@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
Selam arkadaşlar yüzümü karaladım, soldaki, iki siyah nokta sizce sorun çıkarır mı fotoğrafçı böyle bi saçmalık yapmış

-
@Tuna-1 2 nokta senin görünüşünü etkilemediği için sorun değil ancak bu resim biometrik olarak yapıldı ise ozaman resmin kendin de sorun var demektir.
-
@ayvalik10 600x600 şeklinde amerikan vizelerine göre çektirmiştim fotoğrafı gülümseme mimik ve gözlük yok
-
@Tuna-1 fotoğrafçıdan sen bu resmin orjinal ham halini vesikalık halini mail atsın sana daha sonra boyutlarını 600 x 600 üstünde yaparak örnek olarak 610 x 610 yaparak tsg phototool sitesine yüklediğin zaman hazırlanan resim kılavuza göre hazırlanmış olduğu için daha garanti olacaktır.
-
@Tuna-1 yüzünüzü siyaha karalamak yerine sağdaki 2 noktayı beyaza boyayarak ortadan kaldırmayı da deneyebilirdiniz. Böylece ortada siyah nokta sorunu kalmazdı.
-
Eşimle birlikte ilk defa başvuru yaptık (x2).
1 yaşındaki oğlumuzun şansına artık...

Herkese bol şans!
-
@Tuna-1 problem olmaz, ama rahatsiz ediyorsa beyaz ile boyayip yok edebilirsiniz.
-
@FSZ bol sanslar!
-
@crazycells basvuru yapıldıktan sonra fark ettim yok edebilsem keske
-
kılavuzu okuyordum ve şöyle yazıyor Submitting the same photograph that was submitted with a prior year’s entry will make you ineligible for a DV. daha önce kullandığınız bir fotoğraf kullanırsanız diskalifiye oluyorsunuz. gidip yeni fotoğraf çektircem.
-
@crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@Cemil-Can-Dikyol, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Iyi akşamlar.
Benim bir sorum olucak.pasaportumda ismim cemil can.(yani iki isimliyim.)green card başvuru formunda pasaportta yazdığı gibi mi yazmalıyım yoksa middle name'e "can" olarak mı girmeliyim ?first name
cemilmiddle namecanolarak girin...ama benim pasaportumda büyük harfler ile yazıyor. websitesi pasaportta yazdığı gibi yazın diyor. Örneğin: "ALİ ŞABAN ŞERİF" bu şekilde mi giriyim? yoksa "ali şaban şerif" şeklinde mi? Daha önce ALI SABAN SERIF diye girmiştim sizce bundan dolayı dq olmuşmuyumdur.
Edit: böyle yazdım "ali şaban şerif" şöyle hata verdi First name must contain only letters, apostrophes, hyphens, and single spaces. Middle name must contain only letters, apostrophes, hyphens, and single spaces.
edit2: ALI SABAN SERIF olarak girince kabul etti. geçen yıllarda da böyle yaptım.
-
@baba-yaga, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@Cemil-Can-Dikyol, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Iyi akşamlar.
Benim bir sorum olucak.pasaportumda ismim cemil can.(yani iki isimliyim.)green card başvuru formunda pasaportta yazdığı gibi mi yazmalıyım yoksa middle name'e "can" olarak mı girmeliyim ?first name
cemilmiddle namecanolarak girin...ama benim pasaportumda büyük harfler ile yazıyor. websitesi pasaportta yazdığı gibi yazın diyor. Örneğin: "ALİ ŞABAN ŞERİF" bu şekilde mi giriyim? yoksa "ali şaban şerif" şeklinde mi? Daha önce ALI SABAN SERIF diye girmiştim sizce bundan dolayı dq olmuşmuyumdur.
Edit: böyle yazdım "ali şaban şerif" şöyle hata verdi First name must contain only letters, apostrophes, hyphens, and single spaces. Middle name must contain only letters, apostrophes, hyphens, and single spaces.
edit2: ALI SABAN SERIF olarak girince kabul etti. geçen yıllarda da böyle yaptım.
buyuk veya kucuk harf olmasi farketmez.
ali saban serifveyaALI SABAN SERIFolarak girebilirsiniz. Bundan dolayi diskalifiye olmazsiniz. -
@crazycells o zaman pasaportta yazdığı gibi değil ingilizce karakterler ile giriyoruz değil mi?
-
@baba-yaga istesiniz de Türkçe karakter girerek formu tamamlayamazsınız çünkü uyarı verecektir. Bu başlığın ilk iletisindeki video yu incelerseniz tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
-
Bu ileti silindi! -
@can3481 hoş geldin ailemize sefalar getirdin. Hayal kurmayı bırakma asla sen geleceğin için düşünüyorsun ondan dolayı ümitsizliğe hiç kapılma. Tabiki de başvuru yapacaksın. Orada iş bulamam korkusu olmasın çünkü en az 1 yıl var önünde bu yaz bir işe çırak olarak girersin daha sonra işi öğrenirsin. Kazandıktan sonra da oraya gidince aynı işi devam ettirirsin. Klima tamiri montaj olur - inşaat olur kuaförlük olur yani el emeği olan işlerde çalış ondan sonra orada işim yok diye söylenmezsin. Bu yaz bir otele gidip garsonluk yapabilirsin. Kısacası bize mazeret uydurma işim yok diye. Sana kaç tane fırsat yazdım. Kendin karar ver. Ama ASLA hayal kurmayı bırakma ve de başvuru yap sen. Maddi konular borç alırsın. O kısmı daha sonra konuşuruz. Kredi çekilir. Sen önce bir kazan gerisini düşünme
-
Bu ileti silindi! -
@can3481 dostum selam bende senin gibi 18 yaşındayım benimde maddi durumum senin gibi ortalama ve benimde sahip olduğum bir işim yok ancak bu noktada kendine sorman gereken soru şu: Sen neden amerikaya gitmek istiyorsun? Bunun için ailenden ayrı yaşayabilir misin? Bunun için Türkiyedeki tüm hayatını bırakabilir misin?
Geceni gündüzüne katacaksın eve geleceksin ve yalnız olacaksın...eğer bu psikolojiyi kaldırabilirim diyorsan dene şansını ha yok yapamam bunları diyorsan bence kendini biraz sorgula zira eğer greencard çıkarsa bu bahsettiğim zorluklar sadece başlangıç... -
@can3481 bence ABD'ye adapte olmasi en kolay gruptasiniz, o nedenle basvurmanizi tavsiye ederim.
-
@çağrı-fidan fotonuz net, bir sorun gorunmuyor.
Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k