Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.7k 173

  • @tufank , Acaba neden AOS ile CP arasında 7 bin dolar var, onu sordunuz mu hiç hocam? Mesela eb3vize'de ikisi için de aynı ücret alınıyor. AOS ile başlayanlar aynı fiyata CP'ye çevirebiliyorsa, CP ile başlayanlar için 7 bin dolar fazladan almaları ve AOS'a dönülse bile iade etmemeleri biraz garip bir durum olmuş. Az para da değil.

  • ⭐⭐

    @emre911 pazarlama stratejisi bence. Aos yapanlar veya yapacak olanlar zaten hali hazırda amerikada olanlar.Onlar cepte zaten. Eb3 ve alternatif firmalar yerinde ben olsam fiyat kırarım ve pazar payımı artırırım.
    Dışarıdan başvuranlar meksika,hindistan,çin,vietnam,filipinler bunlar potansiyel konsolosluk müşterisi.Tamamen duygusal. :)
    E merkezde o kadar COO,CFO koordinatörler müdürler var.Maaşlarına destek atmamız lazım. O nedenle konsolosluk yüksek fiyat.
    Ben bunu orçun beye sordum hiç bir anlamı yok dedi. Fiyat farkı olmasını gerektirecek ekstra bir durum yok demişti.


  • @tufank çok değerli bilgiler çok teşekkür ederiz. Bizde bu sürece taze vizeli olarak AOS ile başlayıp CP ye dönmek isteyenlerden olabiliriz yada duruma göre AOS la devam ederiz. Sizin BDV ile anlaşıyor ve bize destek sağlıyor olmanız da ekstra güven verici. Sizden başka kimse düşünülemezdi bu pozisyona :)


  • @selamibasaran

    Eğer öyleyse çok saçma bir durum cidden. Harici bir hizmet sağlamayıp 7 bin dolar fazladan almak, bunu hizmet değişikliği olsa dahi iade etmemek saçmalık. Hadi iade etmiyorsun, bari ne için fark aldığını açıklayıp AOS'dan CP'ye çevirenden de onu talep et, şu şu ekstraları var diye :D Gerçekten akıl alır bir iş değilmiş. Tufan bey temsilci olursa, ilk iletişime geçip düzelttirmesi gereken konu bu bence. (kendisi de bir mağdur olarak)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @emre911 sözleşme ne şekilde imzalandıysa o şekilde ilerliyor, geri dönüşü yok. Ben tüm şartları zorladım ama çözüm bulamadılar. Sözleşme anında elinde B1/B2 vizesi olan ve AOS seçeneği seçen ayrıcalıklı oluyor. Elinde vizesi olmayan da CP seçeneği seçmek durumunda kalıyor. İkisi arasındaki fiyat farkı neden oluşuyor derseniz, sanırım AOS yapanlar genelde öğrenci olduğu ve ABD içerisinde yer aldıkları için böyle bir fiyatlamayı uygun görmüşler. CP ile kontrat yaptıktan sonra AOS'a geçmek mümkün ama kontrat ne şekilde imzalandıysa fiyat o şekilde kalıyor. Bunu da sanırım CP beklerken turist vizesi alıp kontrat değişikliği taleplerini önlemek için yapmışlar.. Bizim AOS seçersek bir avantajımız olacağından haberimiz var mıydı? Maalesef yoktu.. En azından bundan sonrakilerin olsun :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mrwelif teşekkür ederim. evet elinizde 2 seçenek olacak. Başvuradan önce B1/B2 vizesini almanız iyi oldu. Mevcut hesabınızı AOS'a çeviremezlerse, yeni bir hesap oluşturup pasaport ve vizenizi yükleyin AOS olarak devam edebilirsiniz bu sayede.

  • ⭐⭐

    @tufank efsanesin teşekkürler


  • @tufank hayırlı olsun, adınıza ve kendi adımıza çok sevindim :)

  • ⭐⭐

    @tufank vizeyi alır aos ile süreci başlatırsam cp ye dönsemde ödemeyeceğim 7000 usd 'den size bir yemek ısmarlamak isterim :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @caglar_oz teşekkürler :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mesut1905 teşekkür ederim, siz B1/B2 vizesi onayını alın gerisi önemli değil :) Vizelerimizi alırsak ABD'de bir kutlama yaparız, en güzeli o olur.

  • ⭐⭐

    @tufank oo bu daha iyi hatta kafamda bi plan var fogo de chao'ya gidip sınırsız et yeriz belki :)

  • ⭐⭐

    @tufank keşke imkan olsada yapabilsek. Amerika öncesi Eb3 buluşma ve son tabloları değerlendirme toplantısı yapıp kafaları resetleyebiliriz. :)


  • @captain35 selam, avukatima sordugum kadariyla okuma ile alinan oturum case tasimak icin ise yaramiyor, calisma izniyle falan alinandan olmasi lazimmis. karadag icin zamaninda bi avukat ile konusuyordum fakat arada telefon bozuldugu icin iletisim bilgisini kaybettim -_-"


  • @cloudenv hadi ya bu kötü oldu o zaman mantıken karadağın olması lazım çalışma kaynatkımoturum çünkü ayrıca bu durum biraz garip dv için taşınabiliyor normalde aynı kurallar onun için de geçerli ama konsolosluk insiyatifinde taşınabiliyor bu durumda da öyle bir şey olabilir bence o gün geldiğinde mail atılabilir


  • Türkiyenin greencard çekilişinden çıkarılması diye bişey gördüm kaçak göçmen sayısı nedeniyle aslı var mıdır bunun ya da bu kaçak göçmenler bizim işleri etkiler mi

  • ⭐⭐

    @captain35 bu her sene çıkan bir söylenti. Ama sarı oğlan gelirse başa, uscis de kartlar yeniden dağıtılır.


  • @selamibasaran evet yönetmelik tarzı bişeye baktım haketten fazla göç sayısı etkiliyomuş olayı bizde geçtik geçicez o sayıyı yani seneye haketten böyle giderse olmayabilir. Sarı oğlandan ben de korkuyorum ama bdv bişey olmaz kaç yıldır olan şer burda öyle kolay kolay değişiklik yapamaz dedi bi de kazanılmış hak var en kötü paramızı geri verirler heralde


  • Anlara bu yüzden mi ağırdan alıyor acaba diye de düşündüm

  • ⭐⭐

    @captain35 ülke kotası var. Onu geçince çıkartıyorlar. 20-21 kazananlarının bir kısmı vizelerini alamadı. Davaları hala devam ediyor. Yasal dayanak bulursa sarıoğlan ucu bizede dokunabilir. Umarım öyle şeyler olmaz. Süreç hızlı ilerler. Sarı oğlana gelene kadar biz kapağı abd ye atarız umarım. 🙂


Benzer Başlıklar

  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
  • ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)

    Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    70
    4 Oy
    70 İleti
    8k Bakış
    K
    @mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi. Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda. Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu. Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu? E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum