The 3 Body Problem by Liu Cixin - Dizisini Netflix de izledim ama bir de kitabini okuyayim dedim. Bu arada ayni yazarin iki kitabi daha var: Death's End ve The Dark Forest.
-
-
Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım.
ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar:
Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı
Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı
Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığıEğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de:
Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir
USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir
Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilirBu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir.
Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır.
Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır.
-
-
Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler
-a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb.
Kurallı birleşik eylemler her zaman bitişik yazılır.
Yeterlik (Yeterlilik) Fiili:
“-ebilmek” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir.
Arabayı tek başıma itebilirim. (Gücü yetme)
Gidebilir miyiz? (İzin isteme)
Gidebilirsiniz, (izin verme)
Bugün yağmur yağabilir. (Olasılık)Bu birleşik eylemin olumsuzluğu değişik biçimlerde yapılabilir:
gelebilirim: gelemem, gelmeyebilirim, gelemeyebilirim
görebilirsin: göremezsin, görmeyebilirsin, göremeyebilirsinBu kullanımlarda bazen isteğe bağlı, bazen istek dışı olasılık anlamı görülebilir:
Yarın, bir işim çıkarsa gelemeyebilirim. (İstek dışı olasılık)
Bu konuya değinmeyebilirim. (İsteğe bağlı olasılık)https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/bitisik-yazilan-birlesik-kelimeler/
-
Yolunuz UT, Moab’a düşerse keyifli bir otel olan The Gonzo Inn tavsiye ederim. Sahibi/işletmecisi Türk bir arkadaşımız ve Türk misafirperverliğini yansıtacaktır. Reklam değil, sadece bir tavsiye 😌
-
@OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım.
Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
-
....desenize adamlari kapidan kovuyorlar,bacadan iceri giriyorlar, buyuk rakkamlarla deportlar yapilmis,bir zamanlar 11 milyon illegal gocmen var diye duymustum,her yil 100 bin atsalar kolay kolay temizliyemezler,eh koca amerikada bazi isleri yapacak elemanlarda lazim onuda kacaklar yapiyorlardir.
-
Trump'in Agenda47 planlamasindaki gocmenlikle ilgili ana maddeler:
1- Milyonlarca yasadisi kacaklari toplu sinirdisi etmek.
2- ICE (Immigration and Customs Enforcement) agentasinin hem calisan sayisini hemde butcesini yukseltmek.
3- Santuary sehirlerin federal butceden aldiklari fonlari kesmek eger gocmenlik konusunda isbirligi yapmazlarsa.
4- Meksika sinirindaki duvari tamamlamak.
5- Yenilenmis guvenlik teknolojilerini sinir guvenliginde kullanmak.
6- Ozel sektoru de sinir guvenligi konusuna dahil etmek.
7- Iltica konusundaki yururlukteki kurallari gozden gecirip yenilemek.
8- Meksika ile sinir guvenligi konusunda daha fazla isbirligi yapmak.
9- Iltica konusundaki basvuru kriterlerini azaltmak ve islemleri zorlastirmak.
10- Sinir guvenligi icin butceden daha fazla fon ayirmak.
11- Askeriyenin degisik birimlerini sinir guvenligine dahil etmek.
12- Sifir-tolerans politikasini getirip uygulamak, ozellikle sinirlarda.
13- Dogumla otomatik olarak alinan vatandasligi sonlandirmak.
14- Liyakata (puanlamaya) dayali gocmenlik sistemini getirip uygulamak.
15- Vize ihlali yapanlara daha yuksek ve etkili cezalar vermek (visa overstay etc)
16- Vize kullanimlarini biometrik kontrol ve izleme sistemi ile daha etkin izleme (ulkeye giris cikislari)
17- Insan kacakcilari ile daha etkin mucadele etmek.
18- Kacaklara ve cocuklarina saglanan koruma programlarini (DACA vb) kaldirmak.
19- DACA korumasi altindakilere sinirdisi etme yolunu acmak.
20- E-verify sistem uygulamasini ise alimlarda mecburi hale getirmek.
21- Kacak calistiranlara yuksek miktarda cezalar kesmek. -
-
-
@Ayşenur-Zaza 2006 da Türkiye Antalya da izlemiştim. Bu gün Montreal de açık bir havada izledik ve gerçekten etkileyiciydi. Güneş in ve aydınlığın çok kıymetli olduğunu hissettim. Ve nedense geçmiş çağlarda tutulmalara yüklenen anlamlar (anlık kararma ve ortamın ısı ve ışık değişikliği ) kimbilir bilmeyenler için çok ürkütücü gelmiştir diye düşündüm🫣
-
@MySea, içinde söyledi: USA-TURK.com ve Forumuna Ne Oldu?
Eskiden birde Mezun Forum vardi. Ona ne oldu bilgisi olan var mi?
Benim green card başvurumu onlar yapmışlardı 10 dolar ücret alarak.
-
@crazycells Mükemmel bir arşiv. Fotoğraflara bakarken merak edip başka bilgilere de ulaştım. Çok teşekkürler...
-
-
Geçen sene aralık ayında yayınlandıktan "Generative AI" alanında bir çağ başlattı resmen. Sadece içerik üretiyor, içeriği özetliyor vs. için küçük çaplı öneriler veriyor diye düşünmeyin. Yazdığım kodu input olarak verdiğim zaman gözümden kaçan hataları vs. tespit edip bunları düzeltip bir çıktı sağlıyor. Eksikleri var mı? Tabi ki. Bazı durumlarda sonucu değiştirmeye çalışırsanız "halüsinasyon görmek" dediğimiz duruma geçip kafasına göre cevaplar üretebiliyor. Bu haliyle bile inanılmaz bir araç. Yayınlandıktan sonra eski yöneticim şöyle demişti: "Arkasında çalışan tüm teknolojileri biliyoruz, ancak halen nasıl çalıştığını anlayamıyorum"
Yapay zeka geliştirilmelerinin durdurulmasını desteklemiyorum. Çünkü bence sorun bu geliştirmelerin geldiği/geleceği nokta değil, insanlığın buna ne kadar hazır olduğu. Yanlış hatırlamıyorsam ChatGPT'nin yayınlanmasından birkaç hafta sonra OpenAI bir yazı yayınlamıştı, "Elimizde GPT-4'ten de çok karmaşık ve yüksek parametreli modeller var, ancak insanlık buna etik açıdan hazır olmadığı için yayınlamaktan çok uzaktayız" diye. Maalesef linkini şu an bulamadım.
-
-
@Amedh Eski sayfalar arasında bulup merak ettiğim bu kahve halen aynı kalitede ise bulup denemek isterim. Önerdiğiniz bir site var mı öğrenmek isterim 🙂
-
Evet bu spor gerçeten maliyetli bir spordur. Çok büyük hacimlere çıkacaksanız.
Sağlığımız için iyidir ve sizin fiziksel yorgunluğunuzu aldığı kesindir. Çok yoğun bir iş gününden sonra kendinizin spor salonuna girerken ki bitkinliğinizi ve o spordan çıktığınızdaki enerjinizi hissedince çok şaşıracaksınız. Oysaki mantıken içeride muazzam performans ile kendinizi daha çok yoracak olacakken işler hiç de böyle olmuyor. Kendinizi daha maskülen ve stresten arınmış olarak bulacağınıza garanti veririm. Amacınızı doğru belirlemeniz şarttır. Yarışmalara katılmayacaksanız günlük öğünlerinizin bir tık üstüne çıkarak ideal görünümü yakalayacaksınızdır. Tabi bunda en büyük etkenlerden biri de fiziki yatlınlığınız.
Spor candır ve mutlaka herkes yapmalıdır.
Dipnot: Lütfen spor günlerinzin birinde mutlaka 15 -30 dk arası kardiyo ile kalp sağlığınızı da destekleyin. Bu kas gelişiminizi de doğrudan etkilecektir. -
Dolar Çıldırdı
-
$1 = 28.50 TL
-
@MySea seçim sonrası felaket senaryoları var. 38 ve hatta 40-45 ler konuşuluyor.Dolar borcu olanlar yada dolar ile ödemesi olanlar (örnek ben) şimdiden para hazırlamalı.
-
@selamibasaran
Pekiiii...
Soru şu: Dolar çıldırdı 38-40-45 ya da 55 oldu. Bu durumda Türkiye enflasyonu aynı oranda etkilenir mi? Ya da başka bakış açısı ile sorayım, bindiğimiz arabanın dolar bazında değerinde değişme olur mu? -
@Ferhat-ŞENER Elbette ki olur, ilk başta dolar bazında düşer; ama devamında piyasa talebine göre artabilir. Bu absürd durum 2021 - 2023 arasında yaşandı. Dolar bazında 15k eden arabalar 1 sene içerisinde 20k eder hale geldi; ama piyasa daraldıkça TL bazında fiyat artsa da dolar bazında düşüşler başladı.
Piyasa enflasyon beklentisi 2023 yılı için %60, $ her gün 10-15kr yukarı tırmanıyor, Merkez Bankası piyasayı daraltmak için her gün yeni bir düzenleme yapıyor ve uzun süre faiz indirmeyeceğini söylüyor. Bu durumda önümüzdeki yıl içerisinde dolar değerinde %50-60 arası bir artış beklemek gereklidir. Eğer mart seçiminden sonra kkm ismi verilen garabet uygulama kaldırılırsa daha da yüksekleri beklemek gerekir.
-
@EasternStar Hazine yada maliyede miydiniz? Ya da bir kamu bankası mı yoksa) Konuya baya hakim yazıyorsunuz.
Ben piyasada ticaret yaptığım için gözlemliyorum. Şu an nakitte çok büyük bir sıkışma var, ve bazı sektörlerde (tekstil) inanılmaz daralma sözkonusu, ki ihracatçılarla da çalışıyoruz onlarında sıkıntısı büyük. Dediğiniz gibi bu sene için artık faiz artışı olmayacak zaten olursa sürpriz olur deniyor. Seçim sonrası için 35-45 arası her türlü gerçekleşecek gibi duruyor. -
Doların artışının konut piyasasına yansıma süresi 1-3 ay arası diye biliyorum muhtemelen araçlar ve diğer şeyler için de öyledir
-
@Ferhat-ŞENER hocam şu an tr abd'den daha pahalı bir ülke dolar bazında.
-
*ilgili ileti, yatırım tavsiyesi olduğu için forum yönetimi kaldırılmıştır.
-
@T-C-Kubilay-Dikici kkm ye karşı kredi çekmeyi sınırlandırdılar.
-
@selamibasaran altın için geçerli değil sınırlama şuanda yukarıda belirttiğim üç banka yapıyor tfk Kuveyt ve vakıbank
-
@charon aynen oyle. Türkiye'de tl kazanıp dolar harcanıyor gibi geliyor şuan bana resmen
-
Doların 40-50 TL olması felaket senaryosu değil olması gereken rakamlardır. Açıklanan ve açıklanacak enflasyon rakamları ile birebir uyumlu artacak.
-
@celica Bugun itibari ile artik dolar uzerinden oyun alacagiz. Bazi iddialar oyunlarin yine ucza satilacagi ama bunu sabit kurla yapacaklari yonundeydi, maalesef oyunlar ABD fiyati ile ayni su anda. Korsan kullaniminin tekrar artacagini ongormek zor degil
-
@celica 3 senelik xbox game pass almıstım epic de haftada bir kötü de olsa oyun veriyor onlarla yetineceğim artık. Hiç bir oyuna gidip de 10 dolar bile vermem sonraki senelerde ya bedava oluyor ya çok cüzi rakama iniyor zaten. Tabi çoğu insan için kötü oldu
-
$1 = 28.79 TL
-
Google'dan bakıp 28,29 her neyse yazıyoruz ama işler öyle yürümüyor arkadaşlar.İş bankasından döviz almak istediğinde euro 32'den dolar ise (yuvarlanmıştir) 30 liradan işlem görüyor.
-
@Birgariphayat Dovis satarken kac fiyattan aliyorlar? Dollar ve Euro?
-
@MySea bugün içinz dövi büroları 28,8'den bankalar ise 28,2 - 28,6 arasında bozuyorlar.
-
@EasternStar Banka her zaman kazanir!
-
Döviz bürosu daha uygun oluyor, ben evimi sattığım zaman döviz bürosundan rica edip adamı banka şubesine getirtmiştim. Çantayla gelip dolar bırakıp TL alıp gitti; ama banka bu sefer paraları hesabımıza kabul etmedi. Döviz bürosundan kambiyo vergisinin ödendiğine dair dekont alıp evimin satışından elde edilen paranın dövize çevrildiğine dair beyan verdikten sonra anca kabul ettiler. Eğer tüm işlemi banka üzerinden yapsaydım 8.000$ zararım olacaktı.
Benzer Başlıklar
135
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
