Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

• Selamlar Amerikaya giriş yapalı 2,5 ay dolmak üzere, Sanırım Amerikaya girmeden önce verdiğim adreste sorun olduğu için yeşil kartım gelmedi ve sorguladığımda ücreti ödendi olarak görünüyor sadece.
    Amerikaya girişten 1 ay sonra SSN gelmediği için SSN ofislerine giderek adresi güncelledim ve ssn im geldi. Fakat yeşil kartım halen yok ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler herkese.

• Selamlar amerikaya girdikten sonra greencardım verdiğim adrese gitmiş ama emanet ettiğim kişi kartımı kaybetmiş onun için ı-90 formunu doldurmaya çalışıyorum ve karşıma a number sorusu geldi ve ben bu numarayı kart elime geçmediği için bilmiyorum numarayı nerden bulabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• @Ayhan2023 90 gun gecmeden bir sey yapmaniza gerek yok. Gecer de gelmez ise USCIS ile iletisime gecin

• @mehmet-aktaş vize sayfanizda yazan registration number

• @yellowstone merhaba, green card yenileme sürecini paylaşabilir misiniz Lütfen, sizinle aynı durumdayım 24 Nisan da 10 yılım doluyor ve TR de yaşıyorum.

• @gembruce, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

@yellowstone USCIS hesabıma dosya olarak yüklendi ve TR'deki adresime posta ile geldi.

Teşekkürler sizin geçtiğiniz çok benzer bir süreçten geçeceğim :) , USCIS hesabınıza yüklenen dosya'da randevu saati vs günü belirtilmişmiydi , fiziki olarak posta elimize ulaşmaz ise USCIS dosyasından görebiliyormuyuz.

• Arkadaşlar merhaba. Kızımızın green kartı bugün elimize geçti. Ancak gender kısmını Male olarak basmışlar. Maalesef avukatta ilk başvuru formunda male olarak işaretlemiş. Bugün farkettik. başına böyle bir olay gelen var mı? Süreç nasıl olacak?Tekrar süreci baştan mı geçirmesi gerekecek?Bilgilendirirseniz çok seviniriz?

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Evlilik yoluyla green kart aldım. Mayıs 17’de 2 yıllık green kartım bitmiş oluyor

I-90 doldurup yenilemem gerekiyor

SORU 1: Şubat 17’sinde formu doldurmaya hak kazanıyorum değil mi? Daha erken dolduramıyor muyum ?

Formu doldurduğumda süreci başlatıp TR ye tatile gitmek istiyorum. Türkiye’de 40 gün kalmayı düşünüyorum, 20 gün gidip döneceğim, 1 hafta USA da kalacağım, sonra tekrar TR ye gidip bi 20 gün daha kalacağım.

2 yıllık green kartım bitmesine 15 gün kala ülkeye geri dönme niyetindeyim. Abd’de resident olduğum evden ayrılıp eşyalarımı depoya koyacağım. I-90 formuna yazacağım adresten taşınmış olacağım için gelen postalarımı arkadaşımın iş yeri adresine yönlendireceğim.

SORU 2: 10 yıllık green kart gelene kadar I-90 formda yazdım diye aynı yerde oturmam gerekmiyor değil mi?

SORU 3: ABD’ye geldikten 15 gün sonra yenilemeye başvurmak mı daha mantıklıdır?

@crayzcell

• Soruma cevap verebilecek kimse var mı?

• Merhabalar benim green card elime ulaşmadı check status ten bakınca 10 kasıma kadar elinize ulaşmazda tekrar gönderimini talep edin diyor ülkeye girişimden bu yana 2 ay geçti 3 ay geçmesini beklemeli miyim yoksa tekrar gönderimi talep etmeli miyim ?
    Diğer sorum ise tekrar gönderim de şu anki adresim sağlam bir adres olmadığı için farklı bir adres yazmayı düşünüyorum bundan dolayı bir sıkıntı yaşar mıyım? Ve herhangi ekstra bir ödeme yapmam gerekiyor mu?

• Merhaba, Ben 2023 Talihlisiyim 11 eylülde 2023 ilk girişimi JFK dan yaptım, sonrasında chicagoya gittim ve 6 gün kalıp TR ye işlerim yüzünden tekrar döndüm şimdi 11 ocak 2024 tarihinde tekrar giriş yapacağım.

Chicagoda yaşayan bir arkadaşımın adresini vermiştim greencard ve ssnim gelmesi için greencardım 4 ekimde basılmış 6 ekimde chicagoya ulaşmış dağıtıma çıkmış ve 7 ekimden bu yana kala kartımdan bir haber yok arkadaşıma sorduğumda herhangi bir postanın hala ulaşmadığını söyledi nerdeyse 2 ay geçti ve işin kötüsü arkadaşım bulunduğu adresten 5 gün içinde taşınacak sizce ne yapmalıyım.

USPS Hareketini ve bana gelen maaili aşağı ekliyorum

gc1.jpg

gc2.jpg

Biraz araştırdım ve ben o adreste yoksam teslim edilmiyormuş ve kart iade ediliyormuş sanırım ama burada teslim edildiğine dair yada iade edildiğine dair hiç bir ibare yok sizce napmalıyım şu an TR deyim ne greencardım ulaştı nede ssnim akıbetlerini nasıl öğrenebilirim iade edilip edilmediklerini yada kaybolup olmadıkları hakkında ne yapmamı önerirsiniz, bütçem çok sıkıtılı ve abd ye gider gitmez iş bulup çalışmak istiyorum o yuzden bu konuyu abd ye gitmeden önce nasıl çözebileceğimi araştırıyorum.

Ve tekrar ABD ye gittiğimde Texsas eyaletine gitmeyi düşünüyorum eğer kartım kaybolduysa bulunması için texsas ta ki usps ye gidebilir miyim yoksa tekrar chicago da ki usps merkezine mi gitmem gerekiyor. UCSİS yada USPS ye mail atabileceğim bir email adresi malesef bulamadım USPS den kargo numaramla kayıp gönderimin kayıp olduğuyla ilgili bir seçenek var iletişim kurmak için ama takip numaramı yazdığımda uygun değil diyor.

Gerçekten çok kafam karıştı ve ne yapacağımı bilmiyorum tavsiyeleriniz benim için çok değerli, çok bunaldım bu konuyu düşünmekten, zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkürler.

• Merhaba ,benim green card ın süresinin dolmasına 6 ay var,green cardımı yenilemek için nereye ,nasıl başvurmam gerekir ,yenileme için gerekli ücreti hangi hesaba yatırmam gerekir? teşekkürler

• btek14B btek14 bu başlıktan bahsetti

• Merhaba…

Amerika da evlilikle 2 yıl alınan green kartı I-90 formu ile mi yenileyeceğiz? Son 6 ay kala mı 3 ay kala mı?

• Merhaba,
    İlk girişten sonra green card teslim edilmiş görünmesine rağmen gönderdiğim adresteki arkadaşım gelmedi dediği için yenileme başvurusu yaptım. Süresi dolan green cardlar için başvurudan sonra geçerlilik süresinin iki yıl uzatıldığını öğrendim. Aynı durum benim green card mülakatından sonra basılan vizemin geçerlilik süresi için de geçerli olabilir mi acaba?

• mrhaba
    evlilik yoluyla aldığım (cr1) green card ımın son üç ay mayısta. acaba 751 formunu doldurup şartı ortadan kaldırmak için amerikada mı olmam lazım yoksa formu türkiyeden doldurup yollayabilirmiyim. teşekkür ederim.

• Merhaba, değerli arkadaşlar.Deneyim sahibi arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum.2014 yılında Greencard sahibi oldum.Mart 2024 yılı itibariyle Greencard sürem doluyor.Yaklaşık 5 yıldır Amerika'ya giriş yapma imkanım olmadı.Hali hazırda üniversite öğrencisiyim. Eğitimim devam etmesi, korona süreci, ekonomik kriz, yaşadığım şehirde 6 şubat depreminin etkisi(bulunduğum bina az hasarlı olarak kayıtlara geçti) gibi sebepler var.Bunlar sınır polisleri tarafından geçerli sebep olarak kabul edilebilir mi?Kabul edilmez ise Report edilme durumu mu var, yoksa ülkeye alınıp mahkeme karşısına mı çıkarılırım?Report edilirsem veya Türkiye'ye geri gönderilirsem uçak biletini benim mi karşılamam gerekiyor?Geldiğim uçak ile gönderileceksem aynı gün bilet kesileceği için 2-3 bin dolara mal olabilir bana, bu yüzden endişeliyim:( Eczacılık fakültesinde öğrenciyim bu sürede aof'den de iktisat bitirdim.Diploma göstermemin bana faydası olur mu?Eczacılık diplomasının da bildiğim kadarıyla denkliği yok; Usa'da bir üniversite'de devam etme şansım olur mu?Kısacası bana ne önerirsiniz?Tüm koşullar benim için olumlu olursa Greencard kart yenileme için I90 formunu doldurduğumda 4 aylık süre kadar orada beklemem gerekir mi?Yoksa Usa'da yaşayan bir akrabamın adresini verip, Türkiye'ye dönsem sorun olur mu?Kart bana ulaşınca tekrar Usa'ya gitmeyi düşünüyorum.Şu anda öncelikli amacım bu hakkımı kaybetmemek, Usa'ya yerleşme planım var, fakat 1-2 yılı bulabilir.Hem üniversiteden dolayı hem de belli bir bütçe ayarlamaya çalışıyorum.

• Merhaba arkadaşlar,
    Yakında boarding foil için randevum var. GC elime hiç geçmedi, postada teslim edilmiş görünüyor ama arkadaşım da gelmediğini beyan etti. Yaklaşık bir buçuk yıl önce ücret ödeyip yenilenmesi için başvuru yaptım. GC kaybolduysa ya da çalındıysa polis raporu da görüşmede isteniyormuş. Bende öyle bir rapor yok. Bu bir sorun yaratır mı?

• Merhaba 2014’de green card holder oldum. Covide kadar 6 ayda bir giriş çıkış yapıyordum ancak okulum, covid, ailesel hastalıklar sebebiyle 3-4 senedir giremedim. Haziran 2024’de gc sürem doluyor. Temmuzda İstanbuldan Tıp fakültesinden mezun olup amerikaya yerleşmek istiyorum. Çalışıp sınavlara gireceğim ve uzmanlığımı orada yapacağım. Ancak sanırım önce gc yenileme başvurusu yapmam gerekiyor değil mi? İnternet üzerinden başvurup sonra abd’ye mi çağırılıyoruz sistem nasıl işliyor acaba yardımcı olabilir misiniz?

Benzer Başlıklar

• 9 Oy
    12 İleti
    417 Bakış
    smartcellsS
    @capon 30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk. Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
  • USCIS I-765 yanıt süresi

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    3
    1 Oy
    3 İleti
    534 Bakış
    T
    @TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi @TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba? Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler. Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar? Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim. Kendi soruma kendim yanıt veriyorum :) Yanıt süresi bizde 27 gün oldu..
  • I-131 Advance Parole ile seyahat

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    42
    0 Oy
    42 İleti
    2k Bakış
    N
    @crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
  • 0 Oy
    998 İleti
    77k Bakış
    MySeaM
    Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi. Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi. https://www.msn.com/en-in/news/world/take-responsibility-or-face-fines-prosecution-us-issues-stern-warning-to-migrant-sponsors/vi-AA1Nnpto?ocid=BingNewsSerp
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k