Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhabalar,

    Umarım iyisinizdir. Şu anda üniversite eğitimimle ilgili kritik bir karar verme aşamasındayım ve görüşlerinize daha geniş bir bakış açısı için ihtiyacım var.

    Kocaeli Üniversitesi, Makine Mühendisliği bölümünde okuyorum. Okulum belli sebeplerden dolayı uzamıştı ve şu anda 7. yılımdayım. 2021'in ikinci döneminde bitiyor ancak 7 Ocak 2020 itibariyle göçmen vizesi pasaportum elimde ve 6 ay içerisinde Amerika'ya giriş yapmam gerekiyor. Bu süreçte okullarla görüştüm ve özellike North Carolina State University'nin buradaki ilk iki yıl almış olduğum derslerin neredeyse tamamını kapsadığını gördüm.

    Amerika'ya girişi erteleyip(re-entry permit) okulumu bitirip gitmek mi daha uygun olur, yoksa oradaki üniversiteye transfer olup oradan mı mezun olmak daha uygun olur? Özellikle okul okuyan, iş dünyasında yer alan ya da konuyla ilgilenen kişilerin görüşlerini merak ediyorum.

    • Üniversiteye in-state olduktan sonra başlayacağım.
    • Üniversiteye geçiş yapmadan önce community college okuma seçeneği de var. Oralarla görüştüğümde ve ders içeriklerini incelediğimde yarım dönem veya maksimum bir yıl okul istiyor.
    • Community college'tan mezun olunca Türkiye'de işe kabul alma durumları nasıl olur? Türkiye'den bir mezunla fark olur mu?

    Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.

    Keyifli forumlar dilerim,


  • @Stickezz şuan seninle aynı aşamadayım 7. yılım makine mühendisliginde.Ama benim durumum biraz farklı makine müh hiç sevemedim ve yapmayı düşünmüyorum.Okulumu dondurup gidicem ve ilk sene gerçekten istedigim bir bölüme kayıt olmayı düşünüyorum.gitmeden ilk 2 yıl verdigin derslerden teknikerlik diploması alma şansın var. önlisans gidince amerikada üstüne 2 yıl okuyup 4 yıl lisans diploması alabilirsin mühendislik yapmak istiyorsan bu da bir seçenek aklında olsun.
    Bizim Türkiyedeki diplomalar orada ne kadar değerlidir bilmiyorum.Her türlü gelecegini USA ya kurcaksan burdan diploma alınmalı.Ama sen simdiden Türkiye ye dönersem diyorsun.Seninde 7. senen olduguna göre pek sevmiyorsun sanırım okulu.Ama insan 7 sene verdim boşa mı gitcek diye düşünmüyor da degil. Gerçekten çok zor bir karar önceliklerimizi belirleyip ona göre hareket etmemiz lazım.Benim önceligim Amerikada düzenli bir hayat kurmak ve sevdigim bir meslegimin olması.Amerikada bizim ülkemizdeki gibi bu turizm bitirmiş aç kalır işletmecilerin hepsi boş mantığı olmadıgı için iş olanakları çok yüksek.Makine Müh tek avantajı maaşı yüksek olması bence Amerikada yapılacaksa.
    Aklında mühendislik yapmak varsa bence okulu dondurup transkript ile gidip .Oradaki okullarla görüşmek ve bilgi almak aklına yatarsa oraya alırsın kaydını yatmazsa gir çık yaparak re entry yaparak dönüp bitirirsin.


  • @runtothehills öncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Bu başlığı açtığımdan bu yana fikirlerim değişti, burada okulumu dondurup sonrasında kredilerimi transfer etmeye karar verdim diyebilirim. Gideceğim eyaletteki okullarla iletişime geçtim ve olumlu dönüşler aldım. Arada kalmamın sebebi senin de belirttiğin gibi 7 sene okumuşum bari bitsin de gideyim gibi bir düşünceydi, ancak okulun 7 sene sürmesinin de hayrı varmış 😃


  • @Stickezz Türkiye’de yılda iki dönem okuma şansınız var genelde, Amerika’da yaz dönemi ile birlikte 3 dönem. Yani zaman kaybını önleyebilirsiniz. Derslerinizi transfer edebiliyorsanız Amerika’da devam edip bitirmek bence çok daha mantıklı. Amerika’da bölümünüzü bitirince iş bulmanız daha kolay. Türkiye’ye dönmek isterseniz ilerde, Amerika’daki iş tecrübenizle daha rahat iş bulursunuz. Ayrıca bölümünüzü değiştirmek istersenizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sadece problem, Amerika’da masraflarınızı nasıl karşılayacağınız.


  • @Ryback yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, gideceğim eyaleti oradaki community college ve üniversitelerin ücretlerinin yanı sıra kaliteleri ile de değerlendirerek düşünüyorum. Görüştüğüm okullar North Carolina eyaletinden ağırlıklı olarak. NCSU da okuduğum üniversite ile anlaşmalı sanırım databaselerine baktığımda neredeyse buradaki iki sene içerisinde aldığım dersleri kapsıyor. Tercihim North Carolina üzerine yoğunlaşmış durumda şimdilik.

    Masraf konusunda okula geçişi in-state olduktan sonra yapmayı planlıyorum. Bu sürede olabildiğince birikim yapıp sonrasında uygun bir okula kredilerimi transfer etmeyi planıyorum. Bunun yaparken hangi yolları seçeceğim, hangi yollar karşıma çıkacak bilmiyorum henüz. 🙂


  • @Stickezz Bol sanslar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum