Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @steward59 Kota takibini her ay aciklanan bulten rakamlarindan cikarip, yayinlayanlar var ben onlardan takip ettim gectigimiz sene.

    USCIS ofislerinin gecmis yillarda neler yaptiklarini da yabanci forumlardan arastirarak buldum.


  • @steward59, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @koray2000 turist vizesi 6+6 ay uzatılabiliyor ama basvuru yaptiktan sonra artik turistik vizeden yararlanmak mümkün müdür ikinci bir alti ay icin bunu bilemem.

    Evet mümkün. Bir arkadaşım bu sene bu şekilde başvurdu. Mayıs ayında Turist uzatma başvurusuna ek belge talebi geldi. Buna cevap gönderdi. Sonra da green kart için Görüşmeye Haziran başında girdi. Ama memur turist başvurusuna ek belge talebi geldiği için turist başvurusu onaylanmadan dosyasını onaylamayacağını söyledi. Ve arkadaşa green kartı için ek belge talebi gönderdi. Gelen belgede B2 onayını aldığında göndermesini istiyordu.

    Arkadaş da army'e gitti ve green kartı onaylanırsa askere katılacağını belirtti. Army'den B-2 onaylanması için USCIS'e yazı gönderdiler. Arkadaşın B-2'si onaylandı. Sonra onay kağıdını Green kart ek belge talebiyle USCIS'e yolladı. Ama bir türlü USCIS'ten cevap gelmiyordu.

    Arkadaş yine army'den USCIS'e ulaşmasını istedi. Army'den tekrar USCIS'e yazı gönderdiler durumla alakalı. 1 hafta sonrasında green kartı onaylandı basılıp gönderildi.

    Askeriye'nin bu kadar baskın güç olduğunu öğrenmiş olduk.


  • @nura ocakta CN aktif olacağını düşünüyorum Aralıkta Amerikaya turist vizesiyle girmek nasil olur?


  • @koray2000 link paylaşabilir misin field officelerin AOS bitirme zamanlariyla ilgili. Teşekkürler


  • @koray2000 aos başvurusuyla turist vizesinin önemi kalmıyormus sonuclanana kadar.


  • @steward59 Evet, basvurdugunuz andan itibaren farkli bir statu gecerli oluyor. Sonuclanana kadar devam ediyor.


  • @bsb061 merhaba sizin sonuç ne olmuştu?

  • K koray2000 bu başlıktan bahsetti

  • @emreaydıner GC alabildin mi ve işlemleri hızlandırmak mümkün müdür bunun icin ne yapmak gerekir?


  • @nura 137xx CN tahminen ocakta current olacagini ve 6 aylik turist vizemi düşünürsek Amerikaya giris hangi ayda olmali. Ayrica 90 gun de bekleyince zaten 3 ayi buna gitmiş olacak geriye tüm süreç için mi 3 ay kalmış olur yoksa i485 vs gönderme kabul edilme süreci başlayınca geriye kalan sürenin bir önemi kalmaz mı? Teşekkürler


  • @OzdeNeslihan siz de kota nedeniyle anlamadınız mi ? Geçmiş olsun. 137xx CN Amerikaya ne zaman giriş yapmayı tavsiye edersiniz cn ocakta olur diye düşünüyorum.


  • @steward59 statü değişikliğine başvurduğunuz anda out of status olmuyorsunuz diye biliyorum ancak emin değilim


  • @Hope-Breaker belgeler USCIS'e ulastiktan yani receipt date sonrasi out of status olmuyorsunuz. o zamana kadar statunuz korumak zorundasiniz...


  • @btek14 Teşekkürler. Bir soru eklemek istedim @steward59 'ın izniyle. Peki olur da AOS olumsuz sonuçlanırsa (veya kota bitti vs. gibi durumlar olursa bu seneki gibi) ve AOS açıklandığında çoktan kalış süresi bitmişse (yani ilk girişteki I-94 expired olmuşsa), bu durumda Unlawful Presence and Inadmissibility gibi durumlarla karşı karşıya kalıyor muyuz? Örneğin 3-year bar yada 10-year bar gibi.


  • @avc rica ederim. olmaz umarim ama olur da reddedilirse statunuzu bir onceki gocmen olmayan statunuze ceviremezsiniz, belirli bir sure icinde ulkeyi terk etmeniz gerekmektedir. bu surede herhangi bir yasa disi kalma olmuyor.


  • @avc Bu sene B1/B2 leri ile 6 aydan fazla kalan arkadaslar oldu, kendilerine gelen deny letter’da 30 gun icinde ulkeden cikmalari gerektigi yaziyordu. Vizelerine bir sey olmadi gibi dusunuyoruz, tekrar ulkeye girmek istediklerinde kendilerine gelen bu deny letter’i gosterecekler. Ileride tekrar vize almalari gerektiginde konsoloslukta sorabilirler belki, henuz tecrube eden yok bunlari.

    Bunun disinda ogrenci vizesi olup DV kazanan baska bir arkadasimiz kota yuzunden GC alamayinca ogrenci statusune geri dondu ve devam ediyor okuluna. H1 vizesi oluo kota yuzunden GC alamayanlarin da statulerine bisi olmadi.


  • @btek14 Teşekkürler. Umarım dediğiniz gibi hiç düşünmeme gerek kalmaz ancak olur da bir aksilik çıkarsa turist vizemi de tehlikeye atmak istemem. Ülkeyi terk etmekte hiç sorun yok yeter ki mevcut vizem gitmesin diye alınabilecek bir önlem var mı anlamaya çalışıyorum. Aslında I-94 uzatılıyormuş ama AOS'a etkisini kestiremiyorum.


  • @koray2000 Bilgiler için teşekkürler. Şuana kadar yabancı kaynaklardan okuduğum kadarıyla herhangi bir kontrol etme şansı olmuyor. Sadece vizeye başvurulduğunda yada ülkeye girmek istediğinde anlıyormuşsun. Hiç böyle bir durumu olan görmedim forumlarda ve bunu iyiye yormak istiyorum.

    Öğrenci vizesi örneği biraz daha farklı olabilir B1B2den ancak paylaştığınız için teşekkür ederim.


  • @tugo field office neresiydi? Hayırlı olsun


  • @bgurcan hayırlı olsun. Amerikaya turistik vizeyle girdikten ne kadar bir süre sonra AOS için başvuru yapmıştıniz?


  • @asley_s hayırlı olsun güzel paylaşım teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum