Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
@Emre-Kurtulmuş Dediğiniz gibi yarından itibaren ssn ofislerine gidip tek tek durumumu anlatacağım. Belki bir ssn ofisi kabul eder.
-
@ramsen18 cumartesi pazar kapalıdırlar onun için pazartesi hatta salıyı önerdim. İş teklifleriyle ilgilide burada durum biraz işveren firmayada bağlı vizenizi gösterip ssnin en geç 1-2 hafta içinde sunabileceğinizi postayı beklediğinizi söylerseniz sorun çıkartmayabilirler. Bazısı sözleşmeyi yapıp işe başlatıp sonradan ssn bilginizi güncelleyebiliyor çünkü
-
@Henry-bloor Merhaba siz ssn i Cliftondan mı aldınız acaba?
-
@Emre-Kurtulmuş Kuruma sorduk kabul edilmediğini söyledi o yüzden hızlıca ssn durumunu çözmeye çalışıyorum. Gün bitti dediğiniz gibi pazartesi veya salı günü ssa e gideceğim. Aydınlatıcı cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.
-
@ramsen18 newark tanbaşvuru clifton dan numarayı öğrendim 5 gün sonra kart geldi numarayı ertesi günü öğrendim
-
@Henry-bloor Anladığım kadarıyla beklemek daha mantıklı gibi ama clifton dan bir şansımı deneyeceğim. Teşekkür ederim
-
Merhabalar, 30 gunun ardindan ssn ofise gittim. Ofis calisani benim surecimin hala sonuclanmadigini belirterek kendisinin birsey yapamayacagini ve benim ilk basvuru yaptigim ofise gitmem gerektigini belirtti. Oradan cikip ilk basvuru yaptigim yere gittim hatta ilk basvurumu alan calisana denk geldim. Bilgilerimi kontrol ettiginde sistemsel bir yanlislik olmadigini belirtti ancak gocmen ofisi tarafindan ulkeye girisimin uzerinden 1 ay gecmesine ragmen gocmen surecimin baslatilmadigini belirtti. Bu sorunu daha once ulkede F1 vizesi ile bulunmama bagladi ancak bana cok sacma geldi burada GC alan bir cok kisi daha once ogrenci vizesi yada turist vizesiyle ulkeye girmistir. Resmen hayalet gibi geziyorum ulkede. Ayrica gidip gocmen burosu ile konusup konusmamin uygun olup olmadigini bilen var mi? Onlar her nekadar greencard ve ssn surecinin ayri oldugunu belirtsede onunda gecikmesi ile ilgili endise duymaya basladim.
-
Merhaba Amerika'ya 8 Eylül'de giriş yaptım, girdiğimde adresimi değiştirdim ve bir ay sonra green kartım yine de eski adrese gitti adres değiştirdiğim için teslim edilmedi ve usps ye geri döndü ben de usps ye gittim ve durumu anlattım önce bana eski adrese tekrar dağıtıma çıktığını söylediler sonra tekrar kontrol ettiler green kartım oradaymış ve oradan teslim aldım ama ssn yoktu, ben de bugün ss ofise gittim ve bana ssn gelmediğini ve başvuru yapmak istediğimi söyledim kontrol ettikten sonra ssn ın 11 Eylül'de eski adresime gittiğini arkadaşıma sormam gerektiğini söyledi ben de sorduğumu ve ulaşmamış olduğunu söyledim merak ettiğim şey bu gibi durumlarda ne yapmam gerekiyor baaşka birisinin eline geçmiş midir bana kartı 2-4 hafta arasında göndereceklerini söylediler ve numara olarak ssn imi verdi. Başka birinin eline geçtiyse ne yapmalıyım dedim ama ingilizcem çok iyi olmadığı için pek anlayamadım. Bir numara verdi ve kontrol etmemi söyledi ve muhtemelen tekrar onlara dönmüş olacağını söyledi.
-
Arkadaşlar hepinize selamlar. SSN kartım geçen hafta geldi. Gelen büyük kağıdın üzerinde (ssn kartının değil) ssn kartınızı hemen imzalayın gibi bir şey yazıyor. Bununla ilgili bilgisi olan var mı?
-
@mresit Merhaba.
SSN kartınızın en altında signature ( imza) yazan yer var ve uzun çizgi var. Uzun çizginin üstündeki boşluğa kendi imzanızı atmanızı söylüyor. Burada amaç o kartın size ait olduğunu imzanızla onaylamanız. Her SSN kişiye özel her imza da kişiye özel olduğu için. Kimse imza attınız mı diye sizi araştırmaz ama bir yere gönderirken imzasız diye imzalı isteyebilirler. -
@ramsen18 merhaba son durum nedir? Geldi mi SSN
-
@burcugulsn Evet benim SSN im geldi ancak eşimin ki henüz gelmedi onu bekliyoruz.
-
@ramsen18 umarım en kısa zamanda ulaşır
-
@burcugulsn SSA gittik 2 hafta içinde geleceğini söylediler.
-
@theonenonly
Teşekkürler -
Selamlar herkese,
1.5 ay olmasina ragmen Ssn hala gelmedi. Greencardim 1 ay sonra ulasti ama hala ssn icin bekliyorum. Elimde numara olarak sadece basvurduktan sonra verdikleri mektuptaki referans numarasi var. Bu numara ile ssn card durumunu takip edebilecegim bildiginiz bir site var midir?
Tesekkurler -
Merhabalar E2 statümüz onaylandıktan sonra bu ayın başında eşimle birlikte ssn başvurusu yapmak için Atlanta civarındaki bir Ssa e gittik ama randevusuz çalışmadıkları için görüşemedik. Hemen oradayken 3 gün sonrası için randevu bulduk ve hemen aldık. Randevu günü ve saatinde ofise gidip uzun bir bekleme sonrası başvurumuzu yapabildik. 2 hafta içinde kartlarımızın geleceğini söylediler, biz bir kaç gün sonra gelip öğrenmek istesek bilgi verir misiniz diye sorduk ama bunu yapamadıklarını söylediler o yüzden beklemeye karar verdik. Tam 9 gün sonra kartlarımız elimize ulaştı.
Bu arada E2 statüsünde sadece e2 sahibi ve eşine ssn veriliyor, çocuklar için ssn alamıyorsunuz bilginize👍🏻 -
@Erdoğan-0 SSN ofisine gidip durumunuzu anlatın şimdiye kadar gelmiş olması gerekiyor
-
@Darwin merhaba, 3 kere gittim en son gittigimde tekrardan pasaport fotokopi aldi. Immigrant surecimin henuz baslatilmadigindan bahsetti. Bu hafta icerisinde tekrardan gidecegim olmadi.
-
@Erdoğan-0 bize de gelmeyince gitmiştik orada bir form doldurduk ve 10 iş günü içinde adresinize gelmesi lazım dediler eğer gelmezse bize verdikleri formla tekrar gelin demişlerdi gerçekten iki hafta sonra SSN kartlarımız geldi umarım sizinde bir an önce gelir
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum