(E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
-
@Müberra-Dikici 55kya çok hızlı sonuç almışsınız.
cafenin geliri geçime yetiyor mu? -
@charon Lawton, yaşam maliyetleri düşük bir şehir. 2+1 aparman dairesi ev kirası 745 Usd (havuzlu, yeni bina), Mall içinde dükkan kirası 900 Usd. Şehirde 30bin kadar askeri personeli olan bir üs var, bu da şehre bir hareket, potansiyel kazandırıyor. Kesinlikle yaşamak için ideal şehir diyemem, ama eb3 sonuçlanana dek çarkı döndürmeye yetecek potansiyeli olan bir yer. Isyerimiz yaşam maliyetlerini çıkarıyor.
-
küçük bütçeli güzel bir seçim gibi görünüyor. hayırlısı olsun.
-
@Ferhat-ŞENER teşekkürler
-
@mertksk Merhaba Mert bey, bilgilendirme için çok teşekkürler. Biz de E2 ye Amerika'dan mı yoksa Türkiye'den mi başvursak ona karar verme aşamasındayız. Açıkçası 2 senelerde biraz düştüyse çok mutlu oldum. Bu zamanlamayı nereden takip edebilirim acaba? Bir de TR'den başvuru için tecrübeli bir avukat arıyoruz. Amerikadan referansla bir tane bulduk ama attorney fee 8.000 $ istiyor. Herkes 5.000 $ civarı isterken.

-
genel bir bilgilendirme yapayim.
E2 uzatma icin 10/25'te basvurulan dosyamiz tum aile fertleri ile birlikte 8 gunde sonuclandi. esimin premium process ile bekledigimiz bir seydi ama benim ve cocugumun da 1 gun farkla onaylanmasi surpriz oldu.
umarim tum DOL ve USCIS dosyalarina ciddi iyilestirmeler gelir.
bu arada DC ve cevresinde tavsiye edebilecegim avukatimiz da oldu sonunda. -
@btek14 tebrikler, hayırlı olsun.
-
@tufank tesekkurler. eb sureci uzadikca e2 statumuzu uzatmak durumunda kaldik.
-
@btek14 maalesef bültenin yavaşlığı herkesi mağdur ediyor ve ekstra masrafa sokuyor. umarım sizin kategori önümüzdeki aylarda hızlanır.
-
@tufank hepimizin umarim.
-
@burcumm Avukatı iyi araştırmanızı tavsiye ederim, biraz araştırma yaparsanız avukat hatasından ötürü tüm süreci boşa giden yatırımları tehlikeye giren insanlar bulabilirsiniz. Buralarda 3-5 düşünmeyin, e-2 süreci için 5.000 $ düşük bir değermiş gibi göründü bana, muhtemelen ekibi olmayan ve tek çalışan bir avukattır.
-
merhaba arastırdım ama göremedim, bir şey sormak istiyorum e2 başvurduk ailecek 2 sene cıkamıyoruz. peki 2 sene sonra uzattık e2 yı . peki ne zmzn cıkabılıyoruz ülke dışına?
-
@shadow-sharks gc almadan çıkamazsınız, çıkarsanız konsolosluktan E-2 vizesi almadan dönemezsiniz.
-
@shadow-sharks ABD içerisinde yaptığınız işlemler statü değişikliği oluyor. COS ( Change Of Status). Bu bir vize türü değildir. Statü olarak verilir, ABD içerisinde kaldığınız ve süresini uzattığınız sürece bunu koruyabilirsiniz. ABD dışına çıktığınızda artık bu statünüz geçerli olmaz. Konsolosluklardan aldığınız ise vizedir, E2 için 5 yıllık verilir. Vize ile birlikte seyahat edebilirsiniz.
-
Herkese merhaba, Şubat ayında ABD ye gelme planım var ve E2 yapmak için çaba sarf edeceğim iş planını ise orada değerlendirmek istiyorum. Öncelikle buradan öğrendiğim negatif bilgi var o da abd den e2 yapılınca çıkışta değil fakat tekrar girmek isteyince engellendiğin...Kalabalık bir ailem var bir cenaze olduğunda hiçbir şekilde gidememek büyük bir problem benim için ve sanırım bunu da aşmak için eb3 üzerinden green karta yönelmek yani her halükarda en iyi ihtimal 5 sene abd de kilitlisin.
abd ye b-1-2 vizesi ile gelince eb3 e sponsor firma bulursam başvuru yapabilir miyim,yaptım diyelim kaç yılda green kart alabilirim ?
ben şubat ayında gelirsem ve 7 ay da e2 alırsam sanırım eş ve çocukların da bundan yararlanması için 4-5 geçmesi gerekiyor yani ortalama 1 yıl sonra eşim ve çocuklarım gelebiliyorlar. Buda okul dönemine denk geliyor...şubat ayında abd de çocukları okula yazırmak mümkün değil galiba ağustos ayını mı beklemek lazım ?
e2 yi eşimin üstüne devir yapıp ben eb3 için çalışma yapabilir miyim ? mümkün mü ?
e2 sürecini beklerken 5-6 ay bir yerde ssn olmadan çalışmak mümkün mü ? tşklr -
@MFirat-A E-2 süreci devam eden birisi olarak dilim döndüğünce yanıt vereyim. E-2 vizenizi büyükelçilikten alırsanız 5 yıl süreli göçmen olmayan vize kategorisinde sınırsız giriş çıkış hakkına sahip olursunuz; lakin bu süreç daha uzun sürelidir. B1/B2 statüsünden E-2 statü değişikliği yaparsanız, ABD dışına çıktığınızda, belirttiğiniz gibi bir daha giremezsiniz. Bunun önüne geçmek için hibrid başvuru (hem statü değişikliği hem vize başvurusu) yapabilir, vize mülakat gününüz geldiğinde İstanbul'a gidebilirsiniz. Tabii bunun için iş planınızın sağlam olması, işinizin iyi ilerlemesi ve avukatınızın da vize başvurusunun uygulanabilir olduğunu onaylaması gerekir. ABD'de E-2 statüsü elde etmeniz vize alabileceğiniz anlamına gelmez.
EB-3 sürecini ABD'ye gelir gelmez başlatabilirsiniz, forumda E-2 statüsünü değiştirmekle kalmayıp bir de uzatan ve aynı zamanda EB-3 süreci devam bir katılımcımız da var. Ben de şahsen hem E-2 hem de EB-3 başvurusu yapan birini tanıyorum. Sizin E-2 statünüz onaylandıktan sonra SSN almanız bölgesine göre 2-3 hafta sürmektedir. 4 gün içerisinde alan da gördüm. Eşiniz E-2S statüsünü (E-2 Spouse) ise yanlış bilmiyorsam 1 hafta içerisinde alır, o kadar kısa süre içerisinde olmasa da 4 ay kadar uzun sürmüyor.
Şubat ayında, adrese sahip olduktan sonra turist statüsü ile bile çocuğunuzu Kindergarten ve üzerindeki sınıfta ise adresinizin kayıtlı bulunduğu okula yazdırabilirsiniz. Zaten eğer statü değişikliği yapacaksanız eşiniz ve çocuğunuzla beraber gelmenizi tavsiye ederim, zira sizin statünüz değiştikten sonra eşinizin ve çocuğunuzun buraya girişinde sorun çıkarabilirler. En azından eşinizin geri döneceğine ilişkin ciddi belgeler ile gelmelisiniz. Yanlış anlamayın sizi kötümser bir duruma sokmak için değil en kötüsüne hazır olmanız için uyarıyorum. Yoksa hiç soru sorulmadan ellerini kollarını sallayarak da geçebilirler, bu durum kontrolü gerçekleştiren personele bağlı.
E-2 statüsü alan kişi yalnızca kendi işi için çalışabilir, başka yerde ve şekilde çalışamaz. E-2S statüsü sahibi ise EAD (Employment Authorization Document) belgesini aldıktan sonra çalışma hakkına sahip olur. SSN çalışma izni sağlamaz.
Son sorunuz için ise, kaçak çalışmak her halükarda mümkün ama adı üzerinde "kaçak" çalışmak. Etrafımda kaçak çalışan insanlar görüyorum, saati 10-11$ ücretle çok ağır işlerde çalışıyorlar ve çoğu da ücretini yarım yamalak alıyor. İşveren düşük ücret önermekle haklı zira ödedikleri parayı gider gösteremedikleri için vergi borçları artıyor; ama ödeme yapmadıkları zaman kaçak çalışan kişinin bir hakkı, işverenin de sözünün önemi kalmıyor. Dolayısıyla kaçak çalışmanızı tavsiye etmem.
-
@MFirat-A Hocam abdye giriş çıkış yapmak için pasaportta basılı vizenin olması gerek. ABD içinden yapılacak her başvuru sadece statü değiştirir(green card hariç).
Vizeleri de elçilikler verir sadece.EB3 zaten 2-3+ sene sürüyor rahat.
E2'nin avantajı eşin sınırsız çalışabilmesi. Eşin şirketi green carda başvurabiliyor, böyle bir durum olduktan sonra sizde eşten green card alıyorsunuz mesela.
-
@EasternStar Cevaplarınız için çok tşklr...ABD den e2 yapacağım ve eşimle birlikte (öğretmen olduğu için) ocak sonunda yarı yıl tatilinde Atlantada bir yakınımızın yanına uğrayacağız.Gözlem görüşme yapmak için...ABD ye ilk girişimiz olacak.
2 seçeneğim olacak ya ben orada kalıcam eşim Tr ye dönecek tüm işlemleri e2 izni ev vs tutup onları 1 sene sonra çağıracağım yada beraber Tr ye dönüp Haziranda tüm aile ile ABD ye gidip e2 ye başvuru yapacağım...ama şöyle bir sorun var biz şubatta abd den dönüp haziranda tekrar turist vizesi ile abd ye gidişte sorun yaşayabiliriz...sorun yaşamayacağımı bilsem böyle yapıcam ama 4 ay sonra tekrar abd ye tüm aile ile giriş sıkıntılı olacak.
Hocam,abd vizesi alırken bir tanıdığımızın olmadığını söyledik şimdi ocak sonunda bu arkadaşımızın adresini kalacak yer olarak göstermek problem olur mu ? ve biletleri ikimizde gidiş dönüş mü kesmeliyiz ? ABD ye ilk giriş yeri olarakta wsh Dc çıkışta NWyrk gösterdik.Bizim atlantaya girişimiz çıkışımız olursa problem olur mu ? tşklr
birde siz e2 yi abd de mi yapıyorsunuz ? önerebileceğiniz avukat var mı ? -
@MFirat-A Ne demek, ben bu forumdan öğrendiklerimle gelip yerleştim, burada aldığım bilgiler için avukatlar 2-3k$ para talep ettiler. Karşılıksız olarak edindiklerim neticesinde bildiklerimizi paylaşmamak vefasızlık olur. Öncelikle şöyle söyleyeyim; Atlanta'daki yakınınızın Trabzonlu ve az saçlı olmamasını temenni ederim.
ABD'ye ilk geldiğinizde kaldığınız süre çok uzun değilse ve aynı takvim yılı içerisinde tekrar gelmenizde yasal olarak bir sakınca yok, çocuğunuzun okulundan ötürü ilk seferde güneyi, ikinci seferde de kuzeyi gezeceğiz diyebilirsiniz; ancak bu tercihler sizin ailecek yapmanız gereken tercihler. ABD'ye turist vizesi ile gelen herkes geri çevrilebilir ya da sorguya alınabilir. Burada işler yavaş ilerliyor, bugün şirket kurayım deseniz en az 1 ay sürecektir. Şirkete uygun işletmenin aktif hale getirilmesi de yine en az 1 ay daha sürer. Karar verirken bunları da göze alın.
ABD vize başvurularında sizden kesinliği olan bilgiler istemez. Seyahat planınız değişmiş olabilir, sizi ABD'de ağırlayacağını söyleyen arkadaşınız vazgeçmiş olabilir vs. Bunlar önünüzde çözüm bekleyen sorunlar yumağında size cidden sorun çıkarma ihtimali çok düşük olan şeyler. Biletlerinizi gidiş dönüş almalısınız ki sınırda sorulduğunda gösterebilesiniz. Yalnızca THY'den gidiş biletini esnek olmayan dönüş biletini de esnek olarak almayın, dönüş biletinizi iade etmiyorlar.
E-2 konusunda herkes kendi hikayesini yazıyor, ben vebal almamak için tavsiyede bulunamıyorum; ancak yapacağınız kısa bir araştırma ile bir çok avukat ismine erişebilir, onlar hakkında forumda veya özelde bilgi sahibi olabilirsiniz.
-
Edit: Bülent bey ile telefonda görüştük. Yazdığım iletiyi tekrardan okuyunca biraz fazla ağır olduğunu fark ettim. Zaten kendisi ile yaşadığım olumsuz bir deneyim yoktu. E2 tarafında da bir yorum getirmemiştim. Özellikle dikkat çekmek istediğim izlediğim videolarda yer alan EB3 sponsorluğu kısmıydı ancak eleştirimi daha yapıcı bir şekilde yapmam daha yerinde olurdu. Bunu kendisine de ilettim. Kendisi de samimi bir şekilde fikirlerini benimle paylaştı.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum