@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@SUAT-GUNAY bu devirde halen bunlara inanan varsa ne diyelim 🙂 $2500 ödediği GC çekilişini kazanır umarım
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2019 bekleme odası
-
@arnblt önümüzdeki ay da buna benzer bir şekilde gelirse o zaman hesaplar karışır iyice

-
@nevergiveup Son bultene kadar pek fazla endişem yoktu ama KCC nin subati 10000 açıklamasından sonra yaptığımız planlamayı tekrar gözden geçiriyoruz.Umarim bütün korkularımiz boşa çıkar.Avrupaya verilen vize sayılarına baktığımızda KCC nin elinde Avrupa için daha fazla vize kalacak gibi gözüküyor.Bu durumda Mart ve sonraki bultenlerde daha iyi sayıların açıklanması mümkün olabilir diye düşünüyorum.
-
@nevergiveup DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
Evet arkadaşlar Kasım ayı visa istatistikleri yayınlanmış... üşenmedim tek tek hangi ülkeye kaç tane dv1 - dv2 - dv3 vizeleri yani greencard vizesi almış topladım
Kasım ayı greencard avrupa için 1151 adet
Ekim ayı = 721
Kasım ayı = 1151
Toplam = 18722018 verilerini incelediğimizde
Ekim ayı = 1386
Kasım ayı = 1290
Toplam = 2676Şimdi bu durum neyi işaret ediyor ? benim anladığım gecen seneden daha berbat olduğu ? yorumlarınızla şenlendirirseniz sevinirim

elinize saglik

Aslinda ilk aylar daha dusuk bir seyirde geciyor, bu normal. Bence onemli olan Ocak ve sonraki birkac ay... Bu aylarda ortalama 1700'den fazla vize verilmezse (hatta duruma gore 2000'den fazla da diyebiliriz cunku ilk aylari da telafi etmek gerekiyor) Avrupa talihlileri icin durumun kotu bitecegine kismen emin olabiliriz. Ben ozellikle Subat ayinda 10.000 bulten numarasi ile verecekleri vize sayisini merak ediyorum... -
@crazycells neden kötü geçiçeğini nedenleri ile belirtebilir misiniz ?
-
@crazycells neden kötü geçiçeğini nedenleri ile belirtebilir misiniz ?
~20.000 vize verilmis gecen yil Avrupa bolgesine, bu yil da benzer sayida vize verilecegini farzedip her ay basina ortalamasini hesaplarsak 1700 vize ediyor.
-
@crazycells o zaman eğer ki bu şekilde ortalama düşük devam ederse katılım oranın düşük olduğunu mu düşünmemiz lazım yoksa sistemde geçikmelerin olduğunu mu düşünmemiz gerekir ? gerçi bu soruların cevabını şuan vermek zor galiba S:S:
-
@crazycells o zaman eğer ki bu şekilde ortalama düşük devam ederse katılım oranın düşük olduğunu mu düşünmemiz lazım yoksa sistemde geçikmelerin olduğunu mu düşünmemiz gerekir ? gerçi bu soruların cevabını şuan vermek zor galiba S:S:
Hayir, katilimin dusuk oldugunu sanmiyorum. Bu yil da 50.000 vizeyi vereceklerini dusunuyorlar ki, yilin basinda citlatilan ek liste aciklanmasinin daha sonra yapilmayacagini soylediler.
DV2017'de de , DV2018'de de Avrupa bolgesine 20.000 vize verilmis, bu yil da benzer bir sayi bekleyebiliriz, cekilise katilimda ulkelerde bir degisiklik olmadi, ulkelerin katiliminda da birkac katlik fark oldugunu sanmiyorum.
-
@crazycells aynen öyle cok doğru söylediniz gecen seneye göre değişen birşey yok katılan ülkelerde vs... buda bize gecen sene gibi bir bitiş belkide daha kötü bir rakamda bitebileceğini kısmen gösteriyor sizin ve herkesinde dediği gibi her yıl birbirinden bağımsız olduğu için çıkmadık candan ümit kesmeyelim

-
Kendi değerlendirmeme göre, daha kötü biteceğini sanmıyorum. Basılan vize sayısındada anlaşılacağı üzere geçen seneye göreye neredeyse 800 vize eksik basılmış ve iki yılında cutoff numaralarına bakıldığında arada sadece 100 kişilik fark varç Ekonominin hızla değişmesi sonucu oluşan kriz ortamında, Amerika'nın istediği parayı toplayamayanlar olabiliyor. Bu da vize sayısının düşmesinin nedeni olarak görüyorum ben. Bir sonraki aylarda daha net görecğiz tabi ama eğer vize sayıları böyle giderse ben işlerin daha da hızlanacağını ve düşük issued oranını toparlamak adına cuttoff numaralarının hızla artacağı kanaatindeyim. Tabi bu yorumu yılbaında açıklanacak olan verilerle destekleyebilirz.
-
@cancakicitr Bu bahsettiklerinizde olası ama çok etkisi olur mu emin olamadım.. dediğiniz gibi şu ocak verilerine bi bakalım daha iyi fikirler cıkıcaktır o zaman.
-
Bence de cut-off lardaki bir önceki aya göre artış oranlarını fazlalaşacaktır.
-
@gözde abla bu sene o sene olacak hepiniz amerikanin topraklarina geleceksiniz ins

-
@arnblt abi amerika bizi connecticuta ucurdu hayatimizi burda kurduk ama nasip bundan sonra ne olur bilemeyiz ") sen ne yaptin turkiye geri mi dondun ozelden numarani verirsen haberlesiriz abi
-
Hosuton'a giremezsin Yekta... Gormeyeyim seni

-
@semavi hahah duan icin tesekkur abi teksasa batan duzeni bozanlar gidiyor zaten son care gozuyle

-
@yekta biz bu sene oğlanın okulu bitince gelmeyi düşünüyoruz. İlk etapta Vienna VA, kısmet olursa.
-
Merhaba arkadaşlar, yeni üye oldum. Bir sorum var. CN:18XXX fakat KKC'den belgeler için mail aldım. Benim sorum şu; tip 2 diabet hastasıyım, hastalığım çok hafif düzeyde fakat askerliğe elverişli değildir raporu aldım, askere gitmedim. Bu konu vizede elenmek için bir sebep olabilir mi? Daha önce böyle bir şey ile karşılaştınız mı?
Not: Daha önce work and travel ile USA'da bulundum. Teşekkürler -
@cisilhayat hayırlısı olsun. Sorunuzun cevabına umarım cevap veren biri çıkar. Ancak ben de sizin gibi case number olarak 18binlerin başındayım. Ama mail almadık. Mail asıl talihliyemi geliyor.
-
@cisilhayat DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar, yeni üye oldum. Bir sorum var. CN:18XXX fakat KKC'den belgeler için mail aldım. Benim sorum şu; tip 2 diabet hastasıyım, hastalığım çok hafif düzeyde fakat askerliğe elverişli değildir raporu aldım, askere gitmedim. Bu konu vizede elenmek için bir sebep olabilir mi? Daha önce böyle bir şey ile karşılaştınız mı?
Not: Daha önce work and travel ile USA'da bulundum. TeşekkürlerGecmis olsun, vize surecinde hicbir problem olmaz. Ne askerlik durumu ne de saglik durumunuz...
-
@crazycells bu mail asıl talihliyemi geliyor. Diyelimki maili görmedik. Spama falan düştü farketmedik. Bir süresi varmıdır. Yani evrakların gönderilmesi için bir süre mevcutmu. Varsa bu süreyi aşarsak ne olur.
Benzer Başlıklar
162
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k