Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, esim anne ve babasi icin IR5 vize basvurusu yapmisti, 11 Eylul’de Ankara’da gorusmeleri olacak. Her seyin sorunsuz ilerleyecegini ve vize onayi alacaklarini varsayiyoruz ancak sonrasinda Amerika’ya gelis tarihleri ile ilgili emin olamadigimiz bazi noktalar var. Vize onayindan sonra giris icin 6 aylari olacak yanlis bilmiyorsam, fakat isin icinden cikamadigimiz nokta su ki ben Aralik ayinda dogum yapacagim ve onlar da ziyaret icin gelecekler, 2 ay kalip tekrar Turkiye’ye donmeleri gerekiyor. Verilen bu 6 ay icinde fiziki olarak greencard’larini almamis olsalar bile pasaporttaki vize onayi ile Amerika’ya sorunsuz giris-cikis yapabilecekler degil mi? Greencard’larinin biz Amerika’daki kendi evimize gonderilmesini isteyecegiz, boylece kartlar geldiginde biz onlara teslim edebiliriz Turkiye’ye gittigimizde. Karisik anlatmis olabilirim ama yardimci olursaniz sevinirim 🙂


  • @ntosun Merhaba, pasaporta basilan gocmen vizeleri ile 1 yil giris-cikis yapilabiliyor. Green card’lari ulasmadan cikis yaparlarsa bile tekrar bu vizelerle giris yapabilirler. Tabi bir yili gecmemek sartiyla. Ayrica, konsoloslukta basilan vizeler, vizenin basildigi gunden degil, doktor muayenesinin yapildigi gunden itibaren 6 ay gecerli olur. Bebeginizi saglikla kucaginiza almanizi dilerim.


  • @dpdemir Merhaba, cok tesekkur ederim 🙂 1 sene giris cikis yapilabilmesi yeterli olacaktir sanirim, zaten isleri toparlayip gelmek istiyorlar ama onumuzdeki birkac ay acaba sikinti yasar miyiz diye dusunmustuk.


  • Arkadaslar selam simdi email geldi babamin evraklari anladigim kadariyla onaylanmis. Vize tarihi verilecek diyor. Anladigim kadariyla birsey yapmam gerekmiyor suanda dogrumu? Mulakata tarihi bekliyecegiz. Bu mulakat tarihi verilmesi tahmini nekadar suruyor ve nezamana veriliyor yakinlarda tecrube eden varmi?


  • @Serkan-Turhan evet mülakat tarihi verilecek. Benim Haziran, eşimin Temmuz'da onaylanmıştı. 3 Ekim de mülakatımız var.


  • Merhabalar, Aralik ayinda varandasligimi aldim. Simdi annem ve babam icin I-130'u doldurmayi planliyorum onlara da green card alabilmek icin. Annem ve babam evli ve 19 yasinda bir kardesim var. USCIS'in dokumanlarimini baya okudum ama kesin olarak nasil olacak tam anlamadim. Kardesimin anne ve babamla birlikte green card alma sansi var mi acaba (Eger gorusme esnasinda hala 21 yasin altinda olursa)? Yoksa kac yasinda olursa olsun kardesimin anne ve babamla birlikte green card alma sansi yok mu?

  • ⭐⭐

    @padmesky, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

    Merhabalar, Aralik ayinda varandasligimi aldim. Simdi annem ve babam icin I-130'u doldurmayi planliyorum onlara da green card alabilmek icin. Annem ve babam evli ve 19 yasinda bir kardesim var. USCIS'in dokumanlarimini baya okudum ama kesin olarak nasil olacak tam anlamadim. Kardesimin anne ve babamla birlikte green card alma sansi var mi acaba (Eger gorusme esnasinda hala 21 yasin altinda olursa)? Yoksa kac yasinda olursa olsun kardesimin anne ve babamla birlikte green card alma sansi yok mu?

    Kardeşiniz için şu iletiyi okumanızı öneririm:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/497


  • @Serapp cevabiniz icin tesekkurler, ama ben kardesim icin I-130 doldurmayi dusunmuyorum. Sadece anne ve babama basvuru yapacagim cunku onlarin surecleri cok daha kisa suruyor. Merak ettigim kardesim annemlerin gorusmesi esnasinda 21 yasin altinda olursa onun da annemlerle birlikte green card alma sansi olur mu.


  • @padmesky maalesef olmuyor.
    onceki iletide bahsedilen sekilde ayri basvuru yapmaniz gerekiyor ki siz de surenin uzunlugunu biliyorsunuz. bol sans.


  • Merhaba,

    3 hafta sonra Ankara'da IR5 mulakatim var, oglum Amerikan vatandasi onun araciligi ile basvuruyu gerceklestirdik. Ankara asamasi ile ilgili birkac sorum var, mulakata girmis olan arkadaslar fikir verirlerse cok sevinirim.

    Elcilik duydugum kadariyla yanimizda telefon, anahtar dahil hicbir seyi uzerimizde istemiyor. Bunlari emanet edebilecegimiz bir yer var mi, ne onerirsiniz?

    NVC'ye gonderdigimiz tum evraklarin ciktisini/orijinallerini bir klasorde yanimda goturecegim mulakat icin. Benim anladigim kadariyla evraklar Turkce veya Ingilizce oldugu surece herhangi bir sorun olmuyor. Tamami Turkce olan Nufus Kayit Ornegi gibi belgelerin Ingilizceye cevrilmesi gerekli mi, bilginiz var mi? NVC'ye yukledigim sekilde hersey onaylandi. Yukledigim tum evraklari yanimda goturmeyi planliyorum mulakat icin.

    Bilgi verirseniz sevinirim, tesekkurler.


  • @edaecem hayırlı olsun. Biz bugün mülakata girdik. Konsolos binasının dışında araçlı bir bey var, biz ona emanet ettik. Evrakların ayrıca İngilizce çevirili olmasına gerek yok, bizimkiler çok dilli(nüfus idaresi) alınmış evraklardı.
    Mülakatta bizden istedikleri evraklar;oğlumuzun, eşimin ve benim nüfus cüzdan süreti, pasaport, 1 resim, evlilik cüzdanı, adli sicil belgesi.
    Mülakat sakin, rahat geçti.
    Green Cart'ımız sıkıntısız onaylandı.
    Sizede bol şans dilerim.


  • @Cavidan yesil kartiniz icin tebrik ederim, cok guzel haber 🙂 Darisi benim basima, yillardir uzun bekleyisin ardindan 🙂

    Bendeki evraklar da cok dilli. Sadece e-devletteki barkodlu Nufus Kayit Ornegi birtek turkce veriliyor bildigim kadariyla, NVC o sekilde kabul etmisti. Onu Turkce haliyle mulakata goturecegim.

    Son olarak mulakatta ne gibi sorular sordular, elcilik kalabalik miydi, parmak izi vs aliniyor mu... Bunlarla da ilgili bilgi verirseniz cok sevinirim.

    Simdiden Amerika'ya iyi ucuslar diliyorum 😉


  • Öncelikle böyle bir platform kurdukları için @crazycells ve arkadaşlarına teşekkür ederim.
    03/10/2023 tarih itibari ile Green Cart ımızı aldık.
    Mülakat sorunsuz ve rahat geçti.
    O gün ile alakalı kısaca söz etmem gerekirse. Görüşmemiz doğruları söyleyeceğimize yemin etmek ve parmak izi almakla başladı.
    İstenen evraklar ;nüfus kaydı, pasaport, sabıka kaydı,1 resim, oğlumuzun nüfus kaydı, evlilik cüzdanı idi.
    Mülakat ise; daha önce evlilik yaptık mı, yurt dışında ikamet ettik mi, benim kızlık soyadım.
    Hepsi bu kadar kısa ve öz idi.
    Tamamen aile olduğumuzu kanıtlamaya dayalı bir mülakattı.
    Konsolos görevlileri çok pozitif ve güler yüzlü idi.
    Bu süreçteki herkese bol şans diliyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba,
    Oğlum benim için IR5 vize başvurusunda bulundu. Bunun için I-130 doldurdu onaylandı ve ilgili mektup geldi. CEAC sisteminde Formları doldurmaya başladık. Sormak istediğim oğlum amerikan vatandaşı, ancak 10 aylıkken Türkiyeye döndük.Üniversiteye başladığında 1 yıl amerikada kaldı ancak üniversite eğitimine Türkiyede devam etti. Şimdi Türkiyede ve yüksek lisans yapıyor. Sonrasında Amerikaya dönecek. Bu durumda benim için I-864 dolduracak ancak geliri minimum şartları sağlamıyor. Benim gelirim var emekli olarak. Sorularım şu; bu şartlar altında oğlum sponsor olabilr mi? Benim yıllık gelirim ve yanısıra mülklerim(Türkiyede) vize şartlarını sağlarken kullanılabilir mi? Bu konuda önerileriniz nelerdir? Ayrıca oğlumun Türkiyede olması nedeniyle domicile şartını sağlamıyor. Ancak öğrenciliği devam etmekte ve öğrenci belgesi ile bunu ispatlayabiliyoruz. Öğrenimini tamamlayınca geri dönecek diyebilir miyiz? Domicile şartını sağlaması için başka ne yapabiliriz, mesela orada ikamet göstermek, banka hesabı açmak bu şartı sağlaması için faydalı olur mu?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

  • @Guldem-Utkan Merhaba, sizinle durumumuz neredeyse birebir aynı. Şu anda da aynı yolları geçiyoruz 🙂 Oğlum ABD doğumlu fakat 18 aylıkkenden itibaren Türkiye'de yaşıyor ve burada üniversiteye devam ediyor. Geçen sene Ağustos ayında 21 yaşına girdiğinde babası ve benim için I-130 formlarını gönderdi. Bu senenin Temmuz ayında bana, Ağustos ayında ise babasına USCIS onay verdi. Biz tüm formları doldurup yolladık ve geçen ay ben, bu ay babası DQ olduk (yani evraklarımız onaylandı) şimdi Interview tarihimizi bekliyoruz. Sizinle farklı olduğumuz bir nokta ve sanırım en önemli nokta mali sponsor olayı benim kardeşim ve eşi ABD vatandaşı olduğu ve orada yaşadığı için sporsorumuz oldular. Benim araştırmalarımdan anladığım orada bir mali sponsorunuz yoksa işiler biraz zorlaşıyor maalesef. Mümkünse orada bir sporsor bulmaya çalışın. Bir diğer konuda domicile konusu evrakları yüklediğimizde 2 hafta kadar sonra bir mesaj geldi ve oğlumuzun ikametgahının ABD olmadığını bununla ilgili bilgi istediklerini ilettiler. Bu konuda oğlum bir mektup yazarak burada okuduğunu okulunun Şubat ayında biteceğini ve bittiğinde ABD'de yaşayıp çalışacağını anlatan bir mektup yazdı. Ek olarakta öğrenci belgelerini iletti. Böylece onay verdiler. Bu arada şunu belirteyim benim oğlum dayısı ABD'de yaşadığı için her yaz olmasada fırsat oldukça yazları gidip geldi. Hatta bu arada banka hesabı açıldı ehliyet aldı. hatta geçtiğimiz yaz dayısının iş yerinde sigortalı olarak 4 ay çalıştı. Yani tam olarak kopuk olmadığı için biraz daha şanslı olabiliriz diye düşünüyorum.
    Aklıma gelenleri sizin için toparlamaya çalıştım. Umarım faydası olur. Yinede aklınıza takılan bir şey olursa elimden geldiğince destek olmaya çalışırım. Bol şans diliyorum.


  • @Mango2014 Çok teşekkür ederim. Oldukça aydınlatıcı oldu. Domicile problemini öğrenci belgesi ile aşabiliriz zannediyorum. Sponsor için de bir çözüm bulmaya çalışacağım.
    Yine de sizin de söylediğiniz gibi benzer durumdayız bir sorum olursa irtibat kurarım. Size mülakatta bol şans dilerim, her şey gönlünüzce olsun.


  • Tekrar merhaba. ABD de yaşayan sponsor bulduktan sonra bu kişinin I-864 formu doldurması yeterli oluyor mu? Ayrıca I-864A formu da doldurmak gerekir mi?


  • @Guldem-Utkan Size sponsor olacak kişi evli ise eşininde I-864A formu doldurması gerekiyor yani sponsorluğu onun da onaylaması gerekiyor. Form dışında sponsordan talep edilen belgeleri de eksiksiz yüklemeniz gerekecek.


  • @crazycells Tesekkurler yanit icin.
    Bir update geceyim:
    Anne babama i130 doldurmustum. yaklasik 2022 october gibi.
    approval notice 2023 september'da geldi.
    Belgeleri CEAC sutesine derhal yukledim. hazirdi zaten. Gelir olarak da yeterli idi gelirim
    October 2023'te Documentarily Complete oldu.
    Suan vize status 'e bakinca "at NVC" yaziyor.
    Sanirim NVC suanda Ankara'dan vize tarihi almaya calisiyor.
    Bakalim. Bizim case cok unique olacak. Anakaradan vize onayi alip amerikaya gelip green card aldiktan sonra TR'ye donup green cardlari teslim edecekler gibi 🙂
    hayirlisi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum