Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
merhabalar, temmuz ayında ilk girişimi yaptım ve GC elime ulaştı. 20 gün kalıp çıkış yaptım. Şimdi bu çıkış sonrası yeniden giriş için 6 ayı geçirirsem bir sorun olur mu?
-
@smk bu isin bir matematigi yok. Bir arkadasim 2.nci girisinde sorgulandi ama 8.nci girisinde hic sorgulanmadi. Oncesinde de sorgulanmadi. Bu tamamen CBP'ye bagli bir sey. Bu bir yil konusunda da giris yapamaz diye bir sey yok. Kesin kural olsaydi 2 sene sonra girenler olmazdi.
Ben yerlesmeden once 5 kez giris cikis yaptim. Birinde 6 ayi da gecirdim. Tek soru sorulmadi.Herkesin kendine gore gecerli sebepleri var ama bir an once yerlesmeye bakin.
Selamlar.
-
@Şerife-Çınar green card süre uzatma işleminizi yaptınız mı? Neler yaptınoz detaylı yazabilir misiniz
-
Merhabalar, ben 28Ekim 2022'de Amerika'ya giriş yaparak Green Card sürecimi başlattım. 4 Kasım 2022'de ise çıkış yaptım ve o günden sonra tekrar giriş yapma şansım olmadı. Bunun nedeni ise planladığım tarihlerde ailemi de etkileyen Maraş depremi. 4 Kasım 2023'ten önce tekrar giriş yapacağım ve bu sefer giriş yaptığımda yaklaşık 1 yıl kadar USA dışında olduğum için giriş yaparken sıkıntı yaşar mıyım? Henüz USA'da çalışma geçmişim olmadığı için tax return de yapmadım, bu bana sıkıntı yaratır mı? Şimdiden teşekkürler.
-
@aysngdk Amerika’ya girince zaten otomatik uzatılıyor başvurunca
-
@gayemutlu 1 seneyi gecirmemeye bakin. Problem olabilir giriste. Deprem gecerli bir mazaret olabilir. Tax return onlarin sorgulayacagi bir durum degil ama ABD de calismasaniz bile vergi bildirim yapmaniz gerekiyor.
-
@Şerife-Çınar başvurunuzun detatlarını öğrenmek istedim aslında, I-90 doldurdunuz muhtemelen ne kadar sürede randevu verdiler? Hangi şehirdeki uscis büroya gittiniz ve herhangi bir sorgulamaya maruz kaldınız mı?
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
S Serapp bu başlıktan bahsetti
-
Sistem bu başlıktan bahsetti
-
Herkese Merhabalar, 2023 talihlisiyim ve Kartı kazandığımda Almanyada halihazırda üniversite eğitimimi sürdürüyordum. Bu yılın mayıs ayında ilk girişimi yaptım ve kartımı elime aldım. 1 ay kaldıktan sonra almanyaya geri döndüm ve ve yine 6 ayı geçirmeden 5. ayda tekrar döndüm ve tekrar 1 ay burada kalacağım. Ancak bu girişimde Pasaport kontrolünde memur burada yaşamam gerektiğini kartı alıp ülkeyi terk ettiğimi söyledi. Transfer sürecinde olduğumu ve bunun kolay olmadığını söyledim. Girişimi onayladı ve pasaportumu verirken “Burada yaşa” dedi. Şuan için planım Almanyada kalan yaklaşık 2,5 yıllık eğitimimi tamamlamak ve daha sonrasında amerikaya yerleşmek ayrıca bu süreçte de 6 ayı hiç geçirmeden Amerikaya gelmek ve giriş çıkış yapmak idi. Ancak bu durum beni tedirgin etti. Reentry permiti de olabildigince gec alıp son üniversite yıllarım için kullanmak istiyorum. Bu konuyla ilgili mutlaka bir avukata danışacağım ancak tüm süreci bu forumdan yürüttüğüm için buraya da sormak istedim. Benim durumum ile alakalı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca Immigration Avukatı önerileriniz var ise oda çok makbule geçer. Teşekkür eder İyi günler dilerm.
-
@baranpeltek_ bu konuyu daha önce de sanırım sizinle konuşmuştuk.
sahip olduğunuz vizeyi / kartı bu şekilde kullanamazsınız. biliyorsunuz ki bu hak size abd'de yaşamanız için verildi.
elinizde olmayan sebeplerden dolayı (eğitim, sağlık, iş, ailevi durumlar vb) eğer uzun süre abd dışında kalmak zorundaysanız, yapmanız gereken re-entry permit almak ki zaten siz de biliyorsunuz. avukatın da bundan başka bir tavsiye verebileceğini zannetmiyorum ki zaten başka bir yolu da yok.farklı havalimanlarından giriş yapmaya çalışmanız da fayda etmez çünkü cbp aynı sistemi kullanır ve giriş çıkışlarınızı o sistem üzerinden kontrol eder.
eğer imkanınız varsa re-entry permit alın, yoksa da sonraki abd girişlerinde cbp'nin sizi bir mahkemeye sevketme olasılığı yüksek, bunu unutmayın.
bu hiçbir zaman da olmayabilir ama; bu olasılıkla giriş çıkış yapmayı denemek ne kadar doğru bilemiyorum.bol şans.
-
@gucarslan cevabiniz icin tesekkurler. Evet bende reentry permit almaya karar verdim. diger sorularimi ilgili bölümde soracagim. Iyi gunler
-
@arnblt teşekkür ederim cevabınız için
-
Arkadaslar selam,
Baslik icin tesekkurler. Yorumlari okudum ancak benzer durumla karsilasani bulamadim. Ben Amerika'ya 2 Eylul 2023 tarihinde ilk kez giris yaptim. 10 gun kaldiktan sonra is durumlarim dolayisiyla ayrildim. Giris yaparken giristeki memurla gorustum ve pasaportuma basilan damganin bana yerlesmek icin 1 sene hak tanidigini, eger 1 sene sonunda yerleseceksem 6 ayda bir giris cikis yapmam gerekmedigini ancak bu surecin sonunda da tekrar geldigimde yerlesmis olmam gerektigini ifade etti. Amerika'dan dondukten sonra Greencard'imin gelmesini beklerken bana bir notification letter gonderildi ve bu letter'da bir biyometrik randevusu icin Amerika'ya tekrar giris yapmak zorunda oldugum yapmadigim takdirde de Greencard'imin iptal edilecegi yazili. Duruma istinaden, 1 Kasim Carsamba gunu tekrar Amerika'ya gidiyorum biyometrik randevusu vermek icin. Ben Amerika'ya tekrar girmis olacagim ve pasaportumdaki damganin bana yerlesmek icin tanimis oldugu 1 sene sure bu biyometrik randevusu girisinden etkilenir mi merak ediyorum. Tesekkur ederim.
-
@Tugce-0, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Arkadaslar selam,
Baslik icin tesekkurler. Yorumlari okudum ancak benzer durumla karsilasani bulamadim. Ben Amerika'ya 2 Eylul 2023 tarihinde ilk kez giris yaptim. 10 gun kaldiktan sonra is durumlarim dolayisiyla ayrildim. Giris yaparken giristeki memurla gorustum ve pasaportuma basilan damganin bana yerlesmek icin 1 sene hak tanidigini, eger 1 sene sonunda yerleseceksem 6 ayda bir giris cikis yapmam gerekmedigini ancak bu surecin sonunda da tekrar geldigimde yerlesmis olmam gerektigini ifade etti. Amerika'dan dondukten sonra Greencard'imin gelmesini beklerken bana bir notification letter gonderildi ve bu letter'da bir biyometrik randevusu icin Amerika'ya tekrar giris yapmak zorunda oldugum yapmadigim takdirde de Greencard'imin iptal edilecegi yazili. Duruma istinaden, 1 Kasim Carsamba gunu tekrar Amerika'ya gidiyorum biyometrik randevusu vermek icin. Ben Amerika'ya tekrar girmis olacagim ve pasaportumdaki damganin bana yerlesmek icin tanimis oldugu 1 sene sure bu biyometrik randevusu girisinden etkilenir mi merak ediyorum. Tesekkur ederim.
Etkilenmez. O bir yıl içerisinde istediğiniz kadar giriş-cikis yapabilirsiniz.
-
@Tugce-0 Tuğçe merhaba. Ben de aynı şekilde 2 hafta sonra ABD ye ilk girişimi yapıp 14 gün kaldıktan sonra iş dolayısı ile Türkiye’ye geri döneceğim. Bu süreçte kartım elime ulaşmaz diyerek arkadaşımdan bana postalamasını söylemiştim. Fakat biyometrik randevusunu ilk defa duyuyorum. Hepimizin yapması gereken bir şey mi ve bunu yapmak için ne kadar süre abd de kalmak gerek ilk girişte. Çünkü benim bir süre maddi manevi olarak da yakın bir tarihte tekrar giriş yapma gibi bir şansım bulunmayacak gibi
-
@pinkycsm, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@Tugce-0 Tuğçe merhaba. Ben de aynı şekilde 2 hafta sonra ABD ye ilk girişimi yapıp 14 gün kaldıktan sonra iş dolayısı ile Türkiye’ye geri döneceğim. Bu süreçte kartım elime ulaşmaz diyerek arkadaşımdan bana postalamasını söylemiştim. Fakat biyometrik randevusunu ilk defa duyuyorum. Hepimizin yapması gereken bir şey mi ve bunu yapmak için ne kadar süre abd de kalmak gerek ilk girişte. Çünkü benim bir süre maddi manevi olarak da yakın bir tarihte tekrar giriş yapma gibi bir şansım bulunmayacak gibi
İmzanızdaki CN açıkça yazmayın. Son iki veya üç hanesini XXX şeklinde gizlemenizi öneririm.
-
@pinkycsm Merhaba, biyometrik randevusu herkes icin talep edilmiyor. Her ne kadar konsolsoluklarda bu verileri saglamis olsak da, bazen bir takim veriler hasarli ya da yeterli olmuyor bu nedenle parmak izi, fotograf vs. gibi biyometrik veriler randevu ile tekrar isteniyor, nadir olan bir durum ama dusuk ihtimal olsa da olabilecek bir durum, bunu bilmenizizn ya da kontrol etmenizin de bir yontemi yok maalesef, bilginize.
-
herkese merhaba - daha önce benzer bir soru sorulduysa kusura bakmayın.
2024 talihlisiyim - dubai'de yaşıyorum ve mülakata burada gireceğim ve her şey yolunda giderse mülakat mart/nisan 2024 gibi olacak.
sonrasında temmuz-ağustos ayında 2 aylığına amerikaya gelmeyi planlıyorum - bu süre boyunca hem kartı alacağım hem de eyaletleri ve iş ortamlarını araştıracağım - muhtemelen iş görüşmeleri de yapacağım.2 ay sonra, yani Eylül 2024'de yaşadığım yere (dubai) ye dönüş yapıp, eylül 2025'e kadar her 5 ayda 1 amerikaya gitmeyi düşünüyorum - 2025 eylül'de de ise tamamen taşınacağım (buna göre birikim yapıyorum)
sorum şu olacak: her 5 ayda bir amerika ve dubai arasında giriş yaparken, pasaport memurlarına nasıl bir bilgi vermek lazım? bana nerede kalıyorsun, işin var mı vs dediğinde iş aradığımı, airbnb de vs kalacağımı mı söylemek gerekiyor yoksa başka cevaplar mı vermek lazım?
-
@Kerem-Turgut, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
herkese merhaba - daha önce benzer bir soru sorulduysa kusura bakmayın.
2024 talihlisiyim - dubai'de yaşıyorum ve mülakata burada gireceğim ve her şey yolunda giderse mülakat mart/nisan 2024 gibi olacak.
sonrasında temmuz-ağustos ayında 2 aylığına amerikaya gelmeyi planlıyorum - bu süre boyunca hem kartı alacağım hem de eyaletleri ve iş ortamlarını araştıracağım - muhtemelen iş görüşmeleri de yapacağım.2 ay sonra, yani Eylül 2024'de yaşadığım yere (dubai) ye dönüş yapıp, eylül 2025'e kadar her 5 ayda 1 amerikaya gitmeyi düşünüyorum - 2025 eylül'de de ise tamamen taşınacağım (buna göre birikim yapıyorum)
sorum şu olacak: her 5 ayda bir amerika ve dubai arasında giriş yaparken, pasaport memurlarına nasıl bir bilgi vermek lazım? bana nerede kalıyorsun, işin var mı vs dediğinde iş aradığımı, airbnb de vs kalacağımı mı söylemek gerekiyor yoksa başka cevaplar mı vermek lazım?
İlk 1-1.5 yıl 6 aydan fazla Amerika dışında kalmadığınız sürece sorun olmaz. Taşınma sürecim devam ediyo dersiniz sorarlarsa.
-
Merhaba, sizinle Washington DC Dulles (IAD) havalimanından ikinci giriş sorunlu tecrübemi paylaşacağım.
DV2023 kazananıyım, ilk girişimi Nisan 2023’te LA üzerinden ailem ile birlikte sorunsuz şekilde yaptım, yaklaşık 1 ay kaldıktan sonra Türkiye’ye eşim ile döndük. Oğlum orada kaldı, zaten öğrenci idi orada. Green Card ve SSN elimde.
Daha sonra 6 ay dolmadan yanımda 10,000usd ve ilave olarak küçük miktarlarda Euro, TL olmak üzere ile Ekim aynında DC’ye Mısır’dan uçtum. Bu sadece 10 gün kalmak üzere planladığım bir toplantı uçuşu idi.
Pasaport kontrolü sırasında gergin anlar yaşadım, pasaport görevlisi neden hala gelmediğimi ciddi bir şekilde sorguladı ve neden Mısır’dan geldiğimi ve pek çok başka sorularda sordu. Bende stres ile Mısır’da iş yaptığımı söyleyince iyice sertleşti ve yanımda ne kadar nakit olduğunu sordu. Bende 10K usd dedim. Başka varmı dedi, bende transit uçuşum için küçük miktarda Euro ve TL var dedim. O zaman 10,000 üstü dedi. Sonra bana 3 dakika sert bir şekilde yerleşmem gerektiğini defalarca hatırlattı ve anladığımı defalarca teyit ettirdi. Bende yeni kazanan olduğumu ve hayatımı organize etmeye çalıştığımı ve en koşa sürede yerleşeceğimi anlattım. Açıkçası çok tedirgin oldum. Sonra başka bir görevli ile bekleme alanına yolladı, ve yaklaşık 1.5 saat orada sıramı bekledim. Bu süre içinde kafamda deli sorular, bittik, kart gitti diye düşündüm hep neden giriş yapmadığım konusunu seçeceklerini düşündüm. Oradaki görevli sadece yanımdaki nakit miktarını sordu, bende aynı bilgileri verdim,sonra yanımdaki 10K$ ve Euro, TL leri USD cinsinden hesaplayarak form doldurup beyan ettim be geçiş sağladım. Ama oldukça korktum. Henüz kartı alalı 6 ay bile olmamıştı, sanırım yerleşme niyetimden emin olamadı yada başka ülkeler ile iş bağlantısı olduğu için korkutup yerleşmenin önemli ve gerekli olduğunu sert bir şekilde hatırlatmak istedi.
Sanırım girerken neden hala yerleşmediğimizi sorguladıklarında hazırlıklı olup mantıklı ve istenirse kanıtlayabilecek bahaneler söylemek lazım -
@Ryback
Bence Dubai’de yaşadığınızı hatta işinizin orada olduğunu kesinlikle söylemeyin. Ben bu hatayı yaptım sorun oldu. Türkiye’den giriş çıkış yapın. Dubai hayatı hiç gündeme gelmesin.
Söyleyecekleriniz konusunda daha tecrübeli arkadaşlar yazabilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum