Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @burcugulsn Evet benim SSN im geldi ancak eşimin ki henüz gelmedi onu bekliyoruz.


  • @ramsen18 umarım en kısa zamanda ulaşır


  • @burcugulsn SSA gittik 2 hafta içinde geleceğini söylediler.


  • @theonenonly
    Teşekkürler


  • Selamlar herkese,
    1.5 ay olmasina ragmen Ssn hala gelmedi. Greencardim 1 ay sonra ulasti ama hala ssn icin bekliyorum. Elimde numara olarak sadece basvurduktan sonra verdikleri mektuptaki referans numarasi var. Bu numara ile ssn card durumunu takip edebilecegim bildiginiz bir site var midir?
    Tesekkurler


  • Merhabalar E2 statümüz onaylandıktan sonra bu ayın başında eşimle birlikte ssn başvurusu yapmak için Atlanta civarındaki bir Ssa e gittik ama randevusuz çalışmadıkları için görüşemedik. Hemen oradayken 3 gün sonrası için randevu bulduk ve hemen aldık. Randevu günü ve saatinde ofise gidip uzun bir bekleme sonrası başvurumuzu yapabildik. 2 hafta içinde kartlarımızın geleceğini söylediler, biz bir kaç gün sonra gelip öğrenmek istesek bilgi verir misiniz diye sorduk ama bunu yapamadıklarını söylediler o yüzden beklemeye karar verdik. Tam 9 gün sonra kartlarımız elimize ulaştı.
    Bu arada E2 statüsünde sadece e2 sahibi ve eşine ssn veriliyor, çocuklar için ssn alamıyorsunuz bilginize👍🏻


  • @Erdoğan-0 SSN ofisine gidip durumunuzu anlatın şimdiye kadar gelmiş olması gerekiyor


  • @Darwin merhaba, 3 kere gittim en son gittigimde tekrardan pasaport fotokopi aldi. Immigrant surecimin henuz baslatilmadigindan bahsetti. Bu hafta icerisinde tekrardan gidecegim olmadi.


  • @Erdoğan-0 bize de gelmeyince gitmiştik orada bir form doldurduk ve 10 iş günü içinde adresinize gelmesi lazım dediler eğer gelmezse bize verdikleri formla tekrar gelin demişlerdi gerçekten iki hafta sonra SSN kartlarımız geldi umarım sizinde bir an önce gelir


  • @dytmelek cocuklar icin ITIN almayi deneyin, tax returnde isinize yarayacaktir.


  • @btek14, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @dytmelek cocuklar icin ITIN almayi deneyin, tax returnde isinize yarayacaktir.

    Teşekkürler bu bilgi için, hiç aklımıza gelmemişti🙏🏻 peki çocukların sağlık sigortası için önerebilecepinşz bir yöntem var mıdır?


  • @dytmelek rica ederim.
    biz ailecek healthcare.gov sitesinden opsiyonlarimiza bakip karar veriyoruz. kaiserden yaptik hepimiz icin simdiye kadar buyuk bir sey cikmadi sukur, oglanin da genelde her seyini kapsiyor.


  • Herkese merhabalar, yaklasik 2 ayin sonunda hala ss kartimin neden gelmeyisi kesinlesti. Yeni gelen arkadaslar benimle ayni hataya dusmesin diye yazmak istedim. Burada yazan arkadaslar olmustu ama ben bireysel basvuru yapmis buldugum icin sureci degistirmedi. Dun tekrardan ofise gittim ama bu sefer greencardim ile birlikte, ssn'in 2 aya yakin bir suredir gelmedigini soyledim. Sistemden baktiginda ayni gun icerisinde 2 ayri ofiste basvuru yapildigini ve mukerrer surecin birbirini beklemeye aldigini ve gocmen dogrulama surecinin yapilamadigini soyledi. Ben sadece bu ofisten basvuru yaptigimi soyledim ama ds formunu doldururken kart istemistim diger basvuru yeri verdigim adrese yakin bir ofis oldugu icin sebebini anlamis oldum. Yeni gelen arkadaslara gidip bireysel basvuru yapmalarini onermiyorum en azindan 1-2 hafta beklesinler sonra basvurudan ziyade numaralarini ogrenmek icin gidebilirler. Bana verdigi bilgide sorunu duzelttigini artik 2 hafta icerisinde kartin gelecegini belirttiler, bakalim bekliyorum 😊
    Herkese saglikli gunler.

  • ⭐⭐⭐

    @Erdoğan-0 bir müsibet bin nasihat iyidir demişler en kısa sürede elinize ulaşır umarım. bireysel ekstra başvuru yapılmanın sorun yaratabileceği daha da geciktirebileceği söylendiğinde çok tepki gösterenler olmuştu “yok öyle bir şey gidin başvurun vs” diye bu konu içinde güzel bir örnek olmuş oldu paylaşımınız


  • Merhabalar. Georgia eyaletinde iltica dosyası henüz açılmadı. Bu bekleme süresinde, Newjersey de SSN başvurusu yapılması süreci olumsuz etkiler mi. Çok teşekkürler.


  • Herkese selamlar. Ben 1 günlük New York'tan giriş çıkış yapıp SSN ve Greencard basım sürecini başlatmayı planlıyorum. Vize son tarihim 14 şubat, ben aralıkta 1 hafta sonu 1 günlüğüne gidip gelmeyi planlıyorum. Bu şekilde bir günlük giriş çıkış yapmam sizce bir sonraki girişimde (ocak 2024) bir problem yaratır mı? Ve sürecim ben Türkiye'de olsam da otomatik devam eder mi ? Yardımınız için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @fatihonder Merhaba, soylediklerinize gore bir sorun teskil etmez bu sekilde giris cikis yapmaniz. Isterseniz ayni gun bile donebilirsiniz. Yeter ki ikinci girisiniz ki sizin Ocak 2024 olacak, alti ayi gecmesin hatta alti aya cok yaklasmasin. Siz ulkeye girince ve zarflari verince SSN bildirim ve Yesil Kart basim sureciniz baslayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatihonder bir günlük bile giriş yapsan da sarı zarfı ve türkiye de ki vizen 1 yıllık uzatılmış damgasını vurdukları için hiçbir sorun olmayacak. Ocak ayında ki girişinde zaten ilk 1 günlük girişte ki 1yıllık uzatılmış damgası var ondan sorunsuz olacak. Sen olmasan da amerika sistemine kaydın yapıldığı için (sarı zarf sayesinde) işlemler devam edecek.


  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim çok sağolun bilgiler için. @ayvalik10 ve @lumos içimi rahatlattınız😀


  • Merhabalar, ben Ekimde Amerikaya
    Chicagodan giriş yaptım. Geldiğimin 2. günü SSA ofisine gidip SSN e başvurdum. 1 ay sonunda Green Cardım gelmişti fakat SSN’im hala gelmedi.Ben de bana bir işte çalışamadan öylece durmak çok masraflı geldiği için ve Green Cardım artık geldiği için Türkiye ye geri döndüm.
    Şunu soracağım:
    Ben kaldığım evdeki insanlara ulaşamıyorum. Doğal olarak SSN numaram geldi mi onu bile bilmiyorum.
    Mart ayında tekrar Americaya kalıcı olarak gideceğim. SSN olmadan tekrar aynı problemleri yaşayacağım doğal olarak. Numaramı Online olarak öğrenemiyorum hali hazırda bilmediğim için. Bunun online öğrenme yolu var mıdır?
    Veyahut döndüğümde SSA ofisine gidip derdimi anlatıp tekrardan bir SSN alabilir miyim önceki gelmiş/hala daha gelme sürecindeyse bile?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum