyebileceğiniz yol hakkında bilgi vereceğim.peki;
- mülakata nerede girdiniz?
- ilgili davanız hangi ülkede?
- ilgili davanız mülakata yaptığınız ülkeden farklı bir ülkedeyse mülakata dava dosyanızı, tercümelerini ve ilgili suçun kanun maddesini götürdünüz mü?
- dava dosyanız halen açık mı yoksa karara bağlandı mı?
-
@gubaz53 bültende current olduktan sonra konsolosluk ile mailleşerek denemenizde fayda olabilir.
-
@Hope-Breaker ben de gayet güzel bir geçmişe sahip olduğumu söyleyebilirim. Sadece mazeretin ne olduğunu merak ettim. Pasaportu detaylı inceleyen görevli GreenCard talihlisi olmanızı hiç sormadı mı?
-
@steward59 belediye personeli misiniz ? eğer öyleyse belediyenin sizi kaçıncı derecede çalıştırdığı ile alakalı, 3-1 inde çalışıyorsanız alırsınız. Kendi çalışma süreniz düşmeden de almış olursunuz.
-
@melikemim yok belediye çalışanı degilim, infaz koruma memuru yakınım için sormuştum. Bilgilendirme için teşekkürler
-
Merhabalar ben bir sorum var ds260 formunda “ have yolu ever served in the military . Kısmına evet jandarma olarak ranked “ asker /er “yazdım kısa dönem yaptım. Do you have any specialized skills or training, including firearms, explosives, nuclear, biological, or chemical expience ? Sorusuna NO yaptım. Konsoloslukta bana sen kısa dönem askerlik yapmışsın, fakat ateşli silah kulanmmaşınsın bu nasıl olur. ( bu arda harbiden yazıcı/posta olarak yaptım bir kere silah ile ateş ettim) böyle bir soru sorarlarmı yoksa mülakat maili aldığımda bu dosyayı açtırıp yes mi yapmalıyım
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum