DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu durum direk abd dış işlere şikayetle çözülemez mi kuralların işlediği bi ülke sonuç olarak insanların dava hakkı var gerçi kovidin ilk senesinde dava edenler alamadı kartlarını ama bu durum farklı


  • @deckerloki link i gonderebilirmisiniz bizde izleyelim...


  • @tufank Tufan yıktın bizi pazartesi sabah sabah:)
    Yahu ciddi misin? Bu boyle çok zor o zaman...yani min 2-3 ay üstüste current olmali tablo...Bu sekilde cidden cok zor....


  • @captain35

    Size bu vizeyi vaad eden süreci başlattığınız şirket (BDV, eb3vize.com vs), tüm işlemleriniz tamamlanıp bültende Current olduktan sonra dünyadaki ortalamalara göre randevu verilmediği konusunda avukatları vasıtasıyla (örn, Muhammed Üzüm vs gibi) Ankara Büyükelçiliği hakkında eğer kasten randevu vermeme ve süreci kasten uzatma gibi bir durum alenen mevcutsa Department of State'e şikayette bulunabilir elbette. Ancak ne kadar işe yarar ya da kadar sürede bir sonuç alınır bilinmez. Sizin şu anda yazacağınız bir şikayet ise dikkate bile alınmaz büyük ihtimalle.

    Bunun yerine direkt olarak Ankara Büyükelçiliğine mail atıp, bültende current olunmasına rağmen diğer ülkelerde ortalama şu kadarken, bizim ülkemizde neden bu kadar süre randevu beklemek durumundayız, sebebini öğrenebilir miyim diye bir mail atarsanız belki mantıklı bir açıklama, bir cevap dönebilirler.


  • Randevu asamasinda, farkli bir ulkedeki amerikan konsolosluguna randevuyu taşımak mumkun mu acaba?


  • @emre911 mantıklı iş oraya geldiğinde bence çok uğraşacağımız sanmıyorum neticede şuandan itibaren yaklaşık 2 yıl var ama hala böyle giderse dediğiniz yöntem gayet mantıklı ve bdv dee bir yol gösterir diye düşünüyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ismailgndz o ülkede yasal oturum sahibiyseniz yapabilirsiniz.


  • @gucarslan olmadi o halde. Yine sabirla beklemek dustu payimiza. Cevap icin tesekkurler.

  • ⭐⭐

    Daha henüz çok erken bir noktadayız. Göçmen kategorideki diğer vize türlerinde bir bekleme durumu söz konusu doğrudur, zaten backlog olduğu hepimiz biliyoruz. Bu beklemeden dolayı bültendeki gerilemeler doğrudan etkiliyor başvuru sahiplerini, randevu ve vize alıncaya kadar bültene bağlılar.

    Bizim kategoride bültenin ne şekilde ilerleyeceğini bilmiyoruz. Diyelim ki 2-3 sene sonra bülten A tablosunda örnekse 15 Ekim 2023' ü gösteriyor. PD'si bu tarih ve öncesine ait başvurular konsolosluğun boş slotlarına göre randevu bekleyecek ve vize kuyruğunda kendine yer bulacak. 2-3 sene sonra bültende retrogression varsa ve hala 2021 - 2022 başvurularına bakılıyorsa o zaman ciddi bir problem var demektedir ve bu bizi doğrudan etkiler. Bültenin "C - all current" olması da her zaman iyi anlama gelmiyor. PD dikkate alınmaksızın DQ olmuş tüm adaylarla birlikte randevu bekler duruma geçiyoruz. Bunun yerin bülteni daha kontrollü ilerletmeleri sanki daha sağlıklı.

    Şu durumda aksiyon alınabilecek bir durum yok ortada. Ben bunları durumu analiz etmek adına paylaşıyorum, içimiz kararmasın daha şimdiden ama takip edip ne olacağını görmek gerekiyor.

    Ankara'nın insafına kalmak istemeyenler , elinde vizesi olanlar AOS seçeneğini değerlendirebilir.

    @Koray283, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @tufank Tufan yıktın bizi pazartesi sabah sabah:)
    Yahu ciddi misin? Bu boyle çok zor o zaman...yani min 2-3 ay üstüste current olmali tablo...Bu sekilde cidden cok zor....

  • ⭐⭐

    Günaydınlar.Bu iletimde 2022 yılı için vize istatistiklerini eklemiştim. Tekrar daha detaylı baktığımda EB3-Other workers için toplam 4633 vize basılmış. Tabii bu aile üyeleri ile beraber. On bin kotası dolmamış bile. Bu nasıl oluyor @tufank bey sizden bir yorum bekliyoruz. Bu haftanın konusuna da burdan giriş yapalım. 😁

    Edit: EB3 ülke bazlı istatistik diye verdiğim linkteki tabloda family based vizelerde dahil.

    @selamibasaran, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    Sözleşmeyi iptal edip diğer sözleşmeyi imzalatmak bu kadar zor değil tabiki ama onlarda farkındalar ekstra 7k kaybetmek istemiyorlar. Çok zorlarlarsa 2 k ateşlerim 5k geri verin bana dersiniz bir ticari pazarlığa girersiniz.
    Bunca yazılanları okuduktan sonra tabii içimi içten içe bir hüzün kaplamadı desem yalan olur.Dik duruyoruz eğilmek istemiyoruz ama yinede süreç uzarsa çok sürüncemede kalırsa o ara süreçte herhangi bir sağlık problemi yaşarsak v.s diye de düşünmeden edemiyoruz.

    Turist vize mülakatıma henüz girmedim ama alırsam Aos için bastırır mıyım bilemiyorum.Bir taraftan da süreç belki ilerler diyorum.Ama geçmiş performansları ortada hızlı ilerlemesi çok zor.
    Belki senatodan geçecek kanunla bir hareketlenme olabilir. Gidene kadar en azından mali yönden güçlenmeye bakalım. Eğer zaten mülakat aşamasına gelirsem hedefim dosya taşımak olabilir. Özbekistan baya EB vizesi vermiş.Değerlendirilebilir.

    Aşağıdaki istatikleri inceleyebilirsiniz.

    2022 Mali Yılı EB3 vize istatistikleri

    EB 3 ülke bazlı istatistik

    @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @Koray283 orası doğru. ama CP seçeneğinden AOS'a transfer ettikleri zaman taş atıp kolları yorulmuyor, fazladan $7k almak çok adil değil 🙂 evet bir kontrat var ama bu kontrata göre onları zor bir duruma soktuğumuzu düşünmüyorum. Ne biliyim işte bizim için herhangi bir kişi ataması veya sipariş yapmıyorlar 🙂 Bildiğimiz kağıt işleri şu aşamada. Nasıl ki parasını ödemediğimiz kontrat birkaç gün sonra otomatik sonlanıyorsa, o kontrat ile ilgili düzenleme yapma imkanları var. İşlemi iptal edip para iadesi talep etsem evet bu olmaz, çünkü işveren / sponsor işin içerisine girmiş ve işlemler başlatılmış. Yani aslında bakarsanız isterlerse bu işlem gayet yapılabilir ve zarar etmezler, biraz uyanıklık yapıyorlar.

  • ⭐⭐

    @selamibasaran o sizin paylaştığınız sadece konsolosluk sayıları. 2022 için AOS ile birlikte toplam sayı: 8,894 Aşağıda ilgili dosya mevcut.

    10K yıllık vize kotası olan bu kategoride, kalan kotalar bir sonraki seneye aktarılmıyor. Buna rağmen 10k kotasına hiç ulaşılamamış! Yasal olarak belirtilen bu sınırdan dolayı ellerini korkak alıştırıyorlar sanırım, ya da bu kategoriye verdikleri önem bu kadar..

  • ⭐⭐

    Şu adresten https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/annual-reports.html tüm yıllara ait CP + AOS veya sadece CP vize sayılarına ulaşabilirsiniz.

    CP + AOS sayıları içni bakmanız gereken başlık: V. Immigrant Visas Issued and Adjustments of Status Subject to Numerical Limitations (by Foreign State of Chargeability): Fiscal Year 2022

    Sadece CP sayıları için bakmanız gereken: VI. Preference Immigrant Visas Issued (by Foreign State of Chargeability): Fiscal Year 2022 başlığı altında Part 2 (Employment 1st through 3rd)

    Belirli bir yıl aralığında CP ile verilen vize sayıları için bakmanız gereken başlık: II. Classes of Immigrants Issued Visas at Foreign Service Posts: Fiscal Years 2018 - 2022

    Aşağıda CP ile verilen 2018 - 2022 arası vize sayıları toplamı mevcut:

    Daha da derine inip hangi konsolosluk kaç vize vermiş, kaçı TR vatandaşı bunları da inceleyebilirsiniz ilgili başlıklar altında.


  • Türkiyeden ya başvuran yok ya da ankara yıllardır iş yapmıyo. Bence başvuru sayısı arttıkça değişir bişeyler


  • @captain35 bu bir ihtimal olabilir çünkü bu sene gündeme düştü ve ABD'de yaşayan Türk'ler bile konuda bihaberdi. bu sene baya bir başvuru yapıldı sadece forumdan bile 20 kişiye ulaştı en az bu dosyaların durumları 1-2 sene içinde netleştikçe bence Ankara'nın konu hakkında ki görüşleri de netleşir ama mevcut durumda AOS şuan bu kategoride en mantıklısı. BDV'nin 7K usd yi vize olmamasına bağlayarak daha sürecin başında almak istemesi beni erteleyen konu vizemi alıp başlatmak hem daha ekonomik hem süreler daha öngörülebilir.

  • ⭐⭐

    @captain35 genelde öğrenciler arasında daha popüler bir vize türü. F1 ile ABD'de olan öğrenciler green card'a sahip olmak için bu yöntemi tercih ediyorlar. TR'den bizim gibi ya bir aracı firma ya da tanıdık / eş dost aracılığı ile başvuruyorlar. Tabi kendi başına firma bulan kişiler de olabilir ama uzaktan bunu başarmak çok kolay olmasa gerek.

  • ⭐⭐

    Sponsorun LC - ETA 9089 formunu gönderilebilmesi için hangi aşamalar tamamlanmalı ❔

    ✅ PWD süreci tamamlanmış olmalı ( mevcut durumda yaklaşık 5-6 ay sürüyor )
    ✅ İş ilanı, hafta sonu dahil, kesintisiz olarak en az 30 gün yayında kalmalı
    ✅ PWD onayının geçerlilik süresi dolmamış olmalı
    ✅ İş ilanının geçerlilik süresi dolmamış olmalı

    Onaylanan PWD’nin geçerlilik süresi 90 gün ile 1 yıl arasında değişiyor. 2 Nisan ile 30 haziran arasında onaylanan PWD'ler 90 gün, 30 hazirandan sonra onaylanan PWD'ler sonraki yıl 30 hazirana kadar geçerli. Tamamlanan iş ilanları / reklamlarının geçerlilik süresi ise 180 gün.

    Eğer işveren PWD pending yani bekleme sürecinde ilan vermeye başlarsa, ilanların geçerlilik süresi olan 180 gün dolduğunda hala PWD onaylanmadıysa, tekrardan masraf yapıp ilan vermesi gerekiyor. Ya da eğer ilanların geçerlilik süresi dolmaya yakınsa LC girişi içni çok kısıtlı bir zamanı olacaktır. Bu yüzden bu tarihlerin iyi ayarlanması gerekiyor. Bizim değil sponsorun sorumluluğunda bu aşamalar.

    LC - ETA 9089 formu ne zamana kadar doldurulabiliyor?
    Onaylanan PWD’nin veya tamamlanan ilan sürecinin süresinin dolduğu son güne kadar doldurulmalı. ( hangisi erken bitiyorsa o son tarih olarak baz alınır )

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   serel serel 

  • Arkadaslar....Turist vizesi ile gidip herhangi bir statuye gecis yaptigimizda(F1,E2 vs vs) amerikadan çıktıgımızda bu statu değişikliği iptal mi oluyor?


  • @Koray283 B1/B2 ile gidip E2 statüsüne geçildiğinde 2 sene veriliyor ilk onay bu süre zarfında E2 başvuran kişi çıkamıyor ABD'den ama diğer aile üyeleri çıkıyor.


  • @mesut1905 yanlış bilmiyorsam aile üyeleri de çıkamıyor


  • @serel bir tanıdığım eşi üzerinden yaptı ve kendisi geldi geri döndü sorunsuz ama eşi çıkamadı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

187
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum