Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Açıklamalar için Translate.Google kullanılarak Türkçe' ye çeviri yapılmıştır..

    ABD'deki en büyük 10 üniversite

    Güzelliğin, izleyicinin gözünde olduğunu söylüyorlar, ancak bu 10 ABD üniversitesindeki güzelliği göremeyen birini bulmak için zorlanıyorsunuz.

    alt metni

    ABD, dünyanın en saygın üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor ve her yıl binlerce uluslararası ve yerli öğrenci çekiyor. Ancak, yüksek kaliteli öğretim ve son teknoloji araştırmaları bir kenara koyduğumuzda, ABD üniversiteleri de en güzelleri arasındadır. Times Higher Education öğrenci takımı tarafından seçilen bu listede yer alan üniversitelerin her biri, yeşil alanlar, akan su özellikleri ve öğrencileri ve turistleri birbirine çeken etkileyici doğal ortamlar gibi göz alıcı mimari örnekleri sergiliyor.

    1. Berry College ,Georgia
    = 390 inci ABD Sıralaması 2019

    Berry College, Georgia'daki özel bir liberal sanat kolejidir ve ABD'deki en fotojenik kurumlardan biridir. Gotik tarzdaki binaların ve etkileyici 27.000 dönümlük alanların, ormanların, berrak göllerin ve fıskiyelerin bir araya gelmesi, burayı en cazip ABD üniversiteleri listesinde görmesini sağlar. Her yıl birçok yürüyüşçiyi ve bisikletçiyi çekiyor ve hatta Titans'ı ve Sweet Home Alabama'yı hatırlamak gibi filmlerin çekim yeri olarak kullanılıyor.

    alt metni

    2. University of Colorado Boulder, Colorado
    = 114 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
    = 228 inci ABD Sıralaması 2019

    Rocky Dağları'nın eteklerinde yer alan Colorado Üniversitesi'nin güzelliği insan yapımı değil, doğaldır. Mil ve kilometrelik bisiklet sürmek, milli parklar ve ormanlarla birleştirilen inanılmaz manzaralar, doğada vakit geçirmek isteyen birçok ziyaretçiyi cezbediyor. Bu, mimar Charles Klauder'in öncülük ettiği bir tasarım olan kırmızı kiremitli çatılar ve kumtaşı duvarlarıyla, dağlık zemine karşı binaların kendilerine ait olmadığını söylemiyor.

    alt metni

    3. Bryn Mawr College, Pennsylvania
    = 50 inci ABD Sıralaması 2019

    ABD'deki en doğal kampüslerden biri olarak kabul edilen Bryn Mawr, özel bir liberal sanat kolejidir ve tarihsel olarak kadınlara yönelik bir kolejdir. Bryn Mawr Koleji, Princeton gibi ülke çapındaki birçok üniversitede çoğaltılan Gotik mimari tarzını kullanan ilk üniversitelerden biriydi. Oluklu 135 dönümlük kampüs, aynı zamanda ilkbaharda çiçeklerle süslenmiş bir ördek göletine ve ağaç sıralarına da ev sahipliği yapmaktadır.

    alt metni

    4. Stanford University, California
    = 3 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
    = 6 inci ABD Sıralaması 2019

    Stanford Üniversitesi düzenli olarak dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olarak gösteriliyor, ancak çarpıcı kampüsüyle de tanınıyor. Üniversitenin “mimari taç mücevher”, Stanford Memorial Kilisesi, Amerikan Rönesansı sırasında inşa edilmiş ve renkli mozaiklerle dekore edilmiştir. Renklerin ve vitrayların kullanımı Venedik kiliseleri, özellikle de San Marco Bazilikası'ndan esinlenmiştir. Binaların çevresi dönüm ve dönüm bahçeler, çekici çiçek tarhları ve ağaçlıklı caddelerdir.

    alt metni

    5. University of Hawai’i at Mānoa, Hawai'i
    = 201-250 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
    = 380 inci ABD Sıralaması 2019

    Mānoa'da bulunan Hawai'i University of amiral gemisi kampüsü, bölgenin yoğun yağışları nedeniyle genellikle bir gökkuşağı yükü ile bulunur. Yere daha yakın olan üniversite, manzaranın yanı sıra, yemyeşil bir palmiye ağaçları ve çiçek vadisi ile çevrilidir ve plaja ve üniversitenin deniz araştırmaları için kullanılan mercan resifine yakındır.

    alt metni

    6. Cornell University, New York
    = 19 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
    = 11 inci ABD Sıralaması 2019

    En güzel üniversite şapellerinin yepyeni bir listesi oluşturulabilir ve Cornell Üniversitesi'nin Sage Şapeli (aşağıda resmedilmiştir), süslü bir şekilde dekore edilmiş tavanı, zarif avizeleri ve vitray pencereleriyle ön plana çıkacaktır. Bununla birlikte, bu Ivy League kurumunun güzelliği, AD Beyaz Okuma Odası ve ikonik McGraw Kulesi gibi tasarım mücevherlerinde kampüste bulunur.

    alt metni

    7. University of Notre Dame, Indiana

    Ana yönetim binasının tepesinde bulunan Altın Kubbe (aşağıda resmedilmiştir), Notre Dame Üniversitesi'nin en tanınmış sembollerinden biri olmuştur. Bir yangından sonra yeniden inşa edilen kubbe, üniversitenin Katolik kimliğini yansıtacak şekilde, Meryem Ana'nın 19 ayaklı yaldızlı heykeli ile dolduruldu. Diğer mimari yapılar arasında dünyanın en geniş 19. yüzyıl Fransız vitray koleksiyonuna sahip olan Kutsal Kalp B asilica yer alır

    alt metni

    8. Princeton University, New Jersey
    = 7 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
    = 9 inci ABD Sıralaması 2019

    Princeton Üniversitesi'nde mimarlık, bir kurumun ticari markası olan bir kolej Gotik tarzında inşa edilmiş en eski binalarla stillerin bir birleşimi. Daha yakın zamanda, Frank Gehry ve Rafael Viñoly gibi 20. yüzyıl mimarları daha modernist tarzda inşa edilen daha yeni üniversite binalarına damga koymuşlardır. 20. yüzyıl sanat eserleri tüm araziye yayılmıştır.

    alt metni

    9. Furman University, South Carolina
    = 151 inci ABD Sıralaması 2019

    Çan Kulesinin gölün yanındaki ikonik görüntüsü, kampüste bir kartpostalda görünecek olan sadece bir enstantane. Gürcü tarzı binalar, bir Japon bahçesi ve yeşilliklerle dolu olan Furman Üniversitesi, her fırsatta çeşitli fotoğraf fırsatları sunmaktadır.

    alt metni

    10. University of Virginia, Virginia
    = 107 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
    = 51 inci ABD Sıralaması 2019

    Virginia Üniversitesi, Amerikan Mimarlar Enstitüsü tarafından “son 200 yılda Amerikan mimarisinin en büyük başarısı” olarak kabul edildi ve iyi bir sebeple. Binalar kurucu babası Thomas Jefferson tarafından kavramsallaştırıldı. Jeffersoncu mimarlık tarzı sekizgen şekiller, kırmızı tuğla yapı ve beyaz sütunların kullanımı ile karakterizedir. Bu tarzın en güzel örneklerinden biri Virginia Üniversitesi'ndeki Rotunda'dır.

    alt metni

    KAYNAK :https://www.timeshighereducation.com/student/best-universities/10-most-beautiful-universities-us


  • Stanfordu anlayamadım. Dünyada 3. ama usa da 6. sırada. Yani usa da ondan iyi 5 üni. var ama bazıları dünya sıralamasına mı girememiş. Öyle ise değerlendirme ölçütleri farklı olsa gerek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @the-black-eagle ABD'deki en büyük 10 üniversite içinde söyledi:

    Stanfordu anlayamadım. Dünyada 3. ama usa da 6. sırada. Yani usa da ondan iyi 5 üni. var ama bazıları dünya sıralamasına mı girememiş. Öyle ise değerlendirme ölçütleri farklı olsa gerek.

    Evet, dediginiz gibi iki siralama icin kistaslar ve ne kadar etki ettigi farkli. Unutmayin ki "en iyi" mutlak bir sifat degil 🙂 siz olcutleri nasil belirlerseniz, ne anlam ifade etmesini isterseniz o sekilde anlamini degistirebilirsiniz.

    Ornegin, THE dunya siralamasi icin bu kistaslari kullaniyor, ama yildan yilda yuzdeler ve kistaslar degisebilir tabii ki...

    anketler: %33 (%15 teaching reputation, %18 research reputation)
    atif sayisi: %30
    ogrenci akademik personel orani: %12.75 (hem bu puani doktora, undergrad ogrencileri icin ayirmislar, hem de doktora odullerini icine katmislar)
    uluslararasi ogrenci/akademik personel orani: %5 (2.5+2.5)
    uluslararasi collaboration: %2.5
    industry income: %2.5
    research income: %6
    research productivity: %6
    institutional income: %2.25


  • Biraz eski bir içerik olsa da yine de yararlı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum