DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar. Daha önce kimsenin başına geldi mi bilmiyorum ama başına gelen olursa diye paylaşmak istedim.
    Ben AOS ile green card aldığım için I - 485 formunda yeni SSN istediğimi belirttiğimden 15 günde SSN kartım elime ulaştı ayrı bir başvuru yapmadım.
    Benim daha önce bir SSN kartım vardı ve değişmeden aynı numara ile yeni kart gönderdiler. Problem şöyle ki kartımın üstünde valid for work only with DHS authorization yazıyordu. Daha önceki kartımda bu kısıtlamanın olduğunu bildiğimden araştırdım ve bunun sadece geçici vizeleri olan kişilerde yazdığını öğrendim. Green cardı olan birinin SSN kartında hiç bir kısıtlama olmaması gerekiyor.
    Yapılacak işlem çok basit. Size en yakın ofise gideceksiniz. Randevu isteyen bir ofis olabiliyor arayıp teyit edebilirsiniz. Ben aradım randevusuz gelebilirsiniz dedi. https://www.ssa.gov/forms/ss-5.pdf
    Bu linkteki 5.sayfadaki formu doldurup green cardınız ile birlikte başvurmanız yeterli. Ofiste sıra fişi alırken update information seçeceksiniz. Bankodaki görevliye SSN kartımdaki kısıtlamayı kaldırmak istiyorum diyeceksiniz.
    Benim kartım green carddan sonra gelmesine rağmen böyle bir hata yapılmıştı. 4 gün içinde kısıtsız kartım geldi ki 2 gün haftasonuna denk geliyordu.


  • Merhabalar herkese,
    7 Eylul'de daha once paylastigim gibi greencard vizesi ile Miami'den Amerikaya giris yaptim. Ds260 formunu doldururken ssn istemistim. 11 Eylul'de ssn ofise giderek bireysel basvurumu da gerceklestirdim. Bana referans numarasinin oldugu bir bilgilendirme formu vermislerdi. Yarin basvurali 4 hafta oluyor ve hala ssn kartim gelmedi. Numarami ogrenmek icin tekrardan gittigimde de bilgi vermemislerdi. Onumuzdeki hafta tekrardan ssn ofise gidecegim. Bu tarz bir problemle karsilasan oldu mu? Gelmesi gereken surede ssn gelmemesi durumunda nasil bir yol izlemem gerektigi ile ilgili bilgisi olan ve paylasabilen olursa cok sevinirim.
    Tesekkurler


  • @Erdoğan-0 SSA ofisine gidip tekrar basvuru yapanlarda boyle bir durum oldugunu okumustum. Tekrar ofise gitmenizi oneririm ama sadece ogrenmek istediginizi belirtirseniz iyi olur.


  • @Erdoğan-0 Merhaba eşimle birlikte bizde 4 ekimde Maryland e geldik. SSN numaramızı öğrenmek için gün içerisinde ssn ofisine gideceğiz. Merak ettiğim konu siz 1 aylık sürede çalışabildiniz mi? Evetse nasıl?


  • Arkadaşlar Merhaba, 29 ağustos 2023 tarihinde Gc için 220$ ödememi yaptım. 04 Ekim 2023 tarihinde ABD ye giriş yaptım. Green Card veya SSN kartım gelmedi. SSN ofisini aradığımızda Green Cardınız gelmeden SSN alamazsınız dedi. Siz nasıl bir yol izlediniz acaba ? Kart gelmeden SSN no öğrenme şansım var mı?


  • @ramsen18 Merhaba, hayir calisamadim maalesef suan bekleyen 3 is teklifim var ve ssn numarasini bilmedigim icin sureci tamamlayamiyorum. Bana soyledikleri 30 gunluk sure bitti artik nasil bir yol izlicekler bilmiyorum. Diger sorunuz ile ilgili bilgi vermem gerekirse size verilen bilginin dogru oldugunu dusunmuyorum cunku cogu kisi greencardindan once 2 hafta icerisinde ogrendi numarasini. Siz ulkeye gireli kisa bir sure olmus bir islem yapmadan once biraz daha bekleminizi oneririm.

  • ⭐⭐⭐

    @ramsen18 çalışanlar sizi anlamıyor olabiliyor, öncelikle bugün çok erken henüz öğrenemeyebilirsiz yerinizde olsam pazartesini yada salıyı beklerim. Gittiğinizde herhangi bir form doldurmadan yada yeni başvuru yapmadan direk pasaporttaki vizeyide göstererek SSNin gelmesini beklediğinizi ama bu süreçte banka hesabı açmak ve iş başvurusu yapmak için numaraya ihtiyacınız olduğunu bunu öğrenmek istediğinizi söyleyin. Eğer yok öğrenemezsiniz gelmesini bekleyin falan derse tamam diyip çıkın hiç uzatmayın boşa başka bir SSA ofise bakın yakındaki


  • @Emre-Kurtulmuş test ettim onayladım .Ssa newark yada clifton


  • @Erdoğan-0 Benim de bir tane iş teklifim var stres oldum. Bir an evvel çözmeye çalışıyorum ancak beklemekten başka çaremiz yok gibi. Teşekkür ediyorum.


  • @Emre-Kurtulmuş Dediğiniz gibi yarından itibaren ssn ofislerine gidip tek tek durumumu anlatacağım. Belki bir ssn ofisi kabul eder.

  • ⭐⭐⭐

    @ramsen18 cumartesi pazar kapalıdırlar onun için pazartesi hatta salıyı önerdim. İş teklifleriyle ilgilide burada durum biraz işveren firmayada bağlı vizenizi gösterip ssnin en geç 1-2 hafta içinde sunabileceğinizi postayı beklediğinizi söylerseniz sorun çıkartmayabilirler. Bazısı sözleşmeyi yapıp işe başlatıp sonradan ssn bilginizi güncelleyebiliyor çünkü


  • @Henry-bloor Merhaba siz ssn i Cliftondan mı aldınız acaba?


  • @Emre-Kurtulmuş Kuruma sorduk kabul edilmediğini söyledi o yüzden hızlıca ssn durumunu çözmeye çalışıyorum. Gün bitti dediğiniz gibi pazartesi veya salı günü ssa e gideceğim. Aydınlatıcı cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.


  • @ramsen18 newark tanbaşvuru clifton dan numarayı öğrendim 5 gün sonra kart geldi numarayı ertesi günü öğrendim


  • @Henry-bloor Anladığım kadarıyla beklemek daha mantıklı gibi ama clifton dan bir şansımı deneyeceğim. Teşekkür ederim


  • Merhabalar, 30 gunun ardindan ssn ofise gittim. Ofis calisani benim surecimin hala sonuclanmadigini belirterek kendisinin birsey yapamayacagini ve benim ilk basvuru yaptigim ofise gitmem gerektigini belirtti. Oradan cikip ilk basvuru yaptigim yere gittim hatta ilk basvurumu alan calisana denk geldim. Bilgilerimi kontrol ettiginde sistemsel bir yanlislik olmadigini belirtti ancak gocmen ofisi tarafindan ulkeye girisimin uzerinden 1 ay gecmesine ragmen gocmen surecimin baslatilmadigini belirtti. Bu sorunu daha once ulkede F1 vizesi ile bulunmama bagladi ancak bana cok sacma geldi burada GC alan bir cok kisi daha once ogrenci vizesi yada turist vizesiyle ulkeye girmistir. Resmen hayalet gibi geziyorum ulkede. Ayrica gidip gocmen burosu ile konusup konusmamin uygun olup olmadigini bilen var mi? Onlar her nekadar greencard ve ssn surecinin ayri oldugunu belirtsede onunda gecikmesi ile ilgili endise duymaya basladim.


  • Merhaba Amerika'ya 8 Eylül'de giriş yaptım, girdiğimde adresimi değiştirdim ve bir ay sonra green kartım yine de eski adrese gitti adres değiştirdiğim için teslim edilmedi ve usps ye geri döndü ben de usps ye gittim ve durumu anlattım önce bana eski adrese tekrar dağıtıma çıktığını söylediler sonra tekrar kontrol ettiler green kartım oradaymış ve oradan teslim aldım ama ssn yoktu, ben de bugün ss ofise gittim ve bana ssn gelmediğini ve başvuru yapmak istediğimi söyledim kontrol ettikten sonra ssn ın 11 Eylül'de eski adresime gittiğini arkadaşıma sormam gerektiğini söyledi ben de sorduğumu ve ulaşmamış olduğunu söyledim merak ettiğim şey bu gibi durumlarda ne yapmam gerekiyor baaşka birisinin eline geçmiş midir bana kartı 2-4 hafta arasında göndereceklerini söylediler ve numara olarak ssn imi verdi. Başka birinin eline geçtiyse ne yapmalıyım dedim ama ingilizcem çok iyi olmadığı için pek anlayamadım. Bir numara verdi ve kontrol etmemi söyledi ve muhtemelen tekrar onlara dönmüş olacağını söyledi.


  • Arkadaşlar hepinize selamlar. SSN kartım geçen hafta geldi. Gelen büyük kağıdın üzerinde (ssn kartının değil) ssn kartınızı hemen imzalayın gibi bir şey yazıyor. Bununla ilgili bilgisi olan var mı?


  • @mresit Merhaba.
    SSN kartınızın en altında signature ( imza) yazan yer var ve uzun çizgi var. Uzun çizginin üstündeki boşluğa kendi imzanızı atmanızı söylüyor. Burada amaç o kartın size ait olduğunu imzanızla onaylamanız. Her SSN kişiye özel her imza da kişiye özel olduğu için. Kimse imza attınız mı diye sizi araştırmaz ama bir yere gönderirken imzasız diye imzalı isteyebilirler.


  • @ramsen18 merhaba son durum nedir? Geldi mi SSN


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum