@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Sizin kategorinizdeki vize basvurusunda Unganlar'da muayenenizi tamamladiktan sonra (ilave bir TB testi veya psikiyatri uzmani randevusu planlanmaz ise, saglik muayenesi surecinizin tamamlandigini soylerlerse kayit kabuldaki gorevli) Unganlar ile bir daha isiniz yok, raporunuz kapali zarf icerisinde konsolosluga gonderiliyor ve asi kartinizin kopyasi da size email ile gonderiliyor. Bir sonraki asamaniz randevu tarih ve saatinde konsoloslukta olmak.
-
Hepinize Selamlar.
ABD NYC’ye girişim yaptım ve sizle işe yarayacak detayları ve deneyimlerimi paylaşayım dedim.
Öncelikle vizemi Mart 12 2026’da teslim aldım.
Nisan 1’de JFK’den giriş yaptım.
Son zamanlarda haberlerde çıkan sıra çok var operasyonlar aksıyor durumları doğruymuş. Pasaportumu damgalatmak için 1 saat kadar sırada bekledim. 30 dakika neredeyse sıra hiç ilerlemedi.
Pasaporta damga basıldı ve beni CBP’ye yönlendirdiler. Orada da 1 saat kadar bekledim ve sonra CBP adresin doğru mu diye teyit aldı ve green card bu adrese gelecek deyip "you’re good to go" dediler pasaportumu verdiler ve havalimanı işlemleri tamamlandı.6 gün içinde SSN posta ile geldi. SSN gelene kadar ehliyet sınav sorularına bir göz atmıştım sınava girmeye hazırdım. 8 Nisan için DMV’den randevu aldım ve giderken yanımda SSN kartımı, pasaportumu, ve ikamet kanıtı olarak USCIS stamp basılmış zarfını (USCIS'in NOA1 receipt'inin zarfını) aldım. (Bu arada adres kanıtı için istenen belge bir mektup bile olur dediler ama mektubun üzerinde bir damga (stamp)olmalı. Stamp’li mektup olmazsa kabul etmiyorlar. SSN'imi gönderdikleri official social security zarfı bile üzerinde damga olmadığı için adres kanıtı olarak kesınlıkle kabul olmadı... Aklınızda bulunsun. Kendi kendinize USPS’ten damga bastırılmış şekilde bir mektup gönderirseniz 3 gün içinde kendi mektubunuz evinize gelir ve bu da bir adres kanıtı olarak DMV’de kabul ediliyor (DMV memuru bunu söyledi bana).
Sınav 20 soruydu, Türkçe seçeneği vardı, ben İngilizce çalıştığım için İngilizce girdim (çeviri Google Translate çevirisiyse terimleri garip çevirebilir korkusu ile). Sırada çok beklemedim pat diye resmimi çektiler ve sınava oradaki PC’lerden birinde girdim. Süre kısıtlaması yoktu. 20 soru. 14 doğru yapmanız yetiyor.
Neyse.
Sınav bitince sonucu direkt gördüyorsunuz ekranda. sınavı geçince tekrar karşıdakı kioska yönlendırıyo guvenlık ve o kıoskta Toplamda 44 dolar gibi bir ücret ödüyosunuz. KK ile ödeyebiliyorsunuz o an. Bu ücretin içinde yazılı sınav ücreti, yazılı sınavı geçtikten hemen sonra evinize gönderilecek learner permit kartı ücreti, daha sonra gireceğiniz sürüş sınavı ücreti(bır sınavdan kalırsanız 2. bir sınava giriş hakkı da bu ucretın ıcınde) ve sürüş sınavını geçerseniz basılacak ehliyetinizin ücreti dahil.. neyse ödemeleride yaptıktan sonra dmv den cıktım eve dondum, 1 hafta sonra learner permit kartım eve geldi(tamamen orjınal ehlıyet ile aynı kart,sadece uzerınde Lerner permit yazıyor Driver License yerine).. ve hemen ınternetten improve isimli dmv den onaylı bir kurum aracılıgı ile 5 saatlik online pre-licensing course’u satın aldım bitirdim.. suruş sınavı bunu tamamlamadan yapılmıyor çünkü(buna da 40 dolar ödüyorsunuz, tamamen evden online yapıyorsunuz, süre sınırı yok sıkıldıkça ara verıp ertesı gun falan devam edebılırsınız ama lanet bişey lanet gelsin yaaaa fecci sıkıcıydı). Bu kursu tamamladıktan sonra online olarak tamamladığınıza dair sertifika DMV’ye otomatik olarak gönderiliyor. DMV sisteminde en geç 48 saat içinde gözüküyor ve ondan sonra artık sürüş sınavı için DMV resmı sıtesınden randevu alabilirsiniz.Ben de biraz NYC de cekılmış sürüş sınavı videolar izleyip sürüş sınavında ne gibi tuhaf istekleri olduğunu anlamaya çalıştıktan sonra NY’da manhattan'a nazaran trafıgın daha az ve yolların daha geniş olduğu söylenen Staten Island’daki Fox Hills sınav yerınde sınava girmek için randevu almaya karar verdim (bu da online alınıyor).
Ama randevuyu almadan hemen önce sürüş test alanıma(fox hill) yakın puanı yüksek bir sürücü okulunu buldum ve telefonla aradım, 24’ünde test için sınav aracı kiralamak istediğimi söyledim. "24nisan saat 2:15pm’de boş aracınız var mı eğer varsa randevu alıcam o saatte boşluk var şu an" dedim, fiyat 140 dolardı. "45 dakikalık bir test alanı sürüş kursu paketimiz var" dediler, "testten önce test alanında araçla 45 dakika eğitim veriyoruz" dediler 45 dk egıtım + sınav ıcın araç kiralama+sıgorta vs hersey dahil 190 dolardı. Dedim "Lütfen cok ıyı olur". sınava giriş için araba sorunu da cozuldu... bu arada 45 dakika sınav öncesi eğitim olayı baya iyiydi, çünkü TR’deki park edişlerinizi falan tamamen unutun. Ben ki iğne deliği kadar yere tek seferde rahatça park edebilen biriyim buna rağmen benim park ediş şeklim tamamen sınavdan kalma sebebiymiş... Neyse 24’ünde teste girdim ve sorun yaşamadan geçtim.. Ehliyeti de 1 hafta içinde eve gönderiler...
Green card’a gelinceeeee... green card sürecim hızlı oldu 1 Nisan’da giriş yaptım 23 Nisan’da kartımı posta ile gönderdiler. Elime sanırım 1 Mayıs’ta geçti green card. Ehliyet de ondan 1 gün sonra geldi...Banka hesabımı zaten SSN gelmeden önce açmıştım BofA dan.. Kredi kartı başvurusunu da Apple Card’tan yaptım ve bir kredi kartı verdiler hemen kredi skoru yükseltmek için olmazsa olmaz diyebilirim. Kısacası tam 1 ay içinde E sınıfı ehliyeti de halletmiş oldum. GC de geldi, SSN de geldi, banka hesabı da açtım, KK’yı da tanımladılar, cep tel hattım zaten vardı T-Mobile’dan ve adres kanıtı da yaptım.BofA Banka hesabı için SSN şart değil,göçmen vizenizi gösterirsenız kabul edıyorlar ssn geldıgınde şubeye ugrayın guncelleyelım dıyorlar(chase cok daha katı bu konuda), ben SSN gelmeden önce açtım ama adres kanıtı kesinlikle istiyorlar. Bunun en hızlı yolu ise eve gelen bir faturaya adınızı ekletmek. Hatta bunu siz daha Türkiye'deyken bile yapabilirsiniz; ABD'de kalacagınız evdeki yakınınızdan rica edin, elektrik şirketini arayıp direkt adınızı faturaya ekletsinler. Faturanın eve gelmesi zaten 1 hafta ya da 1 ay sürebiliyor, böyle yaparsanız siz ABD'ye geldiğinizde adres kanıtınız evde hazır sizi beklıyor olur. abd ye geldiğinizde de kendinize yukarıda yazdığım gibi resmi damgalı bir mektup yollarsınız elinizde daha gelır gelmez 2 adet adres kanıtınız hazır olur... Bu arada Real ID diye bir kimlik seçeneği var (bunu sadece geçerli oturma izni olan ve ikametini 2 ayrı belge ile kanıtlayabilen yasal göçmenler alabiliyor). Standart ehliyet (kimlik) tek adres kanıtıyla alınırken Real ID ehliyet için 2 tane adres kanıtı istiyorlar. Eğer ehliyet almaya hazırlanıyorsanız, 2 adet adres kanıtı hazır edin başvuru yaparken ki gitmişken ehliyetinizi Real ID olarak alın böylece eyaletler arası uçuş yaparken yanınızda pasaport taşımak zorunda kalmazsınız...... Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım... -
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
ABD Yolunda Evlilik
-
@nermin-yelboğa ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Merhaba green card’li ilken evlendiğimizde soyadı değişikliği olacak bu durumda green card ve pasaportu değiştirmeli miyim ?
Evet, degistirmelisiniz. Belgeleriniz guncel isminizi yansitmali.
-
Sn @crazycells merhaba, KCCden evraklarla alakalı maili dün akşam aldım.Mülakata kadar evleneceğim, evrakları hemen şimdi bekar olarak mı yollasam daha iyi olur yoksa evlendikten sonra mı yollamalıyım?Teşekkürler şimdiden.
-
@alimanstory ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Sn @crazycells merhaba, KCCden evraklarla alakalı maili dün akşam aldım.Mülakata kadar evleneceğim, evrakları hemen şimdi bekar olarak mı yollasam daha iyi olur yoksa evlendikten sonra mı yollamalıyım?Teşekkürler şimdiden.
Simdi bekar olarak butun belgeleri gonderin ve sonra mulakat tarihinizin verilmesini bekleyin. Mulakat tarihiniz verildikten sonra bilgi degisikliginizi konsoloslukla iletisime gecerek yapabilirsiniz.
-
@crazycells çok teşekkürler.
-
Arkadaşlar Merhaba,
Greencard çıktıktan sonra ds260 formunu bekar doldurup, mülakat tarihi gelmeden evlenerek green card işlemlerine devam ettik ve vizemizi aldık. Bu süreç ile ilgili yardıma ihtiyacı olanlar beni etiketleyerek tüm sorularını sorabilirler, yardımcı olabilirim.
-
Sayın @met çok sevindim eşinizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, darısı başımıza artık:)
-
@alimanstory iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Darısı başınıza

-
@met Soru yağmuruna başlıyorum o zaman:)
Mülakata ilişkin önemli olduğunu düşündüğünüz hususlardan bahsedebilir misiniz?
Bir de benim için en önemli sorun şu; biz nişanlımla nikah kıyacağız ancak Türkiye’de iki üç ay kalacağımız bir eve masraf yapmak yerine yani Türkiye’de yeni ev açmak yerine o parayı ABD’deki yeni yaşamımız için kullanmayı planlıyoruz, bu nedenle mülakata kadar aynı evde yaşamayacağız.Sizde durum böyle miydi, sizce bu planımız mülakat esnasında bir sorun teşkil eder mi? Madem evlendiniz neden aynı evde yaşamıyorsunuz derler mi?
Açıkçası bunun dışında hiç bir sorun olacağını sanmıyorum ilişkimiz 3 yılı aştı ve bir sürü fotoğraf ve kanıtımız var ancak bu durum nedeniyle oldukça stresliyim hazır kazanmış bir çiftin haberini almışken bu konuda da içimi dökeyim:)
-
Ev ile ilgili olarak ben hali hazırda yalnız yaşıyordum. Biz de sizin gibi düşünüp yeni ev açmak istemediğimizden eşim bana taşındı ve böyle hallettik.
Mülakatta da: ilk olarak evliliği gc kazandıktan sonra yapmışsınız galiba dediler, evet dedik. Nerden, ne zamandır tanıştığımızı sordular. Verdiğimiz cevaba görede sorular random bir şekilde geldi. Çok kasmadılar, doğru söyledikten sonra zaten çekinecek birşeyiniz kalmasın.İlişki kanıtlarınızı iyi hazırlayın. Buna bakmazlar vs demeyin. Biz evrakları teslim ettikten sonra yerimize geçerken, bakıyorlardı bu belgelere. Sadece fotoğrafa bağlı kalmayın. Birlikte yaptığınız eski seyahat ve otel faturalarını da gösterin. Örnek veriyorum otel faturasında sadece 1 kişinin ismi yazıyodur ama aynı tarihlerde ikinizin de aynı yere uçak bileti vardır. Zımbalayın birbirine, böylece ikisinin birbiriyle bağlantılı olduğunu gösterir ve devamlılık sağlamış olursunuz. Turkcellin sitesinden fatura detayını alabiliyorsunuz. Buradan eşinizin numarasını filtreleyip çıktılarını alabilirsiniz. Whatsapp, messenger, instagram v.b platformlardan direkt text çıktısı değilde tarihlerin de gözükeceği ekran görüntüleri alabilirsiniz.
-
@met çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için umarım sorunsuz atlatırız.
-
@alimanstory bence çok kolay bir şekilde atlatacaksınız. Şimdiden hayırlı olsun

-
@met sağolun:)
-
Sayın @crazycells merhabalar. Öncelikle CN 14000 lere yakın. Muhtemelen Nisan gibi mülakat verilir. Belge talebi için mail geldi. Onların hepsini gönderdim ve 3 hafta sonrasında da onaylandığı söylendi. Şöyle bir husus var ki bugünden itibaren mülakat gününe en az 2 ay var diyebilirim. Hatta biraz daha fazla. Fakat halihazırda 3 yıllık bir ilişkim var. Fakat mustakbel eşim Rus vatandaşı.Kendisi de şu an da Rusya'da olup 2 hafta sonra dönecek. Biz evlenmeye karar verdik. Bu anlamda kendisinden gerekli belgeleri talep ettim. Getirdiğinde Şubatın ilk iki haftası içerisinde evlilik cüzdanımız elimizde olur diye düşünüyorum. Bu adımdan sonra mülakat mailini bekleyip mailden sonra aile cüzdanını konsolosluğa mail atıp eşim için dosya açtırmalarını talep edeceğim. İşte asıl mesele bundan sonra başlıyor. Buraya kadar anladım. Fakat ben birkaç belge göndermiştim eşim için de göndermeli miyiz ? Göndereceksek belgeler noter onaylı İngilizce mi olacak ? Ardından da nüfus cüzdanı ve pasaport değişiklikleri yapacağız. Dolayısıyla hastane randevusu olsun Ptt kaydı olsun yetiştiririz gibi duruyor. Eşim Rus vatandaşı olacağı için mülakata götüreceği belgeler bizim Türkçe olanların karşılıkları fakat İngilizce versiyon mu olacak.(Noter gerekli olur mu gene de ) .Yani ben gittikten sonra evlenmektense bu hamleyi yapmayı uygun görüyorum. Sizce yeterli sürem var mı ? Yani mülakat tarihinin ertelenmesini de istemiyorum açıkçası. Bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
-
@civilengineer19 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Sayın @crazycells merhabalar. Öncelikle CN 14000 lere yakın. Muhtemelen Nisan gibi mülakat verilir. Belge talebi için mail geldi. Onların hepsini gönderdim ve 3 hafta sonrasında da onaylandığı söylendi. Şöyle bir husus var ki bugünden itibaren mülakat gününe en az 2 ay var diyebilirim. Hatta biraz daha fazla. Fakat halihazırda 3 yıllık bir ilişkim var. Fakat mustakbel eşim Rus vatandaşı.Kendisi de şu an da Rusya'da olup 2 hafta sonra dönecek. Biz evlenmeye karar verdik. Bu anlamda kendisinden gerekli belgeleri talep ettim. Getirdiğinde Şubatın ilk iki haftası içerisinde evlilik cüzdanımız elimizde olur diye düşünüyorum. Bu adımdan sonra mülakat mailini bekleyip mailden sonra aile cüzdanını konsolosluğa mail atıp eşim için dosya açtırmalarını talep edeceğim. İşte asıl mesele bundan sonra başlıyor. Buraya kadar anladım. Fakat ben birkaç belge göndermiştim eşim için de göndermeli miyiz ? Göndereceksek belgeler noter onaylı İngilizce mi olacak ? Ardından da nüfus cüzdanı ve pasaport değişiklikleri yapacağız. Dolayısıyla hastane randevusu olsun Ptt kaydı olsun yetiştiririz gibi duruyor. Eşim Rus vatandaşı olacağı için mülakata götüreceği belgeler bizim Türkçe olanların karşılıkları fakat İngilizce versiyon mu olacak.(Noter gerekli olur mu gene de ) .Yani ben gittikten sonra evlenmektense bu hamleyi yapmayı uygun görüyorum. Sizce yeterli sürem var mı ? Yani mülakat tarihinin ertelenmesini de istemiyorum açıkçası. Bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
KCC'ye evrak gondermeyin bence, zaten gerekli evraklari gondermissiniz. Mulakat tarihiniz gecikmesin. Onlar mulakat tarihini verdikten sonra siz konsoloslukla iletisime gecerek guncellemeleri yaparsiniz.
Dediginiz gibi esinizle evlenip, butun belgelerinizi guncelleyin. Sonrasinda ise mulakat tarihi aciklaninca konsoloslkla iletisime gecip esinize de bir DS260 formu actirin ve kendi formunuzdaki bilgileri de guncelleyin.
KCC'ye yeni belgeleri gondermenize gerek yok, mulakat tarihi aciklandiktan sonra muhattabiniz sadece konsolosluk olmali. Ankara ABD konsoloslugunun istedigi tum belgeleri hazirlamalisiniz, ama KCC'ye gonderdiginiz belgelerin de orijinallerini goturmeyi unutmayin. Ikisini de gorsunler.
Rusya'dan elde ettiginiz ve dili Rusca olan belgelerin ingilizce tercumesini yapmalisiniz. Belgelerin noter onayli olmasina gerek yok, yeminli tercuman cevirisi yeterli. Rusca'dan elde edeceginiz belgeleri nasil almaniz gerektigini su sayfadan ogrenebilirsiniz:
-
@crazycells Çok teşekkürler. Fakat Hangi vize kategorisi için bakacağız. D yi tıklayınca DV filan yazmıyor. Genel bir liste var o mu acaba ?
-
@civilengineer19 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
@crazycells Çok teşekkürler. Fakat Hangi vize kategorisi için bakacağız. D yi tıklayınca DV filan yazmıyor. Genel bir liste var o mu acaba ?
yok o vize kategorisi secimi, oradaki kutucugu ilgilendiriyor, oradan bir secim yapmaniza gerek yok.
Belgeler genel bir liste, vizeden vizeye degismiyor.
-
@crazycells Tamamdır çok teşekkür ederim. Umarım her şey pozitif ilerler.
-
Sayın @crazycells bir başka husus da var konuyla alakalı olarak. Mustakbel eşim Rus vatandaşı ve buraya kadar dediklerinizi uygulayacağız. Fakat kendisi 11 yaşından beri Ukrayna'da yaşıyor son iki yıl hariç(Türkiyede olduğundan). Dolayısıyla totalde neredeyse 10 yıllık bir geçmişi var Ukrayna'da. Mülakata giderken Ukrayna'dan da bir belge almak gerekir mi ? Çünkü biz Türkler için mülakat deneyimlerinde gördüğüm evrak listesinde hatırladığım kadarıyla ikametin başka bir ülkede olmuşsa yani belirli bir süre yaşamışsan o ülkeden de adli sicil kaydı almalısın tarzından bir bilgi vardı. Bu konuda düşüncenizi öğrenmek isterim. Teşekkürler...
-
@civilengineer19 hocam bildiğim kadarı ile kesinlikle ihtiyacınız var . Çünkü kurallar sadece türkler için değil 1 yıldan fazla kaldığımız her yerden polis kayıtları bizdeki değişiyle adli sicil kaydı gerekiyor
-
@mr-hakan Peki başka ülkeden belge ile alakalı olarak sadece bu belge midir ? Haricinde başka bir belgeye ihtiyaç var mıdır ? Teşekkürler...
Benzer Başlıklar
138
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Russian Federation