Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• @the-black-eagle evet tamamen çekiliş, ama çekilişin teknik olarak nasıl yapıldığını soran çok oluyor :)

• @gokce-taskiran hanım pardon o zaman ben konuyu yanlış algıladım :)

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @grslarc bu ayın sonlarında gelir, aakisina bırakın :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Cekilisin nasil yaoildigina etki edemedikten sonra bilmek sadece genel kultur olur sanirim :) Sonucta oraya girdigimiz bilgiler genellikle sabit ve degismeyen bilgiler...

Ben randevu siralamasi konusunda kafa yorumustum, pek bir sonuc cikmamisti :)

Ben 1.5 ay gec gonderdim....

Subat 2ye randevu verildi... Numarasi benden daha once olup benden daha erken gonderenlere benden sonra geldi....

Aklimiza su gelmisti sadece... Esimin isminin bas harfi A... Soyisimde Z ile basliyor... Yani alfabetik mi diye dusunmustuk ama oda tutmamisti sanirim :)

Velhasil bana gore asil kafa yorulacak sey gecen seneder beri siranin az ilerlemesi ve buyuk numaralarin yasadigi sorun...

• Son bültenle bizim hayallerimiz current olmasına kaldı gibi gözüküyor. Şimdilik planlarımızı buradaymışız gibi kuruyoruz. Bakalım :)

• nasilsiniz arkadaslar :)) heyecan var mi mayis icin .. geri sayim basladi mi safak kac?

• @yekta bey mayıs derken:) bizim kendi numaramız için tahminimiz o tarihler. Umarım daha hızlı ilerler de tüm numaralar alur vizeyi :)

• @yekta jersey de göremedim seni

• @yekta sen geride kaldın biz 2020 bekleme odasına atandık mayıs ayını orada bekliyoruz. Geri sayıma gelince geçen seneden boyumuzun ölçüsünü aldığımız için artık geri sayım falan yok :)

• Evet arkadaşlar Kasım ayı visa istatistikleri yayınlanmış... üşenmedim tek tek hangi ülkeye kaç tane dv1 - dv2 - dv3 vizeleri yani greencard vizesi almış topladım
    Kasım ayı greencard avrupa için 1151 adet
    Ekim ayı = 721
    Kasım ayı = 1151
    Toplam = 1872

2018 verilerini incelediğimizde
    Ekim ayı = 1386
    Kasım ayı = 1290
    Toplam = 2676

Şimdi bu durum neyi işaret ediyor ? benim anladığım gecen seneden daha berbat olduğu ? yorumlarınızla şenlendirirseniz sevinirim :)

• @NeverGiveUP bu adreste zaten bu rakamlar var :)
    https://dvcharts.xarthisius.xyz/annual.html#

• @arnblt haydaa abii şimdi mi söylenir bende tek tek oturdum hesapladm :D
    ama bi sıkıntı olduğu çok acık dimi ??

• Bence bu sene sistem çok daha karışık.
    İlk duyduğumda yeni sistemin süreci çok hızlandıracağını ve gerçekten gitmeye niyetli olanların mülakata çağrılacağını düşünmüştüm. Sayılar az olunca da herhalde herkes gitmeye istekli diye düşündüm. Ama verilen vize sayısına bakıyorsunuz aylık ortalama 900. Bu durum gerçekten çok garip.
    Gelecek ay bilgiler yayınlanınca Red sayısı veya AP sayısı çok fazla olduğu için mi yoksa böyledir gibi yorumlar yapılabilecektir.

• @arnblt önümüzdeki ay da buna benzer bir şekilde gelirse o zaman hesaplar karışır iyice :D

• @nevergiveup Son bultene kadar pek fazla endişem yoktu ama KCC nin subati 10000 açıklamasından sonra yaptığımız planlamayı tekrar gözden geçiriyoruz.Umarim bütün korkularımiz boşa çıkar.Avrupaya verilen vize sayılarına baktığımızda KCC nin elinde Avrupa için daha fazla vize kalacak gibi gözüküyor.Bu durumda Mart ve sonraki bultenlerde daha iyi sayıların açıklanması mümkün olabilir diye düşünüyorum.

• @nevergiveup DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Evet arkadaşlar Kasım ayı visa istatistikleri yayınlanmış... üşenmedim tek tek hangi ülkeye kaç tane dv1 - dv2 - dv3 vizeleri yani greencard vizesi almış topladım
    Kasım ayı greencard avrupa için 1151 adet
    Ekim ayı = 721
    Kasım ayı = 1151
    Toplam = 1872

2018 verilerini incelediğimizde
    Ekim ayı = 1386
    Kasım ayı = 1290
    Toplam = 2676

Şimdi bu durum neyi işaret ediyor ? benim anladığım gecen seneden daha berbat olduğu ? yorumlarınızla şenlendirirseniz sevinirim :)

elinize saglik :)
    Aslinda ilk aylar daha dusuk bir seyirde geciyor, bu normal. Bence onemli olan Ocak ve sonraki birkac ay... Bu aylarda ortalama 1700'den fazla vize verilmezse (hatta duruma gore 2000'den fazla da diyebiliriz cunku ilk aylari da telafi etmek gerekiyor) Avrupa talihlileri icin durumun kotu bitecegine kismen emin olabiliriz. Ben ozellikle Subat ayinda 10.000 bulten numarasi ile verecekleri vize sayisini merak ediyorum...

• @crazycells neden kötü geçiçeğini nedenleri ile belirtebilir misiniz ?

• @nevergiveup DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@crazycells neden kötü geçiçeğini nedenleri ile belirtebilir misiniz ?

~20.000 vize verilmis gecen yil Avrupa bolgesine, bu yil da benzer sayida vize verilecegini farzedip her ay basina ortalamasini hesaplarsak 1700 vize ediyor.

• @crazycells o zaman eğer ki bu şekilde ortalama düşük devam ederse katılım oranın düşük olduğunu mu düşünmemiz lazım yoksa sistemde geçikmelerin olduğunu mu düşünmemiz gerekir ? gerçi bu soruların cevabını şuan vermek zor galiba S:S:

Benzer Başlıklar

• 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • green card DV2019 sorularım

4
    0 Oy
    4 İleti
    787 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k