DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba,
    Eşim ve ben 18 Eylül günü onay alanlardanız.
    Görüşmemiz Ankara'da gerçekleşti. 10:30 randevusu için 10 da içeriye aldılar bizi genelde yoğunluğa göre saat gözetmeksizin alıyorlar.
    Vize için yardımcı olduğum pek çok arkadaşım içerinin atmosferi çok farklı dese de insan yaşamayınca anlamıyormuş 🙂 bu işle uğraşan biri olarak tedirgin olmadım değil 🙂

    İçeride ki parmak izi, pasaport kontrol süreci çok anlatılmış oraya pas geçiyorum 🙂
    Yaklaşık 1 saat sıra bekledikten sonra sıra bize geldi. Tatlı Asyalılara benzeyen bir beyefendi ile görüşmeye girdik.
    Güleryüz selam sabah merhaba çok önemli arkadaşlar unutmayın karşımızdaki de insan. Çoğu kişi dümdüz mülakat geçirdi.
    Neyse, sözcü olarak ben konuştum.
    Merhaba iyi çalışmalar diyerek başladım.
    Merhaba Nereye gideceksiniz ? Miami
    Ne kadar kalacaksınız ? şu şu tarihler arasında 1 hafta
    Neden gitmek istiyorsunuz ? Evlilik yıldönümümüzü kutlamak için
    En son ne zaman yurtdışına çıktınız ? Geçen hafta bugün
    Aaa nereye gittiniz ? Hollanda ve Belçikaya gittik
    Süper (30 sn bilgisayarda bişeyler yazdı) Vizenizi onaylıyorum dedi.

    DS160 formunun önemini bir kez daha anladım Ne yazdıysam aynı şekilde cevap verdim. Burda tutarlı olmak çok önemli. Yaptığınız plan gelişigüzel olmamalı mesela Eylül -Ekim - Kasım ayında Miami tatili hoş olmaz çünkü o tarihler genelde Kasırga ayı oluyor. Planlı olmalısınız
    Ergümanınız ne kadar güçlü ise ve ne kadar net kendinden emin cevap verirseniz vize almanız o kadar kolay olur.

    Geçtiğimiz hafta bomboş pasaporta sahip arkadaşıma da vize aldık. Müsait bir zamanda onunda profilini ve görüşmesini size aktarıcam 🙂
    Sorularınız olursa seve seve yardımcı olurum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 
  • ⭐⭐

    @Şeyma-Gültekin tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Biz de aynı görevliden onay almıştık 🙂


  • @Şeyma-Gültekin Hayırlı olsun, tebrik ederim.


  • @tufank teşekkür ederim sizinde vizeniz hayırlı olsun 😊


  • @Şeyma-Gültekin hayirli olsun. Lakin eylul ekim kasim aylari kasirga donemi degildir miamide. Genelde yazin oluyor kasirga(bizim yaz aylarimiz yani).

  • ⭐⭐

    @Şeyma-Gültekin tebrikler.vizeniz hayırlı olsun.


  • @selamibasaran Teşekkür ederim, darısı başınıza 🙂


  • @charon teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @Şeyma-Gültekin inşallah. 2 tane seyahat planlamıştım vize görüşmesi öncesi, bir tanesi iptal oldu. Vize geçmişi konusunda sıkıntı çıkmazsa alırım herhalde.


  • @Şeyma-Gültekin Vizeniz hayırlı olsun, görüşme Türkçe mi İngilizce mi gerçekleşti acaba?


  • Merhabalar,
    Dün eşimle Ankara'daki mülakat sonucunda B1/ B2 vizemiz onaylandı,
    Genel olarak profilimizden söz edecek olursam eşim 20 yıldır X firmasının satış bayiliğini yapıyor, annesi amerikan vatandaşı ve 6 yurtdışı ziyareti var.
    Ben pandemiden beri çalışmıyorum, 2010 da work and travel yaptığım için j1 vizem vardı. amerika dahil 8 yurtdışı ziyaretim var.

    Ana binaya girince ilk olarak girişte fotoğraf ve pasaport kontrolü yapıldı, daha sonra tekrar pasaportlar ve fotoğraf kontolü için bir gişeye geçtik, burada görevli daha önce abd vizenizin olduğu pasaportu görebilir miyim dedi, onu kontrol etti, parmak izi verdikten sonra yaklaşık 1 saat mülakat sırası bekledik.

    3 gişe de mülakatlar yapılıyordu, ilk gişede türkçe ingilizce , 2.si sadece ingilizce yaptı, 3. gişedeki asıl görevlinin yanında türkçe bilen bir görevli eşlik ediyordu. Biz ilk gişede Türkçe olarak yaptık mülakatımızı.

    Görevli : Amerika'da nereye gideceksiniz?
    Ben: Maryland - Baltimore

    Görevli : Ne amacıyla gitmek istiyorsunuz?
    Eşim: Yılbaşı için annemi ziyaret etmek istiyoruz.

    Görevli: Daha önce beraber yurtdışına çıktınız mı ?
    Ben : 1 senelik evliyiz, henüz beraber yurtdışı ziyaretimiz olmadı. Daha önce herkesin ayrı ayrı yurtdışı seyahatleri var.
    Görevli : Daha önce yurtdışında nerelerde bulundunuz?
    ** Bu soruyu herkes kendi cevapladı.

    Görevli : Vizenizi onaylıyorum.

    Herkesin içinde bulunduğu durumlar, geçmiş tecrübeleri vb. her şeyi farklı, ancak şundan emin oldum orada beklerkengözlemlediğim red görüşme sonuçlarına istinaden de;
    gişe görevlisine gitmek istediğiniz eyaleti, şehri, gideceğiniz yer ile olan bağlantılarınızı, kalmak istediğiniz süreyi, yaptığınız işin detaylarını, geçmiş yurtdışı seyahat detaylarını direkt olarak , açık, net ve hızlı cevap vermek bence olumlu bir etki yaratıyor ve mülakatı hızlıca sonuçlandırıyor.

    Forumda emeği olan, her detayı paylaşan, her soruyu sabırla cevaplayan herkese teşekkür ediyorum.
    Bir özel teşekkür @Rushvisasnow ailesine, randevumuzu ekim 2024'ten kasım 2023'e çektiler.

    Umarım herkesin gönlüne göre olur.

  • ⭐⭐

    @AYŞE-BAYAZIT tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @AYŞE-BAYAZIT tebrikler.Vizeniz hayırlı olsun.


  • @AYŞE-BAYAZIT tebrikler


  • Selamlar arkadaşlar.. anakarada,bugün 3 yaşındaki oğlumla görüşmeye girdim..kendimize ait şirketimiz var eşim başvuru yapmadı.. daha önce herhangi yurtdışına seyahat yapmadık… durumumuz bu şekilde… görevli memur (gözlüklü bayandı.. Türkçe bilmiyor yanındaki erkek görevli ona çeviri yaptı.. neyse görüşme tam anlamıyla olumlu geçtiğini söylemek istiyorum çok rahattım sorular ise , nereye gitmek istediğimi sordu, los angeles dedim, ne amaçla dedi turistlik seyahat dedim , kaç gün dedi 15 gün dedim, eşiniz neden sizinle gelmiyor, onun vizesi varmı dedi .. hayır dedim ,şirketin başında birimizin durması gerekli dedim,,napacaksınız dedi Noelde orda geçirmek istiyorum dedim..sonra eşimin işini ayrıntılı tarif etmemi istedi( yardımcı görevli ona çeviri yaparak anlattı,,hammadde üretimi diyerek…)herneyse sonra içeriye gitti bir kadınla beraber geri geldi, ırak için parmak izi verdiniz mi diye soruldu evet dedim hava üssünde dükkanlarımız vardı dedim.. ok sorun yok dedi… o andan sonra üzgünüm bugün vizenizi onaylayamıyorum dedi… şunu söylemeyelimki ben Irak’a 2005 de gitmiştim ve formda belirtmemiştim… tavsiye önerilerinize açığım… tekrar başvuru yapacam 🙂pes etmek yok…

  • ⭐⭐

    @melisa2020 geçmiş olsun. Irak konusu ile ilgili mi değerlendirdiler bilmiyorum. DS-160 formunda 18 yıl önceki çalıştığınız işi belirtmeniz beklenmiyor. Son 5 yıldaki işleri soruyorlar. Bunun haricinde bu soruya cevap vereceğiniz bir alan var mıydı emin değilim. Belkide sadece seyahat geçmişinize göre değerlendirdiler. Birkaç avrupa gezisi yapabilirsiniz, pasaportunuz boştu sanırım daha önce aktardığınız bilgilere göre. Sonrasında tekrardan başvurmayı deneyebilirsiniz ama ret alanlar için takvim ileri tarihlere randevu veriyor şu sıralar.


  • @melisa2020 Gecmis olsun. Umarim, bir sonrakinde vizenizi alirsiniz. Siz, neredeyse 20 yil once Irak’ta bulundunuz ve bunu basvuru formunda belirtmediginiz halde buna dair soru mu sordular size?


  • @dpdemir teşekkür ederim..Irak konusunu ben formda belirtmedim.. görüşmede de belirtmediğim halde Kadın görevli ,içeriye gitti ( bayağı bekledim)geldikten sonra ,daha önce parmak izi verdinizmi ırak için dedi bende evet orda bulundum dedim Amerikalılarla beraber iş yaptık dedim size hizmet ettik dedim ,, )kuyumcu ve saat dükkanı)sonra bugün vizenizi onaylayamıyorum dedi..


  • @tufank teşekkür ederim.. evet tekrar denicem.. bugün duyduğuma göre ağustosa randevu veriliyormuş..


  • @melisa2020 Tesekkur ederim bilgi için. Ben 5 aydan fazladır idari işlemde bekliyorum da o nedenle sordum. Parmak izimizden 20 yıl önceki bilgilere bile anında ulaşabiliyorlarsa niye bu kadar bekletiyorlar anlamış değilim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum